Nyårsafton...

Igår... Fyllde Gabriel år, 37 år.... Vi firade han på eftermiddagen, han fick en skjorta, jättefin och en burk till sina kvitton (en lite finare burk) som är fin att ha framme...
Johan o Helena kom hit först o sen kom Mikael, Ela o Leo.. Vi drack lite kaffe o åt tårta.. Sen plockade Gabriel fram sitt Guitar Hero som han fick av mig i julklapp o så blev det Rock här i soffan... Jag provade på det lite jag med men det var svårt alltså, jag måste ÖVA... Men det var riktigt skojj... JO... Vi fick besök av tomten åxå som hade med sig godis till barnen, o Tim fick ett litet gosedjur... Gissa om barnen blev glada.. En kul kväll..






Nu sitter jag här, relativt nyvaken o tittar ut, brrrrr.
Men vi ska iallafall snart bege oss till Åkulla bok-skogar och promenera med Andreá o hennes familj, tanken är att göra nåt för barnen. Rasta dom lite så dom får springa av sig innan kvällen..
Vi ska grilla korv och sen åka hem o göra oss iordning för kvällen..

Som ska spenderas hemma hos Johan o Helena i deras nya fina hus. Vi har haft lottning när det gäller maten o Helena, Mikael o Andreá ska fixa förrätt, jag, Mikaela o Jonas ska stå för huvudrätten och Fredrik, Johan o Gabriel ska fixa desserten. Allt är hemligt så vi vet inte vad vi ska få förrän vi sitter vid bordet, en kul grejj som vi även gjorde förra nyårsafton.

Det kommer nog bli riktigt skoj, Männen är o fixar raketer åxå, så det lär bli en hel del.. Det SKA det vara på Nyår.. Och såklart lite lekar.. Ser verkligen fram emot denna dagen...


Nu har jag inte tid att sitta här egentligen, men man måste vakna innan man kan ta tag i saker...

JO..... TIM har sovit HELA natten i sin säng.... UNDERBART, kl 8 vaknade han imorses o ville ligga hos oss en stund, hoppas på fler såna nätter jag känner mig riktigt utvilad för en gång skull, kanske därför det är så svårt att vakna till liv..


Ha de bra ALLA....

Snart 2010...

Julsemester....

ja då var det ett tag sen igen, men 2010 får bli ett bättre bloggår.. :-)

Vi bestämde oss för att åka upp till Hemsedal o överraska Mamma o syster över julen, så i tisdags åkte vi, kl 00.3o på natten satte vi oss i bilen o körde... Eftersom det snöat så var motorvägen ett stort kaos och det tog tid. Men det var ändå en ganska så lugn resa o istället för att krocka med en timmer-bil så körde vi i diket en gång, MEN våran pärla till bil klarade sig ur snöberget o snart var vi på vägen igen.. Kl 11.3o var vi i Hemsedal.. ÄNTLIGEN...

Vi letade upp systers hus och jag gick o knackade på dörren, ingen som öppnade så jag gick in o sa HALLÅ... hörde mamma någonstans säga ett ögonblick, så jag stod kvar..
Hon hörde verkligen inte att det var jag, till slut kom hon och blev helt paff... ha ha ha FASEN vilken min... ASKUL... Fick en bamsekram sen lastade vi ut alla barnen från bilen och dom var glada att komma därifrån, sträcka på benen...

Vi bytte kläder o bytte på barnen o sen körde vi o hämtade Oliver på barnehagen, HAN blev sååå gad av att se Melwin, o han åxå helt paff.. ha ha men direkt lekte dom som 2 tokar..
Efter det körde vi vidare till cafét, vi smög in o gick fram till disken.. Melwin ropade HEEEJ... O Anna blev lika paff hon, ha ha roligaste vi gjort på länge.

Vi fikade där men barnen var inte lugnast efter bilturen så snabbt åkte vi vidare hem till mamma packade in hela vårt hus som vi knött in i bilen o körde direkt hem till systers hus igen..
Där kunde barnen leka av sig på dom stora ytorna.

