Dagen blev inte lugn...

Melwin o G kom hem vid 13,30 då åkte vi in till stan först till Ö&B handlade superbilligt shampoo.. Sen åkte vi vidare, Melwin ville så gärna till torget o åka en karusell så vi parkerade vid apoteket, gick ner mot torget, av slumpen gick vi in på Brothers o nu har G hittat sin kostym, den e riktigt stilig och den satt perfekt, ännu en sak att pricka av..
Sen gick vi ner o Melwin fick åka karusell en liten stund, sen tog vi lotter o Melwin vann en godispåse, han blev jätteglad... efter stan åkte vi vidare till willys, handlade mat sen åkte vi vidare till fyndmagasinet, Noel fick en leksak som sjunger o har sig, o Melwin fick en drake, väl hemma, packade in varorna sen gick vi ut på ängen o flög drake, de va jobbigt för man fick springa som attan för att den skulle vara kvar i luften... Men de va kul..
Sen var det matlagning, G gjorde jättego köttfärs o spaghetti.. Då kom A o käkade me oss, o drack lite kaffe.. Så man har hållt igång, nu e båda barnen i säng o nu ska ja se slutet på fotbollen, även fast ja inte e speciellt intresserad..

Imorrn blir det lite hektiskt då med..  men de har löst sig ganska så bra faktiskt.. hoppas Noel accepterar att va utan mamma o pappa, de e första gången så de blir intressant.. annika ska nog klara detta fint..

26 juni

Ja, va händer idag då.. inte så hemskt mycket och det är ganska så skönt faktiskt, Välkomna hem igen Lina, Andreas, Saga o William, vi har faktiskt saknat er lite trots att ni bara vart iväg 1 ½ vecka ha ha!! Men vi e redo för lördagen...
Melwin pratar om Saga lite varje dag, han har hittat en go lekkompis i henne..
Ser grått ut ute idag o ja sitter fortfarande i morgonrocken, Noel har somnat igen för sin första vila.. Vaknar säkert om ca 1 timme igen.. Och då ska ja försöka vara klar så att vi kan ta en promnad om det e uppehåll..

VALS, jag kan inte dansa vals, och enligt bröllopets vett och etikett ska alla män dansa med bruden innan kvällens slut... varför??? men men men jag får väl ta en lektion eller två...
Jag kommer börja gråta säkert när ja o G ska dansa o alla andra ska titta på, ja e såå blödig av mig... Det känns i hela kroppen nu att det börjar närma sig och säkert e jag rätt jobbig o lyssna på för ena stunden kan ja prata om vardagliga saker, eller sitta mitt i ett ämne, sen helt plötsligt halkar jag in på bröllopet igen, men de e väl så... kan liksom inte riktigt tänka på nåt annat..

Bordsplacering, ja den e skitkul, man ska ju sätta personer huller om buller så att alla lär känna varann... allafall lite... den ska göras nästa vecka, men vi har börjat kolla på den lite och de kommer nog bli kul, de tycker allafall vi..
Nästa vecka vet vi allt, antal gäster och alla som ska övernatta.. kul kul...

Nu vill ja snart ha hem min klänning, min vackra underbara klänning, jag älskar den... MEN... har inte hittat BH ännu.. ja ja de löser sig..

Många funderingar i mitt splittrade huvud just nu.. de kommer säkert bara bli värre o värre...

Ne nu ska ja in i duschen sen ser vi va som sker denna dagen...  hej svejjs

Ringen....

En sån här bukett fast med vita liljor och rosa band ska jag nog ha...



Tack Annika för idag!!

Efter Bvc träffade vi Annika, vi käkade frukost, en mega räkbaguette och coka cola och självklart 2 koppar kaffe, skvallrade lite sen gick snälla Annika tålmodigt med mig till guldsmedjor o kollade ring och roade Noel... Utan din hjälp hade det nog inte blivit någon ring idag...

Hittade även an massa andra fina smycken, vet nu vad G ska få i morgongåva av mig.. en jättefin sak...


Hittade även ett par skor som ja ska fundera på tills imorgon, men dom var jättesköna och det e viktigt...


Ringen beställd, blommorna bestämda..

Jag är otroligt nöjd med min dag idag, det har hänt såå mkt, på bara en dag, känns som att alla bitar börjar falla på plats nu och det är otroligt skönt..

Dagen började med en pigg Melwin som väckte oss, upp, gjorde oss iordning sen drog vi till stan... Lämnade melwin på dagis, sen släppte g mig hos mamma, o ja satte mig där ett tag me Noel o väntade på att de var dags att gå till bvc,

Väl på bvc hade vi fått tid hos Ingvor, men hon hade ingen tillgång till bvc rummet så vi tog ett annat rum... Noel väger idag 9970 g,  oj oj oj han e en klump, ha ha ha, jag fick en salva som ja ska behandla prickarna med, och så ska vi förtsätta med medicinen i munnen.. Han mår toppen och är väldigt aktiv... Tack underbara neptunuskliniken som alltid alltid tar emot en och svarar på alla konstiga frågor... ni e bäst...

Sen gick vi till torget, bestämde mig för blommorna vi ska ha till bröllopet...
Min bukett- Kommer bestå av vita kallor ett rosa sidenband och pärlor på tråd...  Kommer bli superfin..
På borden kommer det vara andra rosa rosor men det avslöjar jag inte här, har även beställt band till askarna :-) och så har jag/ vi bestämt oss för en jättejättejättefin enstensring, såååå nöjd e jag, kommer se fint ut när ringen sen kommer vara 1 cm bred... ha ha o bling bling.. Tjejer ÄLSKAR diamanter...
Så nu e min förlovningsring inlämnad åxå, den ska förstoras en aning och poleras, i vigselringen kommer det stå johanna ♥ gabriel  2008-09-06 , fin fint...


