Helgen e här...

Ja Äntligen helg, eller för mig blir de inte så mkt till helg ska jobba o sova... Känns ändå bra, ja menar jobba var 6:e helg e inte så farligt o igår fick jag 2 helger till framöver o nån vardag som jag ska jobba extra. Gött me lite extra-timmar..

Jag har bestämt mig för att skura huset idag, ska börja aldeles strax, inte bara för att det e stökigt nej vi ska nämligen få bebis-besök hit ikväll...... :-)
Johan o Helena kommer med sin lilla dotter Svea o ÄNTLIGEN får jag se henne på "riktigt" o så ska de bli kul o prata me Helena åxå... :-) Har ju present åxå till det lilla knytet... Vi ska äta lite mat här, sen kl kvartinio ska ja jobba...

Igår hände INGENTING, ja som inte ville vara hemma, men vädret blev typ katastrof o jag vill inte ge mig ut me barnen så vi blev hemma.. Pratade massa telefon med Andréa istället :-)
Gabriel hämtade upp oss o vi fick köpt kaffe o så var ja på mama-living. Sen köpte vi kinamat.... Alltid lika gott... Skulle kunna äta det minst 2 ggr per vecka...

På kvällen hade vi det lugnt, när barnen la sig så fick Tim lite magont så ja hade honom på min mage o så somnade han o sov så i 2 timmar, de e MYS... Min bebis börjar bli STOR..
Men man kan mysa ändå, de e viktigt...

Jag hoppas att jag kommer iväg på bio med Andréa nu när vi kommer hem från Hemsedal..
Nämligen en ny film med min absoluta favorit just nu, Robert Pattinsson..

Här kommer en trailer på den, nämligen REMEMBER ME...








Näe dags att ta fram skurhinken o sätta fart tar nog nårra timmar här innan man e klar...

 

tips...

Vill bara tipsa er om ett par sidor som jag gillar..

Har idag beställt nappar från namnnappen och är man dessutom medlem på familjeliv.se får man 15% rabatt

www.namnappen.se 


Har även hittat en annan sida där bloggerskan syr, hon syr jättehäftiga kläder, mössor, tossor, dreggerscarfs, vantar, jackor o ja allt man kan tänka sig till barnen, där kan man maila o få prisuppgifter, och såklart beställa, en sida jag kommer beställa från och troligen inte bara 1 gång.

http://gullhjarta.blogspot.com/ 

Här är en sida med en massa inredning til barnens rum, mina favoriter är väggorden och sen kan man även designa egna väggord...


http://www.myfirstroom.se/start

HELT underbara pallar till barnen, pefekt dopgåva eller present.. Ja skulle vilja ha en var till mina barn...

http://www.bondeofsweden.se/

Skapa barnens drömrum gör du lätt med väggdekaler från denna sidan :-)

http://www.zyboo.com/






06.45 PIP.

Då vaknar Noel och även vi såklart... Men vad har hänt med min morgontrötta son? Varför har han börjat vakna 6-7 istället för 8-9... Ja en rullgardin ska snarast inhandlas, så kanske han sover liiite längre..

Nu har vi var vakna snart 2 timmar o ligger ännu på soffan o latar oss... Ska väl försöka hitta på nåt idag, kollade ut innan o det ser mörkt ut o sen hörde jag att ett nytt snöoväder ska komma in, vet bara inte riktigt när får kolla på det innan jag ger mig iväg.
Annars tänkte jag stanna hemma o baka MEN man kan inte baka mkt utan ägg...
Så jag borde komma iväg...

Igår åkte vi alla in till stan o jag sprang in o köpte välling, 60 liter på samma gång köpte jag, lika bra tänk att vi gör åt mer än 60 liter välling i månaden, de e inte direkt lite...
O så igår släppte det för Tim, han åt en HEL stor portion med mat. nästan ett halelujah moment..
Han åt tillsammans med oss när vi åt middag på kvällen o fick i sig allt, han blev så mätt att han inte orkade fruktpuren efteråt. Så glada var vi igår nu håller vi tummarna på att han vill äta ida igen, ju mer mat desto mindre välling.
Vi hämtade Melwin på dagis (ja jag säger dagis, fattar inte varför de ska heta förskola, det har alltid vart dagis o så förblir de i vår familj) han hade haft en bra dag, sen åkte vi hem igen o jag lagade middag, torsk m potatis, hollandaisesås o kokta grönsaker, riktigt gott.
Efter det hade vi bara en lugn kväll i soffan, barnen la sig o vi kollade OS, längdstafetten var riktigt spännande o GULD blev de ju, efter det var vi åxå trötta o la oss...

Nu i helgen ska jag jobba o så hoppas jag att vi hinner träffa Johan o Helena o lilla bebisen åxå, som äntligen e hemma. Ska bli himla kul, Gabriel har redan fått tjuvkika på henne i  bilen fuskis...
Hon e supersöt sa han :-)

De e redan torsdag o jag hänger inte med, vi åker om 5 dagar, som tur e har jag INGEN tvätt, kommer kanske få tvätta 2 maskiner innan vi åker men de e INGENTING. Packa ska jag göra så lite som möjligt sisst hade jag med mig 20 ggr för mkt käder, en enorm väska som aldrig behövdes. Denna gången blir det myskläder och underställ med till barnen BARA...
Tim behöver lite mer kläder o jag ska åxå hålla mig till mest underställ o myskläder.
Vi ska allafall ut en kväll, men de blir nog afterski o då har man ju underställ o skiddress så finkläder det behöver ja inte heller tänka på.. :-) ohh jag längtar jättemycket nu...

