Staden idá

Det blir det, ska åka in redan vid 10 tiden så jag hinner klippa mig innan barnen ska hämtas 12.3o. Sen hoppas jag hinna med att kika in på tullhuset åxå o se om hon plockat fram bokstäverna ännu.
Det känns himla skönt att barnen äter varje dag på dagis innan man hämtar dom, då slipper man tänka på att dom måste hem o få mat i magen direkt, men vi tänkte åka o fika efter dagis idag, det har jag lovat så det får bli en tur till Herbert´s.

Det går bättre på dagis nu föresten, Noel e lite lesen just när vi lämnar honom men sen går det bra hela dagarna och det känns skönt, det har vart jobbigt o veta att han gått och gråtit och ropat efter mamma o pappa  innan, men nu e han glad hela tiden. DÅ känns det mkt bättre att lämna honom..

Andra saker jag MÅSTE fixa denna veckan är
* Ny bikini - till våran spa-helg
*En klänning- till våran spa-helg man måste ju ha något snyggt när man går på restaurangen med              mannen.
*Present till mannen, VAD ska jag ge han i 2:årig bröllopspresent, jag har idetorka..
*Beställa vinteroverål till Tim- Blir nog en MOLO..
*Städa o Tvätta tills barnvakterna ska bo här :-)

Ja säkert mkt annat åxå..


SÅ nu ska jag surfa runt o kolla lite på presenter, varför e det alltid så svårt, jag vill inte ge det gamla vanliga, parfym eller kläder, jag vill ge något fint.. Får se vad jag hittar, TIPS välkomnas STORT..

Ha en fin dag alla..

DATASPEL?

Jag välkomnar tips på dataspel till en 5:åring..
Melwin har börjat tycka det är skoj och efter dagis få han gärna sitta en stund med spel så har ni bra tips, berätta gärna... :-)

Ny vecka, nya protester..

Ohh Noel var inte glad imorse, han skulle inte åka till dagis, han skulle stanna hemma, så det var inte så lätt att få han o ge sig, men till slut verkade det lugnt och han vinkade hej då och gick själv till bilen..

Denna veckan ska dom bara vara till 12.3o, kanske att det blir någon mer lång dag så dom vet att det kommer bli vissa långa dagar och vissa korta dagar. Får se vad fröknarna säger sen.

Idag ska jag allafall tvätta lite, sen får vi se vad som händer mer här, har ingen aning...
En tråkmåndag säkert..

Senare måste vi åka o handla för nu e blöjorna snart slut, så det e bäst att fylla på.. Ska nog lägga mig ett tag på soffan o glo lite skvaller Tv.

Ha en fin dag, solen skiner :-)

Busungen..

Som absolut aldrig kan vara stilla.. Här springer han omkring med tandborsten..




Skogstur..

Igår hade vi en heldag i skogen, underbart...

Vi hittade ganska mkt kantareller ca 5 liter och e nöjda, nu ska den bara rensas åxå.
Det e egentligen inte bara svampen som är viktig, det e aytt man kommer ut och får gå omkring i skogen i lugn och ro.
Barnen älskar det och vi kollar tomte-husen, troll-grottorna och letar efter små söta grodor och massa annat.. Igår hittade vi även björnbär, det finns massor nu, men det blev inget plockat igår, vi åt en hel del istället..

Jag, mamma, Melwin o noel började med en tur och hittade en massa svamp, det var längesen vi såg ett sånt ställe där det bara lyste gult, stora fina kantareller, på ett ställe hittade vi ca 3 liter..
Sen fortsatte vi och då mötte vi även upp Gabriel o Tim..
Vi var hemma först 19.15 på kvällen och avslutade svampplockningen med korv och mos i Åsklosterkiosken..











Gårdagen och dagen..

Igår åkte vi till Ikea.. Tyvärr trodde vi att dom stängde 20 och stressade inte, utan vi gick där uppe i lugn o ro, kollade kök och annat vi handlade mat och dessert och satte oss i godans ro och efter en stund hör vi i högtalaren att nu stänger butiken om 3o minuter.. VA?? Och vi har inte gått där nere ännu.. :-( Stressade i oss maten och gick ner, vi fick inte kollat någonting där nere.. Utan gick och plockade på oss lite saker som vi visste att vi skulle ha sen gick vi mot kassorna..

Allafall fick vi med oss en förvaringshylla till barnen, 3 st förvaringskorgar, lampor till barnens rum, 50 pack med kronljus, blockljus, servetter och en ny madrass till Tim som natten till igår hade kissat i hela sängen och jag hade glömt lägga skydd på madrassen.
Och vi fick även tittat ut en lucka vi vill ha i köket och en bänkskiva som var riktigt snygg.. :-) Nu ska vi kolla vad kalaset kommer att kosta och sen gå igenom det med hyresvärden..

När vi kom hem la vi Tim och sen satte vi på film i Noel o Melwins rum o så fick dom lite lördagsgodis.. Vi la oss på soffan o kollade det nya dansprogrammet på tv4, det var rätt roligt tycker ja o Morgan var ju bäst med sin dans.. :-)

Jag somnade på soffan till slut, och sov gott tills Gabriel väckte mig vid 02- tiden, gick o la mig i sängen o vaknade 08 idag när Tim bestämt ville gå upp..

