Tisdá

Har vart så himla dåig med bloggen, inga bilder oknappt nån uppdatering nu men de har vart full rulle...

Jag ska bättra mig!!

Igår var vi hemma eftersom Noel hade kräkits på natten men det hände inget mer jag fick i han lite mat men matlusten var inte på topp. Han låg mest på soffan hela dagen och jag städade, STOR-Städade, det tog hela dagen så när vi satte oss ner på eftermiddagen för att äta middag kännde jag hur min rygg strejkade, TUR att jag var klar med allt då för sen kunde jag inte göra så mkt mer.
MEN det e fint här hemma nu o idag ska jag bara slapna av o vara, bara göra det vanliga dagliga, bädda o ta köket.. GÖTT!!

På kvällen blev Noel snabbt dålig igen, han fick hög feber o låg på soffan här o sov, han ville ingenting så det var lite oroande, inte ens saft fick vi i honom...
Jag o Gabriel kollade på en riktigt bra film o efter den la vi oss, Noel fick sova hos oss han med, senare på natten kom Melwin in o så blev han jätte-ledsen för att han inte fick plats i sängen så jag tog mitt täcke o kudde o la mig hos honom...
Det känns idag, fasen vilken hård madrass han har, får nog köpa en bäddmadrass till honom snarast... (iof. så väger han inte så mkt men när folk kommer o stannar över o lånar hans säng så behövs det)

Idag blir ännu en hemmadag, men jag kanske tar barnen o går till lekplatsen sen, får se, just nu har ngen feber el e dålig, vet ju att man ska ta det lugnt o så men en iten tur dit gör nog inte så mkt, jag blir galen av att bara vara inne, det har vart mkt sjukstuga här denna höst/vinter så man kättrar på väggarna, det värsta e väl att Melwin som har vart frisk typ igenom allting (som vi andra haft) han får lida av att vi e hemma o inte kan gå ut..

Idag har jag ändå lite planer, vi ska göra Play Doh-lera o vi ska baka kladdkake-muffins... :-)
Sen blir det korv stroganoff till middag..

Vi har en tuff månad framför oss, Gabriel ska snart upp till Stockholm och opereras, han ska ge bort sin njure till sin kära bror, sen när han mår bättre efter det så ska han jobba mkt i Allingsås så han kommer sova borta en hel del o vi kommer få ändra dagis-tider o anpassa oss eftersom MEN det BÄSTA e att min mamma kommer troligen hem i 2- veckor SKÖNT med sällskap...

Och ANDRÈA : jag ser fram emot en massa tjejj-kvällar me go mat o bra filmer :-)

Så efter allt detta e det snart sommar, sol o bad gud så härligt, en sommar UTAN stora magen en sommar som jag ska njuta av varenda sekund, en sommar som mamma-ledig (troligen sissta mamma-ledigheten åxå)

Bjussar på ett par bilder från i fredags då vi gjorde trädgården fin :-)

 

Måndá!!

Ohhh inatt hände det som jag absolut fasat över länge... En stackars Noel vaknade 03 o kräkte ner hela sig o hela sängen... Stackars unge... Jag o Gabriel hjälptes åt med att ta bort allt som var nerkräkt o Gabriel duschade Noel, som tyckte de´nna upplevelsen var väldigt jobbig..
Gabriel o Noel fortsatte natten ute på soffan som vi hade täckt med drag o handdukar ifallatt, Noel kräktes till kl 05 o var jätteduktig på att kräkas i bunken vi hade framme...
Nu e han pigg o glad igen, han har druckit en flaska med saft, vet inte om jag vågar ge han mat el välling ännu, får se hur vi ska göra men nåt måste han få i sig, men nu vill han inte så jag ¨får vänta o se vad som händer.
SÅ.... nu håller jag tummar o tår på att det INTE är magsjuka som vi andra ska få... Vi e ännu oberörda av detta o så hoppas jag det förblir, tänk om både Melwin o Tim åxå börjar kräkas och Jag o Gabriel, hemska tanke... Idag ska här vädras, skuras, tvättas o ja allt för att få bort lukt o äckligheter... Har en massa handdukar o lakan att köra i tvätten...
Det blir inte alltid som man planerat, jag ville inte städa o skura idag men blir så illa tvungen..
Nu leker Noel o e pigg o glad så e detta inte magsjuka måste jag ändå kolla upp varför han bara kan kräkas så här.. Man blir orolig o tänker efter o inbillar sig, men jag är lite orolig, att han ska vara sjuk, allvarligt så jag tänker verkligen försöka fått gjort en ordentig undersökning på honom.

Så idag blir de inget kafferep me Andréa, idag får bi en hemmadag och imorgon åxå... Så vi verkligen e på den säkra sidan...

Så nu e de bara att sätta fart, fram med skurhinken o börja med saker o ting här, TUR att jag har gila fula gummihandskar att ta på mig för jag gillar INTE att hantera sånt här, jag mår så himla illa, men med hanskar känns det bättre (varför vet ja ej) 
Jag får helt enkelt ta o återkomma under dagen, nu ska jag ägna några timmar med städhinken...

Ha en fin dag... :-)

Söndag...

Ja idag e de jag som e uppe med barnen, ska snart sätta fram frukost o sen måste vi in till staden o handla lite mat- igen...

Det ser ju även ut som att det klarnar upp ute idag... :-) Ett röjj i trädgården för att fixa det jag inte hann med häromdagen..
Ska även se till att få upp persienner o SEN kl 17 ska jag bort till Andréa på Tupperware-party...
Ska bli kul o komma iväg o träffa lite folk o slappa lite (utan barn )

Igår hann jag inte skriva här, jag ligger på latsidan på helgerna, de e ju då man vill umgås med familjen o hitta på saker så jag prioriterar inte datan då.. (förutom att skörda min farm)

Vi var i stan gick länge inne på fyndmagasinet, barnen kollade på leksaker o så köpte vi godis, 2 barn-filmer fick följa med hem åxå..
Vi handlade en massa gott på kvantum o åkte sen hem o åt gott o slappade, barnen såg sina filmer, senare satte vi på filmen 2012, den var OK... Inte det bästa jag sett men den var bra, hemskt!! Man ska inte börja tänka för mkt, men visst, jag tror att det kommer hända nån gång, det kan inte vara meningen att vi ska leva så som vi gör nu... Så visst jag tror att joren kommer säga ifrån ordentligt.. Ja de där kan man som sagt tänka på  hur mkt som helst eller göra som jag leva här o nu.. Det e det absolut bästa, ta vara på var dag... Man vet inte vad som komma skall!!

Ne nu ska vi skynda på lite måste få fixat allt innan kl 16...

Ha en bra söndag....


28 Mars.

Fredá

Ohh jag har vart ute o kännt att detta kommer bli en underbar dag, vi ska ät frukost snart o bädda sängarna o sen gå ut o så sk vi vara ute så länge barnen tycker de e skoj, men dom gillar att vara ute så de blir nog inga problem..
Vi ska sätta upp påskfjädrarna o plantera blommor o grejja... ÄLSKAR detta...
Idag ska det bli ännu varmare än igår :-)

Natten har vart sådär, fick gå upp o duscha Noel 4.3o o Tim ramlade ner från sängen Ohhhh så blir man så himla orolig o ligger vken för tt hålla koll  på dom.. Så sömnen var bra tills dess men sen har jag sovit dåligt..

Detta e en dag jag ska utnyttja, man vet inte hur länge detta håller i sig...

Jag får återkomma senare med bilder o mer text...

Igår hade jag en superbra dag!! Med goa vänner o goa ungar (förutom när jag skulle köpa en mössa till Noel) ´Var ute mkt o fick promenerat o fikat o gjort mång ärenden... :-)

Hjälp Charlotte o David!!

Eftersom jag har en blogg o kan länka, så självklart gör jag det....
Hjälp Charlotte o David att vinna trädgårdsbröllop på liseberg!!!
SNÄLLA!!!

http://gt.expressen.se/nyheter/1.1929230/vilket-par-tycker-du-ska-vinna-sitt-brollop

 

Torsdá..

Idag får vi se om de blir så varmt som det skulle, hoppas på värme o sol tycker det e dags nu... :-)

Jag o barnen ska ta bussen kl 12 in till stan där ska vi träffa Sandra o Eddie o så kommer Anki, (än så länge) 
Vi ska ta en fika på Herbert´s allafall o kl 15.4o har jag tid på BVC... Kanske hinner en promenix åxå men tiden brukar gå för fort när man sitter o fikar o tjatar, blir kanske en hemmapromenad ikväll istället.

Ska bli kul o komma iväg o träffa lite vänner sitter alldeles för mkt här hemma. Ska även (tror jag) gå förbi körskolan o hämta lite papper o prisuppgifter mm mm snart e det dax... HUA.. Men när jag väl e igång så tror jag det kommer kännas bättre.

NU har jag sett klart mina Grey´s nu e jag ute ur den besattheten allafall ett tag... Jag hade sett 8 hela avsnitt när jag började jobba natt, tog med mig Melwins DVD o lyckades se 8 avsnitt på natten o sen fortsatte jag hemma eftersom mina barn var trötta, Tim sov o Noel kollade på film i Melwins rum.. Så igår kollade jag färdigt på ALLA avsnitt... 16 AVSNITT ha ha på 1 dygn, galet jag vet...

Men det var så jäkla spännande så jag kunde inte sluta, det e väl det som e de farliga med att ha hela sässongerna att man kan titta hur mkt som helst...
Ohhhh vilket slut sen då.. Ni som ser på det vet ju hur 5.e sässongen slutar, HEMSKT!!
Kan ju säga att det kom som en chock, när man förstod att den som räddade tjejjen från bussen var George... Ohhhh ja ja det e jobbigt o inte veta vad som händer sen, men SÄG INGET....
Jag ska snart se 18 avsnitt från sässong 6 :-) wiiiiii...
Stackars Andréas Jonas som får ladda ner alla åt mig.. MEN himla snällt av honom...

