VECKA 31

Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av t.ex stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som t.ex att gå i trappor och bära tunga saker.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan 8 cm i diameter och fötterna knappt 6 cm. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.

Egna anteckningar:

ja vecka 31... Inga större förändringar, börjar känna mig gnällig med ryggen men det gör så svinont alltså..
Efter en dag kan jag knappt sitta i soffan, så därför blir det mkt Tv i sängen just nu..
Det kryper i mina ben.... Såååå jobbigt.. Men de e bara att stå ut..
Annars känns allt toppen, bebis e mest vaken på kvällarna, sparkas och trycker mot revbenen, känns ibland som att man e full av båmärken på magen för att man e så öm..
Nu e det inga små kickar direkt, bebis e stark och trycker ut sina små fötter i sidorna..
Puttar man tillbaka så får man en ännu hårdare putt.. Precis som att bebisen blir irriterad när man stör deras rörelser..
Melwin gillar att känna på magen och prata om bebisen...
han tycker detta ska bli jättemysigt o vill gärna vara med o bestämma namn mm mm
Då e man snart klar.... Denna graviditeten har gått rekordsnabbt...
Trots alla smärtor så e det väldigt mysigt...

Snart e vi 5 i familjen... Stora familjen.... Harregud det trodde man inte för bara 1 år sen.. Som allt kan ändra sig...



Namn:

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?