Ja o Lina ska på en after Ski o Gabriel o Andreas en, de e roligt man kan dela sig lite o roa sig ibland... Ja vet ju att After Skin i Hemsedal brukar vara grym... Allafall dom jag vart på, med go musik o skön stämning..

Ne nu ska jag faktiskt ta o fixa ordning oss o sen ta bussen till stan vad vi ska göra de vet ja inte men ja känner att de hade vart gott o komma hemifrån lite idag. Ska ju fortfarande köpa present som ja inte hunnit innan. Blir nog en fika på Herbert´s me... Alltid uppskattat av barnen..

Nu kommer lite bilder...

Fick nya bilder på kattungen. Han börjar växa till sig nu... SÖT e han...




Tim sitter varje dag nu, lite överallt o han gör det bra...



I sängen får man sitta när mamma viker tvätt...



Tim har även invigt sina Converse... (Anki o Morbror Jonas nyfödd-present)



Söta små..

När mamman fotar ska man va så nära som möjligt, helst ha kameran i munnen tycker Tim...


Tidig morgon...

6.5o kommer Noel o viskar mamma... mamma sen MAMMA... Ohhhhh inte redan, men de var bara att gå upp byta blöja o på med nya kläder på Noel.. Nu sitter vi här o kollar på Bärgarn o Spökljuset, Noels nya favorit.
Jag e trött och har snabbt bestämt att snarast ska det inhandlas en mörkläggningsgardin till Noels rum så kanske han sover ialafall till 08. Det e lagom, innan 7 e absolut för tidigt.

Tim har vi fått in bra rutin på nu, kl 19.3o-20 lägger vi honom o då sover han hela natten sen. Jätteskönt, 3 mornar på rad har han legat på magen så han vänder sig nu på natten, inte så omtyckt av mamman´men igår la jag honom på mage direkt när han skulle sova o så har han sovit hela natten. Ja ja han e väl en liggapåmagenosova- bebis.
Allafall e det himla skönt att alla barnen sover nu på kvällarna så man får lite egentid framför Tvn i lugn o ro.

Igår var här strålande sol o idag blir det nog lika fint, solen skiner därute så idag blir det nog en promenad... Känner själv att lite luft inte kan skada.
Hoppas solen skiner när vi är i Hemsedal så vi kan vara ute mycket, sola oss o dricka öl o grilla korv... Finns inget bättre än att åka skidor o sen grilla lite ute o öppna en iskall ÖL...

Kanske kanske skulle man ta bussen till staden, har 2 presenter att köpa.. Får fundera lite över det.

Så snart kommer ni få följa min väg till ett sundare liv här i bloggen, kommer bjussa på nyttiga recept och skriva om mina promenader, så fort det blir ljust så ska jag promenera utan vagn själv när Gabriel kommer hem från jobbet så man kan jobba mer med armarna åxå, kanske tom. ska bli en sån där stav-nörd.... Men de e bra träning, läste om ett program på 8 veckor, powerwalk-promenader och nyttig mat räcker liksom för att komma iform o gå ner 1 kg i veckan, det är där mitt probem är lite, jag vill komma i form men inte gå ner i vikt. hmmmm Jag ligger bra i min vikt nu o vill inte se ut som ett streck, o jag vet att tränar jag mycket o äter nyttigt så försvinner jag nästan, så jag får försöka äta ofta. De e inte så lätt men det ska gå, jag får helt enkelt lägga om rutinerna o det kommer vi må bra av både jag o barnen.
Det är så härligt med att det blir ljusare ute. Man kan vara ute mer o röra på sig o även ta kvällspromenader, jag e lite feg o vägrar gå i mörker själv.

Så nu har jag delat med mig av mina planer på att komma i form så nu kan jag inte strunta i det för nu har jag sagt det till ALLA... JAG MÅSTE nu helt enkelt.

Så eftersom det kom ÄNNU mer snö får jag skjuta upp det lite, meningen var att jag skulle börja igår, men det e omöjligt med all denna snö, det är sjukt svårt o ta sig fram med vagnen, det går trögt jag har liksom vagnen som väger i sig och barnen som tillsammans väger 25 kg och en jäklans massa snö... NE... De får bli så fort det blivit lite mer framåtkomligt.  Troligen efter semsestern.

Ne nu ska jag försöka komma på vad jag ska hitta på idag...

ha de bra alla i solen...


AVATAR....

Ja igår var vi ju som sagt på bio, det var helt underbart att komma iväg o bara vara..
OCH vilken film vi fick se.... Jag kan inte sluta tänka på filmen, jag o Gabriel tyckte att den var helt suverän, alla färger o effekter var helt otroliga..  Längesen man fick såå många intryck...

