Hemma...

O ljusen e betalda, tänk om jag inte hade hunnit men de gjorde jag. Tuuuur.. Vi har satt oss i soffan ett tag, vi har nämligen spenderat kvällen hemma hos mamma, vi åt grillat från sörse o kolla Let´s dance.. En skön, lugn kväll, som blev lite sen.. som alltid..

JO.. Idag har vi kollat huset, utanpå, imorrn ser vi insidan men vi såg jättebra utifrån så vi tror att vi Älskar det!!
De e en enplansvilla 100 kvm 3 sovrum, vardagsrum o kök.. Kamin inne o lagom stor trädgård + en jättealtan + en liten gäst-stuga i trädgården..
MAX 5 minuters promenad till havet... PERFEKT... Kan det bli bättre??? Knappast...

Så nu e vi ivriga att komma o se resten o sen TACKar vi nog JA.. Ett erbjudande man inte vill missa..


Annars så... Dagen har vart bra, hämtade Melwin som planerat o efter det åkte vi till simhallen... Barnen var lika tokiga som alltid Melwin lärde sig att göra Bomben och hämtade ringar på bottnen, stolt mamma man e då.. De e man ju ofta.. Noel ville mest vara i den lilla, åka rutschkana eller gå omkring med mormor o sen hoppa till mig i vattnet..  Efter badet så fikade vi, åkte till Melwins nya dagis med lite papper o då träffade han även en av fröknarna o hade en liten pratstund..
Sen kom Gabriel o då åkte vi alla i vår bil o kollade runt lite.. Ibland e det bara skönt att åka bil..


Nu e jag skit-trött, ska lägga mig o sova när som... De 2 senaste nätterna har jag sovit huuuur tungt som helst, inte hört nåt omkring utan vaknat på morgonen o undrat vart natten tagit vägen..
Imorrn ska vi upp o åka till GBG, ganska så tidigt... 10.15 kommer Johan o Helena hit..  E väl inte hemma förrän sent på eftermiddagen sen..

Jag tror jag håller på att bli frisk nu, synd bara att man hostar så satans mkt på kvällarna o natten, vill ha bort hostan, men jag har alltid hosta i samband med förkyldning o den hller alltid i sig ca 2 veckor.. Trist..

Ne nu e de dags att sova..

Varför..

E jag så jäkla trött på mornarna.. fyyy ligger på sofan o slappar ännu...

Igår kväll var vi hos mamma på ljusparty, det var trevligt och man köpte en hel del som vanligt + att jag ska ha ett eget party nu i April.. Vi åt sallad o sniffa på ljus..
Åkte därifrån vid 22.30 tiden.. En trevlig kväll faktiskt..

När ja kom hem låg Gabriel på soffan så jag la mig ja med MEN så satte jag på datan o då var det kört, blev ju ganska så pigg o låg o glodde till klockan var 12 på natten.. Kanske därför man e trött..

Idag ska jag o Noel ta bussen till stan o sen ska vi till simhallen o bada  när vi har hämtat Melwin, ska bli mysigt var ett tag sen nu eftersom vi vart sjuka till o ifrån..  Jag köpte dykringr till melwin när vi var på Gekås så nu ska melwin få plocka ringar på bassängbottnen.. Det tycker han e kul, om han har det rätta humöret..

Nu idag kommer det att vara sissta gngen jag hämtar Melwin på detta dagiset... Känns lite konstigt, och speciellt när fröken e så ledsen för att han ska sluta, hon säger alltid till Melwin innan han går hem, får ja se på dina vackra ögon, ha ha ah.. Så igår gav vi en fin blomma till fröknarna och så bjöd Melwin på glass med kex o chokladsås o saft att dricka.. Dom hade pratat med alla på samlingen om att Melwin skulle sluta så sa Melwin när vi hämtade honom, ALLA barnen sa att dom kommer sakna mig jättemycket..
Så idag hoppas vi på inga lesna miner.. Fast ja e själv ganska så känslig av mig ibland..

senare ska vi bara ta det lugnt, imorrn blir det GBG mässa + Ikea..  vi ska käka gott o säkert se en film...


PS... Håll tummarna för oss idag, vi ska kolla ett hus, vi har fått svar på vår annons.. YIPPIE... Hoppas hoppas hoppas, Jag blev så jäkla lycklig igår när gabriel berättade för mig att dom hade ringt, det ligger nämligen helt perfekt, vart tänker jag inte skriva här..

Ha en bra fredag alla..

Utmaning..



Inte så kul, eftersom bilden e och har vart länge i min header, men detta var nummer 6 i 6:e mappen..

NOEL 10 månader..

Jag Utmanar

Tina   www.atina.blogg.se

Lillasyster www.glitterfjolla.blogg.se


Jaqueline www.whistle.blogg.se




Gör såhär:
1. Gå in i mappen mina bilder
2. Gå till den sjätte mappen och välj därefter den sjätte bilden i den mappen.
3. Visa bilden på bloggen och skriv något om den.
4. Invitera tre stycken nya till att vara med på utmaningen.
5. Länka till dem, och låt dem veta att de är utmanade



vecka 19..

Kroppen: Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition. Ta gärna promenader, simma eller gympa i den utsträckning och takt som känns behaglig. Cykling är också bra, det stabiliserar bäckenet. Du kan även träna upp samarbetet mellan nerver och muskler i bäckenet genom knipövningar. Dra ihop musklerna i bäckenbotten, mjukt men kraftfullt och håll sedan kvar så länge du kan och släpp sedan efter. Upprepa några gånger. Genom att man lär sig behärska bäckenbotten så underlättas förlossningsarbetet och gör att du snabbt kommer i form efteråt.

Fostret: Små ljusa hårstrån sk. lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.

Egna anteckningar..

JA, då har man vart på Ultraljud, alltid en upplevelse, det var mysigt o få se den lille hålla igång inne i magen.. Skönta att allt var bra.. Det blev + 3 dagar så nu e beräknat förlossningsdatum 26 juli.. (ännu närmre Gotlandsresan..) Allt känns bara bra, jag mår lika bra som innan och har kännt lite sparkar nu varje dag, speciellt på ultraljudet då hon tryckte mycket på magen..

bifogar en bild på min lilla mage..                  
Vecka 19

NU...

Ska jag försöka uppdatera lite, inte lätt men har lite bilder att lägga in osv. Sitter hos mamma o Noel springer omkring o stör mamma när hon damsugar..




Ultraljudsbilderna från tisdags, inte lätt att få bra kvalitet på bilderna nu när jag bara fotat dom med kamera än så länge.. Men detta e alllafall så ni ser lite än så länge..








Barnen... mina goa ungar...




NOEL




MELWIN



Full fart..



Ungarna kivas om platsen hos mormorn...



Bus med lillebror...



Fina blomman vi gjorde till dagis..

Vart ska man börja...

Undrar jag nu när jag inte har vart inne o skrivit på länge, det har vart ganska så jobbiga dagar.. Barnen har vart sjuka o jag har åxå vart kass.. Kände i söndags att fasen.. e det min tur nu.. Har nog aldrig haft så ont i halsen i hela mitt liv, hemskt.. Jag har inte gjort så mkt mer än att bara ligga på soffan o kollat Tv, imorse känndes det lite bättre och vad skönt det var, de e inte kul o vara liggandes..
MEN det har ju hänt en del saker ändå.. Nu e alla bilderna i mammas data som jag skulle lagt in, men det får jag ta imorrn eller nåt.. Nu skulle jag egentligen jobbat natt men när jag pratade med chefen så blev jag i stort sett förbjuden att gå till jobbet, jag kunde knapt få fram ett ord utan att hosta o tappa talet och med en sån smitta får man inte gå till jobbet, så dessa 3 nätterna kommer jag vara borta, ska förmodligen jobba in dom sen..

Helgen har vi ju som sagt spenderat hemma hos mamma, vi har vart ute på sköna promenader varje dag och bara tagit det lugnt.. I söndags åkte vi hem o Gabriel kom hem när jag låg i feber på soffan o sov ihopkrupen.. Melwin har mått bra länge nu och har energi till tusen, Noel har fått 3 nya tänder så han har vart lite grinig och såklart risig i magen.. (inte kul) Melwin går nu sin sissta vecka på sitt nuvarande Dagis.. Han leker och har kul varje dag och har nog inte riktigt förstått vad som ska hända.. Men vi e positiva..

Igår låg jag på soffan, mest hela dagen, Noel var såååå underbar, han anade nog att mamma inte var så bra... Jag gick bara upp i nödfall, det var när Noel skulle ha välling eller byta blöja och såklart lägga sig o byta kläder mm mm Annars låg jag och kurerade mig, Noel var omkring mig och lekte med sina eksaker, pusslade tittade lite på bolibompa och busade med mig..  Han var glad och snäll hela dagen.. När Gabriel kom hem tog jag o bytte från morgonrock till kläder o vi åkte snabbt till stan för att handla det viktigaste..
Blev helt matt av att gå i mataffären.. vi åt en supergod soppa och sen deckade jag på soffan...

Idag... Upp tidigt... neeeeeeej.., Gabriel fick tjata på mig rätt mycket.. Men jag kom upp tillslut..
Gjorde oss iordning o åkte till stan, lämnade Melwin på dagis o Noel hos mormorn sen åkte vi på Ultraljudet.. Så himla mysigt det var, vi fick titta på miraklet i en halvtimme och Eva som gjorde ultraljudet var jätteduktig gick igenom allt och förklarade precis allting och det ser ut precis som det ska, SKÖNT, ska lägga in bilder imorrn...
H-n  sög på tummen, kliade sig i ansiktet hela tiden och sprattlade med fötterna som låg i kors.. Var väldigt sprattlig höll på o grejja med olika saker där inne..
Enligt alla mått och uträkningar så ska bebisen komma den 26 JULI det e 3 dagar + så det var inte många dagar som skilldes o det e ju alltid skönt..
Nu e vi lyckliga o glada att allt var bra och ser fram emot ännu en liten i familjen...


Sen lämnade Gabriel mig hemma hos mamma, jag var rastlös efter att ha legat i 2 dagar.. Så jag tyckte vi skulle åka till Gekås... Det gjorde vi...
Annika som åxå vart hemma o vart sjuk ville åxå åka med... Så kl 12 var vi i Ullared..
Kollade först lite i affärerna utanför.. Noel fick ett par fina Kavat-skor, Vårskor kan man väl kalla det, han blev så glad och har övningsgått i dom inne på Gekås idag..
Hittade inte alls mkt på gekås, tycker sortimentet idag var väldigt dåligt, köpte det vanliga, hygienartiklar ,godis, lite kläder till barnen, en sagoCD till barnen och lite annat smått... Hittade varken mammakläder eller skor, såå tråkigt.. Men tur att H&M finns allafall.. 
Kl 16.3o kom Gabriel o Melwin, Melwin skulle handla leksaker för pengarna han fått av farmor i födelsedagspresent och fick ihop en hel Gekåspåse.. ha ha han var sååå lycklig.. 
Han fick en Spidermanfigur med spindelnät, en Monstertruck, ett fiskdammen-spel och ett klock-pussel, där han ska lära sig klockan, av någon anledning så e klockan väldigt intressant just nu.. 