Kvällen kom o vi käkade lite mat sen åkte vi hem till mammas lya. Vi bodde in oss och sen somnade jag nästan på soffan...
Mamma var tagen av att vi var där o kunde inte sluta prata om det, ha ha ha...

1:a dagen fotade jag den finaste tjejjen som finns...



JULAFTON...

Vi vaknade kl 9 och det hade snöat hela natten, det var så fint, vi bestämde snabt att vi skulle möta syster m familj i barnbacken, så när vi hade ätit frukost tog vi på oss massa me kläder o körde iväg.
Vi hyrde skidor o pjäxor till Melwin o snabbt därefter åkte Melwin med Ben upp och ner, han tyckte det var jättekul. Noel fick åka snowracer o nöjde sig med det, efter ett tag gick vi in o drack varm choklad på restaurangen. Sen ut en stund till.. Det var härligt ute bara 5 - grader. Solen sken..



Efter backen åkte vi hem till mamma gjorde oss iordning snabbt, sen åkte vi hem till syster, där lagades det jul-lunch.. Jag gav våran julklapp till Felicia, som blev väldigt glad för den fina klänningen och skorna, det skulle på DIREKT...

Sen var det dags för jullunch och det var så gott, barnen mumsade i sig åxå. Sen när det var avklarat fixade vi oss fina, för snart skulle kanske tomten komma.. Och det var en låång väntan för de små. Men det till slut kom han och då var det Total Lycka..




FORTSÄTTNING KOMMER JUST NU KRÅNGLAR ALLT... IRRITERAD...

Sååå here we go again....





Dagarna efter jul var vi i backen på dagarna, det är ett toppenställe för barnen, vi umgicks mkt, fikade mellan åken och lagade god mat ihop... Brorsan kom åxå till Hemsedal...  Gabriel lekte med pojkarna ute i snön så dom var SLUT på energi o lekte lugnt inne sen, vi hade verkligen mysiga dagar... och Lugna kvällar framför Tv´n.
Det kom mängder med snö varenda dag och vi passade på att vara ute mkt.. Noel var som en ängel, lugn o snäll o nöjd. Denna resan ångrar vi verkligen inte o nu längtar vi tills i Mars då vi ska upp igen o åka massa skidor, o så ska ja se till att gå på After-Ski åxå ;-)



FULLT ÖS....

Är det här hos familjen Engman i juletider... Har verkligen fullt upp hela tiden, bakar o gör julgodis var o varannan dag, vi har myst, vart mkt hemma o pysslat med olika saker och idag så har granen kommit på plats och VAD fin den är... Det är verkligen julstämning här i stugan, ja det känns ju som att vi bor i en stuga eftersom det är den känslan på "all-rummet"..

Bloggen har inte vart prio 1 nu för ett tag o jag hoppas väl komma igång på riktigt efter nyår.. Jag gillar när det är mkt att fixa o göra o jag har slått in mängder med julklappar o det är så kul.
Barnen är mer än nyfikna på allt speciellt Melwin som faktiskt helt plötsligt kan och vet allt om julen o tomten och försöker göra sitt allra bästa för att få Noel att förstå att om man inte är snäll får man inga jul-klappar.. ha ha 

NOEL han är just nu ett litet minimonster.. ALLT vi gör är fel enligt honom och tycker han något så är han inte den lättaste att få på andra tankar. Han har sina glada stunder och som tur är väger dom fortfarande upp dom mindre bra stunderna. Tur man har andra föräldrar att prata med, bvc och såklart mamma.. Ibland är det hårt och det har jag verkligen fått uppleva de 2 senaste veckorna..

TIM, även kallad Timpan... Han är så GO nu, han skrattar o ler för det mesta han gillar livet och är lugn och tygg. Det ä underbart att få se han LE och SKRATTA så mkt varje dag, det är en glad liten bebis.. Han har bestämt sig för att krångla lite på kvällarna när brorsorna sover sött, då e det minsann han som ska vara med, inte ligga o sova bort den dyrbara tid man kan få på mammans eller pappans goa mage.. I famnen trivs han allra bäst och nu är det väldigt intressant med leksaker, allt som låter är väldigt kul och nya favvon är Melwin, allt Melwin gör är tok-kul..
Och jag är så nöjd att Melwin faktiskt kan roa Tim när jag tex. behöver en dusch eller bara damsuga golven, då tar Melwin på sig det stora ansvaret att sitta brevid Tim o gunga han i baby-sittern..
Att se denna lilla människan utvcklas så galet fort är helt underbart, givetvis är det så med dom 2 stora barnen med men nu händer det verkligen grejjer med Timpan..

