lunch-paus..

Sitter just nu o äter fiskpinnar o mos, väldigt gott tycker jag och barnen... Speciellt när man lyxar till det med lite hackad lök på moset xå ;-)

Idag har jag bytt lakan o fixat lite här hemma, inte så mkt gjort timmarna har gått i rasande fart idag. Vaknade för första gången sen fredag den 20: och mådde ganska OK, sikken känsla.. Kan det vara över snart tro, denna förkyldning har vart jobbig...

I eftermiddag kommer Andrea o barnen hit, o senare ikväll ska vi ha tjejj-kväll :-) Jättelängesen nu så det ska bli mysigt..


IGÅR: Min och Melwins dag, var verkligen kul... Vi gick till en liten stund på stan innan bio:n.. Sen köpte vi chips o popcorn o dricka o satte oss till rätta ca 10 min innan filmen började..
Filmen var faktiskt bra, Pettson o Findus- Glömligheter..

Melwin åt en massa popcorn o behövde en kisspaus annars så satt han fint o tyst hela filmen och tyckte det var jättehäftigt att gå på bio..
Efter filmen gick vi på stan o köpte lite kläder till Melwin och lite annat smått, han köpte lera m tillbehör och en snöglob på BR. Han var helnöjd..

Såna dagar MÅSTE vi ha fler av, jättemysigt för oss båda att bara vara VI..

Kl 16 kom Gabriel o hämtade oss o vi beställde kinamat o körde sedan hem igen...

På eftermiddagen/kvällen tog vi det lugnt o hade mysigt, tände 1:a ljuset o fikade framför Tv,n.


Melwin på bio:n Alvarlig...

Inne på BR, handlar leksaker...



GRATTIS AMON

Imorgon e ingen vanlig dag, för då e de Amons födelsedag, HURRA, HURRA, HURRA..
Stort Grattis till söta kusinen Amon som imorgon 29/11 fyller 3 år. Hoppas du får en rolig dag och att du kommer gilla ditt paket som kommer på posten... Kramar från alla oss...




(eftersom jag förmodligen inte kommer ha tid imorrn så får ja lägga in detta nu ikväll)

hOPPA HOppA

Japp, idag var det premiär, Tim provade hopp-gungan.. Det gick jättebra och han verkade tycka det var kul, säkert en favorit när han vant sig, han fick till några skutt o skrattade gott...

Äntligen helg...

Denna veckan har vart SEG... Vi har bara vart hemma o vart sjuka, de e inte alls kul. Jag hoppas verkligen jag blir frisk snart. I en vecka har jag vart dålig nu o Tim har vart dålig sen måndags o på tisdagsnatten började Noel. Nu sover vi allafall ok om nätterna, men sömnen har ju inte vart sådär bra denna veckan och därav har man en jäklans huvudvärk.
Panodil e min bästa vän just nu, barnen får Ipren och Molipect. Hua...
Hoppas nu vi e friska över jul och nyår.

Igår kväll kröp jag runt uppe på vinden, plockade ner alla julsaker och lite annat åxå, packa upp allt ur lådorna och idag ska vi ställa ut alla saker, undra vart jag ska få plats med allt..
På söndag e det redan 1:a advent..
Vill få tag i en lång bricka som jag kan ställa pelarljus på så man kan tända varje dag...

Senare ska vi faktiskt ta bussen in till stan, gå o kolla på Rusta om dom har nåt fint, en ljus-slinga till trädgården ska jag allafall ha.
I helgen ska vi ta det lugnt, försöka bli friska.. Vara ute i trädgården lite  kratta löv o röjja lite.

På söndag ska jag o Melwin ha en egentid-dag.. Ska bli himla mysigt o vi ser fram emot detta båda 2. Vi ska kolla lite kläder och Melwin ska köpa en leksak för pengarna från mormorn. + varsinn julklapp till lillebröderna...
Vi ska kolla på Pettson o Findus "glömligheter" på bio åxå. Sen blir det väl en pizza innan vi åker hem igen.
Kommer säkert bli en kanondag...

Näe inte mycket att skriva om här händer typ ingenting...

Men det ska bli skönt att komma ut senare, jag har vart inomhus en vecka snart, e riktigt trött på det nu, vill ha frisk luft... De e ju bra att solen skiner idag...

Ha de bra alla...

Fyy för detta elände...

Inne på min 5:e dag som sjukling och jag avskyr det, att inte ha nån energi tar kål på mig...  Så här händer typ INGENTING..