Imorrn ska jag skärpa mig och lägga in bilder från veckan som varit, har vart ganska dålig på att ha med kameran, men nårra fina på barnen finns allafall.. Som alltid.. 

Nu ska jag in i duschen och sen direkt i sängen.... 

Gonatt

Ohhhh vad kul att våran Kronprinsessa ÄNTLIGEN förlovar sig... längtar efter ett kungligt bröllop i Sverige.. Ni som känner mig väl, vet hur intressant jag tycker detta e... Kungligheter ha ha ha ha ha 
lite nördvarning kanske, men jag läser mkt skvaller... ha ha ha  

Ingen tid...

Har jag just nu till att blogga, på kvällarna kan jag inte eftersom vi campar hos mamma o hon har sin dator i sovrummet där båda barnen sover.. Så jag e bara inne lite snabbt nu innan Let´s Dance börjar, Melwins favoritprogram..

Igår var en lugn dag mamma hämtade oss vid 15-tiden vi var en snabbis på Ö&B sen åkte vi till Annika på Kinarestaurangen o käkade mat.. Vi var lata o orkade inte laga nåt.. Gott var det, efter det så åkte vi till mamma kollade Tv o bara tog det lugnt hela kvällen..

Idag låg vi slumrade/ tittade Bolibompa till 9.3o sen åt vi frukost och efter det gjorde vi oss iordning för en dag på stan, Melwin e helt frisk nu och vill inte alls ta medicinen som jag får tvinga i honom, den gör ju helt klart nytta.. Vi promenerade till stan, kollade lite i affärer sen gick vi till cafét o fikade, satt väl där nästan 2 timmar, barnen lekte o hade kul.. Sen gick vi till doktorn, ringde imorse o ville att dom skulle kolla Noel så att han inte blivit smittad, men odlingen dom tog från halsen visade inget så han e utom fara än så länge allafall, skönt att veta det.. Synd om han ska bli sjuk nu med, han hostar däremot lite på nätterna men inget på dagarna, doktorn sa att Melwin kunde börja dagis som vanligt på måndag igen, SKÖNT, då har han iallafall en vecka kvar innan han ska byta, hade kännts jobbigt annars om han inte fick träffa alla en sissta gång, på fredag e hans sissta dag och då ska han köpa en fin blomma till fröknarna och bjuda på glass till alla barnen...

Efter doktorn gick vi en liten till runda på stan Gallerian, Melwin ville bara kolla på BR.. Hittade lite kläder till Noel och en mössa till Melwin.. med CARS på såklart.. Vi promenerade hem och lagade mat kyckling med pommes och en massa grönsaker och vitkålssallad.. Imorrn ska vi lyxa till det lite med Fläskfilé och bakpotatis....

Nu ska jag fixa välling till Noel och lägga honom innan Let´s Dance börjar.. Han ligger just nu nerbäddad brevid mormor i soffan o myser o e jättetrött...

Har lite fina bilder men hinner inte lägga in dom nu.. Bloggen känns såååå tråkig utan bilder, men tiden räcker inte alltid, så e det ibland....

Ha en bra fredag alla...

Lugna dagen...

har vi verkligen haft idag, när Noel hade vaknat vid 13.15 gick vi upp och spenderade ett par timmar i lekrummet, lyssnade på musik och jag röjde lite samtidigt i garderoben, det behövdes verkligen..
Efter det lagade jag mat, idag blev det, potatis, köttbullar, gräddsås o kokta morötter, riktigt gott faktiskt, barnen åt massor båda två.. Innan maten så gick Melwin ut, o var ute i 1 timme, lekte med sina traktorer och skottade snö.. Jag och Noel höll oss inne, vill inte att han ska bli ännu mer förkyld o så var han lite febrig..
Efter maten började Bolibompa.. Kollade på det sen vid 19, började jag fixa barnen inför natten.. Läste saga och sen somnade båda två gott.. Jag la mig på soffan o åt en Hulken-isglass, kollade på Tv..

Jag har Tv4- fakta och kollar gärna på förlossningskliniken, bäst att passa på nu när Gabriel e iväg, han gillar inte såna program.. Allafall jag har verkligen haft enkla förlossningar, Jag ska vara mer än glad, vissa mammor krystar ju i en oändlighet känns det som, medan jag krystar 2 gånger sen e bebisen ute.. Ja, ja kanske inte så himla bra att sitta o glo såna program men just nu känns det OK, kanske inte ska sitta o glo veckorna innan min egna förlossning..  Men vissa har verkligen ett helvete för att få ut sin bebis, stackare..
Söta bebisar får man allafall se... Och lyckliga familjer och såklart kommer det en o annan tår.. Man vet ju vilken glädje det e, vilket under som sker.. Man får sin lille bebis på magen och njuter av att h-n skriker högt..

Nästa helg.... E det Baby-Barn-Mässa på Svenska Mässan i Göteborg och självklart ska vi dit....
Älskar o titta på massa barn-saker och sen var det mkt underhållning för barnen.. Sen kanske, kanske det kan bli ett stopp på Ikea på vägen hem, jag tror lördagen verkar ha det roligaste programmet. Så just nu riktar vi in oss på det, ska bli kul, det e premiär för min del, har alltid velat åka dit, men inte kunnat av någon anledning..

Nu e klockan mycket, jag fastar alltid framför Tv4-fakta o så e det svårt att stänga av sen..
Imorrn ska jag försöka fixa lite bilder, har vart dåligt med det nu på nårra dagar.. Men det kommer...

Barnen snarkar högt i sitt rum o nu ska jag göra detsamma.. Gonatt alla...

Trött..

e jag idag, vi har mest slappat tills nu, nu ska jag bädda rent i sängarna o så ska vi äta nåt.. Jag o Melwin har legat på soffan idag under filtar och  med varsinn skål chips medans Noel sov i 2½ timme.. 
Denna dagen e till för att slappa, Melwin e redan bättre efter 3 doser penicillin.. Han e jättepigg nu o leker med ALLT som finns i rummet..
Tänk om det kan bli lite snö... Då ska vi gå ut en stund sen, väntar väl nån timme till, sen e det massor med kläder på o ut o leka lite, det kan ju vara barnens enda chans att få vara i snön, hoppas det lägger sig, allafall en dag eller två..
TVÄTT, TVÄTT och TVÄTT varför tar den aldrig slut, kom just på att sköljmedlet tog slut igår så jag får köra nån maskin utan då.. Ska allafall inte ge mig iväg till stan.  Undrar just hur mkt det blåser ute ser ut att vara en del vind.

Melwin fick en skiva i present och har lyssnat på den 2 gånger nu, det e en skiva där hans namn upprepas flera gånger i låtarna, vad chockad han blev, men jätteglad, så nu e ju Melwin-låtarna jättebra såklart.. Den skivan lär vi kunna utantill snart..
Ne nu e det en liten prins som stinker, bäst att byta blöjjan..

Ha en fin dag alla...

Äntligen kväll..

Idag har vi haft fullt upp, läkarbesöket tog lite tid, dom tog prover på Melwin och det visade sig vara Scharlakans-feber han har. Inte alls kul. Detta betyder att han ska vara hemma nu i 10 dagar och han får inte bada i simhallen heller, även fast han e ganska pigg o glad o feberfri. Så e det han har fått Penicillin nu och ska äta det 3 ggr om dagen i 10 dagar.. Det e ganska så smittsamt men efter 2-3 dagars behandling så smittas han inte längre. Imorrn ska vi bara vara hemma o mysa, kolla filmer och baka nån kaka.. 
När penicillinet har verkat så får vi väl göra annat som att fika o gå på promenader, får se hur han e imorgon för man kan bli sämre innan penicillinet börjar verkar. Men samtidigt sa läkaren att det var tur att vi kom idag för annars så hade han blivit jätteslö bara tills imorgon. 
Nu sitter Melwin o leker med sin LEGO-Robot, han fick den idag på posten och det var en present ifrån Gotland, från Jesper, Karolina, Maja o Axel. Han blev jätte-jätte glad..
Så fick han en jättefin tröja och en rolig CD från farfarn och Christina, imorrn ska vi lyssna på skivan, Melwin blev verkligen glad för sina paket..
Melwin e uppe fortfarande, de e för att han sov i bilen innan, O sen får han göra lite som han vill nu när han e sjuk..

Efter läkarbesöket var vi hos mamma o lämnade fågeln o cykeln och fikade lite, sen handlade vi det nödvändigaste på Hajen och efter det tittade vi på ett hus!!
Så här har vi haft fullt upp... Vi kom hem 20- tiden och nu har vi ätit en god fruktsallad..
Och eftersom jag missade Bygglov idag så ska jag nog kolla det på Webb-Tv nu...
E pigg ikväll o de e inte vanligt brukar alltid vara trööööött...

Gabriel ska ut nu o sälja sina däck, en som ville köpa dom direkt.. O sen så åker han... buuuhuuu vad jag kommer att sakna honom... Inget kul, men vi ska in till Mamma o säkert ha film-kväll o äta en massa god mat...

Gonatt alla...

Tisdag..

Ja, då e de måndag och jag njuter av att vara ledig nu en heeel vecka.. Noel e förkyld o Melwin hostar + att han har röda utslag på kroppen som känns knottriga, det ser jättekonstigt ut.. Men vi ska till Bästa Neptunuskliniken kl 16 och kolla upp vad det kan tänkas vara, skönt att man alltid kan få en tid där om det e något man oroar sig över..

Nu e vi bara hemma, myser, äter frukt och kollar Wallie.. Noel sover gott där uppe och snart ska jag ta tag i tvätten, försöker vara lite tyst nu när Noel sover.. Har till och med fått röjjt upp här nere, här såg ut som ett bombnedslag verkligen..
Idag ska vi köra Fågeln till mamma igen, kommer bli lite tomt, han hälsar oss alltid välkomen hem när man kommer med sin sång.. Det e absolut ingen jobbig fågel, han e precis lagom kvittrig o tyst när vi sover..
På onsdag tror jag att jag ska in till mamma, och på torsdag blir det säkert en heldag på staden.. Kolla vad som finns för kläder.. Man måste ju kunna växa i det..
Inatt åker Gabriel, hans flyg går jättetidigt på morgonen.. Alltid e det lite nerväst när han ska flyga, men de e väl en normal känsla, speciellt för mig som avskyr flygplan..

Idag ska Melwin gå o hämta ut sitt paket på posten, (med föräldrarnas hjälp) Spännande tycker han, de e Familjen Engman på Gotland som har skickat något..

Vilken underbar dag idag igen, de andra dagarna har jag inte brytt mig så mkt för jag har vart så trött, men det e verkligen underbart när solen lyser in.. Ska bli skönt o gå ut sen.. ´Man får nästan lite vårkänslor.. speciellt när man ser snödropparna..

Bäst att sätta fart här hemma.. Men jag ska inte städa en massa det har jag lovat Gabriel idag..
ha ha (undrar om han tycker jag e igång för mkt) Men de e ju så.. alltid på spring alltid e det nåt som ska fixas..

Ha en fin solig dag alla..

Tänk...

Att komma på en sån här underbar sång till sin Älskade. Tänk om man hade en sån talang, lyssna o njut den e underbar.. Ingen ny låt men alltid lika bra. Perfekt till ett bröllop tex.