ALLA som kan SKA se den på bio, och såklart med 3D glajjerna på... Det var som att man var ett med filmen... Man förstår att det är Världens dyraste film genom tiderna den är välarbetad och den tog enormt lång tid att göra..
JAG SKULLE VILJA VA EN AVATAR - LÄTT... (skämt o sido... se den om ni inte redan gjort det)







Idag e vi lite krassliga här, hatar när man känner att man e på väg o bli dålig, lika bra att de kommer nu så vi slipper ha det på semestern..
Gabriel var redan igår dålig på kvällen när jag la mig brevid honom så kändes det som han hade minst 40 grader feber, han kokade nästan... fyyy... Men jag bev gla jag som alltid e så frusen...
Idag e han o jobbar, vilket jag inte tycker om, hoppas han kommer hem snart annars får jag ringa o tvinga hem honom..
Barnen har som vanligt överflödigt med energi så sen ska dom gå ut lite i snön, det bara vräker ner idag IGEN... Nu vill jag inte ha mer snö det e liksom nog...

Näe dags att slita sig från soffan, men de e ju så gött o ligga här under filten o slippa göra nåt...

Ha en fin dag alla...



Funderar-Dag...

Har jag haft idag, gått o tänkt o tänkt o tänkt... Nu har jag tänkt klart o e färdig med det för denna gången...

jag ska snart duscha o göra mig klar för en bio-kväll med min LOVE... ha ha det var längesen vi gick på bio, känns underbart att få komma iväg o bara mysa kolla på en hel film utan att behöva resa sig upp 2o gånger o käka en massa godis...
Vi ska se Avatar, hoppas den e så bra som alla säger..

Idag har jag dammat o dammsugat tvättat 2 maskiner, nu ska jag vara duktig med tvätten, mamma har tvättat ALL min tvätt, helt underbart o ha en tom tvättstuga..
till lunch idag åt vi rester från igår, spagetti o köttfärsås... det var lika gott idag..
Barnen har vart inne idag o trots det väldigt lugna, dom behövde en lugn dag näsorna rinner lite så det var nog bra o vara hemma o ta det lugnt..
Noel ligger just nu o sover på soffan o Melwin sitter mittemot mig o målar i sin dinosauriebok o tim sover i sovrummet...
Luugnt e det o sååå skönt...

Tänkte egentligen inte skriva så mkt men jag har lite bilder från Melwins skidåkning o lägga in...

Har man fått nya skidor o pjäxor i present måste man ju provåka..



ha ha ha va bara tvungen att lägga in denna... nöden har ingen lag...



en lagom backe vi har... går ganska fort ändå...



snö, snö o ännu mer snö...

Nu e det mycket snö här... Men det e såklart kul åxå, barnen älskar det o Melwin han kan åka på sina nya skidor i backen som vi har här... gå upp åka ner, det tar på krafterna men kul e det, har lite foton att visa senare...

Igår skulle mamma åkt hem men det var sån snöstorm så det gick inte hon fick inte ens ut bilen så det blev en dag extra, nu åkte hon precis o nu hoppas vi o håller tummarna för att vägen till Hemsedal e ok och att det inte händer nåt...
Så igår hyrde vi film o käkade gott, Johan kom hit o gjorde oss sällskap då Helena e på BB ännu med lilla dottern... Ohh vad jag vill träffa dom nu..

Helgen här har annars vart lugn vi har tillbringat många timmar med att skotta snö, men de e rätt gott de åxå, man känner i armarna tt man inte legat på latsidan nu allafall.. På måndag börjar min träning, varje morgon ska jag promenera med barnen, hoppas att det går... Känner att de e dags nu o komma i form, inte för att ja e överviktig men lite mer muskler på kroppen skulle inte skada, få bättre kondis o orka mera, tror de e bra för både mig o barnen..
Skulle behöva ett Wii- fit nu med...

Ne nu ska jag förbereda mig för en utflykt till pulkabacken, vi drar till Lin o Andreas så de blir många brn o säker mkt dragande upp o ner... Men det ska bli jäkligt kul...

Uppdaterar säkert senare med bilder...

Wiiii snart ska vi till Hemsedal o åka skidor 2 veckor o 2 dagar kvar.... Ska bli sååå KUL ska ringa o hör om skidor nu...

Ha en underbar dag i detta fina väder vi har ...

 

äntligen....




(lånade bilden från din facebook Johan, hoppas de e ok.. annars e det försent ;-) )

Fullt upp...

Ja här har det vart hektiskt, Vi har vart igång konstant sen mamma kom o nu idag har vi först haft en lugn dag, skönt! Bloggen har fått lida, har inte haft tid eller kunnat för har vi inte vart iväg så har vi haft besök.. Kul e det såklart att ha saker o göra åxå..

Nu sitter jag här en snabbis innan jag ska ställa mig o skala potatis, Gabriel o mamma e o hämtar bilarna som e klara på verkstaden idag o så ska Melwin hämtas åxå.
Senare kommer Annika o brorsan hit o vi ska äta mammas fläsk m löksås, min o Ankis favoritmat :-)
Melwin har haft en kanonfödelsedag han är sååå nöjd, o sikken tur vi hade med att få tag i skidor på Intersport och pjäxor på blocket som endast var använda 1 vecka o i absolut nyskick.. Perfekt..
Han blev superglad när vi berättade att en katt skulle flytta hem till oss men han har nog inte förstått det ännu, vi pratar om det och det blir nog mer verkligt när vi åker o få träffa katten i helgen.. :-) Han blev jätteglad för paketen som kom på posten, Maja o Axel skickade en jätte-tuff tröja som han redan haft på sig o den var tuff... Armbandet var åxå populärt extra häftigt att det stod Melwin på.. :-) Vantarna som kom från farmor var dom skönaste vantarna han någonsin haft säger han, så vi har en mkt tacksam liten kille här... Tack så mkt för fina presenter... :-)