Natten till igår blev Tim dålig o jag fick lite panik, hans hosta var inte rolig, han hostade tills han tappade andan och den lät hemsk, ringde sjukvårdsupplysningen kl 6.3o men dom tyckte bara att jag skulle ringa min vårdcentral.. MEN HALLÅÅÅ dom öppnar inte förrän 08. Jag fick lugnat ner mig, o gick upp med Tim o satte mig i soffan, han blev snabbt bättre av att vara upprätt, så kl 08 ringde jag vårdcentralen o kl 10 fick vi en tid.. Skönt..

Klädde mig o alla barn, sen kom Gabriel o hämtade oss, fick träffa Sverker och han kunde direkt säga att det var krupp-hosta som Tim hade. Jag fick lite information om hur jag skulle göra, hur vi skulle sova osv. Sen en hostmedicin till Tim som ska underlätta lite.

Åkte sen till Apoteket på sjukhuset o sen direkt hem. Gabriel åkte iväg till jobbet igen o jag var ganska så nervös, man e såå rädd när ens barn e sjuka speciellt en liten på 4 månader.
Men dagen gick bra o jag hade Tim mkt i baby-sittern för där e han åtminstone halvupprätt..
Han hostade inte jättemycket under dagen...

Vi bakade bröd o gjorde soppa tills Gabriel kom hem.

Natten till idag... Fyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy.. Jobbigare än värst...

Tim fick somna på min mage, sen när jag vaknade av att jag hade ont i ryggen fick Gabriel ta över, då vaknade Noel- hostig o jättepigg.. Tog in han till oss o försökte få han att somna efter en timme gav jag upp la han tillbaka i sin säng, 1 flaska välling o sen somnade han om, då vaknade Tim... Gabriel bytte blöja o jag gick o gav Noel hostmedicin eftersom han vaknade igen, sen gjorde jag ersättning till Tim o sen var det min tur att ha han på magen sovandes igen.. Phuuuu...
Ingen sömn nästan...

Men vi lyckades somna vid 6 tiden.. Kl 7.3o vaknar Noel, jag försöker få han att ligga o mysa i vår säng men icke, han skulle minsann se Bolibompa.. Bara att gå upp. O nu sitter vi fortfarande i soffan, förskylda båda 2. Tim sover nu i sin säng o jag hoppas verkligen att Noel somnar senare så jag kan få vila lite jag med..

Nu vill jag bli frisk, hatar att må såhär, det e inte kul o vara sjuk o samtidigt ha 2 sjuka barn att ta hand om..

Lite bilder under dessa tråkiga dagar har vi ändå tagit.. eftersom det var längesen jag la upp foton så e det väl på tiden nu...


Närbild eller...



Trött utslagen kille...



Den store o den lille..



Nybadad o kammad fining..



Lördagsmys..



Gymmet e kul..



Målning i helgen...



Tim



Tim just nu, min lilla sjukling... uppbullad i sängen..



SJUUUUKLIIING

E jag, jag visste det redan igår när jag vaknade att det var nåt på gång...  Men igår var verkligen helt fel dag... Jag kännde mig ändå ganska så pigg efter duschen o vi åkte iväg till gbg som planerat..

Vi åkte tåg, tjötade på en hel del... Resan gick fort o helt plötsligt var vi framme... Gick till Nordstan/5:an o siktade direkt in oss på PO.P hittade mkt jag kännde för att köpa, men det blev en body och en mössa till Tim... Vill inte ha för mkt kläder till Tim heller för han växer så fort..
Sen efter det gick vi en snabbis till Indiska, köpte Andréas berömda Chai-te.. Som ja åxå gillar..
Sen provade jag lite skor, hittade inga...
Sen tog vi varsin hamburgare på Mc´Donalds innan det var dags att ta spårvagnen till Bergakungen..
Massor av tjejjer var det, alla skulle väl se New Moon... Vi köpte popcorn med Huvudrollspersonerna på, som vi sen hade väldigt kul åt.. Vi hade ändå jättebra platser.
Vi tog "fjortiskort" o löjlade oss ganska ordentligt innan filmen började, men kul hade vi.. :-)

Sen börjar filmen... O hela salongen ca 500 pers jublar, klappar händerna o skriker när Edward visar sig, likaså Jacob- i denna filmen.. O vi... undrar lite vart har vi hamnat... ha ha ha ha
Filmen var ingen besvikelse alls, den var kanon... O det stämde så bra, allt man läst och föreställt sig kunde man direkt känna igen så det var en bra film av boken, verkligen..
OCH romantisk som attans såklart och nu får vi vänta tills JUNI innan 3:e filmen kommer... FASEN...