Fler kärlekssånger...








Favoriter..

Detta klippet har jag sett massor av gånger och skrattar alltid lika mkt. Noel o Melwin tittar gärna åxå och skrattet smittar, där sitter vi framför datan o skrattar så tårarna sprutar...




Eller denna sköna ungen med minst sagt ovanligt skratt...


Sånt kan man aldrig se för mkt av...

Födelsedagsbarnet..






Melwin har fyllt 4 år, en lugn födelsedag var det för honom idag, han undrade när gästerna skulle komma.. Men vi försökte förklara att vi ska fira han en annan dag, men det var ju inte så lätt...
Allafall tror jag att han har haft en bra dag idag, när dom kom imorse så fick han 2 paket av mormorn, det var 2 jättefina tröjor, och så fick han 1 paket av oss, Disneyfilmen Wallie.. Att han blev glad han som önskat sig den i evigheter.. Så det blev filmmys med pappa i soffan, Melwin ska även få gå o shoppa.. Han ska få välja lite kläder, och som jag vet blir det med Cars-tryck eller Spiderman.  Sen ska vi kolla på Gekås om vi hittar nåt bra spel..
Jag o mamma åkte till Willys o handlade, det som Melwin önskat sig i matväg..
Fiskpinnar & Potatismos.
Till det hade vi sallad, en supergod kall sås och massa grönsaker, så även fast det inte låter så lyxigt, så var det lyxmat för oss idag, speciellt för Melwin.
Till efter-rätt blev det Kladdkaka med glass..
Efter det var klockan såpass mkt att det var dags för Gabriel o barnen att åka hem o sova.

Den 1:a Mars e det STORT-kalas för Melwin, vi fick flytta fram det såpass långt för nu e det mkt jobb framöver, Gabriel kommer att resa en hel del dessa veckorna.

Idag sov jag till 14.3o igen, då kom barnen o väckte mig..
Har lite svårt för att piggna till det gör jag först när jag går på mitt natt-pass. Så nu sitter jag här på jobbet igen, sissta natten känns underbart.  Sen ska man komma in i den vanliga dygnsrytmen igen, som tur e har jag inga problem med det.

Nu ska jag kolla runt lite på bloggar o andra sidor som man måste kolla dagligen..

Gonatt

Vissa nyheter...

När man tittar på nätet så mkt som jag när jag jobbar, så hittar man massor med sjuka saker..
Helt ärligt, kolla in detta..



Alltså, människan hade inte klippt naglarna sedan 1979.. Till vilken nytta??  Tänk o möta henne i fruktdisken... Skrämmande, Men.... Nu e naglarna brutna i en bilolycka.. Det var det som var själva nyheten..

Eller det här... Så snuskig e maten...










Undersök maten kära vänner... fyyyyy vad äckligt... Man vet aldrig vad man kan hitta...


Melodifestivalen...

Äntligen var det rätt låtar som gick direkt till finalen, tror helt ärligt att Måns e vinnaren... Men vilket röstande det é fattar inte meningen med att ha dueller mm mm..


H.E.A.T & Måns till Globen

Nu e jag på jobbet igen, undrar vad jag ska se idag, hoppas att uppkopplingen kan vara bra så att jag kan se lite på Webb-tv.. Annars e det bra mkt skit på nätterna. Tur att här finns många kanaler..


Idag sov jag till 14.3o var verkligen skit-trött då kom Gabriel o barnen o väckte mig..
Låg kvar på soffan ett bra tag o slappade, ingen energi alls..
Gabriel o Melwin åkte o handlade lite o när dom kom tillbaka fick jag chokladhjärtan och gelehjärtan i fina askar..
Gabriel började med maten, Idag blev det lassagne med en grönsallad, supergott verkligen..
Melwin var så himla trött, dom hade vart ute mkt med pappa idag så han orkade inte äta alls mkt.
Han fick gå o lägga sig framför Tvn istället..
Efter maten gjorde vi popcorn och drack lite kaffe. Då började jag piggna till lite..
Gabriel o barnen åkte hem vid 19.3o o jag o mamma kollade början på Melodifestivalen, sen var det dags för mig att ge mig ut i kylan på cykel till jobbet..

YES.. Nu e det ett avsnitt av Amerikanska Choppers OCC, mina favoriter på Discovery helt klart..

Imorgon e det Melwins födelsedag, för exakt 4 år sedan hade jag vääääldigt ont vid den här tiden..
Han föddes den 15:e Februari kl 01.06...
en underbar liten pojk på 4110g o 54cm lång..
4 år sen men man minns det som igår.. Vårat första lilla underverk..





Alla Hjärtans-Dag

E det ju nu... Vi ska inte göra så mkt av den just idag, vi ska ha en alldeles egen alla ♥-dag ju i Mars, som jag skrivit om innan.. Men ´man kan ju mysa extra mycket idag.. Eller vilken knasig dag, alla dagar e ju ♥ dagar Varje dag ska man visa sina nära att man älskar dom o bryr sig om dom..
Detta e mest en dag då affärerna har en extra chans att tjäna pengar, men de e ju mysigt att en sån dag finns, jag e inte alls emot en sån dag... Det får en allafall att kanske göra nåt litet extra, som att gå ut på en romantisk middag...





Klockan 04.25

O nu börjar det kännas lite att man e trött, att man inte sovit idag, men nu e det en del att göra sen slutar jag 7.3o, så dessa kvarstående 3 timmarna brukar gå ganska så snabbt.. Sen ska jag ut i minusgraderna brrrrrrr... Men sen efer det ska jag sova läääänge.. O riktigt njuta..

Inatt har det handlat om flygplanskrascher o de e ju riktigt läskigt o titta på.. Men samtidigt som de e läskigt så e det spännande att se hur piloterna försöker lösa problemen, ibland klarar dom det och ibland inte, Oftast slutar det med nödlandning eller en krasch..

Har inte tittat på Tvn hela tiden jag tycker man blir lite trött av det, sysslat med attskriva bemáningslistor och schema mm mm Nu har jag jobb att göra.. Tänk vad dom flesta sover gott nu...

Jobba jobba..

Gör jag nu o e faktiskt ovanligt pigg, de e inte så kul o vara på nätet just nu för det mobila bredbandet funkar inte ok allt tar sån tid..  Men ett litet inlägg ska jag hinna, hoppas jag innan det kopplas bort igen..

Hos mamma innan åt vi supergod mat, fläskfilé skivad ungs-stekt bakpotatis och till det grönpepparsås o en massa goa grönsaker.. Jonas kom åxå o gjorde oss sällskap.. Barnen åt mängder o efter det fick dom varsin påse Guldpengar (chokladpengar) av mamma.. Vi drack VANILJkaffe som mamma hade köpt med sig från norge, supergott, borde finnas här med..    Sen var det att rusa till jobbet.. Ingen vila idag, har verkligen haft full rulle sen kl 07 imorse och nu dröjer det tills klockan e 7.45 innan jag kan sova, såå skön mammas soffa kommer att kännas..

Har kollat lite bloggar idag hittat en hel del intressanta, tycker det e kul o spana runt, ny favoritbloggsida e www.hanky.se  där finns en massa kul bloggar..
Nu ska jag glo lite på Tv, brukar vara en massa bra på NationalGeographicChannel o Discovery.. Sen ska jag skala lite morötter o knapra på inatt.. e fortfarande mätt efter all mat på kvällen..

Återkommer kanske sen, om internet funkar bättre än just nu...

gonatt ni som sover inatt..

Badat o fikat..

JA, då har man gjort det.. och klarat det galant, barnen var så snälla och duktiga idag.. Vi badade i 1½ timme o hade mysigt, Noel gillade inte riktigt att jag höll i han, han ville simma själv, så som han gjorde på LaLandia, Så vi badade en del i den lilla minibassängen o Melwin i den stora.. Dom hade verkligen jättekul o om det funkar såhär bra kan jag bada med dom själv fler ånger.. Efter badet kom mormor och vi fikade på simhallen, efter det lekte barnen i hörnan lite o nu e vi hemma hos mamma, väntar på Gabriel, så ska vi åka hem, hämta saker till mig + fågeln.. Sen ska vi tillbaka till stan o käka fläskfilé hemma hos mamma.. O sen e det dax för jobbet igen..

Just nu e mamma o handlar med brorsan, han har ingen bil just nu o mamma blev påkörd i Norge så hela sidan på hennes bil e inte såå fin längre..
Det blir till att lämna in den på verkstaden o laga..
Den bilen som  e så fin.. Ja ja sånt händer ju tyvärr..

Noel e jätte jätte jätetrött men sover inte, han har inte sovit idag o han som vanligtvis sover ca 3 timmar per dag.. Hoppas han somnar i bilen på vägen hem sen så har han allafall sovit lite.. Än e han go o glad allafall..

Ne nu ska jag kolla lite på bloggar sen e det dags att återigen ge sig iväg, tycker det e ett ständigt klä på barnen klä av barnen... O de e ju inte så direkt att dom gillar att ta på sig kläderna.. Tur de e varmare tider framöver så man slipper alla tunga vinterkläder..

Ha en bra eftermiddag alla..

Vecka 18.

Kroppen: Nu är det vanligt med det rutinmässiga ultraljudet. Barnmorskan visar ofta hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet som förkortas BF. Att man väljer just den här tidpunkten för ultraljud beror på att foster är relativt lika i storlek under denna period, foster kan sedan växa i snabbare eller långsammare takt.

Fostret: Huvudet är cirka 4 cm i diameter, medan fötterna är cirka 2 cm långa. Nu märker fostret om det är ljust eller mörkt utanför magen, även om ögonen är stängda. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.

Egna anteckningar:
Ja nu e det bara 20 dagar kvar sen e man halvvägs, känns verkligen jättekonstigt. Jag känner inte så hemskt mkt av graviditeten, kanske e det för att jag redan har 2 barn och massor att göra hela tiden. Med Noel hade jag redan mage, i 5:e månaden men nu.. javisst lite mage e det ju men inte alls en "gravidmage" Ser mest ut som en tjockismage.
Jag mår bra, har lite ont i ryggen men de e nog för att jag slitit en del denna veckan.. Jag har gått upp 0,8kg inte alls mkt, men jag tänker som så, man har lite att ta av.. ha ha ha.. Har ännu inga särskilda MÅSTEN, inget jag måste äta eller så, e just nu tokig i alla slags frukter men de e inget direkt måste..
Men Noel käkade jag 1 kg coqtailtomater på kvist varje dag.. Men det kan jag aldrig tänka mig att jag skulle göra nu, e inte speciellt förtjust i tomater nu om man säger så.. Allt känns bra så här långt, hoppas åxå at det fortsätter så här, NU längtar man efter riktiga sparkar..

Fredag den 13:e

Aldrig har jag märkt nåt av att fredag den 13:e skulle vara så otursdrabbad men man kanske inte ska skriva så..