Sen undrar jag om någon vet om man kan se avsnitten på kanal5.se?? Jag var inne igår o kollade o då fanns det avsnitt 11,12,13 o 14 men sen vågade jag inte titta mig vidare för att det skulle avslöja för mkt. SÅ om ni vet om man kan det säg gärna till för ja har ju inte 5:an hemma så skulle man kunna se det på webb-tv vore det ju toppen...


Ne då ska jag börja här hemma o bädda o grejja innan de e dags för en dusch o promenera till bussen.. Har bestämt att kl 9 ska jag slita mig från soffan o sätta fart, e alltid så stressad i sutet ändå av nån konstig anledning.

Återkommer senare med info om hur allt gått idag, spännande med Tim tror han har blivit jätte-stor nu...

Ha en fin dag, hoppas på sol o värme, ser ju ut som att skulle kunna bi en härlig dag...


Onsdá...

Ja då var man hemma igen efter en jobb-natt...
TRÖTT, ja de e jag men ändå sitter jag här o glor på Grey´s, jag är besatt!!!
Ha ha jag har kollat på 7½ avsnitt inatt o ändå e jag inte trött på det ännu..
SPÄNNANDE- minst sagt :-)

Idag ska vi ta de lugnt här hemma... INTE göra någonting helst, men vi får se... Imorgon ska vi vara ute o iväg hela dagen, vi ska till staden :-) Fika med vänner o promenera, Tim ska till BVC o vägas o mätas, det ska bli roligt o få veta för det känns som att han växt mkt på längden..
Och om det nu blir 14-15 grader imorrn ska jag ta en promenad nere vid havet... :-) Det finns inte mkt som slår att gå strandpromenaden när det börjar bli vår, solen o havet...

Ja ne här har inte hänt så mycket, här e det lugnt jag har inget att skriva om förutom min besatthet just nu så de e nog bäst att jag fortsätter kolla på Tv´n..

Ha de gott.....

regn...

Neeeeeeeeeeej, det är grått o regnar idag, jag som skulle promenera, sen skulle jag gjort iordning i trädgården o planterat mina blommor, men det går inte nu, jag kan inte ta ut barnen i detta råa o regniga... Eftersom dom just vart sjuka vill jag inte att dom ska bli kalla o våta.. Så vi får bli inne idag, attans...

Jag skulle inte gått så långt idag eftersom Melwin e hemma men en liten promenad hade vart skönt, hoppas på sol imorgon...Hörde att på torsdag skulle det kunna bli 15 grader, UNDERBART!!!
Då kanske man skulle hälsat på mannen uppe vid jobbet, skönt han jobbar nära.
Det enda positiva med att det regnar e väl att snön försvinner helt o hållet, men gräsmattan e så blöt så regnet försvinner inte ner, det ligger ovan o allt blir geggigt o smutsigt...

Inatt ska jag jobba, känner egentligen inte för det eftersom jag är jätte-trött i hela kroppen känner mig aldrig utvilad, (ja det har jag tjatat om många gånger)
MEN jag får väl se till att ha kaffe o cola o Grey´s o titta på :-) undrar hur många avsnitt man kan orka se på en hel del antar jag.. Igår kollade jag på 4 avsnitt :-)
Melwin ska på dagis imorgon så då blir det lugnt efter jobbet allafall..

Igår åkte vi med Gabriel in till stan, han släppte oss på Herbert´s o där var Anki... Vi fikade, barnen lekte o hade skoj o vi satt där i 1½ timme... Det var ett tag sen man såg Anki så det var skoj..
Sen gick vi till Lindex, lämnade tillbaka min tunika o försökte hitta något nytt till mig men det fanns inget direkt jag ville ha så det blev kläder till Tim, 5 Bodysar o 2 par plysch-byxor...

Sen gick vi till BR, barnen kollade runt o ville ha ALLT som vanligt, hittade en jättekul leksak till Tim, en blomma typ som man sätter fast med sugpropp o så e de en massa detaljer på som låter eller snurrar, Melwin fick BAKUGAN- det e små bollar som förvandlas när man släpper dom på vissa kort o grejer o så ska man samla en massa såna, Noel fick en boll där åxå... :-) Klart man ska ha likadan som storebrorsan...
Melwin lekte med sina hela kvällen sen :-D

Sen sa vi hejdå till Anki o  åkte hemmåt... Blev lättlagad middag, fiskpinnar o mos, men de e alltid gott de åxå...

Jo, Tim han har börjat gå nu om man håller han i händerna uppåt o går frammåt så tar han en massa steg, riktigt skoj. Han går ganska så långt åxå, tänk om han börjar gå snart... De hoppas ja inte men de kan gå snabbt, Melwin gick ju när han var 10 månader.. MEN han var åxå livsfarlig o fick ha en mjuk hjälm på huvudet...

Han pratar mer o mer (inget som man förstår) men han ska vara med i diskussionerna... Han äter mer o mer nu e det 2 mål gröt o middag varje dag o däremellan smakar han på vår mat åxå, SKÖNT att han äter allt för Noel var så kräsen o åt bara välling typ tills han var långt över 1 år..
Han utvecklas fort nu, sitter o leker, ålar sig på golvet ja bebisen börjar bli stor...

har hittat en fotograf som jag ska ringa idag, kul o fota hela familjen ju...
Det kostar 700 och man får både album o skivan, jag har kollat på många bilder därifrån o tycker att han är jätteduktig... finns i Fakenberg...

Måste åxå berätta att det här med att sy barnkläder, det ska jag ta ett steg längre nu, jag SKA göra det, på riktigt jag har sååå mkt ideér o jag skulle helst börja direkt, men först ska jag köpa hem en massa tyger o över på, sen ska jag även lära mig att virka nallar... Så detta blir mitt försök att göra nåt nytt, vem vet mina ideér kanske e bra nog att man kan sälja sen :-)
Så först ska jag börja med att jaga mönster, på byxor, sparkbyxor, mössor, tröjor o klänningar...
Ska även sy matchande filtar, bibs o snuttar... Så snart blir det sy-studio här hemma...

Ni kommer få se bilder o höra mer om detta... Jag e glad att jag äntligen hittat nåt som jag verkligen vill göra... :-)

Ne nu e de dags att avsluta detta, innan det blir för långt inlägg med en massa tjöt...

Återkommer nog under dagen, ska göra min första vagnsleksak idag :-)  Har klippt det, nålat den o nu ska den sys ihop...

TJING.... :-)








....

1 år har gått, våra tankar är med er idag, vi tänder ljus för storebröderna där uppe bland molnen!




    Vid himlens grind där blåser en vind
      från närmaste stjärna  så sval mot din kind.

  Vid himlens port står tofflor på rad
   när barfota änglar går molnpromenad.

    I himlens sal är väggarna blå.
    Där leker Vår Herre tittut med de små.


Måndá...

Ja nu e det ny vecka igen.... Jag e fortfarande väldigt trött, skulle kunna sova hur mkt som helst men de e ju en dröm, idag vaknade Tim 6...
Noel o Melwin sover gott i sina rum, men Tim han knallar omkring här i sin gåstol...
Jag känner att jag har jäkligt ont i halsen, jag SKA inte bli sjuk, de har jag inte tid med...

Helgen har vart full av planer...
Igår när vi var på väg till stan kom vi på att FASEN Melwin ska ju på kalas, skynda skynda, då var klockan 13.1o o han skulle vara i Läjet kl 13.3o, snabbt fick vi slagit in presenten o åkt iväg, vi kom i tid, phu...
Det var Melwins bästa kompis på det "gamla" dagiset som fyllde 5 år..
När Melwin kom dit hade han i stort sett blivit attackerad av sina gamla kompisar ala kom springandes o ropade Melwin e här...  så han blev först ite blyg men det gick jättefort över... Det var ett härligt gäng o Melwin saknar dom jättemkt, lika väl som dom saknar Melwin..
Efter vi lämnat honom åkte vi till Rusta, skulle mest se om dom hade persienner men de hade dom inte så vi åkte till Jysk istället o där hittade vi svarta persienner :-)
Dom e inte monterade ännu, men det SKA vi fixa idag så lillemannen kanske sover lite längre på mornarna.
Sen var det snart dax att hämta Melwin, han hade haft det jättekul o han var så ledsen att behöva lämna, han började gråta o det var lite sorgligt där ett tag...
Jag blev tom. ledsen han har sån otrolig längtan till sina kompisar ju..
Vi bytte lite nummer så nu kommer det väl vara kompisar att leka med ofta i framtiden... Det e bara kul..

Sen hämtade vi upp brorsan o sen åkte vi hem. Michael o Jaqueline o barnen kom åxå hit..
Vi fikade gott, Jonas hade köpt tårta med sig o barnen lekte för fullt..
Jag o Jaqueline åkte till Andréa o hämtade skivorna med 24 nya avsnitt av Grey´s... Yippie!!
Sen lagades det mat här hemma o vi käkade gott o klockan gick fort, kl 21 någonting åkte ala hemmåt jag la mig på soffan, helt slut, satte på Grey´s o kollade 1 avsnitt innan ja o Gabriel la oss o somnade direkt, kommer knappt ihåg att jag la mig på kudden så det gick fort...

Idag vet jag inte vad som händer, har inga planer men vi ska ut i det fina vädret iallafall...
Ska vårfixa lite i trädgården, vi har fortfarande ganska mkt snö kvar på gräsmattan, tror de e för att vi bor på en kulle.. Men det börjar försvinna mer o mer, o nästa helg e de dags att kratta o eda skräp.. Plantera lite påskliljor o göra fint, kan hända att utemöbeln får komma fram åxå.
Nästa helg bir lugn, jag hoppas på mkt tid ute i trädgården o lugna kvällar...