Vi har även vart på stan, kollat i affärer o så har vi vart på Gekås.. Melwin hade kalas på dagis igår o bjöd på fruktsallad o där fick han en bok från kompisarna :-)

Idag har Noel vart på labb o tagit 4 rör blodprover, hoppas dom kan se vad som e fel nu, vill ha ett svar, helst NU... Han var jätteduktig o slappnade till slut av när han fick en klubba o kolla på bamseklistermärken.. Han tyckte det gjorde lite ont men jag e förvånad att det gick så himla bra, han som har sån skräck.. Dom lyckades ta ALLT blod från fingret, helt otroligt.. Men det bästa då vi slapp sticka Noel i armvecket...

Ja vad har vi mer gjort, vart i alla affärer, det känns så verkligen, Rusta Ö&B Harald Nyborg o ala dom där utanför stan åxå... Ja e trött på affärer nu...

Imorrn ska Noel till Logopedmottagningen kl 11 o sen ska jag hämta en jacka till Timpa på H&M som jag hittade igår, jättefiiiin... Sen får vi se, tror mamma har en hel del att göra ännu men kanske kanske blir det simhallen :-)
På lördag morgon tidigt åker mamma hem igen o sen e det bara 2 veckor tills vi åker till Hemsedal. ska försöka få till en planeringsdag med Lina o andreas så fort som möjligt åxå...

Nu ska jag börja här hemma, kommer bli en trevlig kväll o god mat... :-)

Ha de bra alla...

15 fEBRUARI...


 

 

 

Mer bilder kommer snart.....

Igår & Idá....

Igår så åkte vi på äventyr, allafall för för Noel.. Och lite för mig med...

Kl 12 gick bussen utifrån stora vägen o för en gång skull fick jag stå o vänta på bussen, inte springa svettig va högröd i fejjan fektandes med armarna åt bussen att ja ska åxå med, vänta på mig.. Så det var skönt..
Noel tyckte som vanligt att det var kul o åka buss..

När vi kom fram till stationen så hade vi tur, tåget som skulle gå 12.21 var försenat till 12.35 så vi hann med annars hade vi tänkt vänta o ta tåget 13.21. Det enda var att jag inte kom in på stationen med syskonvagnen o det e helt sjukt tycker jag, ska nog få ihop en liten text o skicka in till tidningen.. Fasen på 2010 talet ska det väl inte vara en dörr från 1800 liksom, fasen va arg jag var, så jag fick köpa biljetten på tåget o då kostade den "bara" 100 kr mer, än vad den gjort om jag gått in på stationen o köpt en biljett i automaten.. ja ja... Ringde tom. till tåget sen för att ja var arg men då fick jag bara till svar att jag kunde köpt min biljett på pressbyrån... Och det hade jag inte en aning om... Så Ja nog om det...

När vi kom fram till Falkenberg så gick vi in på Kronan o kollade lite o Noe fick en målarbok med Cars o så köpte vi en till Melwin åxå med dinosaurier..
Sen kom Jaqueline o barnen o mötte upp oss.. Ganska så direkt gick vi till ett café för ja var tokhungrig.. Där hade dom lite leksaker åxå så det var lätt att ha med barnen.. :-)

Sen gick vi omkring lite på stan, hittade ett par tuffa jeans till Noel o ett par mysbyxor o 2 tröjjor.. Jeansen hittade jag på Kappahl o dom kostade 250 men så hade jag fått sms, 25% på valfri vara så det var perfekt.. :-) Nu köper jag 98 till Noel, han har vuxit jättemycket det senaste.. Från 86 i höstas till 98, ja de e lite lite för stort men de gör inget..

Vi hade en trevlig dag o barnen var på ett gott humör, dom var så snälla o så sov båda mina gott i vagnen ett bra tag åxå...

Gabriel hämtade upp mig sen o så åkte vi hemmåt.. hämtade Melwin o sen handlade vi på hajjen, ohh såå jobbig affär att gå i nu, man letar efter ALLT.. O så lagom när man lärt sig vart sakerna finns nu, ska dom öppna upp större o ändra om igen... Sen åkte vi hem... Vi lagade mat, blev kokt korv o mos, vi var båda trötta o snart skulle jag åka till jobbet... Efter maten a jag mig på soffan o slappade o vilade lite, sen tog jag taxi till jobbet...  Gabriel mådde inget bra så han beställde taxi till mig..

Här e lite bilder...

Noel på bussen..



Och så ÄNTLIGEN på tåget...



Noel säger WOW...



Tim var åxå vaken och satt mysigt i vagnen...



Fikadags...



Lek hinns alltid med...



Timpa....



De var det....


Nu ska jag ta o skynda mig, Gabriel kommer snart hem med ett släp o sen ska han på ett möte o därefter ska vi fylla släpet med en massa skräp o köra till tippen o det ska bli så skönt att bli av med skiten som står överallt, o nu så har vår soptunna inte blivit tömd på 3 veckor, o vi har en mini... de e sjukt, nästa vecka kommer vi att få en stoor tunna då kanske man slipper samla allt i sopsäckar utanför huset..