Efter bion åkte vi spårvagn tillbaka till Nordstan, handlade lite på Lindex o sen Åhlens... Vilken barnavdelning dom hade... Jag o Andréa var helt saliga. ha ha ha..
Vi var där tills dom stängde kl 19 o sen gick vi o letade restaurang i 45 min, kom in på nån jäkla PUB o där skulle vi käkat egentligen men vi orkade inte med ljudnivån, så till slut tog vi på oss o gick igen o hamnade på Källar-krogen... Där vi var först o tittade.. Det var en jättemysig restaurang o vi käkade Toast-Skagen tll förrätt och Jag tog Filé mignon till huvudrätt.. Sen drack vi kaffe efter maten... Där satt vi i 2½ timme.. O snackade o hade mysigt.. Trötta var vi med allihop..

Kl 22.45 mötte vi upp Andreas o åkte med han hem.. Åhhh så skönt det var att komma hem.. Gick direkt fram till Tim som låg vaken på soffan o så fick jag världens solskensleende.. Underbart..
Vi pratade lite om dagen o slappade, hade ont i kroppen så vi la oss ganska snabbt..

STORT misstag av mig att glömma kameran hemma, hade garanterat haft en hel del kul bilder att bjuda på...

Natten till idag har vart hemsk, hög feber o frossa o nu e ja så matt igen så de e dags att lägga sig på soffan o slumra lite.. Tur det finns Panocod, dom hjälper både mot feber o värk..

Gabriel gör pannkakor så snart ska vi luncha pannkakor.. Barnens stora favvo.. ok mina med...



Inför morgondagen...

Japp, nu har jag vart o hyrt Twilight och köpt en massa godis för snart ska vi ha filmkväll... Väntar på Andréa o vi ska glo på filmen 1 GÅNG TILL, så att vi e riktigt uppdaterade inför morgondagen då vi ska till Gbg o kolla på New Moon- premiären...

Ohh som ja längtat o nu e dagen här.. snart...

Ska ta tåget till Gbg redan kl 12.34 o så ska vi hinna med lite shopping innan bion, vi får gå på den tidiga visningen då alla biljetter typ var slut 10 min efter släppet, men vi e glada att vi fått tag i dom allafall.. efter bion ska vi shoppa lite till o sen ska vi sätta oss på en restaurang o unna oss riktig god mat o kanske ett glas vin till det.. Kl 22.3o ska vi åka med Linas Andreas hemmåt igen.. Kommer bli en kanondag o jag hoppas att jag verkligen kan njuta utan att tänka för mkt på Tim, det blir min första prövning.. Men det kan vara bra då jag snart ska börja jobba igen, 4 nätter i månaden ska jag jobba så de ska nog gå fint..
I januari kör det igång... Skönt samtidigt o 4 nätter e ju ingenting...

Ne nu ska jag krypa ner i soffan med en go filt o ge Tim mat snart kommer Andréa..

Ha en fin kväll alla.... :-)



Blev så glad innan när Lina kom till mig med en fin present, en liten Goodiebag kan man kalla det, egentligen borde det vara jag som ska ge henne en fin sak i dessa tider...

Tänker på dig massor... Tack så hemskt mycket... :-))

Grå dag...

Både ute och inne känns det som... Har aldrig kännt mig direkt deppig på hösten förrän i år av någon anledning, det e mycket nu... Kanske e det för att jag åxå e lite äldre.. Kanske för att man tänker mer nu tänker på som varit och på vad som komma skall...
Usch det e lite sorgligt att tänka för mycket det e bättre att ta dagen som den kommer och ta tag i sina bekymmer istället för att skjuta på allt alltid...
Jag e lite vilsen nu.... Det e bara en sån period o ja vet att det bara e en period, MEN allt löser sig...

Ska vara hemma med minstingarna idag o det känns extra tomt idag åxå, längtar efter Gabriel o Melwin som bara den.. Ska se till o laga en god middag tills dom kommer hem..
Inga andra planer under dagen, röjja lite o sen ta det lugnt förhoppningsvis kunna se på Andra Avenyn som jag missade igår.


Igår kväll var jag o Tim iväg, jag o Andréa hade ljusparty, ett mini... Det var jättetrevligt o i januari ska vi försöka få till ett stort ljusparty hemma hos mig... Det var skönta att komma hemifrån lite o bara va... Vi beställde lite ljus o sen fikade vi o jag stannade till klockan var 22.45.. Andréa körde mig hem o då låg alla o sov.. Ja o Tim la oss direkt åxå...