Idag ska vi packa matsäck och bege oss ut i skogen.. Hoppas vi hittar lite svamp och får en skön dag. Ska fixa lite mackor o sånt nu så vi kan åka när Tim har sovit sin första gång..

Känner mig liiite segstartad idag men energin kommer väl, får börja med en kopp kaffe... :-)




Ikea eller Skogen?

Hmmm undrar just vad vi ska hitta på denna lördagen, pratade lite snabbt om att dra till Ikea annars blir det en tur till skogen..
Jag vill båda, så man skulle ju kunna ta Ikea idag o skogen imorrn :-)

På Ikea ska vi se om vi kan få en kalkyl på vårt kök.. :-) Jag vill ha Köttbullar, potatis o sås och gå på barnavdelningen o kolla grejjer till barnens rum..
Det blir nog Ikea idag...

Tjing..

I går kväll... :-)


Här kommer bilder ifrån en mkt trevlig kväll igår... Det var skönt ute o vi satt faktiskt ute till 02, sen tog det lite tid o plocka in allt som var utdraget och Gabriel sprang omkring med kameran o fotade nattfjärilar och jag skulle assistera med att hålla en ficklampa i olika lägen så han kunde få den perfekta bilden, ha ah.


Barnen var så himla snälla igår och dom tyckte det var spännande att få sitta med oss lite när vi tjötade och spelade spel.

Tack alla för en hel-lyckad kväll.. :-)


Förberedelser...



Barnen fick korv med bröd och kollade på film samtidigt..



Dom små satt hos oss..





Lite grillning..



dukat bord...

































Den tråkiga baksidan av det hela..



Får väl visa Gabriels bilder med..









Staden...

Har vart i staden o fixat, vart på Bolaget o handlat lite gott till kräftorna och överaskade mannen med en Whisky, har ingen aning om den e god eller ej men men, han blev glad..

Har även shoppat lite till mig själv :-) En tunika och ett par leggings, första gången på väldigt LÄNGE som jag hittade massor på H&M som jag skulle vilja ha..
Får se om jag går dit igen...

Melwin han fick en bil inne på BR, en som man kan bygga om till Robot..

Så nu har han fått sitt och Noel fick lite kläder och en grej för 2 veckor sen så nu e dom glada o nöjda.

Jag ska hoppa in i duschen så håret hinner torka så jag kanske kan locka det idag, har lånat en superbra locktång av Anki, håret blir som ett stort burr, men de e lite häftigt, får se vad jag har tid till senare..

Ne, jag får helt enkelt berätta mer om vår kväll imorgon...




Klara...

KRÄFTSKIVA...

Ska vi ha ikväll :-)
Börjar bli klar här hemma nu för att åka in till staden om ca 1 timma.. Sen ska vi hem o pynta hemmet med solar, girlanger, det ska plockas fram partyhattar, haklappar o ja allt som hör till...

Underbar fredag solen lyser och vi hoppas det håller i sig till kvällen...

Kräftor, ostar, kex, bröd, grönsaker, aioli, o massa annat GOTT...

Ha en fin fredag...






Fruktstund och pyssel...

Melwin o Noel vill gärna att jag ska skära frukt och lägga på ett fat, sen e det nya att även dricka Nyponsoppa, Blåbärssoppa eller  Fruktsoppa till detta... En ganska så bra fruktstund :-)


Tims Place...

Här kommer lite bilder på rummet som snart snart e klart...











Som ni ser saknas där en hylla ovanför sängen, en minneshylla kallar jag den för, Melwin o Noel har varsin och där på står dopminnen, presenter, spargris, ultraljudsbilden o annat smått o gott..
Det är även lampa, matta och troligtvis ska det bli nya gardiner åxå, sen e jag riktigt nöjd :-)

Kameran krånglar...

Så jag ska lägga in bilderna jag tagit på Tims rum imorgon istället.. Det blev kanon-fint, och idag har jag handlat lite fina saker att pryda rummet med, men fortfarande saknas en matta, en hylla och en lampa...
Sen antar jag att det e klart och då kan vi påbörja nästa projekt.. :-)

Skulle köpt bokstäver på Village idag men då var just T slut i hela Village-kedjan :-( Och dom kommer inte förrän i November så jag får så vackert vänta och sen gå in dit så fort det blir November o köpa dom..
Sen besökte vi Tullhuset, ohhh jag vill ha hela affären... MEN där hittade jag iallafall lite piratgrejjer, en mätsticka att hänga på väggen, en fotoram, 2 st bokstöd, en korthållare och 2 st hängande pirater på spiral.. Jätte-fina.. Det var även Rea på dom grejjerna så istället för 550 kr betalade jag 205:-...  :-D Ibland ska man ha TUR...