Ha en bra dag i solen, det e såååå fint...

irriterad...

Medans jag sitter här o e jäkligt irriterad för att min farm håller på att dö så får jag väl blogga lite...

kl 07 ville mina barn gå upp idag, de va bara att finna sig i det o nu e båda 2 trötta igen.. :-)
Inatt ska jag jobba, de va ett tag sen nu.. Ska försöka sova lite i eftermiddag, annars så har jag inga problem med att vara vaken en natt så bara det inte är flera på rad.. Idag och imorrn e Melwin på dagis o då blir det ju lite lugnare här hemma, Noel o Tim har inte samma tempo..
Mamma skulle ringa idag o säga när hon kommer o så, ska bli skoj.. Extra kul att det är när Melwin fyller år åxå... O så kommer vi nog hinna med ett besök i simhallen.

Själv funderar jag på att dra till staden... Vet inte men kanske blir det så, igår röjde jag hela dan o det blev jättebra... Fått ordning i klädkammaren sorterat barnkläder o flyttat in den stora byrån från Noels rum in till vår klädkammare, kastat 2 stora svarta sopsäckar o så fick Gabriel skruvat upp 2 hyllor... Fick åxå möblerat om i köks-skåpen, nu e det ordning o reda där med.. Ja var helt slut i kroppen igår, ryggen värkte o jag hade lyckats få små sår på händerna och nån på tån.. ha ha så e det när man kånkar runt med stora möbler..

Ikväll ska jag ringa runt till Melwins kompisar o höra om söndag, eftersom det blev knas med inbjudningarna..  ja ja.. Telefon-bestämma brukar gå bra det med..

OHHHH..... Snart blir det Hemsedal med Lina, Andreas o barnen som jag längtar... Natten till 3:e Mars drar vi iväg, kommer försöka sträck-köra så mkt so möjligt. Så när vi kommer fram får jag o Lina ta barnen o hitta på nåt skoj i backen, så gubbarna får sova lite... Det är mindre än en månad kvar, känns konstigt att tiden gått så fort...
Kommer bli en kanonvecka där uppe o jag ser fram emot att få åka lite skidor... 

Jo på torsdag ska jag träffa den bästa läkaren... Noel ska undersökas ordentligt nu så jag hoppas vi snabbt får ordning på detta nu. Har alla 3 barn på torsdag men det får ordna sig, Gabriel ska iväg till Sthlm till Karolinska.. 

Hade en del bra bilder på kameran så jag tänkte lägga upp några... 




 





Hemmadá!!!

Ja idag kommer bi en sån där långsam hemmadag, men men jag e fast besluten att jag ska få mycket gjort óch det sk städhumöret är på topp, OCH DET E INTE OFTA!!
Här ska rensas i garderoberna, hemmet i övrig är iordning så nu ska här sorteras kläder o grejjas, kommer bli bra tror ja...

Igår fick Tim inte i sig någon mat, eller jo.. Flaskan han åt vid 13- tiden kom upp igen sen var det kört, alla flaskor kom upp som kaskader igen, vi testade tom. att ge lite vatten med apelsinsaft för att han skulle tycka smaken vara god o dricka för den sakens skull och det gjorde han, men det kom åxå upp igen..  ALLT kom upp igen men han var inte slö, matt eller direkt påverkad men vi höll kollen... Vi fick i han lite Vätskeersättning innan vi skulle sova o då tog vi även tempen o det var ingen fara, men nojjig som man e ställde man klockan på 02 för att kolla läget med Tim då... Alt var bra  han sov gott.. Han hade kissat i blöjan o då lät vi honom sova vidare..
Tidigt imorse kl 06 gnällde han efter välling, gjorde en flaska och den fick han behålla... SKÖNT...
Då kanske det inte var så farligt men man ser värsta senariot framför sig, att behöva åka in o få ge dropp mm mm.. Så var det med Noel men han hade åxå hög hög feber. ja ja nog om de orolig blir man.. Ger en andra flaska nu o hoppas att den behålls den med..

För övrigt så spenderades mesta delen av dagen i soffan, tvättadeo röjjde lite sen la man sig där igen, trötta barn o trötta föräldrar, vi köpte 2 nya barnfilmer o dom var kanon..

Ja nu håller jag på o pratar med BVC om Noel o hans kliande o dåliga mage.. Så nu får vi se om det äntligen kan hända grejjer..

Ne nu ska jag skörda min farm sen e de dags att börja här hemma...

Ha en bra dag...

Kul Kväll!!





Såhär hittade vi Melwin o Saga... Som äntligen somnat efter mängder med samtalsämnen och mys på kvällen i Melwins rum.. Dom börjar bli stora nu...

Lördá....

O ida gick vi upp runt 8.3o, duschade o gjorde oss klara, mötte Lina Andreas o barnen i staden o männen släppte av oss på barnmarknaden som var idag...
Så skönt o gå barnfri o glo... Fyndade en Krokis (byggarebob) till Noel en dinosaurie till Melwin, ett tåg till Noel och 2 skjortor o 1 fleece till Melwin... + det bästa, en suky för 30 spänn... JA E NÖJJD!!

Sen gick jag o Lina till Herbert´s där våra gubbar satt me alla barn...
Vi bytte plats, Gabriel o Andreas gick till Kvantum för att köpa en massa delikatesser MUMMS!!!

