jobbenatt

Har suttit på jobbet o scrappat ihop ett kort... Blev väldigt nöjd o det tog sin lilla tid, e ju nybörjare o det tar tid med allt småpill...

Visar det senare..

Idag efter att jag sovit o vaknat av att mannen kom hem från Göteborg så drack vi kaffe på altanen, jättesköönt ute ju, Johan var med hemma.. Efter det gav vi oss iväg till staden o körde till Färgtema, där fick vi syn på den hemska olyckan som hände i förmiddags då en skadades så alvarligt att han avled, dessutom efter att rånat Guldfynd, så himla tragiskt..
På färgtema köpte vi färg till panelen hemma, svindyr var den men vi behöver en "spärr"- grundfärg eftersom de e gammal furu...

Efter det gick vi in på Ö&B innan vi åkte hemmåt..

När vi kom hem skruvade jag ihop skåpet, YES... Det e klart, fan vilket jobb det var men jag e supernöjd nu.. Jag har många planer på vad som ska ske med det.. :-)
MEN jag hade glömt knopparna så vi gick in på Tullhuset i stan o hittade riktigt snygga där så nu sitter dom på... Riktigt kanon.. Ska bli skoj o se det på plats sen...

kl 16.3o var det dags o hämta barnen, :-) ohh saknar ju dom när dom går heldagar på dagis, det hade gått jättebra för Tim han var jättelessen när jag gick men det gick över på en 5 minuter ungefär.. Noel stortrivs o vinkar hej då nu o han har kommit in i det totalt o han e så stolt när han har gjort en massa saker, dom kallar han för 1:e pusselmästaren på dagis, ha ah han sitter med pusel väldigt mkt o han kan alla pussel utantill nu. Samma e det hemma, det e största intresset nu o har varit det ett tag..

Vi gick in hela familjen på Fyndmagasinet mest för att köpa en Pirat-dress till Melwin för på lördag ska han på Pirat-kalas, häftigt värre :-) Han ska vara kapten så en sådan hatt blev det + en dress med dödskallebyxor, vit t-shirt o en svart väst, han kommer bli grym....

När vi väl kom hem sen åt vi o snart kom mamma för att hämta mig, tiden har inte räckt idag, superstressad fick jag ihop mina grejjer o sagt hej då till familjen, många pussar o kramar..

Vi solade innan jobbet idag, för mig blev det 16 minuter, ha ha, det var lite för tufft med 20 minuter sisst.. Idag var det skönt o ligga där i värmen o precis när jag nästan somnade så släcktes solariet..
Nu sitter jag här o ska göra det i 7½ timme till.... Sen ska jag sova, sova...

Nu ska jag lägga in bilder.... :-)

mobilt bredband...

Jag e skitsur för inatt har jag gjort 2 försök att blogga o lägga in bilder, först har jag suttit o laddat upp bilder o det tar sin lilla tid o sen har jag skrivit en massa text, men så har mitt bredband kopplat ifrån sig.. O så hoppas man att det man skrivits sparats lite, men NEJ första gången försvann allt och andra gången försvann hälften.. :-( Bilderna ligger kvar eftersom dom e uppladdade så det e lätt att bara infoga dom, men nu orkar jag inte försöka igen, tar det i eftermiddag.. Jag e sjukt trött...

Vart ute extra många gånger inatt på balkongen.. Detbästa för att hålla sig vaken "tycker jag" e coca cola o kaffe... Så det har blivit lite av det kan ja säga...

Nu längtar jag efter min säng... Åhhh det ska bli så himla skönt, alla barnen ska vara på dagis o Gabriel ska till smärtcentrum i Gbg...
Sova, sova o sova e det enda jag tänker på, så kl 8 ungefär kommer jag ligga under mitt stora goa täcke o säkert snarka på stört...

Det sket sig...