Annars har jag hållt på för fullt idag, började dagen med att städa o fixa här lite, sen kl 11.15 kom mamma o hämtade oss o vi åkte till stan, handlade lite kläder till Melwin 2 par nya jeans och 2 tröjor från H&M, han var jättenöjd för tröjorna valde han alldeles själv, sen fikade vi och efter det gick vi i några affärer till, sen hamnade vi på Blomsterlandet o där hittade jag en väggampel till Tims rum och köpte en murgröna som ska hänga där i, sebn var klockan dags för att möta mannen o barnen i stan för att gå till Doktorn, Tim fick en remiss utan problem till Öron Näsa Hals för att FÖRHOPPNINGSVIS få en operationstid o få rör.. Melwin klagade på ont i öronen så han fick kollat öronen på samma gång. Jajjemen, Öroninflammation hade han... :-(  Ingen behandling nu direkt, men blir det värre i helgen ska vi åka in med han o få Antibiotika, men jag hoppas vi fixar det med smärtstillande.. Så han får stanna hemma från dagis imorrn igen, Han vill verkligen inte det..

Efter det var det möte på jobbet och lite "fest" Vi blev bjudna på supergod smörgåstårta och efter det fika o kaffe, jag blev kvar ända tills klockan var 18.45.. Trevligt var det :-)
Mannen plockade upp mig o vi åkte direkt hem o la Tim dom andra fick sitta uppe en stund o måla i sina nya målarböcker som Gabriel hade köpt på Hajen.. Sen var även dom i säng runt 20- tiden och nu har jag kollat på Välkommen hem, det var riktigt bra på 3:an, sen efter det mina favvosar i Sveriges Fulaste Hem, Simon o Thomas..

Nu ska jag nog lägga mig så man e pigg imorrn på Kräftskivan, tyvärr så faller fler o fler bort och nu e vi bara 11 vuxna tror jag, lite sjukdomar o annat som kommit ivägen, tråkigt men så e de ju..
MEN vi ska ha roligt ändå..

Har ju en del bilder som sagt MEN jäkla kamera... :-(

Gonatt...




05.45

Phuuu e trött, för tidigt vaknade barnen imorse, inte alls skoj när man ställt kl på 07 o tänkt att man ska få sova tills dess.
Melwin ska vara hemma idag för han hade feber igår kväll så för säkerhets skull e det bäst att han e hemma.  Han e lite sur för att han inte ska gå till dagis men så e det ibland. Noel vill inte alls åka till dagis han vill vara hemma, men han o Tim ska in och vara där till kl 15.

Jag ska alldeles snart börja här hemma, så fort dom åkt iväg så e jag klar i hyfsad tid.
Imorrn blir det en liten större städning, men egentligen e man så dum, först städar man innan man ska ha fest o sen städar man som som en galning efter fest åxå..
Tror nog att vi får sitta inne imorrn, i detta busvädret vill man knappt vara ute alls.

Har en trädgård som ser ut som fasen efter denna storm som vi haft, det ligger mängder med löv och saker har blåst omkring så ett röj där e åxå nödvändigt..
Hoppas verkligen inte hösten har kommit ännu, lite mer sensommar borde vi få, inte för att jag tycker den värme som har varit har vart särskilt skön, men lite lagom får det gott vara en stund till.

Annars e hösten en skön tid, tända ljus på morgonen o det blir även mkt bakat. Denna hösten kommer det även att hända grejer i vårt hus.
Jag ska försöka dokumentera så mkt som möjligt o berätta vad vi sysslar med.

Först så ska vi gipsa väggen som går upp till loftet, där ska det även isoleras och en lucka ska sättas på. Sen hoppas vi att huset blir lite varmare i vinter. Eftersom vi värmt upp nästan 60 kvm i onödan så ska det bli skönt o slippa det i år.. Efter det ska vi måla vitt i hela vardagsrummet o köket ska bli nytt, sen ska vi även ta hit en som kikar på vårt golv o se om man kan slipa det en gång eller om vi måste lägga nytt. Får vi det slipat så vill jag helst tona ner det o lägga en vit lack på, blir det nytt golv får vi se på vad som finns, men ett ljust golv vore toppen här inne..

Detta kommer säkert inte hända direkt men så mkt som möjligt innan våren kommer..


Nä nu e det dags att vinka av barnen..
Hej svejs..

Breaking Dawn

449 dagar exakt, FÖR länge...
Den 18 November 2011 släpps den efterlängtade Breaking Dawn på bio... Det värsta e väl att det bara e del 1 och sen får man vänta ännu ett år på del 2... Den 16 November 2012 kommer den..

OCH det är väl enbart för att dryga ut på det hela.. Dåligt tycker jag men man får väl bara vara glad att bok 4 blir 2 filmer ändå...



Äntligen....

Nu e det klart Tims fina rum, blir kanon.. Har målat o fixat tills nu, golven e skurade och imorrn ska jag börja fixa där inne, en hylla från Ikea ska inhandlas, får se när vi åker dit, inte imorrn allafall..
Men en minneshylla och gardiner ska jag försöka hitta imorrn och en matta, jag vill ha en stor go lurvig matta därinne, helst blå som tapeten. Hans namn ska inhandlas och lite foton ska framkallas sen e jag nöjd..