Vi fikade o barnen lekte o sen blev vi hämtade o vi körde hemmåt, röjjde snabbt undan lite bråte o nu sitter vi o väntar på Lina, Andreas o barnen...

Vi har laddat med Cranium, Bacardi Razz, vin, cider o EN STOR FET OSTBRICKA!!!!
Massa ostar, korvar, grönsaker, kex, bröd, såser, inlagda fyllda paprikor, vitlökskyftor o grizzinis... Vi har att äta hela kvällen!!! O så får vi nog stanna hemma imorrn för vi kommer nog inte lukta så gott...

Hahaha vi ska nog sluta låta Andreas o Gabriel sköta handlingen, dom köpte en meterhög flaska vin till oss, ha ha ha det fulaste jag sett, o kylen e knökad med olika saker...

Nu ser jag fram emot denna kvällen, kommer bli kanon.....




OHHHH MÅSTE bara berätta att igår kom min man hem med ett stort fång med liljor till mig, (min favvo-blomma) Buketten var enorm o nu står den här o sprider doft i hela huset, så glad jag blev o så satt där ett litet kort åxå då blir man extra glad...  I LOVE HIM!!!

Ska lägga in bilder sen på allt vi har för oss, men nu e batteriet slut i systemkameran, men Lina har sin laddare med sig så jag kan låna... :-)  liiiite jobbigt o inte ha en kameraladdare...

Ne.... jag e laddad, o fasen vad vi ska klå Gabriel o Lina i Cranium ikväll.....  De e vr tur att vinna nu....


Hoppas alla har en trevlig lörda!!!!

Då va de fredá...

Denna veckan har gått i rasande fart, fattar inte hur snabbt en vecka kan gå... 

Igår fick vi ljusen :-) Har sorterat alla nu o ska skicka iväg mess att dom e här.. Jag e supernöjd med min Reflections- ljusstake den e grymt fin..  Jag tände ljus i den igår och hade då 2 st teljus med doften- Bambu det luktade i hela huset.. riktigt god doft, kanske en ny favorit..

Jag o Noel bakade igår, gjorde en massa bullar både kanel och vanilj, vi gjorde åxå kola-kakor, dom blev helt ok, det var första gången jag gjorde småkakor. Det tog i stort sett hea dagen.. Så när jag äntligen var klar var jag helt slut...

Idag ska vi bara vara hemma, ska skicka ut barnen i trädgården sen så jag kan städa av det värsta här hemma, i helgen hoppas jag att vi kan fixa lite förvaring, det behövs.. Nån hylla el två till alla Gabriels papper. Just nu e det grejjer överallt och jag hatar det..
Vi ska åxå röjja upp allt skräp här utanför, det ska bli gött med större sopkärl hoppas det kommer snart. Just nu har vi det lilla o det fyller vi på en vecka.
Jag har såå mycket att gå igenom så jag bir trött på bara tanken, det e nästan omöjligt att komma nån vart med alla barn hemma..

Tim har utvecklats i rasande fart det senaste, han pratar högt nu och har upptäckt sin röst, nu gör han små skrikljud rakt ut o tycker det e jättekul, han går i sin gåstol både frammåt o bakåt, han äter ok, han gillar inte purématen sådär jättemycket ännu, men det kommer väl, men han äter mängder med gröt o fruktpuré, han dricker vatten o smaskar på majskrokar.. Han e en liten social kille som helst ska vara med överallt, men de e bara mysigt.. Han håller vällingfaskan själv, o helst SKA han göra det åxå för att vara helt nöjd.
Han vänder sig från mage til rygg o från rygg till mage hur lätt som helst nu o han har äve försökt att åla sig frammåt...
Han skrattar så han kiknar när Melwin o Noel busar med honom o det e så mysigt att lyssna på.


Allt går så fort med dom små liven... 6 månader o redan så kunnig.. Det dröjjer väl inte länge nu innan man har han sringandes här inne åxå..  Tänk vad kul dom kommer ha tillsammans alla grabbar.. En hel del brottningsmatcher får man väl stå ut med åxå :-)
Noel o Melwin ligger o brottas på golvet så hör man Tim skratta högt åt dom.. he he..

Noel han växte en hel del nu när han fick sin nya säng, nu ska han klara alt själv, han e så go.. Nu mera ska han lägga sig i sängen själv och sen ska vi komma o säga godnatt.. Han e så himla mallig..
Om ändå talet kunde komma igång åxå, det vore det ultimata om spärren bara släppte och orden kom ut för han förstår allt, han vet vad allt är och vad allt heter. Det kanske blir bättre när han börjar på dagis, ohh vad jag längtar efter den dagen.. Tror Noel kommer älska dagis, han känner ju sig som hemma de gånger vi vart med Melwin, han struntar i mig o bara går..
Det kommer nog bli en lätt inskolning.. Han e nog lite trött på att gå hemma med mamma tror jag..
Tim ska börja dagis när han e 1 år och 1 månad alltså i augusti, då e tanken att han och Noel ska börja tillsammans!!

Ja Melwin han längtar till Gotland o till sin farmor, det e mkt prat om det nu, O han tjatar om när sommaren kommer i stort sett varje dag.. Ibland mer ibland mindre...
Han pratar åxå om att åka till Oliver, det ängtar han jättemycket till..