Efter mötet med guldsmeden åkte vi ut för stormöte med Ästad, och det gick åxå jättebra, allt är planerat i minsta detalj och vi t4ror att våran dag kommer bli kanon, allt ser så himla bra ut nu och förhoppningsvis kommer allt gå på räls, så att alla kommer ha kul..
Melwin skötte sig såå bra och jag är jättestolt över han, de e inte ofta en 3 åring har tålamod att höra på tråkigt vuxenprat, efteråt åt vi Mc donald´s och han fick ett efterlängtat Happy Meal.. Me en Leksak... ha ha den e såå viktig..

På kvällen har vi tagit det lugnt, Vi bjöd in grannen på kaffe o bulle sen blev det att vi pratade till 22.. trevligt me besök då o då.. MEN, hennes katt släpar in möss till henne hela tiden ca 3 st varje dag, vem orkar det? jag hade fått paniken direkt... vi kom på han här ute på gräsmattan me en näbbmus i munnen, BLÄ...

Nu sitter vi här o har kollat en del på coverband, ha ha de finns massor.. men man vill ju välja ett som e bäst.. de blir inte lättast.. Nu vaknade Melwin, stackarn har så ont av sin växtvärk, men nu fick han alvedon av pappa och blir masserad på bena, G e bäst på sånt... Hoppas Melwin somnar om gott så han kan gå till dagis, ibland har han haft sån jobbig värk på natten så han vart för trött för dagis sen dagen därpå.. Men va ska man göra, de e bara att hjälpa han så gott det går..

Detta blev ett låångt inlägg, tyvärr utan bilder, men ja har försökt, de går bara inte just nu att ladda upp av nån konstig anledning.. 
Nu e de dags för sängen.... Gonatt   Zzzzzzzzzz 

Kostym???

Någon som vet vart det finns snygga inte allt för dyra barnkostymer, barnen måste ju vara fina till bröllopet...

hittade denna, ganska fin tycker ja..

24 juni

Vaknade halv åtta, sädär lagom tid... upp o kolla nätet lite sen skulle Noel bada... Det e alltid lika mysigt tycker han...
Men han har såna hemska prickar, så ja fick ringa till bvc, så jag fick en tid där imorrn kl 9.40 skönt, gillar inte när man inte vet... Men han verkar inte ha ont av det, tror kanske det e blöjutslag, så man får väl köpa en annan blöja då..
Men man tycker libero ska vara bra.. ja ja vi får se imorrn, då vet vi även vad lilleman väger o hur lång han e, spännande..






  • Sen när han var klar, var det min tur att komma i kläder o fixa mig lite, allafall så gott det går...
    Åkte in till stan med G o kollade bilar, fastnade för en Ford och en Honda... Riktigt fina bilar med bra lastutrymmen, man åker jättebra i baksätet då man kan fälla dom bakåt, riktigt skönt...
    Sen fick vi barnvaktsproblem, vi har lyckats dubbelboka och jag kunde absolut inte ta ledigt och G kunde absolut inte strunta i överraskningsavslutningen för honom med jobbet.. ja ja de e löst nu allafall... Melwin lämnar vi hos min pappa o Ulla i svenljunga och Noel får vara hos fadder Annika medans jag jobbar 15.30- 21.30.. Så snällt av annika att faktiskt ta ledigt för att kunna ha Noel.. Tack..

    Efter alla turer in o ut i bilhallarna var Noel helt färdig... 
     


    Somnade i bilen direkt, då var det dags att hämta Melwin, han var ensam kvar av barnen i hans grupp, men han hade haft det mysigt me fröken, lekt i sandlådan..
    Melwin hade fått en jättefin bild av Alvar, med en massa fina klistermärken på, den var han jättestolt över så nu ville han göra en sån tillbaka till Alvar, får se vad vi kan hitta på senare..

    Nu slappar vi en stund, snart e det dax för middag...
    Ja tänkte även försöka få ordning på all tvätt...

    ps, ni som läser detta får gärna ge en kommentar då o då...
    vore himla kul o veta liiite liiite vem de e...
    förutom de ja redan vet då..



    Syster, kan du inte bara få ungen snart, vi e såååå nyfikna nu juh... vad de e för nån där inne... Självklart hoppas vi på en liten tjejj... då vet ja vem som kommer shoppa loss på klänningar till den lilla...
    Ja ja de viktigaste av allt är att h*n e frisk o mår bra...

    Ikväll ska vi prata med Ästad, sen ska vi gå igenom en massa grejer...
    Snart e osa datumet och då vet vi alla som kommer hittills har 45 pers tackat JA, de e kul hoppas på 10 JA till...
    Sen kan planeringen börja på allvar, beställa mat, tårta, boenden mm mm
    Tårtan har vi redan bestämt, helt perfekt e den...


    Andra saker som ska fixas e 

champagne rosa
champagneglas
vita linnedukar
servetter tjocka vita
servettringar
ljushållare
blommor
skor till mig
kläder till barnen
ringkudde
engångskameror
beställa ringen
G kläder
bordsplacering
glas till förrätten plast
musik till vigseln
musik efter vigseln
provsmaka maten
underkläder

Nästan allt annat e klart så vi e inte jättestressade... men de e ändå en hel del kvar..


Nu ska ja göra nåt åt min otroligt jobbiga huvudvärk...


Då va man MÄTT!!!