Om ni kikar in imorgon ska jag lägga in lite bilder och sen när det e helt klart får jag lägga ut en massa bilder :-)


Ikväll har vi annars vart i mammas nya mysiga lya o käkat pizza, Annika var med åxå o vid 19.45 åkte vi hem för att lägga 3 jättetrötta barn.. Känns lite konstigt nu att mamma inte e här efter 3 hela månader, jag har alltid haft sällskap så detta blir tomt, helt själv hemma, barnen kommer vara på dagis ju så jag ska ha annat för mig JO, nu e det dags att röra på fläsket.. Jag har nått mitt mål med vikten har jag skrivit det innan kanske.. Ja ja allafall väger jag nu 64 kg och har gjort ganska länge, så det e skönt, men jag behöver motion och det ska jag fixa nu när jag ändå har en massa egentid..

Tills nästa sommar ska jag försöka väga lite mindre ändå men ska max gå ner till 60 kg.. Så det går frammåt.. Storlek 28 på jeans och M på allt annat har jag nu.. Det e lagom o jag trivs...

Ne nu ska jag inte sitta här o fördriva viktig sovtid, jag ska in i duschen sen lägga mig i en renbäddad säng.. Lika gott varje gång man bytt lakan o lägga sig efter en dusch..

Sov Gott!!


Nästa fredag...

Äntligen e det snart dax... Om 1 ½ vecka ligger vi o gottar oss på Varbergs Kurort..
Jag kan nog inte tänka mig hur skönt det kommer vara, mannen i mitt liv och jag 1 dygn själva i ren lyxmiljö...
Mer om detta kommer när vi vart där.... Ska bli uuuuuunderbaaaaaart....








China Sea- kan inte med ord beskriva hur tacksamma vi är för detta, TUSEN TUSEN TACK!!!

Här hittade vi Noel...

Alla kvällar går vi in o bäddar om våra små.. Noel fanns inte i sängen på något sätt hade han bäddat på golet med både kudde o täcke.. Han sov gott allafall :-)



Ensam mamma...

Har jag vart idag... SÅÅÅ tomt utan ett enda barn i hemmet, imorse gick jag upp o gjorde barnen klara för dagis och vinkade av dom och gav pussar o kramar och sen satt jag bara o tittade på allt som jag egentligen borde göra men absolut inte hade lust med så jag la mig på soffan slötittade lite på Tv´n och somnade sen sov jag tills mamma väckte mig 11.3o..
Så himla skönt det var, sova ut.. Det var längesen..

Sen låg jag i soffan drack lite kaffe o ort därefter kom Anki.. :-) Vi tjötade o slappade ännu mer, sen fick jag iallafall bytt lakan o bäddat sängarna i barnens rum o plockat upp lite hemma och sen åkte vi in till stan o handlade lite..
Efter det åkte vi hem och precis samtidigt så kom barnen hem, ohhh som jag längtat... Kramades länge o sen var det dags att börja med maten som idag var fläsk med löksås.. Mumms..
Johan, helena o Svea kom förbi o vi pratade lite löst om kräftskivan som ska vara på fredag..
Jag fixade barnens väskor och kläder till dagis imorrn o sen packade jag min egna väska o sen blev det en snabb kopp kaffe innan mamma körde in mig till jobbet...

Anki stannade kvar o skulle bli hämtad vid 21.3o, en riktig heldag, himla mysigt..

Nu sitter jag här o eftersom jag sovit mkt idag e jag väldigt pigg..

Imorrn ska barnen lämnas på dagis 7.3o, första dagen vi ska lämna dom själva där en hel dag, hoppas verkligen det går bra, det gör ont i hela mig, speciellt när Noel e så ledsen som han har vart vissa gånger, jag börjar nästan gråta själv och det har jag lovat mig själv att aldrig göra så det e bara att plocka fram dom positiva tankarna..
Men så ledsen han har vart e han ALDRIG hemma, ja visst han kan väl skrika för att han e arg på Melwin eller på oss ibland men aldrig på detta viset, nu e han ledsen och tårarna rullar nerför kinderna och han snyftar och kramar stenhårt.. :-( Usch, hoppas detta går över snart, min älskade lilla kille, jag saknar honom extra mkt varje dag...
Lilleman han e bara envis,  men på sätt vis känns det bättre med honom för han e bara 1 år och han vänjer sig fort, med Noel e det värre eftersom han alltid vart hemma med mig i närheten alltid o nu lämnar vi bort honom...

MEN jag talar absolut inte illa om dagis, jag stortrivs där, underbar personal tycker jag och jag vet att det blir bättre, hade bara inte föreställt mig att det skulle bli sån separationsångest, och speciellt inte att det skulle vara Noel som var jobbigast att lämna..

Melwin han stortrivs och längtar dit varje morgon.. :-) Han har absolut inga som helst problem med att åka dit han e bara lycklig.. Han e stora killen nu och nästa år e de dags för skolan :-O

Nu e vi tillbaka i vardagslivet efter att ha haft barn hemma i snart 3 år... Och det kommer troligtvis kännas bättre o bättre nu när vi kommer in i det mer o mer..

Det ska åtminstone bli skönt att sova imorgon helt ifred efter jobbet.. Annars brukar jag alltid mysa med barnen på morgonen innan jag lägger mig för jag som vart vaken hela natten har ju hunnit sakna dom medans dom inte ens vet att jag vart borta, jag åker ju till jobbet när dom sover och kommer hem tidigt på morgonen.. Oftast innan dom hunnit vakna..

Näe nu börjar bra Tv... Vill ja inte missa..

Ha de gott alla...