Men idag hoppas vi på tur för idag ska jag för första gången ta med BÅDA barnen till simhallen.. JAPP det stämmer, jag ska ge det en chans och nu e jag inställd på att allt kommer gå jättebra.. 
Melwin e så duktig i vattnet så han behöver man inte hålla i, bara man e nära o kollar vad han gör hela tiden, och Noel han håller jag ju så nu hoppas vi på att alla ska va nöjda o glada idag.. 
Det var jättelängesen vi badade nu, LaLandia var sisst, mest för att mormorn inte kunnat bada pga näsan. Men jag tänkte nu, att idag känns det bra att testa..  
Noel har nyss fått sin välling och jag o Melwin äter en STOR skål med yoggi och musli.. Sen blir det mackor innan vi åker, man blir lätt hungrig i badet..
Efter badet ska vi fika o sen antagligen åka hem för att packa allt tills ikväll..
Inatt ska jag ju jobba igen så jag åker väl hem till mamma o vilar ikväll innan de e dags..

Så nu e de väl dax att packa väskan med allt som ska med o bädda sängarna o ta tvätten sen kommer Gabriel o hämtar oss... Ser fram emot denna dagen..

Ha en bra fredag den 13:e alla..

AXEL..



Idag fick vi dessa fina bilderna på lill-kusinen Axel..
Vilken söt en han é..

`Tack Karolina för att du skickar bilder till oss vi blir jätteglada..

Skön eftermiddag..

Har vår familj verkligen haft idag, när Gabriel o Melwin kom hem bytte dom om o så åkte vi in till stan igen, gick till Kinarestaurangen och käkade supergod mat.. Satt där o myste o Melwin ¨t massor med Kyckling o ris.. Noel likaså, han tyckte vääldigt mkt om maten idag..
efter det hämtade vi upp lite saker hos Annika som Noel hade haft där.. O så åkte vi hem.. Klockan var redan 19.45 så vi gjorde iordning barnen o la dom, noel fick sin välling o slukade den åxå.
Sen gjorde jag fruktsallad igen, det var såå gott sisst och idag var det precis lika gott, kommer nog bli ganska vanligt på kvällarna här hos oss.. Jag äter massa frukt nu o de e ju bara bra, allafall inte onyttigt..
Kollat lite Tv och nu e det nog snart dax för sängen tror jag..
Imorrn vet jag inte vad som händer på dagen, ska ha barnen hemma båda 2 o om mamma har kommit hem så åker vi väl in till henne en stund o hälsar på.. Sen ska jag ju jobba natt Så nu har jag 3 nätter framöver.. Men sen e jag ledig en hel vecka- jätteskönt.
Ska fixa med Melwins nya dagis-schema åxå, de e inte så lätt bara när jag knapt vet själv, så imorrn blir det snack med kontoret.. Han vet att han ska byta dagis men e nog inte helt medveten om att det e för alltid.. Han frågar mycket om det o det tycker jag e bra.. Vi pratar om det ofta och han har en positiv inställning på det nya..
Stora killen e han nu o de e så kul för han har verkligen väldigt mkt att säga och diskuterar gärna länge om saker o ting.. Ibland undrar man, vart har han lärt sig det, eller hur kan han veta det.. Ibland chockar han en verkligen med sina smarta kommentarer..

Ne.. nu ska jag fixa en sak som jag ska visa sen..


Äntligen..

Så här känndes det typ nyss..



MEN... nu e jag klar..
Såå skönt.. nu ska ja inte städa på evigheter.. eller allafall inte förrän nästa vecka, men då e de ju en normal vardagsstädning, inget röjjande som jag gjort nu..
Ja o Gabriel e väldigt överens om att när vi någon gång flyttar så ska vi ha flyttfirma, en som både flyttar och städar..
Det får kosta vad det vill alltså. fy va ja hatar o skura..
nu ska ja o lillprinsen gå ner, Noel ska få lite välling o ja ska göra mig iordning.. Snart slutar Gabriel.. får se vad vi hittar på ikväll. Blir nog middag på stan..
Hej Svejs

Jobbigt o vakna..

Var det idag... Men lite bättre känns det när det allafall e ljust ute.. Nu ligger jag på soffan med datan o Noel sitter o leker, ska ta det lugnt allafall tills klockan 10 sen ska jag sätta igång.. 2 riktigt tråkiga dagar. Städa e inget som direkt e kul..
Idag blir jag nog klar snabbt så får jag se vad som händer sedan..
en promenad e alltid skönt, man känner sig så mkt piggare när man vart ute en stund.
Just nu leker Noel med mina skor o tycker att dom e jätteintressanta.
SKOR.. Jag måste köpa nya skor nu.. Allafall ett par stövlar. Längtar till varma dagar då sandaler o flipflops räcker..
Ha ha jag har åxå kommit på att jag e en vecka förväg men de e lugn jag kom allafall på det.. Nästa vecka hade jag för mig att vi skulle på Ultraljud o sagt till Gabriel att nu e det bara en vecka kvar, men icke.. de e två.. De e inte förrän den
24:e.. Men de e bra då e jag i vecka 19½ då kanske man kan se vad de e för en liten krabat där inne..
Men det blir sådär knasigt när man planerat vad som ska hända o så e det en vecka för tidigt, det blir rörigt i huvudet..

Idag kommer mamma hem från Hemsedal.. Efter en vecka i snön.. ska sova där på lördag efter att jag jobbat natten.
Fågeln e så lugn, han verkar trivas bra här, kvittrar lite då o då.. Skulle kunna tänka mig att ha en liten Nymfparakit. Man ska nog bara ha en för vi hade 2 fåglar för ett tag sen o dom var verkligen hemska 2 små undulater hade vi som kvittrade högt dygnet runt, man höll på att bli galen. Det slutade med att vi gav bort dom till Norpans pappa, där har dom det bra idag.
Nu vet jag inte vad de e med Noel, han har börjat med massa konstiga saker, han bara blir arg, helt plötsligt ställer han sig bara o skriker rakt ut, vet inte vad det e.. De e inte lätt att förstå allting alltid..
O så kan han hålla på länge.....

Fyyyy vad vårat vitrinskåp e fullt, jag har knökat in grejer där nu, skulle gärna byta ut det.. Funderar på att byta ut det till låga vitrinskåp från Ikea.. Man kan köpa köksvitriner o sätta ihop o så kan man lägga en snygg skiva på dom o vips har man en TV-bänk och vitrin i ett.. + att Tvn kommer upp en bit så att Noel inte kan stänga av den hela tiden..
Sen så kanske... kanske.. ska jag ställa mig o måla vårt nuvarande skåp vitt.. De e nog inte så himla lätt bara, men kanske värt ett försök.. Det lär ta tid isf.. Byrån eller skänken vi har i samma stil, den ska allafall bli vit..
Jag har lite småprojekt framför mig. Ska sätta ut noels spjälsäng och skötbord på blocket med..
eftersom vi ska ha 2 spjälisar så vill jag att båda ska vara vita. Hittat jättefina på Ikea.. Sen kan man sälja dom för nu ska det inte behövas någon mer efter denna gången..
Funderar även på att sy en egen Leandervagga som vi kan ha i vårt sovrum.. Dom e såå fina..


Eller varför inte en sovgunga?? dom ser jättebra ut..

  Dessa hittar du på www.sovgunga.se 

Får se, kanske kan man hitta en bra lösning.. Hade vart skönt o slippa spjälisen i vårt sovrum..
Förhoppningsvis ska vi ju flytta innan lill-n kommer...

Ne nu ska jag göra kaffe o ta mig en macka.. Skulle hellre sitta kvar hr i soffan o slappa o gosa med lillprinsen..

Ha en bra torsdag..

SLITEN JAG

JA... fy idag har jag slitit, men nu e hela nedre våning storstädad och rensad på en massa bråte.. Nu e jag nöjd men trött.. Noel har inte vart på det bästa humöret idag precis.. Men så e de ju ibland åxå.. Ett tag hjälpte båda barnen mig med städningen säkert  typ 40 minuter så damsugade Melwin hela nedre våning och Noel hade moppen och gick omkring o var jätteglad.. Jag har verkligen storrensat i skåp och i garderoben.. Efter all städning gick vi ut, jag hade ett helt lass på uteplatsen som skulle till förrådet och en del skulle sorteras i soprummet, medans jag gjorde det lekte barnen på uteplatsen. Sen gick vi bort till postlådan o postade brev..
Efter det gick vi in o började med maten.. Gabriel va på väg hem...
Idag blev det Stekt falukorv, potatis och grönsaks-stuvning, till det ska man ha en god senap och en vitkålssallad.. MUMS. Precis när vi ätit klart kom Johan o Helena. Dom hade med sig fika men Gabriel hade åxå fixat fika.. Så vi dukade undan middagen, väntade på en låååååååångsam Melwin o så vispade jag vaniljvisp...
Gabriel hade fixat Äppelpaj, den var jättegod..
Dom stannade ett tag, kul med lite besök på vardakvällen vi satt o tjötade om allt möjligt..

Sen la vi barnen, Noel fick medicin för han var så orolig o slängde sig i sängen, vi tror de var pga växtvärk..
Nu sover de båda gott och nu e det även dax för oss att sova..

Imorrn blir det storrensning där uppe åxå... Fast helst ska jag inte släpa ut nåt till förrådet som e fullt nu..
O sen på kvällen ska vi iväg en stund... lägenheten ska ju som sagt visas...

NU ska ja sova gott så jag har mkt krafter imorrn..


MAMMA... Kalle-Ponken trivs så himla bra här så han kan väl stanna här hos oss?? ha ha ha ??

Gonatt alla...

Middagar..

Sitter här med min frukost, macka o kaffe.. Samtidigt kollar jag in lite recept, jag har inga ideer längre vad som ska ätas till middag här, men nu fick jag en massa inspiration.. På helt vanlig husmanskost...
Här e några exempel..



Sjömansbiff
SJÖMANSBIFF

Ingredienser 4 port.

800 g skalad potatis, skivad i centimetertjocka skivor
10 st tunt skurna skivor av innanlår eller fransyska
6 st gula lökar i klyftor
2 msk smör
1 st purjolök
33 cl mörk och god öl
1 msk chili
Tillbehör:
1 dl kapris
1 dl rödbetor


1. Sätt ugnen på 200. Smöra en ugnssäker form
2. Bryn köttet i en stekpanna i hälften av smöret. Lägg köttet på en tallrik.
3. Stek den skivade löken och potatisen gyllene i resten av smöret på medelvärme. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar från kvarn.
4. Varva potatis, lök och kött i den ugnsfasta formen. Börja och sluta med potatis. Slå i ölen så att det nästan täcker grytans innehåll. Täck formen med folie.
5. Sätt in formen i den nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter eller tills köttet är mört och potatisen är mjuk hela vägen igenom. Ta bort foliet efter ungefär 30 minuter
6. Servera med rödbetor och kapris.


Kokt torsk med äggsås
Kokt torsk med Äggsås.

Ingredienser 4 port.
600 g torskfilé
0.5 tsk salt
5 dl fiskbuljong
Sås:
1 st ägg
1.5 msk vetemjöl
3 dl mjölk
2 krm salt
0.5 krm vitpeppar
 2 msk hackad persilja


1. Sås: Hårdkoka ägget. Skala och hacka det, lägg i en skål och ställ åt sidan.

2. Vispa ihop mjöl och lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken. Låt koka cirka 3 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Ställ såsen åt sidan.

3. Koka upp fiskbuljongen i en vid kastrull. Skär fisken i portionsbitar. Salta och lägg ner dem i buljongen. Koka på svag värme under lock cirka 3 minuter.