Pizzan var supergod.. Tomat, ost, skinka, paprika o fläskfile´ och bearnaisé på...
Men varför äter man ALLTID fööör mycket..
Nu e man så mätt så de blir inget gott till kaffet idag och det kan egentligen vara bra, nu e midsommar över och nu ska man bli nyttig igen, funkar ganska bra, jag unnar mig god mat på helgerna..
Hittills har jag bara gått ner 1,5 kg...
4,5 kvar..

Noel börjar bli en riktig racer nu han tar sig fram nu och det e snabbt... Han e nyfiken på Melwins leksaker, det e liksom det som driver honom, han vill åt dom..
Imorrn hoppas jag på solsken, det e så jobbigt att hänga tvätt inne och köra torktumlaren, men har man 2 maskiner om dagen så måste man..
Imorrn e de dagis för Melwin, han tycker det e riktigt kul nu när han får vara där mer.. Och det är kul att se att han trivs så bra, sen e det sommarlov för honom med, i 5 veckor, men det kommer hända så mkt här åxå..
Nää nu ska vi se på Jessie James... E så dödstrött på fotboll nu...

Nu har dom åkt hem...


G o Jesper målar me barnen innan de åker..



Jesper Karolina o Maja åkte nu i förmiddags och Melwin var ledsen, och vi med, helgen har gått så fort, och så e de inte så himla ofta vi ses längre när dom har flyttat till Ön...
Men snart åker vi dit... ska bli kul o träffa dom snart igen... Förhoppningsvis e de sol o fint hela tiden vi e där så man kan vara på stranden..
Idag har vi haft en riktigt slappadag, vi har bara vart hemma kollat Ronja rövardotter och druckit milkshake som G och Melwin gjorde innan, supergod...

Nu e g och melwin o hämtar pizza på Pinoccio en familjepizza, ska bli gott, sen e de film o soffan som gäller...
imorrn e de jobb igen för min del, men bara ett kort pass.. Sen i slutet på veckan är de jobb varenda dag som gäller, men de e bättre att ta allt på samma gång o va ledig nårra dagar på raken sen..
Pratade me Lina igår, då hade det vart 42 grader i Turkiet på midsommarafton, vilket hade resulterar i att de inte kunde gå till havet utan att bränna fötterna av sig, ha ha så dom fick ligga i polen ha ha ha
fasen va varmt de måste vara då...
De e ju bra att dom fick fint väder allafall.. dom lär vara bruna o fina när dom kommer hem till oss blekfisar här..

Ojjjj nu kom pizzan.. käka käka käka nu...

tjing....

Midsommar 2008

Ja vi ställde till me liten fest på Midsommar, vi bor ju så himla bra, precis granne med ängen som det skulle vara dans o sång på.. Jesper, karolina o Maja kom från gotland och har bott hos oss hela helgen, Mikael o Ela o Leo kom åxå och så Freddan..  Det började med dans och sång, det var kul men svettigt, Noel ville ju självklart vara med o då fick man ju dansa lite me honom.. Sen me Melwin, alla barn fick godispåse, sen var det lite lekar bla dragkamp..
Efter det gick vi till vår veranda där vi gjorde välkomstdrink... Asti´me jordgubbar mums... och ostbricka...
Då nyheten även avslöjades, ha ha ha,,, Det blir en till lillkusin snart... Karolina var gravid.. Grattis grattis... Sen blev det en promenad till stranden, gungade me barnen och kasta sten i vattnet, duggade liiite där nere...
Väl hemma igen satte vi igång me grillningen... De var supergott och jättelyckat...
Käkade och snackade en massa massa... Till dessert blev det jordgubbs och vaniljpannacotta med färska bär..

Ungarna blev övertrötta och kom inte i säng förrän 22.30.. men de e ju inte midsommar så ofta.. Dagen var jättelyckad och vi hade uppehåll ända tills kl 23.00 då kom ösregnet...
Självklart var det en hel del bröllopssnack med.. Visade klänningen för tjejjerna och kollade bilder på allt möjligt..
De tyckte klänningen var jättefin och det var skönt.. ha ha man vill ju det..

Här kommer lite bilder...













                        













                            Sen blev det tyvärr inte så mkt mer bilder för kameran var borta stor del av kvällen...

Melwin nyklippt....

                                              

Kom på att sätta in en bild på Melwin som nyklippt... Blev perfekt tycker ja, gillar när man kan göra lite frisyr av det hela...

en kul eftermiddag...

När jag hade hämtat Melwin på dagis, åkte vi bussen hem nästan direkt, var inne en snabbis på kvantum bara..
Kaos på bussen, men de gick bra trots att det var 4 shoppingvagnar, 2 barnvagnar och en stackars kille i rullstol, som liksom blev inklämd mellan allt..
Gick förbi glasscafe´t på vägen hem.. de e ju lätt att liksom slinka in där..
Sen när vi kom hem fick vi besök, Noels fadder Annika o hennes vän Tina kom o fikade.. Tina ska även vara barnens barnvakt på bröllopet, eller efter vigseln, då tar hon över barnen, hon verkar helt perfekt o e jättebra me barnen, de känns tryggt..
Sen var vi ute en stund, hoppade studsmatta, så nu har lilla Annika fått tränat för hela veckan, ha ha...
När dom åkte hem gick vi in för att laga middag.. Medan ja stod i grytorna somnade båda barnen, ok tänkte jag de är väl som vanligt helt slut... Så nu har vi ganska så nyss ätit, de blev fisk idag, gott var det och det gick hem hos båda barnen... Fick även fram vår mixer som stått inne i ett skåp helt bortglömd, men nu ska den användas har jag bestämt, de e ju gott me rivna grönsaker, milkshakes o smoothies...

Noel har blivit sämre i munnen, ja kan inte fatta det... trist men de blir nog en koll hoss doktorn imorrn..  Känns tryggare o veta exakt vad det e och hur man kan bota detta hemska...