SYTYCD

Absolut bästa programmet som finns börjar snart och förgyller min jobb-natt,
På 5:an kl 22 börjar So You Think You Can Dance...

Rikitgt bra underhållning tycker jag...

Dessa hejjar jag på :-)

Jag vill ha...

en husbil, jag vill se Sverige, packa in familjen och köra vart man vill o ha huset med sig...
Det är en dröm, som någon gång kommer bli sann, men kanske om nårra år.. :-)

Denna går att köpa nu på Blocket för 375 000...


Lörda o en massa på G

Tim vaknade alldeles fööör tidigt idag.. 6.3o, de e lite väl tidigt men nu sitter ja här allafall, Tim e galen, pigg på en gång o springer omkring.. Då o då kommer han skrikandes o ska upp i knät.. Han e mammig just nu, vet inte vad som hänt, han e pappig åxå, men han vill helst att man ska bära hela tiden o gör vi inte det när han vill så blir han ARG, helt otroligt vilken vilja en 1:åring kan ha..

Jag ska snart ta o tejpa lister i Tims rum.. o sen vid 9.3o kommer brorsan o vi ska måla o tapetsera.. :-)
Kommer nog bli bra detta, sämre kan det inte bli allafall, Melwin e väl inte sådär glad att vi ska tapetsera över hans Spiderman-tapet men dom ska få köpa nåt att ha på sina väggar sen.. O då går det an, dom trivs med att dela rum Melwin o Noel, dom har varanda o tryggheten i det gör att dom åxå sover hela nätterna o sällan kommer in till oss. O det är skönt för oss att få sova en hel natt ibland..

I eftermiddag tänkte vi packa picknick-korgen o ta på gummistövlar o ge oss ut i skogen på utflykt.. Barnen har frågat varje dag om vi inte kan åka till skogen men när dom kommer hem från dagis så ska man först leka lite sen ska det fixas mat o sen e det ju dags för sängen nästan, allafall e de så nu när dom har vart där till kl 14.3o.. O vi har vart hemma tidigast 16.. (man har ju alltid nåt ärende att fixa)

MEN idag har vi lovat så idag ska vi ge oss iväg o vi vuxna tycker det e lika skönt o få komma ut i skogen..

Vi håller även på att planera kräftskivan vi ska ha på Fredag, det e lite att planera för jag tror vi e 17 peroner nu och troligtvis kommer fler, men på måndag hoppas vi kunna fortsätta planerna...
Det ska allafall bli riktigt skoj!! Och förhoppningsvis kan vi sitta ute, värmen skulle ju komma tillbaka.. :-)

Sånghäften och lekar ska fixas åxå, får nog surfa runt lite för att hitta nåt skoj..


Näe jag ska sätta fart här, även fast ja e riktigt trött e de bara att ta tag i sakerna o börja...

Ha en fin lördag alla... :-)



En kanon-sida...


Jag har hittat en sida här på nätet med superfina barn-prylar. Även mycket pedagogiska leksaker i hyfsade priser.. :-)

Detta ska jag klicka hem...

Sångpåse, perfekt när man ska ha sång-stund med barnen, dom får plocka en figur i påsen sen komma på en sång om den.. :-) Det är figurer till dom klassiska barn-visorna, och vi som sjunger mycket här kommer använda denna väldigt mkt..



Med påsen kommer det 6 figurer, men det finns 2 olika paket med extra figurer som man kan köpa till.

Påsen kostar 148 kr och vill man ha extra figurer så kostar 6 stycken 108 kr


Det finns även lek-väskor i olika former och inriktningar, tycker dom verkar toppen..




Dessa pedagogiska leksakerna kommer jag försöka skaffa väldigt snart...







Den första är ett annorlunda stapeltorn, där ska man stapla klossarna, men först måste man komma på hur man ska få dit dom..

Den andra saken är ett gammalt kinesiskt pussel, kallas för Tangram, lägger man bitarna på rätt plats bildas en kvadrat, men med denna tränar man hjärnan och geometri, man kan även bygga mängder med figurer av bitarna..


Det finns även en massa pussel...






Allt detta + MASSA, MASSA mer finns på www.barnparadiset.se



Dagis- på allvar..

Idag har jag lämnat mina stora pojkar själva... Egentligen e det inte dags ännu för Noel men eftersom jag e tvungen att vara hemma me Tim så kom ja o fröken överens om att ge det en chans.. Liiite ont i magen har jag men det ska nog gå bra.. Annars ringer som o då åker vi o hämtar direkt..

Melwin har stormtrivts sen första dagen så han har vart själv hela tiden i sin grupp o dom började med en heldagsutflykt till Stättareds gård, kl 8.3o-16.3o var han iväg o han hade haft riktigt skoj.
Sen har han sina gamla kompisar som han har riktigt skoj med så där e det inga som helst problem, det e värre o få med honom hem, han vill stanna..