OCH såklart när ska jag fylla år, hur många dagar är det kvar hur många veckor o hur många timmar, födelsedagen är viktig. Han har åxå haft en liten jobbig period nu och vissa gånger går han mig på nerverna, han lyssnar inte på nåt, det är som att det går in på ena sidan o ut på andra..
Det nya e nu : men jag vill eller : men jag ska bara... Det krävs ett fruktansvärt tålamod kan jag säga ibland e det bättre att gå ut ta ite luft o komma in med nya krafter, han räcker ut tungan åt en säger emot en o ja beter sig dumt! Som en riktig bortskämd unge OCH det är han inte, han får inte styra här hemma han får inte vara tyken o han får absolut inte göra som han vill, men nu gör han det iallafall... Så det har vart en hel del tjafs här nu de senaste veckorna..
Hoppas det går över snart.... De e bara att vara tydlig med vad man får och inte får..
Han har som tur e kvar många goa stunder åxå...

Ja det var lite om barnen i detta inlägget för er som vill läsa det...

Nu blir det frukost o sen ut i snön med barnen!!

Trevlig fredá alla!




jag har blivit moster :-)

Onsdá

SNÖKAOS!!! Men det e såå fint ute, hoppas detta kommer varje år, men det e väl ett önsketänkande.. Detta e verkligen mycket mycket bättre än de grå, regninga o blåsiga vintrar vi e vana vid..
Idag ligger det mängder med snö på träden o solen skiner, helt underbart..

En bild från trädgården nu för ca 1 timme sen...



Ja imorse vaknade vi kl 06 av att Noel lägger en spya, i vårt rum, sen fortsätter han o spyr en gång till i hallen, TUR att Gabriel var hemma för jag höll själv på att kräkas... Han städade och tvättade av Noel, ibland skämms jag för att jag inte kan ta snt lika bra, men e de bara jag hemma måste jag ju, även fast jag kräks lika mycket själv av det. Blääää..
Vi visste inte vad dett var, magsjuka?? Neeeeeeeeeeeej.. Allafall fick jag ringa och säga att Melwin blir hemma från dagis.. fallifall..

Nu har Noel fortfarande inte kräkts idag så det kanske bara var en gång... Hoppas!!
Ingen annan mår illa eller så heller... Skönt "peppar peppar"

Vi har haft en mysig morgon, slappat i soffan och ätit frukost framför Tv´n allihop.. Noel har hunnit dricka 3 faskor välling, han behöver väl det antar jag.. 

Gabriel e iväg och fixar lite sen kommer han hem o hämtar oss, har lite småsaker att fixa o eftersom Noel busar o leker så har vi antagit att han e Ok, väntar några timmar till.. 

Tänkte för ovanlighetens skull bjuda på lite bilder... 

Stolt Noel som precis fått sin nya säng...



Tim e inte lätt att fota, han gillar inte blixten, ögonen blir STOOORA... ha ha




Neeeeej.. nu krånglar uppladdningen.... ja ja får lägga in fler senare... :-)

 

Låt mig presentera...

Vår kattunge, nu 3 dagar gammal, om 10 veckor ska denna underbara lilla saken flytta hem till oss..

Gabriel vill att den ska heta Lafayette, men jag är inte så medhållsam... Söt e han o namnet får vi nog klura på ett tag, vi har nårra veckor på oss...

PS.. Säg inget till Melwin, det e hans födelsedagspresent :-)

Glad?

Jag blir glad av kommentarer....

Jag ska försöka o komma ihåg att svara på era under samma rubrik som ni kommenterat....

Kraaam

Tisdá

Japp, ännu en snöig morgon, vad har hänt, jag kan inte klaga för jag tycker detta e bra mkt finare än slask o regn o blåst. De enda som e jobbigt med detta kalla e vårt vatten. Men nu ska det fixas o då blir man nog mycket mer positiv..

Igår fick jag städat hela huset, skööön känsla sen när man levt i röran en hel helg. Sen när kl var 15. kom Gabriel o plockade upp oss o så åkte vi till Neptunuskliniken.. Jag fick börja, jag fick min spruta, OK den var kanske inte värd att gåo vara nervös hela dagen, men för säkerhets skull fick en annan SSK hålla Tim medans jag blev stucken, fallifall.. Men jag ryckte till lite sen var de snabbt över.
Sen var det Tims tur o han var så himla duktig, han andades i masken utan problem, trots att den lät lite skumt så blev han inte ett dugg rädd, det tog ca 10 minuter sen var han klar.
Så fick vi även en remiss upp till barnavdelningen på sjukhuset, där dom ska utreda om han har Astma...
Igår på eftermiddagen var det bättre o han andades rent, men senare på kvällen tyckte jag det var som vanligt igen, men det kan hända att vi får hem en sån där maskin så får jag använda den vid behov... Jag provade o göra det igår tillsammans med BVC-tjejjen o det gick jättelätt..

Efter det så var jag på H&M o fick bort larmet på Tims byxor..  Köpte 3 st nya bodysar åxå..
Det e verkligen ett förbukningsplagg, man kan inte ha för många..

Sen sprang jag in snabbt på hajjen sen åkte vi hem igen...