Melwin sprang rakt in i dörrkarmen när han busade me Tina innan, så nu har han en jättebula i pannan, en knallblå hemsk sak.. Men han var inte särskillt ledsen för det, min tåliga unge, ibland önskar man att han var liite mer försiktig, men de e han aldrig för de verkar liksom inte göra ont på honom..

Nu ska det diskas efter middagen, melwin ska in i duschen, o sen e de nattning o sen ÄNTLIGEN fotboll igen.. Ska nog torka golven me.. ja ja man har alltid att göra som småbarnsförälder..


18 juni

Idag har jag vart uppe me tuppen, Noel vaknade 6 o ville ha välling o sen var de knappt nån ide att somna om.. Fick väckt Melwin först på 5:te försöket, ganska morrontrött... fick alla gjort oss iordning och missade inte bussen idag heller, de e bra... Lämnade Melwin, tog en långpromenad, o nu snart e de dax att hämta Melwin igen.
Sen bär det av hemmåt, ska laga mat, idag blir det fisk, kokt torsk i stuvning med potatis o morötter, jättegott...

Sen som varje dag e det tvätt att ta hand om.. jag hatar att tvätta, hos oss e de minst 1 maskin om dagen, oftast två.. förstår inte vad allt kommer ifrån..

Noel sover på soffan, han har fått torsk i munnen som det heter, "svampinfektion" det blir liksom inte bättre heller, ja försöker ge han lite ramlösa då o då o penslar hela munnen, troligen får jag åka till BVC imorrn o kolla om det finns nåt annat man kan ge..
Ikväll kommer Gabriel igen efter jobb i Vemdalen.. planering inför midsommar ska göras, kul.

Kollat på "nannyn ser dig" idag... hon verkar vara riktigt duktig me barn och me föräldrar den tjejjen, dr Tania.. Ett programm man lär sig väldigt mkt på som förälder tycker jag.. Många bra tips...  
Men de e ju såå svårt att följa alltid, de e inte så lätt att ignorera sitt barn när dom får utbrott mitt på stan eller i en mataffär. Men visst, egentligen borde man vara så stark att man kunde göra det, då kanske dom inte får fler utbrott, ja ja sånt kan man prata om i en evighet..  Det finns mkt att lära om barn, ibland e de klokare än vi...


Noel vägrar..........

                                                                                                                   

   




Han vägrar att äta barnmat på burk, konstig unge, alla barn brukar väl älska detta, Melwin var helt galen när han var bebis, men inte Noel, han ska minsann ha samma mat som övriga familjen han..
Fruktpureér, mellanmålen och gröten går jättebra men så fort jag försöker me någon utav dessa klyker han sig, så nu har jag slutat köpa burkmat.. Får laga hemlagat till min kräsne lille prins...


Annars tycker jag att alla dessa 3 barnmats-märken e toppenprodukter, finns verkligen allt man kan önska sig, och så e det nyttig mat för barnen, önskar bara att mitt barn kunde hålla med..


Bullbaket e avslutat...

o tack för det... jo de e kul i början att baka, men sen blir det bara jobbigt... Men nu har vi en massa stora fina bullar me vaniljsmak, gillar inte kanel..
Melwin har slocknat på soffan så ja o Noel kollar internet lite...
Kvällen här blir lugn, ska hänga lite tvätt sen e det tv´n  som gäller för min del.. Upp 07 imorrn o  åka bussen till dagiset, lämna Melwin, sen vet ja inte riktigt vad ja ska göra när han e där, tänkte ta en låång promenad i rask takt.. Sen ska han hämtas 13.00 igen...
Brorsan kommer idag från Thailand, kanske säger hej till han med, vem vet..
Jag blir jätteglad om det ändå kunde vara så här fint som det vart idag... bort me regnet, bort bort, vi ska ju ha partytält ute.... ja ja i värsta fall får vi fixa det inomhus, men me mindre känsla...
Syster som nyligen blivit Tranåsbo kommer till Halmstad i helgen, då vill man ju träffa henne lite med..
Hon ska även vara min fina tärna.. kommer bli super...

Ne nu ska Noel badas sen e det kvällsvälling o nattning... Melwin får sova på soffan en stund till, stackarn e helt färdig efter allt bak idag..

O ja........ jag ska ta en låååååång dusch och göra en ansiktsmask så man blir lite fräschare, eller allafall så man känner sig fräschare...

Lite bra tips.....

Rengöringslotion (rengöringsmjölk) med jordgubbar, kiwi och gurka

Innan man lägger en ansiktsmask är det viktigt att rengöra huden. Börja med att tvätta av huden i ljummet vatten och tvätta sedan med denna rengöringslotion. För att att göra den behöver du:

  • 1/2 skalad gurka.
  • 1 kiwi.
  • 5 jordgubbar.
Mixa till en jämn massa. Om den rinner för mycket kan du mixa i lite havregryn. Massera in i huden tills den är exfolierad. Den kan sedan ligga på tio minuter. Tvätta sedan av den med rinnande varmt vatten.




Kraftigt exfolierande ansiktsmask

Detta är en ansiktsmask särskilt för grovporig hy och hy med pormaskar. Ansiktsmasken kan verka irriterande på känslig hy och ska användas med försiktighet och inte ofta. Låt den sitta upp till tio minuter.

Till receptet behöver du:

  • 1/2 papaya.
  • 4 jordgubbar.
  • 1 tesked mald havre.
  • 1 tesked honung.
  • 1 tesked färsk citronjuice.