Noel o Tim har vart där i sammanlagt 3 dagar, i måndags var vi hemma för då hade Tim feber o tisdagen var vi hemma för då var dagis stängt sen så ska dom ju vara feberfria en hel dag innan man kommer tillbaka.. Så igår gav vi oss iväg igen och vi var på dagis från 8.3o- 14.3o, då fick dom även äta lunch och sova där innan vi åkte hemmåt. Tim var JÄTTE-skrikig hela dagen o han brukar inte vara sån så jag började undra om det kunde vara öronen igen.. Så vi fick en tid o åkte direkt o kollade, Han har irritation i öronen som säkert gör väldigt ont men det ska inte behandlas, han får Alvedon var 4:e timme för att dämpa smärtan bara, sen diskuterade vi en hel del om hans öron-problem och eftersom han haft 5 antibiotika-behandlingar nu pga. öroninflammation så kan dom inte behandla honom mer, hans kropp måste hitta tillbaka o börja arbeta av sig självt nu utan mediciner så enda lösningen är troligtvis rör..
Så jag har sen 2 veckor tillbaka bokat tid hos våran doktor och ska då prata mera om detta, och nu ska vi inte ge oss vi SKA se till att han får rör, snarast....

Vi e ganska så trötta på detta nu, vår lille älskling har ont och skriker, han som alltid brukar vara så go och glá, det e helt förstört nu för öronen... Vi får inte sova OK heller så detta e ohållbart, det funkar inte o finns det hjälp så tycker jag att man ska kämpa för att få det.
Rören gör så att vätskan rinner ut och lättar på trycket i öronen så får han det är det säkert slut på allt detta jobbiga..
MEN man får fasen vara bestämd och säga ifrån när det gäller sjukvården har jag märkt, dom sätter in skit-mediciner som knappt hjälper istället för att ge dom BRA medicinerna direkt..
Det tog oss 3 gånger med Kåvepenin innan dom satte in en mer effektiv antibiotika. Det e helt sjukt tycker jag, först sätter dom in dåliga mediciner, sen när det inte hjälper efter flera gånger DÅ först får man den "bra" medicinen.. Samma med hostmedicin har jag märkt, det krävs en riktigt jobbig hosta innan man får den BRA.. Varför ska barnen behöva plågas o ha ont i veckor innan dom kan ge de bästa medicinerna..
Jag gillar inte alls att ge medicin o vill helst klara oss utan, men går det så långt så barnen skriker pga smärta vad ska man då göra?
Det e bara att ta sig igenom det säger läkarna o tror att man inte e allvarlig när man talar om att barnen hostar tills dom spyr.. Sen när dom har spytt så hostar dom tills dom spyr igen.. Ohhhhhh...

Ne... jag förstår väl att det finns människor som söker akut hjälp för minsta grej, men ibland tycker jag att man blir orättvist behandlad, precis som detta med Tim, ska han behöva ha 8 öroninflammationer innan dom hjälper en på riktigt..
På 2 månader har han haft 3 öroninflammationer nu och säkert konstant ont i öronen... :-(

Usch vilket tråkigt inlägg, men så e det ibland vill man bara gnälla av sig.. ;-)


Dagarna går..

Vi har plockat svamp... :-)







Hopptävling i trädgården..



Barnen skrattade nästan på sig.. :-)







Tim äter själv.. sanering behövs efteråt...



2 nöjda grabbar, över sitt "nya" rum.. :-)



Tim..




Gotland...

På onsdagen var det äntligen dags... Vi tog en ganska lugn morgon hemma, slappade åt sen frukost o fixade iordning våra handbagage, resten av packningen åkte i Johan o Helenas husvagn över..
Vi lämnade Varberg vid 12-tiden för att köra ner katten till Michael o Jaqueline i Falkenberg sen fortsatte vi därifrån mot Oskarshamn..

En lång o väldigt tråkig väg o med en son som inte alls ville åka bil tog lite på krafterna, speciellt eftersom jag hade jobbat natt o varenda gång jag försökte sova så vrålade Tim med sin härliga stämma, så ja tror ja slumrade totalt 20 minuter bara, något sömnig..
Det tog oss totalt 4½ timme, vi parkerade bilen på långtidsparkeringen o gick mot båten, checkade in o gick på, hittade våra platser mm mm.. TIM var övertrött, gnällig o jättesur på vägen över, han ville ingenting, han ville inte sova o inte äta.. jätte-skoj..
Men till slut lyckades vi natta honom...

Kl 22 ca var vi framme... Gabriel hämtade upp oss o tog oss på en liten tripp i innerstaden + att vi åkte o kollade in vännerna i husvagnen.. Dom bodde verkligen jättefint med världens utsikt..
Tim var pigg som en lärka o var vaken länge, vi pratade lite med svärmor o nattafikade lite innan vi la oss o somnade gott efter en lång bil + båt-resa...


Här kommer vår semester i bilder.... :-)

På färjan..


Gabriel o Isidor..





Tim var full med spring efter en hel dag i bilen...



På Fårö besöte vi en mysig restaurang med supergod mat..


Sen plockade vi stenar o kollade på raukar..


Vi gick även på en bar-runda som var riktigt skoj..





Melwin skötte Tims frukost en dag, gick superbra..




Noel, han har vuxit mkt i sommar...




Tim i sin nya outfit från Moon Kids Underbar kvalitet...



Ute vid Lummelunda fanns denna, Noel tyckte den var mkt spännande..



Kort paus...


På lördagen hade vi bokat bord på Kapitelhusgården, en medeltidskrog, även maten från medeltiden..