Ha de bra alla!! Nu ska ja kolla ett avsnitt av Grey´s....

Har nårra fina bilder jag tog igår... :-)







Söndá...

Alltså..... att vakna 5 e INTE ok, jag e TRÖTT på att vakna tidigt, o nu e de dags, att ta bilen till staden o fixa persienner, tänk nu när klockn ska tillbaka 1 timme kommer vi vara tvugna att gå upp 4 då?? NEVER!!!!

Jag började morgonen med att städa, diska, o grejja här såg ut som ett KAOS, disk, glas, burkar överallt, men så e de när man inte tar bort direkt, men igår 01.3o var jag såå trött så jag ignorerde bråten o la mig...

Vi hade riktigt trevligt igår, en lugn o skön kväll med väldigt god mat, det blev grillat o massa gott till.. Pepparbiff, potatissallad (varm) bearnaisesås o pepparsås..

Ska berätta hur vi gör vår potatissallad den e riktigt GOD...

Tack för att ni kom till oss igår :-)  Tack för fina presenter...
Tack Andréa som kom hit med en liten present till mig, väldigt välbehövlig sådan...
Tack Svärmor som skickade en fin blomma till mig :-)

Idag ska vi fixa lite, vara hemma o kanske få besök, tror kanske att min bror o Annika kommer o så tror jag att Michael o Jaqueline kanske ville ses så vi får se vad som händer... En sak e säker jag ska förbi Andréa o ge DVD skivor till min sässong 5 av Grey´s... :-D

Ne nu har jag legat på soffan en stund, dags att  ta tag i dagen o den ska börjas med en dusch.. Ha de bra idag, njut av söndan.... :-)


POTATIS-Sallad

Mandelpotatis
Ruccola
Röd paprika ( tunna skivor)
FetaOst   (smulad)
Tomater ( tunna skivor)
Soltorkade Tomater (strimlad)
Röd-Lök ( Strimlad)

Ibland har vi även strimlade sockerärtor, avocado, o rädisor, man kan ta vad man haver.

* Skär Mandelpotatisen i klyftor, lägg på en oljad plåt in i ugnen på 250 grader långt ner i ugnen.
När potatisen är  klar låter man den svalna en aning sen lägger man över alla de färska grönsakerna o blandar lite lätt.. FÄRDIGT!!!

SUPERGOTT E DET!!!






Lördá...

Ja då va man 28, harreguuud skrämmande, det känns som att man åldras för snabbt, jag vill INTE...
Men man e ju inte äldre än vad man gör sig.. eller...

Tack för alla Grattis jag fått...

Idag fick jag sovmorgon.. :-) UNDERBART, vaknade av skönsång o paket på sängen... Gick upp tog en dusch o sen fick jag frukost med nybakade scones o stekt ägg o kaffe, mumms!!!

Nu sitter vi här i soffan, slappar lite innan vi ska fixa oss o dra till staden, jag ska köpa skor...
Mina stövlar e FULA nu, jag vill ha vårskor, jag vill ha ett par nya Converse, svarta helst, haft mina vita nu i 3 år o nu blir dom inte rena i tvättmaskinen mer..
svarta blir nog toppen, eller röda?? Får se, hmmm svårt, hade jag vart rik hade jag köpt ett par av varje färg, de e mina favvoskor, tycker dom passar till allt... vår, sommar o höst...

Sen ska vi handla lite till kvällen, vi ska INTE ha kalas, bara så ni vet, inget firande, jag vill inte fira!!
När jag fyller 3o då ska jag ha fest, en stor fest men varför vet jag inte, tycker inte det e nåt att fira men men det får väl firas då, Välkommen in i vuxenåldern liksom...

( ne ja har ingen kris, vill bara inte bli äldre nu )

Ja Ja, NOG om det!!

Igår, åkte vi till stan så fort Gabriel kom hem, jag gick omkring i 1½ timme, en stressig 1½ timme, ville ju passa på att prova grejer nu när jag ÄNTLIGEN kunde det...
Hittade en BH, trosor till den, ett par SUPER-sköna jeans o så fick Tim 2 plagg åxå... :-)
Det var mysigt att gå omkring men tyvärr tickade klockan för fort, därför ska vi kolla skor idag...
På kvällen blev det pizza framför Tv´n o Let´s Dance, oj jag vet inte vem som åkte ut.. De får ja ta o kolla upp, hoppas INTE Willy gick vidare min favvo e snygg- Mattias...

Efter de kollade vi på 3 avsnitt av Grey´s, wiiiiiii kollat hela sässong 4 på 4 kvällar, 17 avsnitt de e beroendeframkallande det programmet.. Ska nog köpa alla boxar, just bara för de e så jäkla bra!!
Nu ska jag snart få sässong 5.... SUPER-Happy!!!

Ikväll..... kommer Johan o Helena, vi ska grilla... Blir en massa god mat, gott vin  o trevligt sällskap..
Vi ska in o handla det nu, kan bli farligt årets första grillning så e man sugen på att grilla allt möjligt juh..

Nepp, nu ska kidsen klä´s sen e de dax att dra...

Idag blir lillprinsen 8 månader, de e sjukt, redan liksom... tiden går alldeles för fort...

Ha en fin lördag alla...





Fredag...

Jag har inte precis haft en drömstart på fredagen, jag som älskar fredagar...

Jag har en Noel som inte är så speciellt glad, jag förstår inte varför men nu idag var det riktigt jobbigt, ni som vet förstår mig...
Ska inte skriva för mkt om det här för då blir det ett långt inlägg o nu när jag sitter här e jag på gränsen till att få ett riktigt känslo-utbrott e det inte så smart, tror jag...

Kort sammanfattat så har jag haft en son som skrikit 1½ timme i sträck...

Det tar på krafterna...

Jag fick ringt till Gabriel som kom hem o hjälpte mig... Ibland orkar man bara inte stå på egna ben o klara av allt själv...

Nu ska jag försöka få gjort det jag påbörjat idag, nämligen tvätta, hänga tvätt, vika tvätt och lägga in tvätt i garderoberna...
Borde egentligen damma åxå men det får jag se om jag orkar..
Alltid finns dessa måsten, tänk vad skönt att slippa ha måsten bara i 1 vecka, gud så skönt!!

funderar på att dra till staden i eftermiddag el imorgon, bara för att gå o titta lite, jag behöver lite kläder, o jag är åxå i stort behov av ett par skor...
det hinns aldrig med när jag e på stan med barnen, jag kan liksom inte titta på käder, för det måste jag prova o det går absolut inte med 2 el 3 barn med sig..

Igår kom Andréa o räddade min dag tack för det :-)

Kl 11 kom hon o stannade till 19.3o vi lagade lunch, sen fikade vi o så blev det middag åxå.
O så hann vi med en hel del tjat, det var skönt o ha henne här den dagen jag var som mest trött på att gå här hemma med skrik o gnäll hela dagarna, jag kan ju säga att de e inte alltid lätt att vara mamma... Samtidigt så tycker man att man inte har rätt till att klaga när det finns mängder med människor som har det mkt jobbigare än jag, men ibland så har man väl allafall lite rätt att vara trött o gnällig...

Gabriel jobbade hela dagen igår, hämtade hem Melwin från dagis o sen åkte han o jobbade igen, 13 timmar på jobbet...
Vi hade det bra o åt massa gott först blev det Korv stroganoff o sen kaffe o glass o till middag lagade vi köttfärssoppa o scones, mkt gott...

Nu ska jag sätta på Musses Klubbhus- til barnen o försöka ta en turbo-städning här sen får vi se vad dagen har att erbjuda.. Lite god mat ikväll blir de nog...

(ursäkta mig för mitt gnäll-inlägg, men de e ju trots allt min blogg, läs om ni vill annars hoppa över)

Ha en bra fredag!!! :-)

Torsdá..

Idag vaknade Tim kl 05.5o o jag gick upp gjorde välling o la mig igen, lyckades hålla kvar han i sängen till 6.3o allafall...  Jag tänker vägra detta, vi ska inte vara uppe innan 6 helst inte förrän 7.3o...  Får se hur vi ska kunna ändra på detta, den enda i familjen som är pigg på mornarna e TIM.. Vi har fått ett mrgonbarn... hur e det möjligt?

Igår fick jag ett ryck härhemma fixade Noels rum, möblerade om lite o storstädade där inne, fick även fixat resten av huset men bara det vanliga ingen storstädning precis, JO... det kommer ske förändringar i Noels rum, vi har hittat Tomas Tåget Room Makeover :-)
Så det ska beställas hem o Noel kommer bli den lyckligaste killen i stan.

Sen fick jag ännu ett ryck, jag klippte Tim, har funderat lääänge ville inte klippa av lockarna, men igår så klippte jag alla små "tofsar" han hade här o var o resultaten blev mkt bättre än vad jag hade trott, han ser nu ut som en liten pojke, o så de bästa av allt, lockarna e kvar, bara lite kortare nu.. :-)

Så här ser gullungen ut nu...



Blev himla bra tycker jag...

Senare kom Helena o hämtade mig, vi åkte till en tygbutik i läjet, där fanns det jättemkt fint, kanske inte just vad jag ville ha direkt, men hittade ett mönster-tyg jag har en idé med o sen hittade jag tyg till babysittern, blev svart med vita stjärnor på, hoppas det blir bra det..

MEN ska jag sy fina gardiner sen så ska jag handla där, fanns mängder med Marimekko... :-)

Det var annars himla skönt att bara komma hemifrån en stund o tänka på annat..
Vi fick även bestämt att Johan o Helena o Svea kommer hit på lördag, då blir det grillning..
Ska bli himla gott med "sommar-mat"

På kvällen tog vi det lugnt, Gabriel hade gjort varma mackor o det åt jag tillsammans med sallad o när barnen var i säng så kollade vi på 4 avsnitt Grey´s... Nu har jag sett 12 avsnitt på 3 dagar o har 5 kvar...
Sen e det sessong 6 som gäller :-)

Världens bästa serie det där...