Jag började med maten, det blev ungsbakad falukorv i tomatsås med potatismos... (Andréas recept) Väldigt enkelt men supergott!!

Sen var det full rulle tills klockan slog 19.3o... Vi hjälptes åt att vika tvätten o sorterade in den, hade kört 4 maskiner under dagen, idag har jag allafall 3 maskiner kvar..

Kvällen var lugn o skön alla barnen sov gott, vi drack kaffe o kollade Tv´n.. Familjen annorlunda o sen Spårlöst... Fy jag skulle inte palla med 10 barn alltså, o sen dessutom vilja ha fler oh no...
Men det e skoj att titta på.. Dom får ju ihop det, frisörbesök o shopping o allt vad man gör som familj, de e strongt tycker jag.

På kvällen fick jag ont i min arm, kunde knappt lyfta den, skitjobbigt o jag kännde mig som ett litet klagande barn ibland.. Ju merklockan blev desto ondare fick jag.. O inatt har jag vaknat massa gånger o haft ont, fasen 1 minimini spruta o man får sån värk..

Jag tog den i vänster arm, mest för att jag vill använda min höger, men då tänkte jag inte att jag sover på vänster sida typ alltid, så det har nog gjort sitt, legat helt knas inatt...

Ne nu ska jag ta det dagliga plocket här, sen komma på nåt att göra idag, e uttråkad nu, ordentligt åxå.. Får allafall skicka ut barnen sen i snön så dom får bli av med lite energi..

Ha de fint i snön, de e allafall fint att titta på :-)

Måndá idá

Ohhh så glad jag blev när jag testade kranen och det kom vatten, både varmt och kallt, de e nästan lyx här nu i vinter-tider.. Det har verkligen vart hemskt..
Igår var hyresvärden här och idag ska vi ta hit rörmockare som ska isolera våra vattenrör, gött!!
Vi fick även 1 månad gratis hyra för att det strulat så.. Så nu e man lite gladare, det har vart rätt jobbigt o man har trängt sig på vänner, att behöva ringa o be om att få låna någons dusch o diska några flaskor, fy hellre utan el än vatten alltså..  
Nu hoppas vi att vattnet är här för att stanna, snälla frys inte på nu allafall inte innan rören e isolerade.

I helgen har vi haft fullt upp, i fredags var Mikael, Ela o Leo här, vi käkade massa taccos o hade trevigt, barnen lekte bra o kvällen var ganska lugnt, vi spelade lite gitarr o tjötade ett bra tag..

I lördags när vi hade ätit frukost åkte vi till Ikea, vi var inte där så länge ca 2 timmar, vi åt inte där som vi skulle det var såå mkt folk överallt. Men vi fick köpt Noels säng och lite annat smått..
När vi kom hem skyndade vi oss att montera ihop sängen, så fint det blev och så stolt Noel var..
Michael o Jaqueline kom hit med sina barn, eftersom vi bara hade iskallt vatten och hade stressat lite tyckte vi att Kina-mat vore perfekt och så fick det bli... 

Vi hade en trevlig kväll med dom, vi höll på att få ett frispel på gitarren som verkar ha slutat funka (o ja som nästan e lite beroende av det varje dag) Vi får köpa en ny...
Noel somnade direkt i den nya sängen o var så mallig...
Kvällen blev ganska så sen, men kul var det...

Igår, söndag vaknade vi o hade inte en droppe vatten i huset, fy fasen.. Som tur var hade vi vatten i kylen så det räckte till välling.
vi tog det lugnt på morgonen, åt frukost o sen slappade vi på soffan en stund, Gabriel o barnen gick ut o röjjde i trädgården edade lite skräp o jag var inne o fixade lite, inte det lättaste när man inte kan torka av någonting.
Senare åkte vi till brorsan o lånade duschen, o diskade alla flaskor.. 
Sen blev det pizza till mat, de går liksom inte att laga mat, man kan inte skölja någonting... Så igår bara för det var jag såå sugen på riktig husmanskost... E trött på hämtmat efter denna helgen, men  nu i veckan blir det bra hemmalagad mat..

Nu ska vi äta frukost här sen ska jag sätta igång med tvätt o städ...  Det behövs verkligen..
Senare ska vi in till staden, jag ska ta sprutan och Tim ska få inhalera nån astmamedicin, jag vet inte så mkt om det ännu, får hoppas att det bir bättre nu med tätheten o hostan..
Men jag vill inte att han ska ha astma, fy det e jobbigt, Melwin hade ju jättemkt mediciner o trånga luftrör mm mm Men de e tur det finns mediciner till sånt.. Som det verkar nu har Melwin bara besvär när han e jätteförkyld. Då får vi ta fram masken och sprayen så han får andas.. Men annars verkar det ha vuxit bort o det e kanske nåt liknande Tim har..
Ja jag skulle egentligen på P-möte kl 15 men barnens hälsa får gå före idag.. Får ringa o meddela jobbet sen. Det var ganska viktgt o komma igång med Tim så fort som möjligt och det tycker jag med..

Näe nu börjar min blogg bli sådär tråkig igen,,, inga bilder på ett tag, men det kommer, jag lovar.. Batteriet e slut i systemkameran o den lilla hittar jag inte.. Men bilder i veckan kommer...


Ne.... slut på slappa i soffan, dax att göra lite nytta...

Ha en fin dag alla...