Det var ingen direkt delikatess... ha ah



Vi skrattade så tararna rann... Så roligt var det allafall...



Mikael vek sig flera ggr under kvällen, säkert chokad...



Underhållningen efteråt var inte helt fel...






Baren...



Vi gick vidare till Rosengården, mamma kunde inte släppa maten på Kapitelhusgården..



Mikaela me sin drink..



Helena o Mikael..



Målning me mormorn o farmorn.. Lyx o ha båda 2 samtidigt..



På söndagen blev det strålande väder, vi drog till stranden, en underbar plats..



Vågorna var enorma, men det blåste knappt..



Sandslottsbygge..



Tim fick hög feber på måndag-morgon, blev bättre efter Alvedon.



Tim in action... Farmor fick tejpa över brevinkastet..



Hjälper farmor med vinbärssaften..



På måndagen gjorde vi innerstaden... Jag Noel, mamma o Tim..









I botaniska trädgården..



Mamma mamma ta kort..



cool plats..



Domkyrkan, en vacker plats..



Vi tände ljus o tänkte fina tankar..



På stora torget var det marknad, Noel fastnade för fåglarna..



Klappade försiktigt, men dom var så goa, även jag gosade me papegojorna..



Vi mötte dom andra nere i Visby hamn..







För att äta glass på Sveriges största glassbutik.. SHIT så mycket glass...






I almedalen stannade vi en snabbis på lekplatsen..









Ring...

Jag har drömt ett tag, jag vill gärna ha en ny ring, och kanske ta bort förlovningsringen så igår var vi runt o kollade på olika alternativ... :-)

OCH bestämde mig för att lämna in min förlovningsring och sätta diamanter i den, har fått prisuppgifter + att jag vägde lite guld som jag tänkte lämna in, så nu ska jag bara bestämma mig..

som den till vänster... :-) Blev riktigt snyggt ihop med 
min vigselring... :-)



Så när jag väl bestämt mig tar dom båda mina ringar och putsar o polerar dom så kommer dom tillbaka som nya.... OCH det bästa av allt är att ringen är min RIKTIGA förlovningsring fortfarande, bara aningen snyggare... :-)

Lata dagar...

Har vi haft nu dessa dagar sen vi kom hem, Tim e frisk igen o det är jätteskönt, men nu har jag bokat en tid i slutet av augusti när våran doktor e tillbaka från semestern så ska jag höra mig för hur vi ska gå vidare med Tims öroninflammationer, hoppas på en remiss för att utreda om rör är möjligt.. Har hört att även små barn kan få det om man har mkt problem..

Annars har jag jobbat freda o lörda natt o dagarna efter jobb e alltid slöa, man e så trött så man sover o slöar..

Jonas har vart här på besök en dag och träffat barnen som strålade av lycka, o i söndags kväll kom Anki o vi kollade film o myste på kvällen..

Igår var vi i stade o jag hittade en väska till Noel som han ska ha till dagis, han e såå stolt över den och går o bär på den väldigt ofta, väskan e färdigpackad med extrakläder, blöjor o nappar till vilan..
Har inte hittat någon till Tim ännu, men den måste vara ganska liten för han ska kunna bära den själv.
Får se på Gekås nästa gång.

Imorgon e det dax, första dagen på inskolningen :-) Har fortfarande en del o fixa, båda ska ha täcke o kudde med sig för att dom sover ännu, speciellt Tim han kan sova 5 timmar ännu på en dag, han e en trött kille.. Noel sover fortfarande ännu ca 2 timmar åxå om han kommer till ro så han får sova på dagis i den mån han själv vill.
Melwin ska med imorgon åxå, han ska börja sin dag med en utflykt till en bondgård, det kommer han gilla tror jag..
Jag, Noel o Tim börjar med en kort dag på ca 3 timmar sen åker vi hem innan lunch, sen fortsätter inskolningen i 3 dagar till nästa vecka, då ska dom äta lunch och sova på dagis åxå...

Hoppas allt går bra, jag ska göra mitt bästa för att visa barnen att jag tycker detta e jättebra, OCH det gör jag MEN jag e inte riktigt överens med mig själv ännu, usch vad ska jag göra nu när barnen inte kommer att vara hemma, jag kommer vara ensam på frukost o lunch nu för tiden och just nu känns allt så sorgligt.
MEN detta ska bli bra, det kommer kännas bra att kunna sova ordentligt efter ett nattpass och jag får helt enkelt fylla min tid med annat, tvätta, städa o fixa hemmet medans barnen e där så har vi all övrig tid sen på att ha kul tillsammans..

Varje dag tills efter lunch kommer barnen vara på dagis dom dagar jag jobbat nätter kommer dom vara till 16.3o, o det e bara 14 nätter på 6 veckor så det blir inte många fulla dagar för barnen.

Jag MÅSTE ta mitt körkort allafall, så det ska jag syssla med nu i september, PLUGGA...


Ja ne idag kommer mannen hem, det var en vecka sen nu vi lämnade dom så det ska bli himla skoj, ska hitta på nån god mat att fixa tills ikväll och så blir det nog någon film... :-)




Tim provgår i sina crocs o det går faktiskt helt ok..