Ja somnade på soffan o vaknade när Gabriel kom ut o sa till mig, gick snabbt in o stupade i sängen...

Idag vet jag inte vad jag ska göra, ja e själv hemma, Gabriel ska jobba lääänge till 19.3o o barnen mår bättre så kanske blir det en liten tur ut... Fy jag e fruktansvärt uttråkad..
Alla barn var feberfria och mkt bättre igår, idag är det enda jag kan tycka som e kvar lite snoriga näsor, annars e allt helt lugnt.. OK jag e inte sådär mkt för Antibiotika MEN ibland e det den enda vägen ut, och nu 3 dygn senare har jag FRISKA barn... Så himla skönt, vi kan hitta på saker igen o vi kan träffa andra... Slippa sitta isolerad här känns underbart, men ändå nu när jag kan göra nåt idag, har jag inte kommit på någonting... Får helt enkelt se vad det blir...
Blir nog ändå en lugn dag så dom återhämtar sig riktigt ordentligt. Nu har vi vart inne i 6 dagar.. :-(

Nu ska jag sätta på lite kaffe, det är mitt nya morgonberoende nu, sååå gott...



 

Recept på Play -doh

  • 1 liter kokande vatten
  • 1 liter vetemjöl
  • 4 dl salt
  • 4 msk alun
  • 3msk matolja
  • karamellfärg

rör ner ala ingredienser i det kokande vattner, knåda sen ihop degen, förvara degen i plastpåsar.

 

Jag har gjort denna flera gånger o e alltid nöjd, ibland gör jag bara halv sats, det räcker oftast.

Alun får man tag på Apoteket för er som inte visste det, degen brukar jag ha i kylen då håller den sig mkt längre.. :-)

 



Onsdá

Ja då var det mitten på veckan, o idag e mina barn lite bättre än igår, Tim han har sovit hela natten jättegott, vaknade 6.3o o då kom åxå en feberfri Melwin in till oss o var på gott humör o Noel han ligger ännu o sover..

Efter att Tim fått andas in sina astmamediciner igår blev han jättebra ingen hosta alls, nu ska jag snart ge honom dagens första dos.
Det går mkt bättre att ge Noel Kåvepenin åxå, men man får muta med något riktigt gott.. vilket inte e de lättaste då han knappt vill ha någonting nu) Men med lite trugande går det utan att behöva hålla fast o det är så himla skönt.

Så här blir det ännu en dag inne e alla feberfria idag så kan vi allafall gå ut imorgon. :-)
Melwin mår jättebra idag men han får vara hemma från dagis, hans arm e fortfarade väldigt svullen, får se hur det blir under dagen han vill ju gå till dagis o han vill inte vara hemma men vad ska man göra han hade feber igår..
Men e han ok idag ingen feber o så så kan han gå imorgon. Han kommer klättra på väggarna idag men jag tänkte göra egen Play Doh så dom kan sitta o leka med ett tag o så får vi väl hitta på nåt mer..

I Eftermiddag ska allafall jag fly hemmet en stund, komma hemifrån o åka med Helena till en tygbutik i Läjet, ska sy lite nu :-) Om jag hittar nåt men det lär jag ju göra det ska visst finnas jättefina tyger där...

Funderar att göra iordning Noels rum åxå, byta gardiner o sy kuddar i samma tyg som gardinerna o förbereda där tills Tim ska flytta in... Sätta upp hans minneshylla o grejja lite. Skulle vilja gå på loppis o köpa nån gammal möbel som man kan göra om, tänkte nämligen försöka mig på att tapetsera en möbel till barnens rum, såg massa tips igår på Bygglov.
Listerna ska komma upp åxå tror vi ska ha en fixar helg här nu så vi blir klara inne så man kan lägga sin energi på att fixa ute sen så fort snön e borta..

Ohhh vad jag längtar tills all snö e borta så man kan börja röjja, kratta undan löv o skräp o elda.. Sen ska Gabriel byta ut hela trallen, han rev staketet i helgen som var o istället för staketet ska vi ha en halvmåneform på verandan. O så kommer det att vara ett steg ner till gräsmattan, det känns jättestort nu för att det är så himla öppet, mer ljus kommer in åxå..

I helgen tänkte jag att vi skulle grilla, de e dax nu, köpa lite gott kött o göra foliepaket m grönsaker o Gabriels supergoda potatisar i folie åxå.. mummmmms..

Ne nu ska jag beställa lite förstoringar på Noel o Tim, så vi kan rama in dom o sätta upp dom här bland samlingen, ska även börja tänka på vilka foton jag ska ha till vår "släkt-vägg"

Här kommer lite bilder åxå... :-)







Mina cooola killar, tog dessa när vi skule åka in till Doktorn i måndags...

 

Ja det var det...
Ha en fin dag alla... :-)

Grey´s kväll nr 2...

Ja nu laddar jag, jag hoppas hoppas nu för guds skull att mina skivor funkar.... :-)

Och så har Andréa o Jonas hjälpt mig o laddat ner sässong 5 och det som hittills har släppts av sässong 6 i USA, tack SNÄLLA jag e överlycklig!!!
Snart e jag ifatt o då kan jag ÄNTLIGEN prata om Grey´s med alla andra som tittar...

Ser  nu först på halv ått hos mig. Melwin kollar alltid på det innan han lägger sig, han tycker det e kul o de gör vi med.

Dagen har gått bra här i sjukstugan, Melwin har legat på soffan precis hela dagen o Noel har inte vart mkt bättre han, Tim har vart sådär.. Han börjar nog bli på bättringsvägen nu, skönt...
Den masken gör STOR nytta...  O jag ger den 3 ggr per dag både Pulmicort o Airomir o han andas in den väldigt bra, han skriker men de e nästan bara positivt för då tar han djupa andetag..

Så vi har inte fått gjort så mkt idag, en väldigt lugn o långsam dag..

MELWINS arm ser jättehemsk ut, det ser ut som att han e värsta muskelbyggaren, den har svullnat upp till det  dubbla o e illröd, jag var tvungen att ringa till BVC o höra om det var normalt o det var det, men dom skulle ändå skriva upp att han reagerade såhär.
Passade åxå på o be om ett recept på Alvedon på STOR flaska..
Här går det åt en hel massa Melwin som tar 10 ml 3-4 ggr per dag, Noel tar 7ml 3-4 ggr per dag o Tim tar 5 ml 3-4 ggr på dag... Hoppas vi slipper snart...

Nu ikväll har vi ätit köttbullar, potatis sås o kokta morötter, riktigt gott var det o sen åt vi glass, det blir mkt glass nu.. Noel äter typ ingenting, han vill inte om han får bestämma vill han bara ha välling, inte glass o inte ens godis..
Några chips kan han pilla i sig o de e ju alltid nåt..

Har lite foton o så men den stora datorn ville inte starta idag när jag ville så jag får ta det imorrn...
Fotade Melwins arm åxå så jag ska visa hur den ser ut, inte konstigt att han fått feber o legat på soffan dessutom så är armen varm som en spisplatta... Stackarn...

Nehepp nu e de dags för GREY´s wiiiiiii....

Tisdag...

Jaha dagarna går o vi e fortfarande inne, inne i vår sjukstuga o försöker klara av dagarna så gott det går med 3 sjuka lite smått rastlösa barn...
Just nu e det inget kul då vi håller på med medicinerna, Noel vägrar ta sin Kåvepenin som han ska ha 3 ggr per dag, vi har en match varje gång o jag mår så dåligt av att hålla fast honom o ge medicinen trots att han försöker sparka, åla, skrika, spotta o riva... Fortsätter detta idag får jag ringa o be om en annan, vi kan inte ha såna här kamper varje gång.

Tim fick en mask o astmamediciner igår, pulmicort och Airomir, det verkar som att det blir bättre med den, vi hr använt den 3 ggr nu o hn gillar det inte så även där får jag hålla fst han mot mig o sätta masken men han får i sig medicinen o de känns viktigt. Han hade åxå öroninflammtion så det e full rulle här hemma..
Klart att det gör ont på mina små, så jag hopps medicinen verkar fort nu..

Melwin vaknade 6 imorse o var jätteledsen, även han hade feber o fick genast Alvedon. Har har åxå väldigt ont i armen efter 5-års vaccinet igår.. Doktorn tittade även i hans öron o han hade vätska bakom han åxå.. phuuuu...

Vi ska få en remiss till öron, näsa, hals o jag kommer kämpa för att han ska få rör inopererade, han har öroninflammationer hela tiden ibland klarr vi smärtan med Alvedon o Ipren men oftast slutar det med ett besök hos doktorn och antibiotika...
Så jag tycker att rör vore perfekt så han slipper ha det så jobbigt, vid minsta lilla förkyldning blir öronen drabbade..

Melwin var på 5-års kontroll igår allt gick galant, o jag blev tom lite förvånad över hur duktig o noggrann han är med vissa saker, han fick JÄTTE-mycket beröm o han var så himla stolt. (det var mamman åxå)
Där gjordes även en hörselkontroll o då visade det sig att han hade nedsatt hörsel på höger öra, ännu en anledning till varför jag kommer kämpa för rören.
Jag hade precis samma när jag var liten o allt blev direkt bättre med rören i mina öron..

(tänk om vi fått 3 st öronbarn) Så får det bar inte vara.... hoppas jag...

Nu e allt jag hoppas på, friska glada barn o att dom sen får hålla sig friska... Lääääänge...

Igår efter besöket hos läkaren åkte vi hem, barnen fick se film o j började så smått med maten som sen min räddare i nöden kom hem o tog över, jag kan inte laga lax, ha ha jag har ingen aning om hur man gör... Så Gabriel gjorde jättegoda laxfiléer i pannan med sås o potatis..
Sen var det ganska så snabbt dax för barnen att sova så vi fick medicinera alla o gjort kvällsbestyr o lagt dom alla, Tim vägrade somna han kanske hade ont vad vet vi, det tog en timme mer än det innan han till slut somnade hos Gabriel..