4. Tag upp fisken med hålslev och håll den varm.

5. Koka upp såsen. Vänd försiktigt ner persilja och ägg i den varma såsen. Servera fisken med såsen, kokt potatis och gröna ärter.





Köttfärssoppa
        Köttfärssoppa.

Ingredienser 4 port:

200 g köttfärs (nöt eller lamm)
1 l vatten
0.5 tärning köttbuljong
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
4 st potatisar
1 st paprika
2 msk tomatpuré
oregano
curry
salt
peppar

Vitlökssmör:
50 50 g smör
1 1 st vitlöksklyfta
grovsalt
bröd, t ex baguetter

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skär lök, vitlök och potatis och riv paprikan.

3. Bryn färsen i en stekpanna och tillsätt de skurna grönsakerna och rotfrukten. Häll i vatten och buljongtärning.

4. Tillsätt tomatpuré och krydda och låt koka i cirka 20 minuter.

5. Vitlöksbröd: Blanda smör, vitlök och salt väl.

6. Snitta brödet och klicka i smöret. Linda in brödet i folie och ställ in i ugn några minuter på 200 grader.





Skånsk kalops
Skånsk kalops

Ingredienser 4 port.

800 g högrev
2 msk smör
4 morötter
2 gula lökar
3 msk vetemjöl
10 kryddpepparkorn
2 lagerblad
5 dl oxbuljong
salt och malen vitpeppar


1. Skär köttet i 2 x 2 cm tärningar. Bryn dem i omgångar i en stekpanna och lägg över i en gryta. Bryn även morötter och lök och lägg över dem tillsammans med kryddor i grytan. Strö på vetemjölet och vänd ner det.

2. Häll på buljongen, koka upp och lägg på lock. Sjud på svag värme tills köttet är mört ca 1 timme. Krydda med salt och peppar. Hit kan rätten förberedas.

3. Hetta upp rätten före servering. Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor.




Gomorron, gomorron..

Fyyy vad trött jag e.. Som vanligt.. Vi e alltid uppe för länge, de e ju så, man säger att man ska lägga sig i tid men det blir aldrig så.. Usch tänk då Gabriel som gick upp 04.oo imorse.. Fyy.. Barnen vaknade halv 8 o nu sitter vi här i soffan o kollar Bolibompa.. Ska sätta fram frukosten o sen ska jag sätta fart med städningen, de e inget kul alls.
Kanske e det bra att rensa lite, synd bara att jag har så svårt för att slänga saker..

Noel har sovit brevid oss nästan hela natten, han krånglar lite, ja har ingen aning vad det kan va.. Mardrömmar kanske..
Nu ska jag jobba hela helgen denna veckan sen dröjer det 6 veckor innan nästa jobbhelg, det känns skönt att ha ändrat schema nu så jag har mer ledig tid med familjen..

Imorrn kommer mamma hem från Hemsedal, från all snö o hit till det gråa.. 
Det kommer troligen ingen snö heller men man kanske skulle ta sig en dagsutflykt till snön, för den e inte så långt borta, bara ta med picknick, varm choklad och pulkor... Får se vad som planeras.. Men det hade vart kul..

Ha en bra dag alla, i det kalla..

Skön kväll..

Har vi verkligen haft, Lagade maten direkt när vi kom hem.. Det ´var jag som stod för det idag och det blev Röd Pölse med hemmalagat mos och massa grönsaker till.. enkelt men supergott..
Barnen åt verkligen massor, nu e dom duktiga på ätandet.. De e skönt att faktiskt båda äter mkt mat, gillar inte o ge Noel föör mkt välling nu heller vill helst gå ner till 2 flaskor om dagen nu e det 3..
Men självklart får han så länge han vill ha..
Efter maten så duschade jag Melwin, Gabriel tog o nattade Noel.. Eftersom Melwin ska vara hemma imorgon från dagis så fick han vara uppe med oss o mysa..
Jag satte på kaffe o gjorde fruktsallad på melon, äpple, apelsin, vindruvor, banan och passionsfrukt, till det hade vi lite glass.. Sååå gott det var.. Melwin riktigt mös när han fick vara med oss på kvällsmys utan lillebror..
Imorrn ska jag och båda barnen vara hemma, jag ska städa o tvätta, på torsdag ska lägenheten visas för eventuell köpare, så då ska här va fint.. Vi ska åka bort på kvällen, en fika hos Mikael o Ela tänkte vi oss..
Så jag tar övre våning imorrn och nedre på torsdag.. Kan inte toksäda en hel dag. barnen måste ut åxå, blir säkert en tur till stranden..

Nu när jag ska städa så ska jag rensa smygarna, har stora blå sopsäckar som jag ska fylla med massa skräp..

Nu ska jag sova.. Imorrn blir en lång dag, Gabriel åker till STHLM över dagen o e hemma sent på kvällen..

Avslutar med bilder från våran kväll...





Lillprinsen e här igen..

Noel har haft det bra hos Annika, han har fått spaghetti o köttfärsås o så fick han duscha läänge igår.. Han var såå nöjd när jag träffade dom på stan.. De e skönt, att allt gått bra.. Tack Annika igen för att du ställde upp..

Själv har jag sovit till 13.3o idag.. Skönt var det.. natten har inte direkt vart lugn.. Men nu e jag ledig igen o jobbar först fredag natt igen.. Nu väntar vi hemma hos mamma på Gabriel o Melwin.. Snart kommer dom o då ska vi hitta på nåt gott att äta.. Blir nån husmanskost.. E så sugen på stuvade grönsaker.. 
Ställde mig på vågen imorse.. Har inte gått upp ett enda gram, tycker ju att man borde lägga på sig lite, e det nåt som e fel... 0,5 har jag gått upp o jag e i 5:e månaden ja ja de kommer väl, jag ska nog inte oroa mig.. 

På lördag e det alla hjärtans dag, som vi inte ska fira nu heller.. Det blir en kväll i Mars, då ska vi skaffa barnvakt o gå ut o äta gott o säkert se en film på bio eller bowla.. Funderar på restaurang Sorba.. Grekiskt som e så gott..
 På söndag e stora dagen för Melwin tyvärr jobbar jag hela helgen, men vi ska självklart fira honom när jag sovit en stund.. Han ska få paket o favoritmat...

Det händer så mkt denna månaden att man knappt hänger med själv.. Men det löser sig alltid..
Nu så ska jag packa ihop sakerna och sen ska vi hem o laga mat sen e det TVkväll som gäller o sängen tidigt..



Jag har hittat den...

Vårens finaste gravidjacka, denna kan jag ha hela vägen fram + efteråt, perfekt till våren och sommarens "kalla" dagar eller sommarkvällarna.. Såå glad...

vårfint...

           


       

VillerValla..

Har Underbara kläder... Jag har klickat hem, en dress, ett par byxor och en mössa till Noel..
Funderar även på dessa...



Underbara jackor till barnen...
Det e den Svarta med stjärnor på som jag just nu funderar på som vårjacka till barnen.. O så kan man ha Turkos mössa till Noel och Grön till Melwin.. Sååå fina... 

Funderar ett tag till än e det inte vår men denna e helt klart en favorit...

 

Då va man på jobbet igen...

Efter en ganska så stressig dag... Noel vaknade 07 idag, liite tidigt just idag men de e ju vanlig tur.. Redan kl 10 var han trött igen o ville sova så då passade jag på att sova jag med, vaknade igen kl 12... Skönt att få lite extra sömn nu innan nattpasset. Sen blev det stressigt, Noels grejer skulle packas, leksaker, blöjor, kläder, nappar, flaskor mm
O så skulle ja o Noel bli klara med för att hinna med bussen kl 14.. efter mkt spring så kom vi iväg och vi hann med bussen..
Mötte Annika på stan, kollade skor, o sen gick vi o fikade.. Efter det var det dags för BVC Noel har växt minsann, han väger 11875g o e 84cm lång.. Han tyckte det var riktigt kul på BVC idag.. Annika var med oss där, sen gick vi o kollade stan letade efter linne-bodysar, hittade 1 på Kappahl, o så frågade jag snällt om jag kunde beställa för jag behöver minst  4 st till.. MEN minsann här går det inte att beställa nåt inte sa en otrevlig tant.. SUR jag blev, kanske inte för att det inte gick men sättet hon hade mot mig.. Men hon har jag handlat av innan och alltid e det nåt otrevligt med henne, men jag ska inte bry mig, Kappahl har söta kläder, synd att dom inte har Internetbutik.. Så nu får jag gå till Kappahl o kolla om det kommer in fler för dom skulle fylla på sa dom..
Kollade massa andra affärer, kollade på lite till Melwin åxå så nu vet jag vad han ska få..
Efter det tog vi varsinn MoccaLatte- takeaway och så gick vi till Kvantum o handlade lite.. Annika skulle laga mat o ja skulle ha lite till denna natten..
Gabriel kom sen till Annika o vi stannade där en liten stund, satte upp Noels säng o så lekte Melwin o Noel en stund.
Sen när vi skulle gå så var Noel jätteglad, Annika hade lagat Spaghetti o köttfäsås... Han vinkade åt oss o bara log... DÅ känndes det bra..
Vi köpte McDonald´s för det önskade Melwin sig o åkte hem till mammas lägenhet, la oss o kolla Tv en stund o sen åkte Gabriel o Melwin..
Nu sitter jag här på jobbet igen, kollar CSI o datan samtidigt.. E väldigt pigg..
Ska sortera foton o sen lägga in en beställning på nätet.. Så att jag kan börja pyssla sen..

Lägger säkert in nåt inlägg till här om Internet funkar ok, de har krånglat ganska så mkt nu..

Imorrn ska jag sova... till ca 13.3o O efter det hämta Prinsen hos Annika..

Lugna dagen..

Idag har jag vart trött, ingen ork ingen lust... Tog en lååång dusch imorse, sen slappade vi hemma lite tills Gabriel var klar me allt, då åkte vi in till stan, först till södra Näs o hämta Melwins bilstol o sen en tur till läjet, kolla huset igen.. Sen handlade vi på Kvantum, blöjor, lax, potatis o lite annat smått.. Väl hemma var klockan redan 17.oo.. De e mysigt o åka omkring i bilen o titta på allt möjligt, hus, natur, havet mm mm.. 
Gabriel började med maten o jag dukade.. Idag blev det Hemgjorda klyftpotatisar, Laxfilé och en supergod kall sås, till det hade vi en sallad o så ungarnas favoriter, Felix inlagda gurka.. Supergod mat.. lite söndagslyx..
Sen har barnen lekt, ja la mig en stund efter att jag röjt undan allt och Gabriel jobbade lite.. Sen Vips var kl 19.3o Vi la barnen o nu ligger jag här igen på soffan, kollar favvokocken Jamie Oliver, men det e ju bara tragiskt o se vad folk ger för mat till sina stackars barn... Fy... Lite irriterad blir man, att man inte lär sig som förälder att laga klok mat till barnen utan ger dom hämtmat 6 ggr /vecka.. OK e de att fuska ibland till o med kanske 1 gång i veckan men fasen inte varje dag.. Det enda dom gillar e ju pommes o pizza..
Ja ja nog om det....
Undrar just om de e nåt vettigt på Tvikväll, Beck har vi redan sett men annars e dom ju alltid bra..