Inatt kom först Melwin in till oss, men vi sa att han skulle gå till sin säng o efter ett tag kom även Noel in så Gabriel fick lägga han i sin säng igen... Dessa barn.... Mitt i natten vaknar Noel, klättrar ur sin spjälis för att komma in till oss... Verkligen dax för en juniorsäng nu...
O ja som ville ha han i spjälisen i ett år till för att han e sån expert på att hitta på bus..

Nu längtar jag tills på fredag.. ohh de ska bli så himla kul.. frågan e bara hur jag ska klara mig av att vara borta från barnen så länge, men det ska nog gå.. Har aldrig vart borta från Tim så detta blir första gången, jättesvårt.. Tim har vart med mig överallt.. ja ja e man sjåpig eller e det så... ?

Näe har inga roliga bilder o inget roligt att skriva om så de e bäst ja avslutar här, annars blir detta inlägget bara massa tjat igen, som ja e ganska så bra på...

En tråk-dag och ett tråk-inlägg...

GOS....

Tim fick en nalle-hund av mamma, en Bukowski- Morten... Verkar som att den redan e omtyckt för när jag kommer in i sovrummet ligger han intill den o sover...






Tisda...

Och idag var det riktigt skönt att vakna, jag har sovit jättebra, somnade igen på soffan igår innan 22-nyheterna o sov där en stund tills Gabriel väckte mig.. La mig i sängen o fortsatte sova..

Kl. 01 vaknade Tim så då fick jag gå upp o göra ersättning till han, det e det värsta med att sluta amma, behöva gå upp på natten o göra mat..
Men jag har gett upp helt nu, tror jag... Jag har inte ammat på 2 nätter nu, så nu e de nog inte mkt till mat kvar.. Han e jättenöjd med sin flaska och äter mängder.. Nu har jag även köpt hem lite burkar så de e dags med smakportioner.. Ska börja mer o mer o ge nu så han vänjer sig vid lite olika smaker... Han har fått Aprikospure en gång och det var mumma, nu ska vi köpa ett paket gröt åxå och ge det allafall en gång per dag.

Sitter här, barnen har ätit frukost, Melwin åt 3 stora mackor med kaviar o Noel 2.. Det har nog aldrig hänt innan.. Men de e bra dom äter o nu när yoggin e slut e dom tvugna att äta mackor o det tycker jag e bra för annars kan dom dra i sig 1 liter yoggi till frukost, så jag vill att dom ska äta mer mackor o mindre yoggi... så ibland ska jag med flit INTE köpa hem yoggi o bara ha mackor till frukost..

Undrar just vad jag ska hitta på idag, har en del samtal att ringa, tänkte åxå baka lite o sen har jag en trädgård som ser ut som ja vet inte vad, löv o leksaker o geggamojjor överallt.. Kanske ska ta på oss o gå ut...
Städningen e avklarad, det gjorde jag helt klart igår så idag känner jag att man kan hitta på nåt annat... Ska åxå köra en maskin tvätt...
Nu när mamma vart så snäll o tvättat allt så måste jag hålla igång tvätten med minst en maskin om dagen.. Så att det aldrig blir så fullt igen...
Mamma har nog tvättat minst 10 maskiner under sin vistelse här...
Så igår när jag rensat ut lakan o sånt så tvättade jag 3...
LÄTT... att vi ska ha 2 maskiner sen i vårt hus eller vad det blir... Fattar inte hur mkt tvätt vi gör åt, men vi e ju 5 i familjen nu...

Usch vilket tråkigt inlägg... massa städ o tvätt prat..
(men det e det jag gör)

JO.... Lite om veckan som varit....

I torsdags bjöd vi hem Jonas, Michael o Jaqueline o deras små på PIZZA, vi köpte 2 enorma familjepizzor från Pinoccio... Hade en trevlig kväll med massa tjat o Wii-spel...
Och vi lyckades efter ca en timmes försök att slå  Ankis rekord i basket... Gabriel fixade det...
Så drog brorsan iväg ett sms direkt för att berätta för Anki... Så nu ska hon hit o spela Wii när hon kommer hem från USA... (det e tomt utan Anki)

I fredags... Hade mamma lite ärenden i stan så jag hade 4 barn här hemma o försökte röjja lite, gick ganska ok.. Packade väskorna till simhallen o när mamma kom hem tog vi bara en snabb kopp kaffe sen åkte vi... Dit kom även Olivers morfar..
Vi badade o hade det skoj, barnen älskade det alla 4 och nu när mamma var med så fick Tim även sitt först dyk, det gick kanon.. Vi hade simbassängen helt för oss själva en hel halvtimme, då e de gott o bada...
Efter badet så fikade vi sen kom Gabriel o hämtade oss...