JAG var ivrig som ett litet barn igårkväll, min Grey´s Anatomy - box hade kommit på posten, hela sässong 4 o vi skulle ha Grey´s kväll... :-)
MEN de blev inte som jag tänk, cd-skivorna e helt konstiga, dom funkar inte som dom ska, ibland går de o jag får igång de men sen knasar sig allt, jag behöver säkert inte skriva HUR arg jag var igår, men imorse lyckades jag sett sissta avsnittet på cd1 o började på cd 2 o FAN den skivan var likadan, jag ska försöka igen o se hur jag ska göra annars kommer jag kontakta discshop o be dom sända mig en ny box GENAST.
Nu har jag sett de 5 första avsnitten o stillat mitt begär lite, men när skivorna ligger här o retar mig vill man ju bara se mer o mer o mer...
(jag får nog snart ta ett snack med mannen om att vi kanske skulle ta o skaffa kanal 5 igen) JUST  bara för mitt Grey´s begär... Men de e världens bästa serie så e de bara..
Har följt det sen det 1:a avsnittet sändes o nu sen vi flyttat missar jag allt, men så har jag börjat kolla boxarna o det e nästan ännu bättre.. Kunna se avsnitt efter varann istället för att vänta 1 vecka till ett nytt sänds..

IDAG ska vi allafall baka något med Nutella, har aldrig testat det innan, hittade ett par jätte-enkla recept, hoppas det blir gott... :-)

Nutellakladdkaka




120 gram  smör, (eller margarin)
2 st  ägg
2 dl  socker
2 tsk  vaniljsocker

2 dl  vetemjöl
5 msk  kakao
1 nypa(or)  salt
2 dl  nutella

8 - 10 bitar

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret, rör i socker, vaniljsocker och äggen.
3. Blanda i vetemjöl, kakao och salt.
4. Bröa en avlång brödform och häll i smeten.
5. Grädda i ca 15 minuter.
6. När kakan fortfarande är lite ljummen, bred över Nutellakrämen

eller blir de såna här... Amerikanska Muffins med Nutella...

Amerikanska muffins med nutella

100 gram margarin eller smör, rumstempererat
1,8 dl socker
3 st ägg
0,5 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
5 msk nutella

  • Ugn 165°. Vispa margarin och socker tills en jämn o ljus smet.Tillsätt ett ägg i taget.Rör ordentligt efter varje ägg.
  • Tillsätt vaniljsocker,mjöl,salt och bakpulver. Vispa allt till en jämn smet. Ställ muffinsformar i en muffinspanna.Häll i smet mindre än hälften.
  • Tillsätt nutella 1-1,5 tsk till varje muffins. Ta sedan en tandpetare och snurra ner nutellan så den blandas. Lägg en liten klick till av muffinssmeten över.
  • Bakningstiden är ca 20 min beroende på ugnen. Testa med en tandpetare om de är klara, det ska inte fastna någon smet på. Ta ut och låt kallna.
  •  

    ojjj...

    Snubblade över en bild från Facebook, ännu en Hemsedalbild, här en vinnande bild i en tävling, tycker den är så härlig för här ser man verkligen HUR branta de svarta backarna e... Tänk att jag en gång åkte dessa utom problem nu får jag höjdskräck bara jag tänker på det, men de e rätt häftigt ändå.. Härlig känsla o åka nästan stuprakt ner... (en mardröm dock om backarna e lite isiga)



    Måndag!!

    Och jag har sovit jäkligt dåligt inatt på kanten av vår säng... ohhhh... Jag låg på en minimal bit av sängen då vi hade både Tim o Noel hos oss inatt... Först fick jag somnat efter en timmes försök med att få Tim slappna av o somna, dessutom på min mage, då sover man sådär på spänn hela tiden..
    Men vi fick somnat till slut men sov inte långa stunder i taget, inatt har Noel haft feber o Tim har haft värsta hostan så nu väntar vi inte mer sitter o ska ringa vårdcentralen så fort deras telefon-tid börjar nu kl 8.
    Melwin ska ändå in kl 15 på 5-års kontroll så jag tänkte be om att vi ska få komma samtidigt med Noel o Tim.. Hoppas hoppas för vi kan inte dra in hela sjuka familjen en extra gång, de går bara inte.

    Tim har jätte-ont i halsen ännu e e fortfarande tät om inte ännu mer, han äter dåligt o jag kan bara ge välling nu igen..
    Jag e så trött på detta nu, jag vill ju att vi ska kunna vara ute o njuta av solen o de fina vädret istället får man hålla sig inne..

    Ja vi får se hur de går idag, Jag e orolig över Tim jag hoppas verkligen inte att de e lunginflammation för det rosslar ordentligt i hela bröstkorgen på honom..

    Igår körde vi in till stan i en varm o go bil, jag sprang in o hyrde film o sen var jag en snabbis på Hajen, barnen fick vara i bilen hela tiden. Vi latade oss med kina-mat Melwins önskemål o vi föräldrar hängde snabbt på den idén då det vart minimalt med sömn o man e trött o sliten o känner inte alls för att stå vid spisen..
    När vi kom hem åt vi direkt o sen blev det glass med fruktcoctail. Noel äter knappt heller någonting, inte ens glass.. Melwin däremot han äter o mår ok, han e lite lite förkyld, trodde igår att han åxå skulle bli sjuk men det ser ut som att han kommer klara även detta, vilket immunförsvar han borde ha..

    Kvällen var lugn alla barnen la sig 7.3o o vi satte på en film, Luftslottet som sprängdes..

    Vissa gånger var jag arg för jag tyckte väl att det skulle hända lite mer i rättegången o sen var jag nervös som attan så jag var tvungen att gå ut o ta en cigg.. Hua...
    Triologin e riktigt superbra o allt som man ville skulle ske hände ju till slut, så jag tycker det var en kanonfilm den åxå..

    Efter den la vi oss, eller som ja skrev innan vi försökte allafall... Det tog sin tid att somna..

    Nu e de ny dag jag e en trött mamma nu, jag skulle göra nästan vad som hest för att få sova lite nu..
    Men de e bara att kämpa vidare o hoppas på att denna hemska förkyldning snar tar slut, för nu vill jag inte mer... Jag vill ha friska välmående barn...

    Ha en fin dag i solen... :-)


    då va den här :-)

    Trailern för ECLIPSE har nu släppts... O nu väntar man åter på en premiär som en tok...
    30 juni ska vi se den i Göteborg på Bergakungen såklart...




    Hemma....

    Har vi vart tills nu, vi har verkligen slappat o det känns skönt eftersom Noel o Tim e lite krassliga..
    Vi valde att inte åka till läkaren eftersom Noels feber har gått ner o tim e lite bättre än igår, så vi avvaktar o ser hur det står till imorgon, hoppas verkligen det blir till det bättre.

    Nu ska vi iallafall ta en liten tur med bilen, kanske hyra en fim o bara köra en runda.
    Komma ut lite allafall, vi har lovat barnen varsinn glass åxå så det får vi fixa.
    Ohhhh vad jag längtar tills hamnkiosken börjar säja sina mjukglassar, mumms..
    Nån som vet när de e??

    Tim har nu sovit iöver 2 timmar så han går glatt omkring här i sin stol.. Verkar som han tankat lite nergi för han e superglad.. :-) Det gillar vi.

    Jag har en massa sy-ideer nu, så när mamma kommer hem får hon hjälpa mig lite, tror även att jag ska ta en sykurs, skulle så gärna vilja sy barn-kläder.. Byxor, mössor o sånt..
    Har mängder med ideer till det åxå så det vore kul o lära sig ite mer om det..

    (det kan ju inte vara så svårt) Det jag ska börja med e att göra ett eget överdrag till baby-björn- babysitter som tim har tycker tyget börjar se blekt o fult ut nu så jag ska gå på jakt efter ett snyggt tyg..

    Ja ne... rastlösheten börjar krypa sig på mig nu, de e skönt me slappa dagar men man måste ändå göra någonting för att inte bli uttråkad..
    Hela denna dagen har vart stilla, så de e väl dax att klä oss o ge oss iväg på en tur...

    Ha de gott i eftermiddags-solen... :-)


    Träna....

    Ja NU ska jag börja träna, mitt mål e 2 dagar på gymmet i veckan o så får jag ta resten hemma med promenader o powerwalks... De e ju för guds skull snart sommar...

    Jag ska följa med Andréa till She Shape, där får jag testa på att träna 2 veckor gratis o sen teckna ett medemsskap om jag vill... Perfekt!!
    Just att det bara e kvinnor och att maskinerna är anpassade för kvinnor e bara ett stort +.

    Det ska bli riktigt roligt att komma igång o såhär motiverad var det längesen jag var... Sen ska jag promenera, först på onsdagar o torsdagar då Melwin e på dagis sen blir det mer när snön e helt borta o Melwin kan cykla med mig... (han ska få en ny cykel först åxå)

    Gå in på She Shape hemsida här... http://www.sheshape.se/index.html

    lite mer igår....