Detta häftiga hopp-djuret fick Tim av familjen Engman på Gotland.. :-)



Det bästa som finns, nybadad o välling i sängen..



Glad Noel...



Renen e poppis.... (vi kallar den allafall för renen)



Redo för staden...



Tim går väldigt bra även i skorna nu, det har vart lite svårt att lära sig, när man mest gått barfota hela sommaren.



Full fart på Herbert´s...



Väl hemma spanar vi in den nya väskan.. Den finaste som finns tycker Noel..



Väskan är från Alpine, dom är utrustade med extra många reflexer sen är den även gjord så att den är behaglig att bära på ryggen med vadderad rygg, tyckte jag var viktigt nu när Noel snart kommer börja gå på fredagsutflykter med egen matsäck med sig...
Så en ergonomisk väska med hög komfort e detta, superbra..

Dom finns på BR från 199 kr = nu Pangpris!!

Min numera STORA kille...



Får se om Gotland kommer ikväll eller imorrn, men jag har nog en hel del att prata med Gabriel om det e länge en hel vecka alltså... Så man måste ta igen det man missat...  :-)


Gotlandsresan...

håller jag ännu på med, den e inte klar ännu, men snart kommer ett ganska långt inlägg, väntar ännu på kameran som Gabriel har, o han kommer hem i eftermiddag... :-)
Tycker det e roligare o få ihop allting än att göra flera korta..




Söndag...

På söndagen var det dags för Liseberg... Vi körde upp 11 så vi mötte dom andra kl 12 vid ingången där.. Det första vi gjorde var att köpa oss varsin poncho o dra på oss för regnet det ÖSTE ner..
Men det var bara att gilla lägen, Melwin fick åkband o så köpte vi ett häfte till Noel o oss vuxna som ibland måste betala en biljett för att åka barn-karuseller (lite överdrivet tycker jag)
Regnet höll i sig i 3½ timme sen avtog det, men vi hade riktigt skoj ändå.. Melwin o Oliver var helt galna dom åkte allt som dom fick åka, (inte var för korta för) hade dom fått väla hade dom nog åkt allt på hela Liseberg tror jag, helt galna ungar.. Tur Marcus o Joakim var med o åkte en massa med dom.. Vi käkade på Pizza-någonting har glömt vad det heter, men buffé allafall, barnen fick bytas kläder på så vi kunde fortsätta utan att bli sjuka..

Gabriel vann en massa choklad, lite mer än 6 kg till o med.. har fullt hemma nu...
Han vann även en JÄTTE-nalle, o annat smått, jag vann absolut INGENTING :-( men de gjorde inte så mkt de fixade ju mannen...

Noel han var inte alls glad i karusellerna, han ville inte, det enda han åkte var sagoslottet.. Sen var det nog tyckte han..
Men han gillade att springa omkring, inte en enda gång satt han i vagnen, det var helt otroligt, superglad o lycklig hela tiden i exakt 10 timmar.. Det var bra jobbat tycker jag.. :-)

Kl 22 stängde Liseberg (som tur var) Vi fick ta avsked av syster o hennes familj för dom åkte vidare till Strömstad, alltid lika jobbigt att ta avsked när man vet att det tar flera månader tills nästa gång man ses.. Usch, deppade lite på vägen hem, vill ju ha dom nära...
Sen åkte vi hem o typ stupade i säng... Efter en helproppad helg var man slut precis överallt...

Blev inte massa bilder tagna heller för den delen efetrsom det regnade så... Men dom ja har ska ja bjussa på... :-)







Å på lördan var det kalas... :-)

Ja då vaknade vi upp till ännu en dag, dagen då våra små skulle firas, Felicia som fyllde 2 och Tim som fyllde 1 skulle vi ha ett litet gemensamt kalas för, och det blev trevligt med god tårta o mkt häng i trädgården..



bus som blev till bråk...



En riktig troll-unge...



Presentöppning.. :-)







Tusen tack alla för fina presenter till Tim...




jag fortsätter från Kålmården...

Och bloggar om nästa STORA händelse... 
Nämligen helgen då Syster m familj kom hit till Varberg och vi spenderade en helg fullproppad med roligheter... :-)

På fredan var det grillfest hemma hos oss, en liten mini-släktträff kan man kalla det. Och vi hade en helkul eftermiddag/kväll med en massa goa skratt..
Vi umgicks i trädgården, barnen lekte o busade, vi vuxna drack fördrink o tjatade, vi grillade, åt läänge, promenerade ner till bryggan - vissa badade, vi satt ute o drack massa gott vin o skrattade tills klockan var 1 på natten, en helt perfekt sommarkväll, ingen av oss frös ett dugg... (kan ha berott på det goda vinet åxå)


Bilderna får säga sitt... :-)

Felicia lika söt alltid...



Söta minstingen Zach, var go o glá...



ha ha va bara tvungen för Jaqueline e så söt här...



Mkt folk överallt...



mkt mat grillades...



2 grillar behövdes.. (vår nya Weber var kanoners)







Nova-Lee rynkar på näsan, typ hela tiden.. Sött e de allafall..



Moster berättade en hel del KNASIGA historier, sanna dessutom, som vi skrattade..






En oförglömlig kväll var det allafall.. SKIT-kul!!!