Vi åkte hem gjorde oss snabbt iordning för att åka in till Superbowl... Vi hade bord kl 19 och hade förbeställt maten, vi käkade ribbs med sallad o bakad potatis.. supergott...
kl 21 hade vi bokat 2 banor i 2 timmar.. Vi hade verkligen skitkul o jag vann iallafall 1 gång då hade jag skittur o fick massa strike..
Vi spelade tjejjerna mot killarna, rättvisast och roligast.. Tim var snäll och sov brevid Nova-Lee hela kvällen...
Jag drack en öl o 2 glas vin och det känndes inte förrän jag satte mig i bilen.. Då blev jag illamående och det var meningen att vi skulle på efterfest hos Mikael o Ela men jag orkade bara vara där i en halvtimma sen åkte jag med Andrea o Jonas hem o la mig med Tim o sov gott..

På lördagen vaknade jag och hade lite huvudvärk... Men det gick snabbt över efter en dusch... Jag, mamma o Tim åkte till stan o kollade lite, beställde tårta på kvantum och köpte en skjorta till dopet och byxor till barnen..
Sen var det snabbt hem, prästen kom på besök o vi fikade o pratade igenom dopet.. Sen diekt efter det åkte vi iväg igen o dukade lokalen, sen direkt till stan o handlade allt till dopet, o sen hem igen, då åkte Gabriel iväg o skulle träffa en kompis i gbg, ja o mamma stressade med allt, fick i oss lite mat o satte Oliver o Melwin i ett bad.. Sen när alla barn sov la vi oss på varsin soffa o pustade kollade på film o bara njöt av lugnet... En minst sagt stressig dag...

Söndag- Tims stora dag, upp tidigt o stressa igen, frukost sen klä barnen, sen oss själva, sryka o fixa... Gabriel gjorde 2 sallader till dopet, en med pasta o skinka o en med räkor o ris..
När vi var klara körde vi till stan för att hämta tårtan o köpa glass till barnen och färskt bröd..
Sen direkt till kyrkan..

Och så var det dop.. Det var många barn men alla skötte sig fint inne i kyrkan.. Dopet gick bra o tim var nöjd, lite lite gnällig men bara för en liten stund... Helt tyst när prästen lyfte upp honom..
Kanske chockad...

Efter det var det dopkalas, det var trevligt o lugnt, många barn som sprang omkring men de e bara härligt.. Tim fick jättefina dop-gåvor och somnade gott i baby-sittern..
Melwin o Oliver busade ute, så det slutade med att Melwin ramlade o slog sig rejält, ett stort skrapsår på näsan, under näsan och på hakan och blödde ganska ordentligt..
Nu ser det ganska OK ut...

När alla åkt så städade vi med mkt god hjälp av Michael, Jaqueline o Jonas... Det gick snabbt o redan 14.40 satt vi i bilen på väg hem...
SEN la vi oss i varsinn soffa o slumrade. Slappade sen vidare hela dagen...
Käkade sallad till kvällsmat o tårta åxå såklart..
En mkt lyckad dag..

Tråkigt att mamma o Oliver åkt, veckan dom var här gick i raketfart... Känns knappt att man hunnit med någonting.. Men det kommer fler tillfällen att ses...

Nu har vi inga planer i helgen så vi ska bara ta det lugnt. Inte göra någonting bara vara...

MEN på fredag åker jag, Lina o Andrea till Gbg för en efterlängtad biopremiär.. Ska bli såå kul..

Näe... nu ska ja ta o baka lite tror ja, ska först leta recept...

Här har ni min sammanfatning a en mkt hektisk helg... Men åxå kul...

Ha de bra alla...

Fullt Ös..

Ja det har vart en händelserik vecka dagarna har gått i ett och vi har vart mer el mindre stressade hela tiden.. MEN det har vart skönt att umgås med mamma igen o nu känns det jobbigare än någonsin, nu när hon åkt hem igen, dels för att veckan gått så otroligt fort..
Nu e vi ensamna o jag ska städa lite här o fixa..

Tänkte bara bjuda på lite bilder o skriva mera senare...





Tim e nöjd med sin Gåstol, från mormor o Anna i dop-gåva..



Tim igen... hos Fadder o morbror Jonas som e väldigt omtyckt..



Liam o Nova-Lee var här i torsdags...



Timpa....



Innan dopet me pappa...



I kyrkan o sjunger Tryggare kan ingen vara..









Kyrk-kalaset, vi bjöd på pasta-sallad o bröd o ost..



fina presenter...



Några barn...









Kolla snyggaste lackisarna...



Saga o Wille...



tårtan...



Glader.... me fina halsbandet från Johan o Helena...