Imorrn ska vi till BVC på 15-månaderskontroll med Noel.. Åker in lite tidigare till staden så jag kan kolla lite i affärerna, Noel behöver lite nya bodysar.. Han måste ha bodys annars kliar han sönder sig så nu vill jag hitta bodys som e T-shirts eller linnen, och så ska dom vara vita så man kan ha dom under allt..
+ att jag ska kolla om jag kan hitta lite till Melwin i present.. 4 år- stora killen juh..
Gabriel o Melwin hämtar upp oss sen på stan o vi ska fixa så att allt e färdigt till Noel som ska sova hos Annika imorrn.. O jag ska jobba natt.. De e bara en enkelnatt så de e lugnt.. Blir säkert lite bloggande, men jag ska framförallt sortera foton, har mängder.. O så ska jag framkalla 1000 bilder. Till barnens album som knappt e påbörjade ännu.. Måste göras innan nästa bebis kommer men jag ska sitta o klippa klistra o skriva fint på nätterna när jag jobbar.. det e elt perfekt nattsyssla + att jag sitter med mina små gullungar på massa foton.. Ska fixa en liten bag som jag ska ha alla mina Scrapbookingprylar i sen ska ja visa upp resultaten..

Ne nu ska ja koppla av en stund sen ska ja sova, imorrn e en låååång dag för jag sover inte innan jag jobbar första natten då e jag vaken 1 dygn utan problem..

Ha en fortsatt trevlig söndagskväll..

Lite bilder..


Noel fin i skjortan..



Wille i farten..








En som mumsar i sig...



hela gänget i soffan..





Melwin var jättelycklig efter kalaset o hade haft sååå kul.
Vårt internet krånglar så jag sitter med det mobila o det tar sån tid att ladda upp bilder så det får räcka med dessa

Trist väder..

Man blir ju inte direkt på bra humör när man tittar ut.. De e ju inte så att man vill ta på sig o gå ut... Men idag SKA vi ut.. Måste fixa lite + att smygarna ska röjas ut o rensas, blir bara snurrig när man tittar in där och allt står ihoptryckt.. Så idag blir det en hemmadag, lite inne o lite ute + att Gabriel ska jobba nån timme senare..

Idag hade jag kunnat ligga kvar i sängen hur länge som helst.... Ibland så känns det som att man vaknar efter nån timme man lagt sig fast så e de ínte.. man ka sova 6 timmar o det känns som 2..
Har allafall bestämta att ikväll ska jag lägga mig i tid ca 21.3o o sova gott... För imorrn ska jag jobba natten mån- tis.. Sen e jag ledig o så ska jag jobba fre-lör-sön- natt åxå, detta e den jobbigaste veckan då jag har 4 pass.. Nästa vecka ska Gabriel till Grekland, från tisda-sönda..

Nu e det dags för blöjbyte på lilleman, sen ska jag lägga in lite mer kalasbilder från igår..


PS.... Ni som kommer på kalaset för Melwin den 1:a Mars.. E ni allergiska för något så meddela oss gärna...

Fullt ös hela dagen.

En rolig dag.... Imorse fick jag sovmorgon... Sov såååå gott till klockan 10, varför e det extra skönt att få sova länge på mornarna.. Sen jag gick upp har vi verkligen haft fullt ös hela dagen... Började o fixa o göra iordning för kalaset, runt 13 kom gästerna.. 2 barn kunde inte en var sjuk och en var på Bali.. Men det räckte med dom som var...
Vi åt först lunch Spaghetti o Köttfärsås o sen busade barnen o röjjde, o hade superkul.. Sen var det dags för glass o efter det hade vi Fiskdamm, 2 timmar känndes lite lite först men ändå ganska ok, de blev 2½ med allt.. Barnen blev lugna o satt stll när dom hade fiskat sin Godispåse, i den fanns det även klistermärken till alla med Cars såklart..

Jag fick en sak från Lina... TACK... fasen ja e överlycklig, Gabriel e mindre lycklig.. ha ah ah..

Melwin fick fina presenter... Ett par Spidermanskor     DS_243227_A.tif Från Familjen Persson, dom blev han såå glad för, för såna hade vi ju med på Önskelistan...
Från Alvar fick han en Busfabriken-resa, ska bli jättekul, datum e redan bestämt.. Och från Alex fick han ett stämpelset, det sysslade han med ett bra tag på eftermiddagen o tyckte att det var jättekul..

Efter kalaset slappade vi 1 timme, sen åkte Gabriel iväg o hämtade ritningar.. Kom hem, började laga TACOS o efter ett litet tag kom, Johan, Mikael, Ela & Leo... Helt oplanerad kväll, men vi ringde o då ville dom komma hit o det var kul för vi käkade gott, barnen lekte en stund sen spelade vi det nya spelet som verkligen var HELT HYSTERISKT.. Fasen vad jag har skrattat.. Ohhh vilka sjuka saker man ska göra.. Tänk er själva att man ska ställa sig upp varje gång den som sitter till höger om dig pratar o det fick alla göra.. Så det var upp och ner hela tiden, samtidigt som man gjorde det skulle man tex. göra huvud axlar knä o tå varje gång innan man slog tärningen OCH hålla reda på om dom andra gjorde sina "TVÅNG"... Ett riktigt kul spel.. ha ha ha det var längesen jag skrattade så mkt tårarna rann och jag fick nästan huvudvärk, ha ha ah...
Nu har dom nyss åkt hem o jag ligger i sängen... E riktigt trött nu efter en heldag full med spring...

Dax att släcka lampan o sova tror ja...

Lugna kvällen hos familjen Engman...

Jag trotsade vädret o gick ut med båda barnen innan... Kallt var det men Noel & Melwin hade kul o de e huvudsaken.. Vi busade lite på gräsmattan här, plockade vita "vackra" stenar och promenerade runt huset. O där på vägen fanns det minsann VATTENPÖLAR... Båda barnen tyckte såklart det var skojj så där blev vi ståendes en bra stund.. Sen började Noel bli trött... Han e inte van att gå så mkt ute, han har haft lite svårt med balansen innan men idag gick det galant..
Just då kom Gabriel så vi gick in, bytte kläder värmde oss, Noel fick välling o jag skrev matlistan.. Sen åkte vi till stan, först till Läjet, Gabriel o hans killar bygger ett hus med världens utsikt, mitt emot strandkiosken... Dom har stomrest det huset på 3 dagar och idag gjöt dom.. Det ser ut att bli superfint huset.. Nu e det bara ett skal.. där var vi bara en snabbis Gabriel skulle bara kontrollera vissa saker..

Efter det körde vi till fyndmagasinet, köpte saker till kalaset, allt i CARS såklart.. O sen till Willys... Handlade snabbt sen åkte vi hem igen, började med maten direkt, Gabriel gjorde en supergod korvgryta.. Både vi o barnen åt massor... Sen var klockan faktiskt ganska mkt, Noel gjordes iordning för säng o Melwin fick vara uppe o se på Let´s Dance med oss.. Det tycker han e så mysigt.. Så fick han en stor skål med popcorn.. Sen somnade han nästan när jag kliade honom på ryggen.. Han tycker att det e väldigt spännande att ha kalas imorgon.. De e klart de e ju hans första riktiga barnkalas.. Ska nog bli kul..

Nu ligger jag redan i sängen.. E jättetrött.. De e jobbigt o va gravid det märks faktiskt att jag e mkt tröttare än vanligt, jag får hjärtklappning så lätt, vet inte vad det e, kanske har för högt tempo helt enkelt, tar det aldrig direkt lugnt, de ska tvättas, städas, bytas på barnen, tvätta barn, laga mat, sen ska man ut, roa barnen och dessutom sen efter det handla o göra ärenden... Full rulle... Denna månaden e helt full.. nästa månad e helt lugn, då ska jag unna mig något, antingen en shoppingdag eller en ansiktsbehandling.. För nästa månad kommer min första riktiga LÖN på väldigt väldigt länge... Tror jag ska ta med min man ut på middag eller bio, för att fira en försen Alla ♥ Dag för tyvärr jobbar jag den 14:de... min andra natt så då e jag säkert som vanligt jättetrött.. + att nästa månad blir jag 27 år... fattar inte det... 27 låter liksom lite gammalt.. Fyy det går fort nu...
men allafall, när man fyller år får man unna sig nåt speciellt... Ska bara fundera på VAD...

Nu ska jag släcka lampan.. Lägga mig till rätta så kommer jag att somna efter typ 2 minuter... Så Gonatt allihop..

Ska man ge sig ut??

Sitter här o väntar på att Melwin ska äta klart, han e såå långsam nu för tiden det händer inget han kan sitta med en liten portion i ca 1 timme...
Jag funderar på om jag ska ge mig ut i detta vädret men det måste jag nog så att barnen får röra på sig lite.. Tur de inte e så långt till stranden.. Nu har elektrikerna kommit och även rörmockarna så nu fasen borde dom kunna fixa golvet för oss här..
Undrar vad man ska göra ikväll?? De e inte lätt o komma på nåt.. Men man måste ju inte göra nåt heller bara för att de e fredag.. Men de e klart de e kul o träffa nåra vänner..
Undrar just när Gabriel kommer han skulle komma lite tidigare ida o de e ju kul.. Fast sen kommer ju tråkiga ärenden ta en massa tid..
Noel har fattat tycke för Melwins alla bilar o kör omkring som en dåre, vilket inte melwin e sådär jätteförtjust i.. Tänk vad dom kommer bråkas om saker snart..... Noel e lite mkt för att slåss, de e inget bra men vi håller på o lär, han tycker det att får han inte som han vill så e vi värda en örfil eller vå.. Han e åxå en mästare på att dras i håret.. aj aj aj.. De gör inte lite ont, han släpper inte heller i första taget.. De e inte lätt o veta hur man ska göra..

Nuuuu så e Melwin snart klar.. O vad jag menar med det e ca 15 minuter, men nu kan jag börja förbereda för promenaden.. Usch vilket tråkit väder här e..

Mamma-kläder..

Dessa funderar jag på att shoppa... tycker man ska klä sig som vanligt när man e gravid, inte gå runt i sunkiga myskläder hela dagarna, joo på morgon o kväll men inte föör mkt..                                                     
              TOP från Ellos
                       Cardigan från Ellos


              Klänning i Denim perfekt till sommaren från Ellos.

              Tunika  från Ellos

                Samma tunika fast i blå/randig

                Jeans från MamaLiving

                         Jeanskjol från MamaLiving



Får ta mig en tur till staden o prova lite... det finns mkt snygga mammakläder nu o tunikor kan man ha så  det bara att sätta ett bälte över magen så blir det snyggt..
Massa ideer, men vart kan man hitta en vårjacka som inte kostar 1000 spänn? Får försöka hitta en som inte e mamma-jacka, utan köpa en större storlek..

Nu vakna Noel, dags att laga lunch sen ska vi gå ut, tror vi ska till stranden o gunga..

Vecka 17.

Kroppen: Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett.

Fostret: Skelettet är synligt på röntgenbilder.
Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen.