    Ja sitter här har vart uppe en timme o klockan e bara 7 :-(
    Dessutom somnade jag inte förrän kl 02 inatt, barnen e INTE friska... Jag har nu 2 barn som e sjuka o ett som e på väg att bli... Tim har ju som ja skrivit om innan en jädrans hosta, han hostar jättemycket o e jättetät, han har inte haft så hög feber men en riktig dunderförskyldning, Noel vaknade igår o febern håller i sig ännu 39 grader just nu :-(, Noel har sovit hos mig i sängen o då har jag inte kunnat sova för han har sovit oroligt, gnytt o slängt sig omkring i sängen, Melwin har börjat hosta o även han kom in vid 01.3o inatt o la sig vid mig... Min natt har inte direkt bjudit på skönsömn...
    MEN idag e det vi som ska åka in till sjukhuset o undersöka barnen, jag ska KRÄVA att dom ger oss en hostmedicin som hjälper o så vill jag kolla så dom inte har fått öroninflammation..
    Så får vi hoppas att vi får lite hjälp iallafall. Kanske att dom gör en halsodling på Tim med för det märks tydligt att han har jätteont i halsen har svårt för att svälja utan att gnälla..
    JAG känner mig förkyld men jag håller alla tummar o tår att jag kan få vara frisk o orka ta hand om barnen istället, för det kräver en hel massa energi detta, man får knappt nån sömn o så e dom gnälliga o matta på dagarna...
    Snälla kan vi få vara friska...

    Här e från igår då vi hade Tacco-mys...



    Annars idag så blir det till att ta hand om barnen, vi skulle egentligen möta Andréa o Filippa på lekpatsen, men det får vi hoppa över tror jag. Melwin känner sig inte sjuk men eftersom han har börjat hosta så vet jag inte riktigt hur det egentligen står till...

    Vi får ta en tur i bilen istället, våra barn och vi gillar att åka runt o titta, o det är ett ganska så bra nöje om man har krassliga barn o vill komma hemifrån lite, det gör vi ofta.. Får väl först se hur lång tid det tar att få komma in till doktorn...
    En bilrunda e aldrig fel...

    Här e de syskonmys....



    Melwin, världens bästa storebror, allafall för Tim... Melwin gillar nämligen att reta Noel till vansinne nu för tiden så dom för ett himla liv här ibland.. Men de e väl grabbar, brottas o röjjer gör dom, tänk när Tim kommer bli en i gruppen då blir det livat kan jag tänka mig...

    Här e Tim i sin matstol, nu har jag vänt på den o så sitter han o leker vid bordet... Lite sjuk men leka orkar man korta stunder...

    Jag ger denna Hockus Pokus (stavning?) barnstolen högsta poäng, man kan använda den till så mycket, sitta o leka eller äta vid bordet när man vänder på den, vänder man den åt andra hållet kan man gunga i stolen o "köra bil" med ratten och blir den smutsig e det bara att ställa in den i duschen o skura den sen ser den som ny ut igen... BÄSTA stolen- ever tror jag...

    Här e lite bilder på mitt illa matmonster, nu ÄNTLIGEN äter han mängder med mat o mumsar i sig alt han får smaka på... SKÖNT att kunna ge mat, gröt o mellanmål o ta bort nån flaska välling...


     

    ha ha mat e gott... här ser man även de 2 små tänderna som vart jobbiga att få...

    Nej dags att ge barnen frukost o byta blöjor o sätta på kläder... Sen får vi se hur det går över dagen, jag gillar inte att ha sjukstuga, jag vill ut i VÅREN o njuta..

    Ha en fin söndá.... :-)

    fredagkväll o lördá...

    Igår hade vi en mkt trevlig kväll...
    Jag vaknade kvart över 4 o var genast mkt stressad. Kl 17 blev jag hämtad... Jag fick duschat, klätt mig o sminkat mig i turbofart...

    Vi fick skjuts till stan med Andréas pappa o hoppade av vid bion, vi var tvugna att hämta biobiljetterna minst 1 timme innan, så gick vi till Värdshuset.. Där hade vi bokat bord för 2 o trodde att vi skulle vara själva typ men där var fullt hus, After Work... Vi beställde in varsitt glas rött o jag valde fläskfiléplanka o Andréa tog fläskfilé med kantarellsås... Det var väldigt gott, både vinet o maten. Jag har ätit deras plankor många gånger och jag kan verkligen rekommendera do till er som inte provat, billigt o väldigt väldigt goda..
    Efter maten gick vi till bion, köpte popcorn o lite godis o satte oss... Spännande....

    Remember Me!!! En riktigt bra film med ett väldigt bra budskap... En film som får en att fundera o värdesätta sin tid, man vet aldrig vad som händer... Man ska leva här och nu!!
    En sorglig film var det åxå men samtidigt mysig, rolig o spännande...
    Jag e glad att jag sett den o kommer garanterat se den igen.. Idag har jag funderat mkt på filmens handling men jag e bara sån, när jag sett en film så tänker jag så jag får ont i huvudet nästan... :-)

    Efter bion gick vi till Cheers and Beers, där satte vi oss o tog en cider o spana in folk, alltid kul... Där var redan mkt folk o rätt skön stämning, musiken var lagom o man kunde tjata utan att behöva gapa till varann... Vi gick in på Oscars o upp på Red Room där tog vi en cider o satte oss i soffan o fortsatte tjata... Det var halva priset i baren, perfekt 2 cider 54 spänn, o så beställde vi in 2 st jordgubbsdrinkar so såg mkt goda ut men dessvärre smakade dom pyton, men dom var fina att titta på :-)  Vi ´stannade där ett tag gick ner o ut tog ett par cigg o sen tog vi ett varv inne på Oscars o insåg att vi inte kännde oss direkt hemma där... Vi gick in på Cheers and beers o hämtade jackorna o ringde efter skjuts...

    Medans vi väntade gick vi till Charies o köpte korv m bröd, o sen kom Andréas pappa o hämtade oss o körde oss hem, jättesnällt!!

    Hade verkligen trevligt o kul o det var vädigt skönt att bara komma ut lite se lite folk o tjata massa med Andréa... Vi snackade inte så mkt "barn" de blev mest massa gamla minnen om gamla utekvällar, påhitt, pinsamheter mm mm Avslöjade en massa man gjort som tonåring då man var mer vild än tam o rännde på krogen 3-4 nätter i veckan... ha ha ha Jag insåg igår att jag INTE saknar det livet, jag e så nöjd med mitt mamma-liv o min fina familj.
    MEN det är kul o komma ut ibland, bara för att se lite annat o bara vara "jag"...

    O ärligt... chockad blev jag av tjejjers klädsel nu för tiden, varför ska man ha så lite kläder som möjligt, tycker det ser hemskt ut jag, korta kjolar så man nästan visar allt man har, harreguuuud... Min mamma skulle aldrig släppa ut mig sådär klädd... Ja man blir förvånad, genomskinliga spetskläder o kort kort verkar vara "inne" nu...
    Kan säga att jag o Andréa var väldigt "ute" då :-)

    Andréa hade kameran med sig men det blev inte många kort tyvärr... Men här e 2...

    Här e vi :-) Liiite svårt att håla mig för gapskratt hmmm kameror e inte min grejj...



    De "fina" drinkarna...





    Idag, har jag sovit.... Sååååå gott... sov till 10.3o Snälla Gabriel gick upp vid 7 med barnen o jag vaknade till ett fint hem o glada barn... O sååå mysigt o krama om dom på morgonen..

    Ja la mig snabbt i soffan o låg där nån timme till innan energin kom tillbaka..
    Barnen o Gabriel gick ut o rev ner staketet till verandan, snart ska vi nyta trall... :-)
    Solen värmde gott idag o ja satt ute i en tunn tröja o solade mig lite.. Gött, som jag längtat efter detta...
    Jag damsugade o fixade ite o sen tog vi bilen till stan, jag o Melwin handlade taccos-grejjer o han var så snäll o hjälpsam inne på Willys, sen scannade han alla varorna o ja la dom i påsen, då e de kul o ha med sig han när han faktiskt lyssnar på sin mamma...
    Sen åkte vi till fyndmagasinet o köpte lördagsgodis...
    Jag o Melwin skötte ärendena idag eftersom de 2 små sov gott i bilen...

    Vi har lite sjukstuga här hemma nu med Tim e dunderförskyld får hostmedicin o Alvedon regelbundet o Noel har hög feber...
    Han fick det nu på kvällen, tim har vart förskyld 3 dagar nu o blir de inte bättre imorrn åker vi in med han, kolla så de inte e nåt allvarligt för han har ont i halsen o det är mkt möjligt att han kan ha fått öroninflammation åxå eftersom han e så snorig o slemmig.. stackars mina barn när ska detta ta slut... Nu tycker ja vi e värda att vara friska..
    Noel har gnytt i sin säng hela kvällen så nu ska jag ta med honom in till vår säng så får han sova med oss inatt så vi kan ha koll på honom...

    Melwin o jag har haft myyyyskväll, han kämpade o kämpade men kl 9 slocknade han på soffan... Vi har druckit påskmust o ätit ostbågar... Han e mkt nöjd när han får vara den som e uppe själv o ja tror han känner sig stor o stolt...

    Nu ska jag gå in o sova jag med, imorgon e det Gabriels tur att få sovmorgon eftersom han e på grabb-fest ikväll hos Johan..
    Tror att ja o Melwin tar en tur till lekplatsen imorgon, sjuklingarna får stanna hemma o kurera sig..

    God Natt

    Fredá..

    Vart hemma ett tag nu o barnen tittar på 1 film innan de e dags att sätta igång här, ska sätta dom på att städa sina rum dom ska få varsin trasa o lite, vatten i varsin hink, annars går de inte då bråkar dom, lika bra att ge dom egna saker att grejja med.
    O så ska dom få damma o dammsuga... (nej jag tvingar dom inte) Dom tycker det e skoj o städa själva.. :-)

    Jag ska med fixa lite o sen blir det dusch o så när Gabriel kommer hem ska jag sova lite innan kvällen.. Gabriel skulle sluta tidigare o det känns skönt att få ett par timmars sömn..

    Idag e Tim ganska så krasslig, el han e snorig o hostig, ingen feber men antagligen en jobbig förkyldning IGEN... jobbigt värre..
    Tycker så synd om honom... Han som alltid e så glá.. Känns som att han e jätteglad även fast han måste vara dålig.. Kanske e det fler tänder på gång åxå, de vet ja inte ännu provade o kolla munnen i morse men han blev förbannad.. Så lika bra o ta de en annan gång..