Slingor...

Sitter här i min jättesnygga slinghätta och bleker håret, ha ha ha F A N va ful man é..

Hoppas det blir iallafall ganska bra, ska försöka hinna med en klippning åxå, för håret blir så risigt efter blekning och det vägrar jag gå runt med, man ser ju ut som en häxa, svintohår..

Sen ska jag snabbt göra mig klar och sen drar vi till staden, ska gå lite ärenden, mamma ska shoppa mera, o ja hänger på..

Senare ikväll kommer massa folk, Familjen från Skogstorp, och min bror... Det blir PIZZA, vi tänkte köra taccokväll, men vi har insett att vi hinner inte laga mat åxå, det e lite stressigt med alla ärenden och alla barn.. OCH min eventuella klippning...

Gekås-turen var lyckad dock... Hittade lite bra grejjer och lite kläder till barnen, och Ecco-skor till båda barnen... Väldigt nöjd det var nämligen ECCO outlet och då kostade dom bara 550 spänn till Noel och 595 spänn till Melwin.. ASBRA.. Skorna fick Noel av mamma och syster i present, stort TACK för de..

Ska köpa en gåstol till Tim åxå idag..

Ne de va Allt för nu... måste skölja håret innan det ramlar av helst...

Tjing...

Ida e de redan onsdá..

Och tiden går för fort, nu åker mamma o Oliver igen om redan 4 dagar.. Inte kul.. Men så e de ju när de e över 70 mil emellan...
Måste ändå säga att barnen e duktiga, dom leker o busar men det e inte mkt tjiv. (inte ännu)
Dagarna rullar på o helt plötsligt blir det kväll. man hinner inte med mycket.

Igår åkte vi till stan allihop och gick o fikade på herbert´s, sen trotsade vi barnens viljor och gick på gallerian.. Men vi mutade dom, ha ha ha ha.. Vi sa att e man duktig i affärerna mamma o mormor vill gå i så får man titta i leksaksaffären sen och det gick, för de var ju klart att dom ville kolla där.. :-)
Noel sov mest hela tiden och det var väl därför det gick så himla bra. Kl 16.3o kom Gabriel o hämtade alla stora barn o ja o mamma o Tim handlade på Willys..

Sen var det hem, in me barnen i duschen sen middag o sen fika sen läggdags...
Och Noel e inte den lättaste att lägga nu för tiden han går nämligen ur sin spjälis så nu igår la vi tillbaka honom typ 30 gånger... SÅÅ JOBBIGT.. varför skulle han lära sig det nu..
Får allt bli en tripp till Ikea o köpa en juniorsäng.. Läsa saga o natta honom så han förhoppningsvis stannar där sen.

Jonas kom åxå igår, tjötade o drack lite kaffe...

Idag ska det beställas tårtor till dopet, vet ännu inte hur många vi blir vissa har inte svarat o vissa har säkert glömt.. Men jag beställer tårtorna idag ändå...

Ja annars händer det inte mkt vi håller på med alla barn hela dagarna... Mamma hjälper mig o har snart tvättat ALL min tvätt.. Det e underbart... Min tvättstuga e snart tom och jag har inte gjort någonting.. :-)
Igår fick vi även målat klart här hemma... Så fint det blev... Ikväll ska alla lister upp och sen e det KLART, jag ska möblera om o sätta upp tavlor kommer bli kanon..

Ja ne... nu e de dax att göra sig iordning packa väskan o sen ska vi dra iväg till Gekås.. Jag ska inte ha så mkt men mamma ska.. Hon tycker de e jäkligt dyrt i Norge..

Ha en fin onsda alla...

Vart e tiden??

Inte e den här iallafall.....

Kära mamma e hemma.. De e LYCKA, jag njuter av att ha sällskap här i huset.. :-)
I lördags efter många tveksamheter bestämde dom sig för att köra hit, och som tur var så var vägen fin hela vägen genom Norge till Sverige.. Oliver e med åxå och det e kul för Melwin som aldrig viker ifrån hans sida, dom e verkligen bästisar.

I söndags var det Dop för lilla Ebba och mamma fick direkt frågan om hon kunde vara barnvakt, så jag o Gabriel o Tim fick gå på dop själva.. Det var mysigt o jättetrevligt kalas efteråt..

På eftermiddagen tog vi det lugnt.. Bara var hemma o så blev det Mc´Donalds till middag, mamma o Oliver hade längtat efter skräpmat då det inte finns en endaste hamburger-restaurang i Hemsedal, inte ens i närheten.