Egna anteckningar.
Nu så kan man nästan se att magen börjar runda till sig lite, snart e det dags att handla lite mamma-kläder, tror jag kan vänta en månad till, klarar mig fint med mina mammajeans. Jag känner inte så hemskt mkt, ibland kan jag känna lite rörelse låångt ner i magen.. Tror att jag ska börja äta lite järntabletter nu. Denna månaden e verkligen fullproppad så det kommer gå snabbt till Ultraljudet nu bara 2½ vecka kvar. Det e det vi ser fram emot mest just nu, så att man vet helt säkert att bebisen mår bra och utvecklar sig som den ska. Det e det viktigaste, sen kan man nog slappna av lite mer. Ser inte direkt fram emot att bli stor igen men det e ju såå värt det.

Äntligen helg...

O vad händer idag?? Just nu väntar jag på att elektrikerna ska ringa, så vi får löst vårt golvproblem..
Båda barnen sitter o kollar bolibompa o snart ska Noel sova sin 1:a gång.. MEN jag har ingen välling hemma, min kära man glömde köpa det igår så nu väntar jag på att han ska komma med ett paket. Ja måste vara hemma idag så att gubbarna kommer in i lägenheten.
ÄNTLIGEN, har Josefin (www.alltforforaldrar.se/prinsessan) fått sin efterlängtade bebis, de e en mammablogg jag följer o tycker att den e jättebra. E inne flera gånger varje dag för hon uppdaterar ofta..

I eftermiddag ska vi till stan, vi ska hämta fågeln hos mamma o så ska vi handla allt till Melwins barnkalas som e imorgon.. ballonger, serpentiner, tutor, muggar o tallrikar, tror Melwin vill ha CARS-Tema. Sen ska det handlas till lunchen o efterrätten, Eftersom Melwin inte äter tårta så vill han ha gass-tårta o bjuda på..

Nu vet jag att det inte e hemligt längre... MÅSTE bara säga GRATTIS... till Johan o Helena som väntar TVILLINGAR..
Fasen vad kul 2 bebisar..  ALL LYCKA TILL TILL ER!!!



Nu ringde Gabriel, hans kompanjon e på väg hit med välling, ha ha ha ha stackaren... Men de e bra för det börjar bli dags nu.. Välling o sängen kl 11..

Melwin pusslar sitt CARS-pussel om och om igen han tycker det e jättekul, Noel leker mest med sitt, de e inte så lätt.. Men han lär lite för var dag..

Har lite bilder som jag ska lägga in här åxå..

Igår vid middagen..



Noel äter själv..



Noel duschade lääänge igår



Håret åxå..



Snodde dessa två bilderna från systers blogg..





Nu ska ja kolla runt lite på andra bloggar, som vanligt..
medans jag har skrivit detta inlägg så har jag hunnit få välling av snällaste Martin , vika tvätt, hänga ny tvätt. O så har jag lagt Noel.

Melwin sitter med en Hulkenglass framför TV´n får se vad vi hittar på sen ida.. Nu ska här va lugnt tills Noel vaknar igen.. Sen får man väl gå ut trots skitvädret..

Ha bra fredá..

Ohhh...

Först vill jag bara säga, fy för dig pappa.. dålig humor..

NU... ÄNTLIGEN kom Gabriel hem... han har jobbat tills nu... med sig hade han 2 små hamburgare o 1 mellan chokladmilkshake till mig.. såå gott nu när ja e svinhungrig.. Ja måste ändra mina matrutiner jag blir hungrig först vid 13-14- tiden på dagen o äter första målet, sen e de middag vid 17-tiden o sen e ja hungrig igen vid 22-tiden, inte alls bra detta..
Tror de e för att jag jobbar natt o sover till 14- o då äter jag frukost, de flesta käkar innan de lägger sig på morgonen, får nog försöka börja med det. Men hur lätt e de o äta när man e svintrött... Men jag tror de e tvunget, jag kan inte hålla på o äta på kvällen.. Än har jag inte gått upp i vikt men jag lär ju göra det om jag ska fortsätta så här..

Nu e mamma i Hemsedal o hälsar på busungarna där uppe i 1 vecka.. Så jag o Gabriel ska hämta PIPPIN imorgon så stackaren får lite sällskap.. de ska bli kul o ha han här ett tag.. Kanske till o med kan försöka tämja honom lite mer.. han e redan lite tam men inte fullt tam..

Nu ska jag snart in i duschen sen ska ja sova..

Idag har det blivit mkt bloggande, mest för min egna skull, fördiva tiden..

GONATT..

ÄRLIGT!!

Sitter o kollar Sveriges Värsta Bilförare på TV 4 och e minst sagt chockad, har såna körkort, de e ju fasen livsfarligt, inte ser dom knäppisarna om det kommer ett barn eller något i vägen för dom.. Blir bara arg när jag ser sånt, sen tycker dom att det e lite coolt åxå det gör mig ännu mer arg.. För fasen tänk på vad som kan hända o ta det lugnt.. Hoppas fasen på att ingen får sitt körkort tillbaka.. DE e riktigt ILLA..

Anitha möter en ambulans i skogen. Foto: TV4



bilden e från www.tv4.se




Enkel middá

Blev det för oss idag, hade ingen alls lust att stå vid spisen länge idag.. Ibland e de kul att laga mat men ibland känner man inte för det.. Vi åt pommes, köttbullar o brunsås idag.. barnen tyckte allafall att det var väldigt gott så det behöver inte vara så speciellt alltid.
SNART, eller i April så får vi våran halva gris... Vi har beställt från en bonde utanför Varberg, så får vi bestämma själva åxå precis hur vi vill att den ska styckas, kommer bli fint med en frys full av kött, precis lagom till sommaren då man grillar mycket.. Skulle vilja ha tag på nötkött åxå men hur lätt e det? Om någon vet kontakta gärna mig...
Hade inte vart fel med både nöt o fläsk-kött i frysen..

Innan ringde chefen o jag fick 3 natt-pass till... yippie.. Då faller mina andra pass bort i den andra gruppen o det känns bra för då slipper jag jobba helger, de e helt perfekt, då jobbar jag alltså bara 1 helg på 6 veckor, o jag o Gabriel kan hitta på masa skoj på helgerna. Annars skulle jag ha jobbat 3 helger av 6 så nu känns det som jag fått ett ÄNNU bättre schema..
Ibland har man tur. Och timmarna blir nästan detsamma, nu blir det 5 timmar mer men de e bara bra det..

NEEEE nu ska jag ta o Duscha lilleman här, Melwin har kompis här idag till kl 19, grannens barnbarn heter Jacob o e lika gammal som Melwin, helt perfekt. Så nu bestämde vi att när han e hos sin mormor så ska dom fortsätta leka för dom kommer jättebra överens, först var dom ute en stund o spelade bandy, sen har dom vart inne för de e för mörkt ute.. de e kul me en kompis så nära.. O vad jag förstod så e han hos sin mormor ofta..
Det konstigaste e att dom e så lugna, de e bara bra, ha ha ha ha

Ne, nu e Noel trött på mig dags att göra han klar för natten, först duschen sen välling...

En liten sak..

Till er som kommenterar... Jag svarar under era kommentarer, så ni vet..
Ja blir så gla´av kommentarerna även fast det bara står lite.. Men många vet inte ens att man kan kommentera.. Så ni som inte vet, nu vet ni..

En annan idé jag har..

OM vi ska flytta så att jag får inreda ett barnrum så vill jag göra det med dessa... WALLIES - farm.. Så söta dekaler och för 649 kr får man 72 stycken jättedekaler.. att sätta hur man vill, sen när man tröttnat (barnen blivit äldre) så e det bara att ta bort dom från vägen o måla eller tapetsera om.. Låter super..



åxå ifrån www.pippilotta.se 

Man får mycket Ideér när man kikar omkring... Idag har jag spenderat mkt tid vid datan, finns inte så mkt att hitta på faktiskt.. Men nu ska jag laga mat, Gabriel lämnade nyss Melwin hemma så skulle han jobba över nårra timmar för att imorn ska dom gjuta o då måste allt stå klart..
Sen ska vi mysa framför Bolibompa i soffan bara jag o barnen.. O vid 19-20 kommer Gabriel hem o ida e de en hel del på TV att se..
Imorrn kommer dom o fortsätter med vårt golv.. Hoppas dom hittar felet, allafall så kommer det troligtvis va fullt hus imorn en stund, ja e glad bara vi slipper ha 25-28 grader i lägenheten..

Ne dags att ställa sig vid spisen, får se vad jag hittar på idag..

Drömma får man...

Kollade runt på PippiLottas hemsida och hittade dessa underbara sängar..

                     

Såååå fina... 3495 kr styck, men då går den att göra om 3 gånger.. Man kan ta bort några spjälor och sen kan man göra om den till en barnsäng utan spjälor...
Men jag vet inte... Tycker det e väääldigt dyrt för en barnsäng.. MEN, om man e händig kan man fixa en själv... Sååå kanske kanske kan en liknande modell stå hos oss fter sommaren...

En ny favorit..

HULKEN ISGLASS FRÅN DIPLOMIS...  

Prova den Grön och lila glass med smak av cola och vattenmelon.. barnen älskar den..  O ja med..

Melwins önskelista, så som jag tror..

Många frågar vad Melwin önskar sig o jag har ju sagt innan att jag ska lägga ut en lista här.. Ska försöka..

Melwin växer såå fort så kläder vore en perfekt present. Nu har stora killen 116 i klädstorlek.
Här e några kläder som han själv önskar sig.


   Cars tröja från H&M 129kr

  Cars tröja från H&M 129kr

Batman tröja från H&M  129 kr


SpiderMan tröja från H&M 129 kr


   Skjorta från H&M 129 kr

jeans Cars från H&M 198 kr


munkjacka från H&M 198 kr


Vårjacka från H&M 249 kr


Böcker läser vi varenda kväll..

      

                                                          



DS_243227_A.tif  Spiderman vårsko, från DinSko 279 kr STRL 28


DS_243018_A.tif  Spiderman Gummistövel, från DinSko 199 kr STRL 28



Så.. här e saker som han verkligen behöver och med tryck som han älskar, de e Spidermna o Cars som gäller.. Även Wallie o SvampBobFyrkant e favoriter just nu..
Hoppas ni som frågar att ni fått lite tips nu...

Torsda

O här sitter jag, vaknade med världens huvudvärk men det börjar gå över nu. En kopp kaffe gjorde susen. Här har vi hunnit med mkt redan, Runevads har vart här o kollat golvvärmen o kommer snart tillbaka, det var nog inget lätt fel på den så nu e dom i stan o hämtar grejjer, jag vet inte alls vad som händer, bara allt fixar sig så blir jag glad..
O de lovade han, att han skulle lösa allt innan dom lämnade det.. Så skönt..