    Jo... igår bakade vi, de blev kolakakor och negerbollar ( ja det heter så)
    Vi lyckades nästan till 100% med kolakakorna men nästa gång ska dom bli ÄNNU bättre, detta var 2:a gången jag gjorde dom så de får väl bli 3:e gången gillt..
    Negerbollarna rullade vi i karamelströssel så dom blev godare än vad jag trodde o barnen älskade dom, men man fick bara 1 var igår.. o så blir det 1 var idag INTE trycka i sig det gillar vi inte...
    Sen orkade ja inte baka mer, de var bara kul o göra nåt snabbt o lätt..

    Efter det blev de middag, PyttiPanna m Ägg o rödbetor... Enkelt men väldigt gott..
    Sen la jag mig på soffan med ett barn på varje sida så kollade vi trailers på barnfilmer, det gillade dom o nu vill dom ha ÄNNU mer fimer.. phuu...
    Sen var klockan snabbt dax att åka tid så de va bara att packa väskan o sätta sig i bilen mot staden...

    Nej jag ska ta o göra nåt, suttit här ett tag nu (som vanligt e de sega mornar här)

    Ha en fin freda de ska ja...

    Torsdá...

    Mina barn vaknar tidigare o tidigare känns det som, vad har hänt? Tror själv att det är för att det blir ljusare på morgonen nu, kl 5.3o vaknade tim idag... Gav välling sen försökte jag somna om men det var omöjligt, han pratar, sparkar, rullar runt o tar tag o drar i mitt hår... Ohhhh...
    Jag e lite trött nu, men ska försöka vila sen när Noel o Tim sover.

    Dom ringde från kontoret o kanske ska jag jobba inatt, får besked snart. Det e ju bara bra med en extra natt. Det var egentligen frågan om fredagnatt men den kan jag absout inte då vi ska ha tjejj-kväll imorgon jag o Andréa, vi ska först äta på restaurang o sen gå på bio... wiii de ska bli otroligt kul o komma ut lite, kanske går vi vidare till nån krog sen o kollar läget där med :-) Får se vad som finns att välja på. 

    Idag ska jag vara hemma med mina små, Tim e lite krasslig, han har lite hosta o nyser titt som tätt, tur vi fick den superbraiga hostmedicinen från England, när jag gett honom den hostar han knappt alls, den e super mycket bättre än den där Mollipecten allafall.. 
    Nästa gång vi går till läkaren ska jag ta med mig flaskan o fråga om det finns nåt liknande i Sverige.

    Tur jag har Anna o Ben som kan fixa bra medicin från England, + den där oljan man smörjer på tandköttet när tänderna e på gång, den finns i Norge men inte i Sverige, skumt!!

    Jag ska baka idag åxå, det blir lite småkakor, kolakakor, negerbollar o nån mer enkel. Gott o ha lite hemma.. 
    + att det roar Noel lite åxå nu när lillebrorsan e krasslig så vi måste hålla oss hemma o inne...

    Jag kan ju säga att jag redan har 2 trötta killar här, Noel har fått välling o somnar troligen snart i soffan o Tim ska jag lägga snart åxå. 

    Igår handlade vi, det blev en positiv storhandling, på Willys hade dom massa erbjudanden som passade oss denna veckan, billig köttfärs, kassler, falukorv, sprödbakad fisk, karré o massa annat så nu e frysen full av middagsmat.. :-)
    Igår blev det färsk pasta med kasslergryta, jättegott, ungarna åt stora portioner. 

    Kollade på Fuskbyggarna på Tv4 igår, stackars familj, hur kan det gå till så, hur hemskt som helst ju, ett hus som inte går att bo i o ingen som helst ersättning fy fan...

    ÄNTLIGEN har sässong 2 av True Blood börjat på SVT på onsdagar kl 22.. 
    En serie jag gillar...   

    Ne fy vilket rörigt inlägg jag har fått ihop nu, bara en massa tjat, inget intressant men livet e inte alltid så intressant...
    För övrigt så har jag en massa tider att passa nu i Mars, Melwin ska till BVC 5-års-kontroll o hörseltest, Noel ska till sjukhuset på hörselkontroll, sen ska han till Barnmot. för att kolla huden o försöka få ett svar på varför han klöser sig, sen ska vi till Logopeden åxå... phuu kommer bli stressigt med alla läkarbesök..
    MEN så skönt att ÄNTLIGEN bli tagen på allvar så att dom försöker hitta ett svar, det kan inte vara normalt att klösa sig själv tills man blöder så fort man inte har heltäckande kläder, o detta har jag frågat om typ sen Noel var nyfödd...

    Nu ringde dom från kontoret o det blir jobb för mig inatt... De va ju bra...

    Nu ska ja ta tag i hemmet o ta lite tvätt, och hoppas på att mina barn tar en tupplur snart. Senare i eftermiddag vill jag ha allt klart här hemma så jag kan sova lite på kvällen innan de e dags att jobba.

    Ha en fin torsdag...

    Tim..

    Överraskad....



     

     

    Tack för att du finns här för mig ALLTID, jag älskar dig!!

    Onsdag...

    Igår eftermiddag var jag helt slut, ont i kroppen o jätte-trött. Nästa gång ja ska jobba natt på en vardag ska jag se till att vila innan, för gårdagen var inte roig alls.

    Vi skulle handlat men de orkade jag inte så Gabriel fick köra in o handla det viktigaste bara o sen köpte han med sig kina-mat hem, han hade feber o var dålig o jag var trött så ingen av oss orkade fixa någonting här hemma.

    Idag däremot ska vi handla det resterande, får bli en tur till staden i eftermiddag.

    Jag har ingen direkt energi idag heller, e OFF.. Men såna dagar har man väl ibland bara det att de inte e alls kul.
    Barnen vaknar numera kl 6.3o ca o det innebär att man e trött tidigare på kvällarna åxå, Noel har börjat sova mitt på dagen igen bara för att han vaknar så tidigt på morgonen.

    Nu ligger Tim i sängen igen o sover han har gjort sitt första morgonpass i gåstolen o fårr sin 2:a flaska välling, jag o Noel kollar på bolibompa. Det e skönt med lugna mornar, Melwin e på dagis idag o han hade längtat dit jätte-mycket nu.

    Denna dagen blir en lugn hemmadag, inget alls planerat, både skönt o tråkigt, hur de nu kan va det...

    Igår bokade vi biljetter till Remember Me, på fredag kl 7 har den premiär o det ska bli spännande att se den, hoppas den e bra.

    På Lördag ska Gabriel till Johan som ska fira att han blivit pappa. Så denna helgen e redan bokad. Skulle vilja åka o titta på kattungen men det får nog vänta ett tag el så struntar vi i det o åker endast o hämtar den, det e en bit o köra åxå.

    Jo nu ska jag börja plugga till mitt körkort....
    Har ingen som helst lust men det e väl bara att börja antar jag. Ska ge mig tusan på det bara o sitta en- två timmar på kvällarna.
    Sen senare i vår/sommar ska jag se till att ta körlektioner åxå, förhoppningsvis en intensivkurs.

    Så har jag som mål att under sommaren få körkortet ja med...

    Kommer ha sån otrolig frihet sen när jag väl har det, jag vet ju det o ändå ska det vara så förbannat svårt o komma igång.
    Men sen när jag har det kan jag tom. åka o handla själv de e inte illa de..

    Ne nu ska ja försöka piggna till, ska sitta med Noel en stund o göra talövningar. Han tycker inte de e så kul, men han börjar med orden nu, han säger börja men han kan inte avsluta dom.

    Hoppas "spärren" släpper snart...

    Ha de bra alla...

    Trött...

    E jag nu efter en jobbenatt.. Mannen jobbar till 15-16 sen får jag sova, men jag tror inte det blir att ja lägger mig då för vi behöver handla, har INGENTING här hemma. Tog med oss det mesta till Hemsedal som vi hade i kylen, med oss hem hade vi yoggi o kaffe i stort sett så här e allt tomt.
    Så idag blir det storhandling, det ska fyllas på i kyl o frys, o så tänkte jag handla lite bakgrejjer åxå så man kan baka nån dag... hade tom. med oss mjöl upp så det är åxå borta.. Andreas bakade nämligen scones på mornarna o det var gott med varmt bröd till frukost.

    Jag ska börja med mina nya recept åxå, 2 nya rätter varje vecka, som jag skrivit innan så kommer jag lägga upp dom här, ifall någon behöver matinspiration...
    Ska snart kolla runt på nätet efter veckans recept..

    Igår hade vi en lugn dag här hemma, Noel hade feber på förmiddagen men efter Alvedon försvann den o har inte kommit tillbaka sikken tur... Han hade ändå 39 grader.
    Jag packade upp i lugn takt o fick allt på plats igen, skönt att ha det färdigt.
    Senare på eftermiddagen så kom Andréa med sina barn vi bestämde för att ta en kaffe o bulle utomhus ifall Noel skulle ha nåt, Noel var jättepigg o feberfri o lekte ute han med. Så jag vet inte om det var av ren utmattning som han fick lite feber o sov 3 timmar.
    Melwin fick en Spiderman-tavla i present o blev glá för den speciellt när den kom upp på väggen.. :-)
    Vi tjatade lite o efter nån timma så åkte dom hem o vi gick in o kollade film. Snart kom Gabriel o med sig hem hade han en kebabrulle...
    Vi käkade o snart var det dax för jobb...

    Inatt läste jag en blogg som jag följt ett tag blev länkad dit genom Lina en gång, det handlar om en mammas kamp emot sin cancer o inatt hade hennes man boggat och berättade i det inlägget att Anna har somnat, hon kommer troligen aldrig mer vakna, det har kopplats ur dropp mm så idag ska familjen samlas runt henne och vänta på det sissta andetaget. Ett sissta farväl fyllt med massa kärlek från familjen.