Idag har vi vart hemma o fixat lite, mamma åkte till tandläkaren o jag hade 4 pojkar här hemma själv, phuuuu... Det gick!!
Fick tillomed städat lite granna.. Sen gick vi till lekplatsen  där var det svinkallt, Andrea kom med Filippa o Ebba, men vi var inte där länge, vi gick hem till oss o fikade, nu på kvällen har vi gjort fiskgratäng med räkstuvning, mumms...

Annars har kvällen vart lugn som attans, såå skönt...
Imorrn ska mina tradera-paket skickas, sen har vi inga vidare planer alls..
Ganska så skönt de med... Det e fullt upp ändå..



I fredags var vi o badade i simhallen hela familjen + familjen Ålöw/Nilsson, det var premiär för Tim o han älskade det...

Lägger in ett par bilder från badet..








Nu i veckan ska vi ha en shoppingdag i stan + en Gekås-tripp.. Vi ska även lyxa till det med en solning på fredagkväll... Ohhh så ja ska njuta, sola slarium det var över ett år sen...

ska försöka slänga in några inlägg men det e fullt upp som sagt... Dop som ska planeras åxå, beställas tårtor o handla servetter o grejjer... Det ska nog hinnas med...

Ha de fint alla... :-))

en bra dag...

Dagen började jag med att frysa. brrrrr.. Fick inte igång brasan o allt va jobbigt... Pratade en hel del med Andrea, vi e experter på att prata bort flera timmar.. :-) Tvättade o fixade lite samtidigt...
Sen när Andrea hämtat Filippa på dagis så kommer dom hit... Med Andrea´s pappa som kommer in som en hjälte och gör värsta brasan i mitt hem, sätter igång elementen och ger oss en kasse ved... Sååå snällt, tusen tack!!
Nu svettas vi nästan... ;-)
Andreá stannade kvar, bjöd mig på Chai-latte- verkligen kanongott och vi tjatar o barnen leker...

Sen kom Gabriel, kanontrött... Andreá stannade kvar ett tag o ja började lite smått me maten.. Det blev en god gryta med massa grönsaker o strimlat nötkött till det hade vi riis..
Sen var det dax att fixa barnen inför natten o städa rummen och sen var vi såå trötta båda två så vi la oss i soffan o kollade Tv. O vi som skulle renoverat, ja ja imorrn har vi lovat varann att fortsätta..

Fick en tråkig nyhet ida me... Syster kan inte komma... :-( Såå tråkigt.. Men nu håller jag allt jag kan för att mamma o Oliver ska komma, fyy vad ledsen ja blir annars.. Men hon har inga vinterdäck, så vi får se.. Just nu e det massa snö i Norge o hela vägen allafall till Oslo o säkert en liten bit till..

Så nu sover hela huset  de e bara jag som e vaken, underbart.... Tim ligger i min famn o ska snart få en ny blöja o sen ska vi åxå sova.. Behåller han hos mig inatt igen ;-)

Men så länge det känns fel för mig så tänker ja inte lägga honom i hans säng för det kommer jag göra när jag känner mig mogen själv och kan sova själv... Just nu tänker jag följa mitt hjärta... Ja menar... dom andra 2 har sovit hos oss tills dom va 5 månader, så än e det ingen brådska, han ska nog kunna lära sig sova själv han me sen..

<3 Till min familj..... Älskar er massor....


Gonatt

Lite SeparationsÅngest...

Lider jag av nu.... Fy vad jobbigt det känns... MEN det e bara att kämpa vidare, jo nu till saken om varför...
Jag håller på att trappa ner amningen... (med gråten i ögat) Ja jag vet att det kanske e löjligt men den otroliga närheten e liksom snart borta... O eftersom detta troligtvis e vårt sissta barn så känns det ännu jobbigare, att aldrig mer... nu e den perioden snart över... O så ska vi försöka få han att sova i sin egna säng åxå... Så inatt när jag låg där i sängen o ammade honom så tänkte jag.. Nu ska jag lägga över han i sin säng o se hur det går, MEN jag kunde inte... Jag kunde inte lägga över honom i sin säng.. fyyyyy.. det känndes skitjobbigt o så låg jag där i säkert 1½ timme och kollade på mitt lilla underverk, strök han i håret och tänkte JAG VILL INTE.. Så vi har sovit ihop inatt igen..

Men det e mitt beslut att trappa ner, jag känner att han inte blir tillräckligt mätt och han äter väldigt mkt, jag får amma, amma och amma det känns ibland som att jag inte gör annat, så förra veckan när jag bestämde mig för att ge ersättning så var han inte hungrig på 3½ timme.. Och det e ju rätt skönt att kunna göra lite annat på dagarna än att bara amma..
(men för en stund igår tänkte jag, ne ja får sätta mig o pumpa på dagarna så mjölken kommer tillbaka) Men det ska jag inte det e hormonerna i kroppen som e galna tror jag.. Helt enkelt SEPARATIONSÅNGEST...