Både papaya och jordgubbar löser upp döda hudceller men på olika sätt. Papaya innehåller enzymer med kraftig sådan effekt på huden med jordgubbar innehåller mycket salicylsyra, fruktsyror och C-vitamin. Effekten blir tillsammans kraftig och porerna kommer öppnas. Citronjuice förstärker papaya och jordgubbar och ger en peeling. Citron är duktigt på att få bort pormaskar men verkar också blekande.

Havre suger upp fett och smuts från huden. En fördel med just havre är detta sädesslag naturligt återfettar och därmed balanserar den kraftiga kombinationen av papaya och jordgubbar. Honung återfuktar och lugnar huden.



Skrubb med yogurt

Den här skrubben rengör ordentligt men är ändå skonsam och återfettande. Den går bra att använda på torr hy. Både yogurt och mandelmjöl är återfettande. Havre innehåller mycket fleromättade fettsyror och är heller inte uttorkande.

Du behöver:

  • 20 ml havremjöl.
  • 20 ml malet apelsinskal.
  • 20 ml malet mandelmjöl.
  • Probiotiska yogurt eller långfil.

Mal havregryn till halvgrov eller köp färdig något grovt havremjöl. Havremjölet ger den friktion som gör det här till en skrubb som rengör på djupet. Även mandelmjöl hjälper till och du framställer mandelmjöl genom att mala mandel. Mal torkade apelsinskal. Blanda i yogurt eller långfil tills du får en fin konsistens.

Massera in skrubben ordentligt och skrubba. Söljs sedan bort den med varmt vatten och lite mild tvål.


Tandläkarpremiär för Melwin...

och det gick kanon, jag hade på något vis fått för mig  att Melwin inte hade perfekta tänder, att vi glömt borsta på lördagar för att han somnat i soffan osv.. men sååå fel ja hade, han hade jättefina välskötta tänder.. Pust...
Melwin var lite skraj, inte för tandläkaren utan för alla konstiga maskiner som han åxå hade 100 frågor på. Så det slutade med att jag fick hoppa upp i stolen och ha Melwin i knät, det gick bra..

Sen beställde jag tid för håruppsättning till bröllopet.... spännande, det kommer nog bli kanon.. 845 spänn i timmen, allt e så dyrt för att det ska vara till bröllop..
Men ok, ja får make upen gratis så det får väl vara värt detta..

Sen handlade vi, ägg, mjöl, mjölk så nu ska vi baka bullar idag, kul o ha lite hembakat nu i sommar tänkte göra 200 st, jobbigt... men de e skönt när de e klart..
Här bakas det inte bullar me kanel i, vi har vaniljsoker, supergott...

Noel har vart världens snällaste på stan... han har bara suttit snällt i sin vagn och åkt med, inte sagt ett ljud, bara vart jätteglad... sånt gillar mamma...
 
Innan vi tog bussen hem igen var vi på stans enda lekplats, den vi biblioteket, helt hemsk e den jättetråkig men man går ju dit för att det e den enda... Varför kan inte Varberg ha en fin stor lekplats, centralt.. Tex i parken vid stationen, de e bara massa fina blommor och nårra bänkar, som ändå förstörs varenda helg de e fylla på stan, skaffa en lekplats istället, me gungor, sandlådor, lekborg och massa kul till barnen...  Vi har nog me fina parkområden i stan...


När vi kome hem gick vi till glasscafe´t o köpte varsinn glass, mums...
nu e vi hemma o nu ska jag röja lite, sen e det bakning som gäller troligen hela dagen...
Bilder kommer sen....




Thailand nästa år....



JAG vill till Thailand.... och det kommer förmodligen ske nästa år, så underbart att bara åka dit med familjen och njuta av sol, bad och varandra i 3 hela veckor...
Vi åker antagligen med våra vänner som har barn i samma åldrar som vi, det är helt perfekt...


Nu ska jag sluta drömma, och ta tag i vårt hem, här ska städas, tvättas och bakas bröd... Harregud vad tantigt det lät, men så e de ju... ha ha... Sen e det jobbpremiär för min del... Trist men ett måste för plånboken..

Melwin e på dagis idag och han kommer förmodligen sova gott när jag kommer hem från jobbet 22.15 ikväll.. Känns lite jobbigt att inte få träffa honom idag..
Min stora prins..
Noel sitter här brevid o leker, så skönt att sittandet e perfekt nu.. Han har vart liiite jobbig inatt då han vaknade vid 04.00 ovanligt för att vara Noel, sparkades rullade runt o kröp omkring i sängen precis som han var hur pigg som helst..
1 flaska välling senare somnar han gott och sover till 08.30...

Miami Ink....








Tänkte bara ge 10++++ till gänget som gör det så mkt lättare att gå upp på söndagsmornarna och sätta på kanal 6..
Ja jag vet att det är repriser, men det spelar ingen roll!!

Samtidigt funderar jag på vart man kan tatuera in sina barns födelsedatum.... Några tips??
 Det ska ju passa på en tjej...

Idag ska här bakas....

Grekiskt Lantbröd!!




Ingredienser 2 bröd :

1 Pkt (50g) jäst
5 dl naturell yoghurt
½ dl olivolja
1 msk salt
12-13 dl vetemjöl                                                                                                

Pensling : kallt vatten

Enkla steg-för-steg

1 Smula ner jästen i en bunke. värm yoghurten i en kastrull eller microvågsung till fingervärme 37 C.

2 Häll lite av yoghurten över jästen och rör tills den löst sej.

3 tillsätt resten av yoghurten, olivoljan, salt, och nästan allt mjöl.
spara lite till utbakningen.

4 Arbeta degen smidig, för hand eller i maskin , tills den släpper bunkens kant.

5 Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min på en rumsvarm och dragfri plats.