Ja vad gör vi annars, det är mkt mys, det ska det vara extra mkt av innan julen, Kvällarna spenderas i lugn o ro på soffaN..

Nårra bilder ska ja bjussa på...

Tim idag 5 månader...



Tjockis.. njaaa lite..




Melwin...



Klär granen...




Julfest på dagis... (förskolan som vissa tycker man SKA säga)



Bilder på sköna ungar...

Lite blandade bilder här på barnen...

Leo får paket..



WOW de va en traktor...



Ha ha ha..



Blåsa blåsa..



MUMMS..



Glader..



hmmmmmmmm.



kladdigt o gott...



Sööötisen..

Tråkbloggare..

Ja vet inte vad som ska hända med bloggen, känner att jag inte e så aktiv längre, men å andra sidan kommer den ju vara ett bra minne oavsett om man skriver varje dag eller en gång i veckan.
Det är tråkigt o skriva och aldrig få några kommentarer. (visst min blogg e låst, men har ändå ganska många läsare som är släkt o vänner)
Men jag får väl skriva lite då o då och sen  om jag har mer lust att blogga så finns den ju kvar. Jag ska ju börja jobba lite snart och då vet jag att jag kommer blogga mer.

Ja låter det bli som det blir, antingen eller. Jag kanske kommer tycka det e kul sen igen.


Vad har hänt sen sisst då... MASSOR..

ANKI har kommit hem från sin USA-resa, så kul att se henne igen.. 

Så på torsdagen åkte jag med henne och Johan till Gekås, hittade ett par goa vinterstövlar och annat tjafs, inget kul egentligen. Men dom hade fina advents-stjärnor till fönstren så 2 st på fot fick följa med hem. Det blev riktigt fint.

Efter det körde dom hem oss igen o stannade o tjatade en liten stund. Gabriel o Melwin var hemma och vi hade en lugn skön kväll..
Noel var på superhumör hela den dagen och det var så himla skönt, såna dagar gillar vi.. :-)

På fredagen var vi hemma på dagen, skönt de med. Fixade här hemma satte upp gardiner i sovrummet som nu ska få gå i lila, efter många olika färgförslag, nu saknas det bara ett lila överkast och ett par lila krukor i fönstren. Kommer bli kanon tror jag..
Gabriel jobbade heldag + lite till o när han kom hem så var vi klara för att åka med till stan, vi handlade lite mat och fixade lite ärenden snabbt. Köpte med oss massa grillat från Kvantum o njöt sen av en härlig fredagskväll med god mat o film.

På lördagen var vi hemma hela dagen o tog det lugnt, vi laddade inför kvällens julbord. Gabriel jobbade så jag o barnen var själva hemma.
Dagen gick fort o när klockan närmade sig att åka var jag ändå stressad.
Anki o Johan kom o skulle passa barnen, barnen var glada över detta och det känns så himla tryggt att åka iväg då, det var första gången vi lämnade bort Tim, så jag smög ut utan att pussa hej då för det skulle troligen vara jobigare.
Melwin o Noel vinkade glatt o slängpussar fick vi :-)

Andrea o Jonas hämtade oss här kl 18.15. Vi körde mot Träslövsläge och där mötte vi upp Johan, Helena, Ela, Mikael o Fredrik åxå. Vi fick glögg först och sen fick vi vårt bord, det var jättefint där ute, på 57C Nord. Så fort vi beställt dricka gick vi och tog vår föörsta tallrik.. Såååå gott. Det fanns ALLT, mängder med mat alltså. O jag åt och åt och åt, 4 tallrikar totalt blev det på bara maten.
Det blev en Öl till maten och sen en Kaffedrink.. Vi hade riktigt trevligt. Sen var det bästa kvar, dessert-bordet... Massa godis, knäck, chokladkola, risalamalta, nötter, frukt, ischoklad ohh det var såå gott... Kl 23 bestämde vi oss för att åka, vi åkte vidare hem till Johan o Helenas hus allihop och vi gick omkring som små barn som kommit till värta paradiset, det var så himla fint allting, stora ytor o nytt. Efter att ha kikat på hela huset satte vi oss i soffan o pratade massor, njöt av lugnet..