Ne hua... Jag har inte mått riktigt såhär dåligt när jag slutat amma dom 2 första, visst har det kännts men denna gången e det värre än värst..

Min lilla bebis blir stor och jag hänger inte med riktigt... Men jag njuter till fullo av varenda minut... Som man älskar sina barn, helt otroligt mycket.. Och nu e jag STOLT mamma till 3 välskapta fina pojkar, vad mer kan man begära... Så inte borde jag ha ångest för att det kanske inte blir fler barn i familjen..

Ja nog om mitt tjat.... blääää...

Nu ska ja snacka lite me Andreá... Blir ja på bättre humör säkert...

Tjing...

nu ska jag...

Göra ett gott försök att blogga, allafall minst ett inlägg om dagen, ibland strular blogg.se och har gjort ganska mkt så därför har jag tröttnat lite, det e segt att ladda upp bilder och ibland går det inte alls.. Lite trist...

Vi har inte gjort så mkt det senaste, mest vart hemma och haft vänner på besök...
Vi ska boka julbord nu och på fredag den 13:e ska vi bowla, det kommer bli första gången vi e helt barnfria, min mamma kommer hem på söndag (längtar) och stannar en HEL vecka hos oss... Sen kommer åxå Gabriels mamma hit på fredagen så det kommer bli kanon att ha båda mammorna hemma, jag ska njuta av gott sällskap och långa frukostar, det blir det alltid med Svärmor..
S nu håller vi på o fixar lite i huset så det ska vara fint tills dom kommer hit..

Vi har även dopet att planera, det kommer äga rum o Torpa kyrka söndagen den 15.e November och fadder ska min Storebror Jonas få vara, det känns jättebra och Tim gillar redan honom jättemycket..

Vi saknar Anna, Oliver o Felicia åxå som kommer hem med mamma, ska bli väldigt kul att träffa dom igen och jag ska få gulla med min favorit-tjejj Felicia, något sötare finns inte.. hon e gudomligt söt den lilla o precis lika tjejjig som jag...

Så visst har vi lite planer framöver här nu.. Jag saknar min familj jättemycket så jag ska njuta av varenda minut vi spenderar i en hel vecka.. Underbart...

Jag e  B A R A  lycklig just nu, livet e underbart...


Nu.... True Blood....

oHHHHH Äntligen...






Biljetterna e köpta, helt galet snabbt dom tog slut så vi fick nöja oss med att gå kl 15.40 - visningen på Bergakungen i Göteborg...
JAG e glad att vi över huvud taget fick tag i biljetter för vi fick mail kl 13.40 att nu släpps biljetterna och kl 13.50 hade vi köpt våra, och då fanns det knappt några platser kvar alls.. Vi hade TUR som fick 3 platser brevid varann..

Den 20 November e stora dagen, då ska vi ha en riktig tjejjdag, ta tåget till GBG och shoppa, gå på Bio o käka på restaurang... TOKKUL...

Som jag längtar.....

Ja jag vet, än en gång med dåligt uppdaterande..

Har egentligen inget att skylla på, men jag ska försöka bättra mig...

Har massa att skriva om, bland annat Noels firande och helgen med vänner på besök.

Noels födelsedag var riktigt trevlig, vi hade besök på kvällen och vi åt god mat och tårta, vi bjöd på fläskfilegryta med ris o sallad och sen var det hallon och blåbärstårta.. Noel fick jättefina paket, och fixar med sitt kök hela tiden, det e redan en stor favorit.. Kläderna han fått e åxå mkt poppis, sockar tröjor o halsband med Bilar på..

Efter mat o tårta så spelade vi Wii och kvällen blev sen, men kul hade vi...

Paketöppning...



Alltid nöjd med Kvantums tårtor



Jaqueline o Nova-Lee



Anki med Tim



Godis ska man ha på kalas...



Bus på rummet



Ännu mer paket..



Spelar Wii




Lägger in lite fler bilder från helgen åxå...

Noel e mkt nöjd med sitt kök...



Så här fin e han i nya kläder, sockar, t-shirt o halsband..



Melwin gjort sig fin för Saga...



Tim sover med lite koll ändå...



Vi spelade Wii såklart...



Och barnen mysde på Melwins rum..



Ja de va allt med bilder just nu.... Hinner inte skriva så mkt mer nu, men bilder e roligare än text väl???