Noel e världens goaste unge idag.. Såå mysig han bara går omkring här o e glad, såna dagar gillar vi. Han börjar bli stor nu, han e inte den där lilla bebisen längre utan faktiskt en självgående egen person. Han syselsätter sig själv med sina skor just nu och det e självklart jättekul.. ha ha O det bästa e nog att han kan låna Melwins Transformersrobot nu en stund när han inte e hemma. Annars så får ingen röra den för Melwin, ha ha Han Älskar sin nya leksak o den får vara med överallt, tillomed på natten i sängen, hur mysigt det nu kan vara o ligga brevid en sån hård grej, men det e säkert för att ingen annan ska få tag på den..
Tror de e bästa att plocka bort den när de e dags för kalas på lörda..
Alla som vi har bjudit utom 1 kommer, den som inte kommer på kalaset e just nu på BALI... (inte alls avundsjuk nee)
Ändå blir det ett ganska litet kalas 5 stora barn o 2 små.. (wille o Noel får roa varann)
Zillah o Totte- en ny skiva, undrar om barnen tycker den e kul, jag vet inte alls vad vi ska ge till Melwin, han har läääänge önskat sig en Wallie- film så det ska han få en, sen tror jag ett Mulle meck data-spel vore bra.. Inte för att han får spela så ofta men de e bra att börja med tror ja.

Igår kväll var vi inne på Hajen en snabbis o köpte Lego till Oliver som vi skickade med mamma upp till Norge nu, vi hittade ett superbra paket det innehöll 1 polishelicopter 1 brandbil och 1 ambulans, det tror jag Oliver blir superglad för. Melwin blev lite svartis... Sån vill jag åxå ha... ha ha men dom måste lära sig att man köper presenter till andra.
Jag tycker det e lite fel åxå när man har kalas att båda barnen får paket för att de e "lite" synd om den som inte fyller år som inga paket får.. MEN så e det ju, dom måste ju lära sig att var o en har sin födelsedag..

Ne nu ska jag fixa lite till här hemma annars blir det en lugn dag här.. Såå synd att de inte blev mkt mer snö än så här.. Blir säkert inget vidare i år heller..
Samtidigt längtar jag till våen, så härligt det ska bli.. Köpa fina vårkläder till barnen..

1:a Mars börjar inskolningen på det nya dagiset, spännande... Pratade med Melwins bästa kompis mamma o vi ska fortsätta hålla kontakten, det känns så himla bra..
Hoppas nu han kommer trivas på det nya, det kommer ju vara väldigt annorlunda för honom.. Att inte ha material att arbeta med kommer vara en stor förändring, och nu har han börjat skriva siffror och lära sig lite engelska, allt sånt faller ju bort sen, men vi får lära lite smått hemma..
Sen känns det skönt att veta att vi e välkomna tillbaka till dagiset som vi har just nu om det skulle kännas bra.. Och det e ju inte helt omjligt om vi bor i stan sen om nårra år.. Nu ska han allafall inte byta förrän det e dags för skolan..

Ne.. nu måste jag sluta skriva här.. Blir bara en massa tjat..

Ha de bra alla..

Tisda o Onsda

Känns som att tiden inte räcker till, eller orken rättare sagt, har inte skrivit nåt här på 2 dagar nu..  Jag e nämligen sjuk... De e såå jobbigt o tråkigt.. Som tur e har jag Noel som sover 2-4 timmar per dag.. Då kan jag lägga mig på soffan o sova jag med.. Så här händer inte mkt alls just nu, vi latar oss bara..
Gabriel hämtade Melwin på dagis vid 13-tiden o körde hem honom, då hade dom köpt en massa glass med sig hem, såå gott de e när man har ont i halsen..
Noel tycker säkert att jag e jättetråkig, de e tur att det inte e ofta man ligger såhär.. De jobbigaste måste ändå va huvudvärken, för hade man sluppit den hade man nog orkat göra lite mer än att ligga ner..

Tisda.. Igår var jag åxå krasslig men det var ändå ok.. Ja o Noel vaknade halv 9. Vi tog det lugnt hemma röjde upp lite för att sen ta bussen vid 14- till stan.. Där gick vi en snabbis in på Lindex, kollade deras kläder, så fina. efter det mötte vi mamma på Netto, handlade lite där åkte sen vidare till Willys o handlade mer där. Sen hämtade vi Melwin på dagis.
Vi åkte hem till mamma o Noel var trött/skrikig.. Vi började med maten..
Fläsk med löksås o potatis.. + våfflor med färska bär o grädde till efterrätt. Gabriel kom hem vid halv 6 och strax därefter kom Annika.. Vi käkade tills vi nästan sprack så gott var det..    
                                                                                    




Efter all mat satte vi oss i soffan o glodde lite TV.. Ännu en trevlig kväll.... På måndag ska Noel sova hos sin fadder Annika för jag ska jobba natt och mormorn ska till Hemsedal. Jag tror detta kan gå jättebra, Noel känner ju Annika nu..

Nu kommer gabriel vilken minut som helst, vi ska käka korv stroganoff o ta de lugnt idag..

På lördag e det dax, Melwins 1:a barnkalas.. Ska bli jättekul.

Förresten... Melwins släktkalas den 21:a kommer vi att flytta. Gabriel kommer att va kvar i Grekland då. Vi ber om ursäkt för detta men hoppas att ni kan komma den 1:a mars istället  det är en Söndag.


Ha en bra Onsda i snön alla..

Grillkväll ute i kylan..

Japp.. då har vi grillat med, kallt var det men ändå skönt, jag hade massor med kläder på så ja slapp frysa, barnen å vi åt korv o lekte lite ute.. Tog lite bilder men tyvärr så blev de inga bra bilder ute, det var precis skymmning och blixten tog bara reflexerna men jag ska visa er några bilder som blev hyfsat ok allafall..
efter grillningen gick vi in, gjorde fika o barnen lekte en stund, nu har Lina o Andreas o barnen åkt igen o vi ska lägga barnen sen e de TVn som gäller..
Ikväll blir det att gå å lägga sig tidigt..

Här kommer lite bilder från kvällen..








Mkt maat.



syskonen..



Wille käkar korv..



Melwin i farten



Dålig bild men
ändå..



Kolla Noels tofs. ha ha ha ha



Vänner tror ja minsann..



Underbar bild på Wille...



Städ-dag..

Ohh fasen va de e tråkit o städa, men de e ju ett måste ibland.. Nedre våning e snart klar o då ska ja upp o ta resten, nu sover noel så jag passar på att kolla datan 10 min..
Imorse vakna noel redan 07.. Vi fixade välling o la oss igen, men då vakna Melwin åxå.. sen dess har dom härjat omkring och jag har gått med världens huvudvärk.
Ska snart ta på melwin ytterkläder så att han får gå ut en stund, men senare ikväll blir det massa spring üte åxå för då ska vi grilla korv o busa..
Lina, Andreas o barnen kommer åxå hit..

Har en rolig nyhet... Melwin har fått ny dagisplats... Yes,yes, yes Dom ringde imorse o så glad ja blev..
Nu ska vi bara säga upp den nuvarande platsen sen kan han börja.. Hoppas att vi kan få sluta nuvarande dagis efter februari, har hört att dom vanligtvis har 2 månader men vissa kan va snälla o släppa lite på det..
vi har mer o mer insett att det inte funkar o ha honom varenda dag.. Hoppas, hoppas..
Isf börjar inskolningen redan 1.a Mars.. Perfekt..

Samtidigt som jag e glad att han ska byta har jag lite dåligt samvete, men jag tror att det försvinner ´snabbt om han bara får komma till det andra stället och få nya kompisar..
Dom kompisarna som han leker mkt med och tycker mkt om ska vi hålla kontakten med...
dom bästa killkompisarna kommer nu på Melwins kalas den 7:e februari..
Ja detta kommer säkert gå jättebra, det e bara att vara så positiv som möjligt för Melwins skull..

Ne nu ska jag fortsätta med städningen..

Ha en bra måndá..

Bilder från veckan..

Noel sjuk men de e alltid kul o bada..



massas diadem e fiiint tycker Noel..



Kolla så svullna ögon han har stackaren..

Goding..



Lite kul kan man ha på Gekås...




Nu ska vi snart kolla lite film o bara slappa framför Tv´n..
Barnen sover gott..
Idag har noel vart mkt bättre så nu e han nog frisk snart.. Hoppas, hoppas..
Idag har jag verkligen vart jättetrött hela dagen, huvudet har värkt o helst skulle jag bara vilja sova, men då kan ja nog inte sova inatt.. Just nu e de Antikrundan, ett av mina favvoprogram.
Man kan bli chockad av vad saker har för värde.. Bäst att kolla upp innan man slänger saker o ting som e lite gamla..

innan filmen ska ja kolla runt lite på mina favvobloggar..

Lördá & Söndá

Igår när vi kom fram till svenljunga så stod dom med maten nästan klar, vi var ju lite sena + att det var glashalt på vägen så vissa sträckor körde vi i 50.. Där bjöds det på Biff Stroganoff m ris o sallad, det var jättegott.. Efter det så kom Ulla o Tora ut med en massa julklappar till barnen, jag blev nog mer chockad än barnen.. Melwin o Noel har ju redan fått julklappar tänkte jag.. Melwin fick en jättefin Transformers.. av moster Tora.. Noel fick napp o napphållare från RockStar baby.. O så fick dom pussel CARS o en rulle papper till staffliet av morfar o Ulla..







Vi och Tora fick åxå paket....

Ett sällskaps-spel som säkert e jättekul.. Vi får ta en spelkväll me vännerna snart.



Och så fick vi 6 st vättar, dessa figurer har jag börjat gilla mer o mer o tänker nu samla
på dom.. Blev jätteglad..
Dessa vi fick igår e månadsvättar, o vi fick februari, maj, juni, juli, oktober, november..





TACK igen för fina klappar...
mer om figurerna på www.gnomy.com
när vi hade öppnat paket o barnen lekt en stund så var det fikadax.. Och Ulla ställde fram
en jättefin tårta.



tårtan var supergod...

Här e söta lillasyster..



Noel pusslar nya pusslet me nya nappen i munnen..



Klockan blev snabbt mycket o barnen var trötta o otåliga, Melwin sprang bara runt o fjantade sig o lyssnade inte alls på någon så vi tyckte det var bäst att åka hem.. Så strax innan 19 åkte vi hem..
Vi hade 2 barn som somnade nästan direkt i bilen..
På vägen hem stannade vi p Ica i Ullared.. Köpte våtservetter o chips..
Sen åkte vi in till Hemmakväll o hyrde 3 filmer..
O när vi kom hem la vi barnen o sen kollade vi film, såg på 2 st igår.. Sådär bra var dom inga superflmer direkt..

Idag Söndag..
Hade jag sovmorgon.. Kl var närmre 12 innan Gabriel kom upp o väckte mig.. Sååå skönt dte var att få sova ordentligt.. tror ja behövde lite sömn..
Gabriel skulle åka till sin Kollega o lämna lite papper så jag o barne bakade lite..







Det blev kladdkakemuffins och en sockerkaka..





Efter baket så var det meningen att vi skulle åka till Sjön o grilla korv, men klockan började bli mycket och Noel var jättetrött så Gabriel lagade Pasta med Carbonarasås.. Supergott..

Och medans han gjorde det så gick Melwin ut en sväng o lekte här utanför.. Nu sitter vi här mätta o trötta.. Kvällen blir lugn här hemma.. Imorrn e de dags för Gabriel att jobba igen o ja e ledig.. Ska fixa lite hemma o om det e lika fint imorrn ska vi gå ut.. O senare på eftermiddagen när Gabriel kommer hem igen så ska vi grilla korv här ute på ängen.. Ne nu så... dax att göra nåt vettigt..