6 ta upp degen på mjölat bord och knåda den. dela upp den på hälften.

7 Forma varje degbit till en runt, slät, bulle, Lägg bröden på en bakpappersklädd plåt.
Skär med en vass kniv några djupa skåror i varje bröd.

8 Låt bröden jäsa utan bakduk ytterligare ca 20 min. sätt ugnen på 250 C.

9 Pensla bröden med kallt vatten. Grädda bröden i nedre delen av ugnen va 10 min. sänk värmen till 200 C odh grädda ytterligare ca 20 minuter. Låt bröden kallna på galler.


Ett litet smaktips är att man kan tillsätta oliver eller soltorkade tomater i degen innan man gräddar brödet men oliverna och tomaterna måste vara fria från vätska innan dom hamnar i degen så låt dom torka en stund på papper eller en duk. Men att tänka på är att om du tillsätter oliver eller tomater så är det inte lika lång hållbarhet men det blir jätte gott !

Det var då...

 vecka 39

Ja, min graviditet, ibland brukar jag tänka på den... Vart har tiden tagit vägen sen Noel föddes, De känns som att det var nyss jag gick där med min stor tjocka mage och ville inget annat än att bebisen skulle vilja komma ut.....
Den 29/10 2007 kl 23.09 kom han äntligen en liten perfekt Noel på 4035g och 52cm





bloggkollat lite...

Alltså, idag har jag vart inne på Blondinbellas blogg och kikat lite, nyfikenheten kunde inte hålla mig borta från denna sida... Tjejen e 17 år och miljonär på sin blogg, helt galet...
Ja, va ska man säga... bra jobbat tjejjen....
Och faktiskt vart det ganska mycket kul att läsa....


För övrigt idag har vi inte gjort så mkt, vart hemma.... Jag har pysslat ihop doptackkort, blev helt OK, nu ska dom skickas iväg....
Gabriel har bakat världens godaste pannkakor till mig o Melwin, me vaniljsocker i, mums....

Melwin pusslar och leker Monster Truck och Noel har hittills sovit mkt idag, kanske inte e riktigt kry... hoppas det inte blir värre...

Nu ska ja pyssla lite till, faktiskt rätt roligt......

1 dag kvar....

sen e det jobb för min del.. inte sådär skitkul, men men...
Söndag.... vad ska vi göra idag.. de e verkligen jättegrått ute så det blir antagligen regn, så det får väl bli mer pyssel, kanske att jag bakar lite me Melwin senare, men då spricker ju det nyttiga... man måste ju äta det man bakat... ha ha
Tror även att ja ska ge mig iväg på en cykeltur sen, för tanken e att jag så småning om ska cykla till mitt jobb.. De e en liten bit kan ja säg.. ca 1 mil. Måste få lite bättre kondis innan detta kommer ske...

Kanske kommer man på något att göra så småningom, när rastlösheten slår till...

tjing.....

Pysselkväll och jordgubbar...



När G och Melwin kom hem från Göteborg hade dom med sig Jordgubbar och grädde, jag ÄLSKAR det... Å va goda dom var, inte sura alls helt perfekta, så det har ja mumsat i mig ikväll, + lite morötter, blomkål och vitlöksdipp... (nyttigt va?)

Melwin var rädd på Monster Jam, det var tydligen väldigt väldigt högt, så det typ vibrerade i kroppen och trots att han hade hörselskydd så var det jätteotäckt, så en timme senare lämnade dom arenan och åkte hem, men jag kan säga att Melwin var helnöjjd, han har pratat om bilarna och krascherna ända tills han somna, han fick en Monster truck + en flagga och en låda popcorn så hans dag var perfekt.. Han skröt om att han hade sett Monster Jam och ville inte prata om att det var läskigt ha ha...

(mamma kanske inte skulle valt dom bästa platserna, kanske hade vart bättre längre upp, men man ville ju det bästa)

Ikväll har jag pysslat, gjort 40 st bordsplaceringar till bröllopet, dom blev helt perfekta... Bara 10 kvar nu men pappret tog slut :-(
det e verkligen minst 5 moment  på dom, hur orkar man egentligen, ja kan säg att de första 20 var kul, men sen blev de tråkigare o tråkigare, men det kommer nog vara kul sen när man ser allt man gjort, och självklart e de lite roligt att man fixat så mkt själv... De e ju något man aldrig glömmer, Bröllopsplaneringen...

Noel äter macka för fullt nu, skogaholmslimpa med räkost, MUMS... han smackar som bara den och har inte satt i halsen en endaste gång så han tuggar bra den lille prinsen...

Och jag med mitt nya hälsosamma liv... nja, det går väl frammåt, men jag e inte helnyttig, men tränas ska det... Nu har jag köpt fina bikinisar som man ska passa in i så småningom... ha ha "önsketänkande mest"

Skönt me lite regn idag, hade ja vart själv utan barn hade jag gått ut o ställt mig, så välkommet var det...

Nu e klockan natten och de e dags att få sin sömn... Gonatt!!!

Äntligen var det dags....

i skrivande stund e G och Melwin på väg till Monster Jam i Göteborg- Ullevi.. En superglad Melwin är såå förväntansfull och tycker att detta ska bli såå spännande.. Detta fick dom av mig redan i julklapp så det har vart en lång väntan för killen.. Hoppas nu dom får riktigt trevligt.



Jag och Noel ska vara hemma, egentligen skulle jag med till Göteborg men struntade i det.. Kanske kommer det besök senare.. Ikväll e det FOTBOLL, äntligen...

Igår var skitkul....