    Man blir förstörd man gråter och tycker att det är för jäkligt. Att en människa man inte känner får en att bli så känslomässigt engagerad genom en blogg.

    Idag tänder jag ett ljus för Anna o mina tankar går till hennes man och 2:åriga dotter samt övrig familj o vänner. Vila i Frid. 
     
    Annas blogg:
    http://annajansson73.blogspot.com/

    Samtidigt igår fick jag ett annat tråkigt besked, en person som stått mig o min familj nära, speciellt mamma  har åxå drabbats av en elakartad blodcancer. FY FAN...
    Jag mår så dåligt o grubblar hela tiden kommer jag få träffa personen igen, ingen vet... Bara jag som hoppas. Jag håller alla tummar o tår och hoppas för allt i världen att allt ska gå bra, trots att det ser illa ut.
    VARFÖR?? ska folk bli sjuka, varför ska folk behöva gå igenom ett rent helvete innan dom får dö, varför ska folk behöva kämpa i flera år mot en sjukdom för att sen behöva ge upp sitt liv...

    Nu får det vara slut på eländet.. Tänker på er, ni våra nära som är sjuka o kämpar, ni är guld värda och vi hoppas innerligt att ni en dag blir helt friska..

    Tusentals styrkekramar till er....



    After Skiii...

    En ganska så dålig film, mycket knöande o så, men den visar hur go stämning o HUR mycket folk där var på After Skin... Super-härligt...

    prins bus....

    Semestern i bilder...















    tyyyyyyst....

    E just vad det e här nu, Melwin o Noel har somnat båda 2 kors o tvärs i Melwins säng. :-) Ser urgulligt ut... Gabriel o Tim ligger i sovrummet o sover o jag sitter här framför Tv´n o e helt klar med allt. Nu ska bara det sissta packas in i bilen åxå.
    Ska väcka mannen kl 22.15 o sisst barnen. Vi e klädda i myskläder hela familjen, skönt o åka i..

    Dagen har gått fruktansvärt långsamt, nedräkning e aldrig kul, o eftersom jag var klar med nästan allt så blir det ännu segare o vänta på att klockan ska gå.

    Noel har iallafall blivit av med håret, såå skönt, det var en rejäl kalufs som låg på golvet när vi var klara o han blev jättesöt, han har ju lite konstigt hår så jag har just insett att han passar bäst i kort.. Med en klubba som muta stod han stilla när Gabriel fick agera frisör..

    nja, ingenting kul egentligen o skriva om, bara lite tidsfördriv..
    hoppas nu att resan går bra o eftersom vi åker nu inatt så slipper vi köer i Göteborg o Oslo och eftersom vi åker en tisdag ska det nog inte vara mkt trafik heller...

    Imorrn ska ja o Lina o barnen roa oss själva en stund, medans männen sover en stund.
    O hela dagen ska vara lugn man bir rätt sliten av resan, luftombyte o stigningen tar ganska så hårt på mig.. På torsdag e de dags att hämta skidor o ge sig iväg till backen o troligen vara där hela dagen... :-) Det e väl vad vi har planerat än så länge...

    Ja o Lina ska gå ut.... yippie... börjar med en After-ski o sen hem, ta på partykläderna o ut på nåt av ställena som finns där... (kanske skrivit detta innan, isf. upprepar jag mig nu )
    Rktigt längesen så det kommer bli toppen, givetvis ska männen åxå få gå ut o roa sig, vi tar en kväll var, rättvist o bra... :-)

    Nej klockan går... 15 min kvar till väckning, datorn ska packas ner o ja de e nog de enda...

    Tjing.......

    Hemsedal, here we come....

    Ja idag e dagen D, det ska bli sjukt kul o ja e nog lika ivrig som barnen...

    Vi har lite att fixa innan, dels ta resten av tvätten, sen packa lite till, handla all mat o göra några ärenden, sen ikväll ska alla barnen badas o Gabriel ska sova lite sen drar vi runt 23-tiden ikväll...
    Ska ha med filtar o kuddar i bilen, alltid gott o kunna dra över sig, Gabriel vill inte ha bastuvärme i bilen då han ska köra hela natten...

    Igår fick jag gjort en hel del, på förmiddagen fixade jag hemma, packade lite, städade lite o sen åkte jag o barnen till staden gick in snabbt på H&M o sen fikade vi på Herbert´s Jag o mina 3 barn, Andréa aldeles själv, Jaqueine o hennes Liam o Nova-Lee, O så Sandra o hennes Eddie... Det blev mycket barn-tjat, men de e väl så när 4 mammor ses, det var allafall trevligt o 2½ timme gick jättefort.. Kl 16 kom Gabriel o hämtade mig, vi packade in oss i bilen o körde till Gekås, där handlade vi grejjer som ska med på resan mest, varma sockar, skidset till Melwin, underställ till oss alla o massa annat smått... Hittade en jätteskön fleece åxå som jag ska ha under min jacka den hade en superskön krage o då slipper jag halsduk..
    När vi kom hem plockade vi iordning allt o sen lagade Gabriel en massa mat som vi ska ha med oss, jag tvättade o packade lite ytterkläder.. de e mkt kläder när man ska till snön...
    Vi la oss på soffan först efter 22 o då var jag slut som människa.. somnade strax därefter...

    Hitta även present till systers bebis igår... Ska bli mysigt o äntligen få se honom "live" exakt 1 månad gammal imorgon... :-)

    Detta kommer troligen vara mitt sissta inlägg nu, kanske lägger in nåt ikväll då vi sitter i bilen, ska ha igång datan allafall medans vi e i Sverige... De tar ca 4 timmar till Oslo sen har vi 4-5 timmar till Hemsedal...

    Våran vecka hoppas jag kommer bli så här... Solig o massa tid ute i snön....



    bilderna e lånade från Hemsedal Skisenters sida på facebook...







    Ha de bra alla, uppdaterar när vi kommer hem igen!!!



    Receptet jag lovade...

    Här kommer receptet på köttfärs-soppan, mycket god och väldigt enkel att göra...
    Jag gjorde dubbelt  till vår familj... Så receptet till 4 personer är lite väl snålt..
    (tack Andréa för ett toppenrecept)


     
     

    Köttfärssoppa


     

    Förberedelsetid: 15 min

    Tillagningstid: 20 min

    Färdigt på: 20 min


    Ingredienser

    Soppa:
    200-300 g köttfärs (nöt eller lamm)
    1 l vatten
    0.5 tärning köttbuljong
    1 liten gul lök
    1 st vitlöksklyfta
    4 st potatisar
    1 st paprika

    (champinjoner, morötter)
    2 msk tomatpuré
    oregano
    salt
    peppar


    Gör så här

     

    2. Skär lök, vitlök och potatis och riv paprikan.

    3. Bryn färsen i en stekpanna och tillsätt de skurna grönsakerna och rotfrukten. Häll i vatten och buljongtärning.

    4. Tillsätt tomatpuré och krydda och låt koka i cirka 20 minuter.

    (Jag bakade scones till och det var väldigt enkelt o gott.... )


    Mars e här....

    Ja då va jag tillbaka, har jobbat i helgen så då har bloggen fått vänta, vart rätt seg på dagarna.
    Nu e denna jobb-helgen över 6 veckor till nästa..
    Imorrn åker vi o jag börjar känna av stressen nu, vi har inte gjort någonting... fy på oss... Men det mesta e tvättat så de e bara att börja packa....

    Helgen har vart lugn...
    I fredags kom Johan o Helena hit med sin dotter Svea... En jättesöt liten tjejj... Det var så kul att få träffa dom nu innan vi åker... Dom växer ju så fort...

    I lördags var vi hemma, jag sov till 13.3o o sen låg vi på soffan, röjjde upp i hemmet o sen var de mat sen jobb igen.
    I går sov jag till 13.3o sen gick ja upp o åt lite, förbannat trött var jag la mig på soffan o sen hämtade vi takboxen o handlade lite sen åkte vi hem o började med maten..
    Gjorde köttfärs-soppa o scones supergott.. Sen la vi alla barn o sen somnade vi på soffan båda 2 förflyttade oss till sängen 22..

    En ganska så händelselös helg... Men skönt me lugn o ro åxå...

    Vaknade först 4.30.. Tim såklart.... upp gav näs-spray o sen en flaska välling så somnade han om till 07... Då vaknade Noel åxå...
    Nu igger jag på soffan o har bestämt att 8.3o SKA jag börja här har mängder me saker att stå i idag...

    Dagens to-do...

    Städa, byta lakan i sängen (gott o komma hem till en renbäddad säng)
    Tvätta 2 maskiner tvätt.
    Ta bussen till stan o fika me barnen sen kolla h&m o sen behöver jag nya skor åxå.  ( Melwin har hällt en hel flaska drickyoggi över mina mocca-stövlar så dom blir inte rena dom e allt annat än snygga nu)
    Åka till Gekås när mannen slutat jobbet.
    Handla, laga pannbiffar och köttfärssås till resan.

    SEN bir de sängen för då lär klockan va mycket...

    Så som ni förstår e det en mängd grejer att fixa.

    (Tänk om man hade haft en nanny)

    Sen när vi e på resan så kommer jag inte blogga, vi kommer ha fullt upp med annat skoj, men ja kommer ta en massa bilder o blogga om allt när vi kommer hem..

    Jag ska iallafall dela med mig receptet på  Köttfärs-soppan (fått av Andréa)
    Men det gör jag senare idag, sitter vid fel dator nu...

    Sen varje vecka har jag lovat mig själv att testa 2 nya recept, e så trött på matlagningen nu o alltid blir det typ samma saker man lagar, tur de e sommar snart så man kan börja grilla...
    Denna veckan har vi ätit 2 nya maträtter..
    Fisk-gryta med potatis, lax o torsk och  Köttfärssoppan... Mumms...


    Ha en fin dag.... :-)