Vet inte vad klockan var när vi åkte hem igen men den var nog 01. Gabriel var jättetrött efter att åkt o jobbat 05.3o på morgonen. Vi kom hem till ett lugnt hus, alla barnen sov som stockar o Tim låg o snarkade på soffan, det hade gått bra allting och det känndes så himla bra.

Vi pratade med Anki o Johan en stund innan dom åkte hem igen. Melwin hade visst försökt med vissa knep, vissa som dom gick på och andra inte.. ha ha Han e en stor luring.
Men snälla hade dom varit.  O de e ju bra.. :-)

Vi satt uppe en stund, propp-mätta, sen la vi oss o somnade gott..

Jag har lite bilder från julbordet åxå, vissa bra andra mindre bra. Men jag lägger upp dom som e ok, på nåt konstigt sätt blev många bilder jättesuddiga..

Glöggdax..

















Brrrrrrrrrrrr...

Fy fasen va kallt, de hör ju inte direkt till vanligheten här i Varberg... MEN då kan man hoppas på lite snö åxå.. Tänk vad kul för barnen..

Igår var vi på stan, jag fick springa till bussen som en galning, när jag kom fram trodde jag att hjärtat skulle stanna.. FY fasen vad jobbigt, bussen gick ifrån stora vägen o jag hade 7 minuter på mig. (min klocka i köket har typ stannat men det märkte inte jag, trodde jag hade god tid)
Näe fy de var inte igår jag direkt var ute o sprang heller så jag var illröd o flammig i hela fejjan o det försvann inte förrän ca 1 timme efter mitt lopp..
JAAAA jag hann till bussen men de´n var på väg att åka när jag viftade med armarna som en toka, glöm inte mig, glöm inte mig, jag har fasen inte sprungit till bussen med en dubbelvagn för att sen missa den..

Vi gick till BVC direkt från bussen, en halvtimme tidigare, men så skönt för mig o få sitta o varva ner lite.  Vi fick vägt lilleman som nu är en storeman, 8590g och 68 cm, en stadig grabb... Han e en duktig en åxå, han greppar med egen vilja nu, leker med sina leksaker och blir mer o mer med varje dag, det e så himla kul.
Snackade lite och fick en ny tid den 23:e december för då ska Tim få vaccin..

Efter BVC så mötte jag Gabriel på stan, han kollade mobil inne på David´s så han gjorde oss sällskap till Herbert´s.. Andréa, Filippa o Ebba kom åxå dit. Vi käkade o barnen lekte. Det var riktigt mysigt på cafét nu, dom har fått det lite mysigare.
Sen tog Gabriel Melwin o Noel o fikade lite till o vi gick på stan, kollade skor, men de e inte lätt har fortfarande inte hittat några skor, vad e detta.. Så tråkigt..
Kan inte gå i mina vita Converse hela vintern..
Kollade även efter nåt att ta på sig på lördag men på en timme hinner man inte se mkt. Så jag får väl åka in idag o kolla e inte alls sugen på det för jag har en jäkla huvudvärk.
Skulle bara vilja vara hemma o mysa, elda massor i brasan o bara va.. Får se hur jag gör..

Inte har jag nårra bilder heller, mannen har kameran så idag blir det ett tråkinlägg, men kanske kan ja få in lite bilder ikväll.
Har en massa från tisdagen, då vi var o firade Leo, som fyllde 2 år den 14.e november, men vi har inte kunnat innan, både dop och sen har vi vart sjuka åxå..


Ha en bra kall vinterdag....