Ojjjjjjj...... Igår skulle vi till ströget trodde vi, men när vi kom dit var et liksom stängt men va fan tänkte vi, de e bara att gå rakt in på puben då juh... Jajjemen vi två yra hönor som inte vart ute på ca 4 år, visste knappt vad som fanns i baren...
Men vi provade lite olika Xider och drack Öl och tjatade en massa massa skit..... Hur kul som helst...
Oplanerat men lyckat....
Vid halv ett cyklade vi vinglande hem till de två papporna o barnen som slocknat på soffan...
Tack Lina för vår kväll igår, superkul....
Längtar redan tills nåsta gång...

Tack mina snälla underbara barn som sov till 10.15 idag... helt chockad men dom var troligen lika trötta som mamma..

Nu bär det av till Fun City me melwins dagiskompis m familj ska bli kul...

Barnen.....

               


Här e lite bilder från dagen... Mina barn, det underbaraste som finns, det går inte beskriva hur dessa små människorna kommit in i mitt liv och fullständigt tagit över all min kärlek.... ( G åxå)  Jag älskar er underbara små busar....
Från första stund jag fick er på mitt bröst finns det en kärlek som man inte kan förstå förrän man själv får barn, den är oändlig... Mitt hjärta tillhör er... ( G åxå)

Dagen har vart bra, vi var inne i stan 3 timmar och det var riktigt mysigt att gå där me båda barnen som betedde sig väluppfostrat o bra idag, "pust" hade fasat för denna resan... Kan de vara för mutan tro?? ha ha...
Hittade kläder till båda barnen, vad annars det brukar bli så...

1 par jeans o en skjorta till Melwin på Mellokids
1 solhatt o badbyxor matchande till Noel på  Mellokids + en body, byxor o en pyamas på lindexrean...
riktigt nöjjd dessvärre 1000 kr fattigare...

Kom hem vid 15 tiden och lagade middag, köpte gott marinerat kött från kvantum... sen har vi kollat film, städat o ätit kvällsmat... Melwin fick duscha innan sängen idag... läste saga o nu sover de båda prinsarna gott......
Jag..... ska hänga tvätten sen glo på en film.... G kommer snart.... Blir sängen tidigt ikväll, upp tidigt imorrn....

på denna underbara plats ska vi gifta oss.......... snart......








kommer nog bli alldeles alldeles perfekt...

Stegräknare.....

Ja, idag ska ja skaffa mig en stegräknare, kan vara bra tror ja, så ja har nåt att gå på... Kan motvilligt erkänna att idag när ja vaknade hade jag lite träningsvärk.. ha ha efter mitt hemmagympapass igår.. Tänk vad otränad man då måste vara, nu SKA det ändras på och nästa sommar kommer jag vara i toppform..
Nu e de inga mer barn planerade, allafall inte på nårra år, så kanske kan man trimma sig lite extra...

Idag blir det stan... De ska bli spännande, men ja har mutat mitt barn ha ha jag har sagt att om han e snäll när mamma gör sina ärenden får han köpa en leksak på BR, så det första han sa när han vaknade idag var att mamma jag ska köpa en stor legogrävmaskin, får väl se vad det slutar med... min plånbok kanske e tom när ja kommer hem...

Nu e de sminkning sen fixa barnen sen bussen....... håll tummarna för att Melwin inte får ett trotsutbrott på stan 3 år som han e.....

Sverige fixade detta lätt.....



Våran stjärna!!!
Hejja Sverige, en bra start på detta VM och många lyckliga Svenskar!!!

(G kollade fotboll me grekerna i Grekland... De var inte så glada)

Grisigt spel om ja får tycka till om grekerna, men men ja har inte så bra koll, ja kollar mest in grabbarna på plan...

Vill ha till Noel..... www.pixiekids.se

                                                                                                                                                                                                                    

de blev inte stan ida´.....

nepp kom ju på att de kanske var lite dumt att ge sig in till stan me 2 barn när hela stan förmodligen kommer vara knökad... studenten.... ett jippo hela stan e delaktiga i.. Nepp istället fick a ett ryck, målade om sovrummet, hade en färgburk här me vit färg så de var bara att måla.. Ohhh fint blev det, nu ska det bara piffas till med, de e det roligaste juh....  Funderar på ett romantiskt tema.. lite rosor,lite spets vitt o rosa finfint...
Båda ungarna har slocknat... Melwin ligger som ett X på soffan uppochner med 2 kuddar omkring sig, förstår inte hur man kan somna sådär... Noel somnade i mitt knä och ja smög in me honom till själsängen o han sover vidare, SKÖNT... Lite egentid.... Det e faktiskt krävande att vara hemma med båda barnen dygnet runt i 4 dagar själv...
Då e kvällarna och barnens sovtider sköna, då man bara kan bry sig om sig själv...
Trodde ja skulle tycka de va jobbigt att vara ensamn nu men ja klarar mig fint..

Har tränat lite idag med... 50 knäböj 50 situps massa hopp o skutt samt jogging....

nepp back to work....

Nu idag börjar mitt nya hälsosamma liv......

Nu har jag bestämt mig, nu ska ja äntligen börja gå ner i vikt.... 6 kg ska bort... Och min kropp ska tränas....
Nu får det vara slut på allt godis och alla feta såser man har till de grillade, nu e de kött o sallad som gäller...
Förutom på midsommarafton, då  ju sill o potatis ett måste, me en massa gräddfil på...

Jag förstår inte varför det helt plötsligt e så svårt att få bort de där extra kilona, tror att de e för att ja lagt av helt me rökningen... eller så e de helt enkelt för att man inte e ung längre..
Men hur svårt kan de va att vara nyttig... de e bara att beställa in sallader o sånt istället för den där feta pizzan me extra ost....
Jag har allafall inte ätit Mc´donald´s nu på 3 veckor o de e ja lite stolt över, ha ha annars e de så lätt att ta driven o köpa ett par hamburgare när hungern slår in...

Från o med idag SKA mitt hälsosama liv starta och nu menar jag det....
fortsättning på det följer.................

måndag 9 juni

JAG SAKNAR MIN ÄLSKLING NU... 2 LÅÅÅNGA DAGAR KVAR NU...

Barnen sover gott i sina sängar, det e min tid nu eller det har vart det nu i ca 2 timmar...
Jag har bara njutit av min ensamma tid, suttit här mest hela tiden, snart e det läggdax...

Idag vaknade vi 8.30, morronmys i sängen me ungarna som alltid, sen var det frukost och efter det fanns det som vanligt lite tvätt att ta hand om... Kl 13.00 kom Lina me barnen, vi lagade lite mat, Lina hade me sig kött.. Jättegott... Sen var det en heldag me ungarna, (tänker på Lina m familj och hoppas att allt ordnar sig efter den tragiska olyckan idag) Ungarna älskar att leka me varann, de e kul att det går så bra lite tjiv då o då men de e ju normalt, Wille o Noel kommer säkert bli bra polare de med, nu tittar dom bara på varann o skrattar ha ha undra va de tänker på de små liven... De e riktigt roligt att ha vänner som man går bra ihop med, som gillar samma saker o har samma värderingar, det har ja tänkt mkt på, ja har blivit en lyckligare människa tror ja sen vi började umgås, de e ju bra...
Nu planeras det för fullt minisemestrar o stora semestrar ihop, blir nog kanon... Först ut e High chaparall o Kolmården...

Imorron tänkte ja kanske kanske ta mig till stan me barna, beror på vilket humör Melwin e på.... Men om allt e bra o han e pigg o kry ska vi in kolla kläder till Melwin... Han e hemma från dagis för han har vart dålig e dock på bättringsvägen, men man vill ju inte att han ska bli trött o hängig där...
Bäst att ha han hemma nån dag till nu när förskyldningen varat så himla länge..

Äntligen Sverige- Grekland imorrn........

trött o sliten....

e ja nu kan ja lova denna dagen har jag hållt igång fån morron tills nu 22.30 , sitter här me ögonen i kors och ska snart ta en dusch sen e de sängen....

vi har haft en kul helg me Lina o hennes familj, fredan var det stranden först (tog mitt första dopp) sen grillning hos dom, G o A fixade maten o vi blev överraskade med lax och räkröra och en supergod potatisgratäng, Mums, de gjorde dom bra...
satt sen hos dom o drack lite alkohol o spelade spel o hade trevligt.. slutade me att vi tog taxi hem kl 02.30 ungarna sov gott..

fick en sovmorron på lördagen  till 11... de var läääääääääängesen man sov ut så länge kan ja lova.. sen var det stan på diverse ärenden..... sen hem igen sen åkte G till flyget o ja va hemma o väntade på att Lina m barn skulle komma... vi åt gott och kollade på film skulle dricka lite vin men de hann vi inte ha ha ha hade fullt upp me alla 4 barn... till slut kl 22 kunde vi sätta oss o pusta i soffan och glodde då på en helt OK film..
 
idag söndag vakna vi 8.45 barnen sovit gott, käkade frukost sen gick vi bort till loppisen köpte en soffa,en sån som pigorna sov i förr, ska måla den vit o lägga massa mysiga kuddar på den.. ett riktigt fynd..
sen käkade vi glass o sen var det bus på verandan tog fram vattenslangen o fyllde en balja o ungarna älskar det, vatten vatten o vatten... Sen åkte Lina hem.... 
Vi fixade verandan nu e den superfin, (bilder kommer)  Har även städat inne o tvättat o hållt på en massa hela tiden... Fick även sänka spjälsängen till Noel han e helt galen  o kryper runt i sängen, nu kan han allafall inte trilla ut..  Middagen idag var enkel men go... köttbullar o potatismos, vi blev allafall mätta o belåtna.. 

Nu sover barnen, stackarna dom har så svårt att koppla av o somna i den här värmen, fick satt på en fläkt i sovrummet o nu sover dom som 2 små grisar... Så söta...
Snart e det min tur att sova med, de ska bli gott det.... 

lite bilder från helgen......


                         

Noel 7 Månader

image60

Att hoppa i hoppgungan utomhus e kul.... Här kan man stå lätt 30 minuter nu och skratta o busa..

Alla bitar börjar falla på plats nu....

Bröllop, bröllop o bröllop, det e 3 månader kvar men ändå...... Det e det ENDA jag tänker på nu...
Organzapåsarna har kommit, jag blev så glad att dom var perfekta, o så var det extra spännande för det var första gången ja beställt något på e-bay och visste inte säkert om ja jort helt rätt...
Presentaskarna har kommit och de var med perfekta, kommer bli såå fint..
Halsband, det fick ja igår av min älskling, perfekt till brudklänningen...
Hittade även blommor igår både till brudbuketten och till bordsdekoration, den ska va enkel o stilren....
Kollade kostym till G hittade en fin 4700- dyrt.. men den var helt perfekt me väst o kravatt till...

Idag ska vi prata med personalen och kanske även ta en tur ut igen så man uppdaterar sig lite...
Ohhh ju mer man blir klar me desto nervösare blir man, varför???
Det e väl för att det börjar närma sig och nästa vecka ska ja gå på milkshake diet..... nu ska de överblivna graviditetskilona bort bort bort......
2 promenader o en cykeltur om dagen har ja tänkt mig hinna med... Får se hur många dagar det tar innan jag står där me min chokladkaka och mumsar...

Idag- söndag stranden på dagen o grillning ikväll....