Med bullbaket, FAN, plockade fram en massa grejjer o sen när jag insåg att ALLA min bakgrejjer e nerpackade blev jag skitsur, just det mitt kök har ett minimalt utbud just nu, eftersom ja, det ska ju snart rivas o jag hade väl inte tänkt mig o baka när jag stod där o packade ner allt..
Men det får bli att köpa en ny kavel..

Sitter nu o väntar på att barnen ska komma hem :-) Sen åker vi till skogen o ser om vi hittar lite trattisar, o gör vi det får det bli innehållet i min fläskfilégryta jag ska göra sen...
Barnen älskar när vi gör små skogsturer o det behövs inte mer än ett par timmar för att det ska kännas skönt... Det e speciellt fint nu när höstens alla färger börjar träda fram, tycker det e så himla fint, allafall så länge man slipper att frysa...

Bilder kommer.... Vet att jag vart dålig på det nu i dagarna..

Onsda..

Försov oss idag så det blev en stressig morgon o nu e barnen på väg till dagis..

Idag tror jag att jag ska baka lite bullar.. Får se om jag hinner det sen, har köpt allt som ska till o det vore härligt att fylla frysen nu med bullar så man kan ta fram när man får fikagäster...

Först ska jag fixa till hemmet som på något vis alltid e lika rörigt på morgonen, kläder överallt o leksaker ligger huller om buller.. ja ja bara att ta tag i saken...

Igår när Gabriel hade hämtat barnen från dagis åkte vi in allihop o handlade på Willys o sen hem, packade upp matvarorna o sen åkte vi hem till Andréa o barnen o drack kaffe o barnen dom lekte på lekplatsen..

Efter ca 2 timmar åkte vi hem o jag började med maten, det blev hemmalagad köttfärssoppa o nybakat bröd, MUMS!! Gjorde en 5 liters gryta nästan helt knökfull..
Sen var det läggdags för barnen o jag följde med mamma in till staden o vi solade på drop in- solariet som ligger brevid China Sea.. Efter solningen gick vi o skvallrade lite med Anki över en kopp kaffe innan vi åkte hem..
Det var varmt, shit det känndes som jag brände mig, men det gjorde jag inte, tycker knappt det syns.. ha ha, men ikväll blir det en solning till innan de e dags för jobb inatt..

Har lite bilder från gårdagen men dom lägger jag in sen när jag har lite mer tid på mig.. :-)

Tim e värsta piggelin just nu, han e frisk, wiii.. Riktigt skönt att känna igen honom igen, go och glad o ganska vild..

Ne nu ska ja ta en liten stinkbomb här, imorgon blir det troligen dagis för lilleman...

Ha en fin solig och något kylig onsda... :-)

Tisda..

Idag e Melwin och Noel på dagis, gissa om jag hade en glad Melwin imorse? ha ha han har längtat, då e det inte lätt o vara sjuk.. Varenda dag känns som en vecka.. Rastlösa Melwin e äntligen i form...

Har faktiskt redan kommit en bra bit på vägen här idag, ska slänga in en maskin tvätt sen kan jag koppla av.. Skönt o vara klar i tid, synd bara att alltför många mornar e man så slö så man väntar ett tag innan man gör det dagliga o då e man ju inne i det att allt går i ett.
Idag funderar jag på om jag skulle baka lite, vet inte ännu, men det kanske hade vart skoj..

Brorsan kommer ut en snabbis sen åxå för att hämta sina vinterdäck..

Här e annars inte alls kul just nu, jag börjar bli riktigt less på att vara hemma, i 4 veckor snart har vi haft barn med vattenkoppor o man kommer ju ingenstans.. :-( Ska bli sköönt när detta e över..
Bara att kunna åka till stan o ta en fika kommer att vara lyx.. Nu hoppas jag att vi kan gå till simhallen på fredag åxå, vet inte riktigt hur barnen kommer se ut, alltså det kan ta upp till 14 dagar innan skorporna försvinner, men man tycker det ser så illa ut..
Tim e alert o pigg o snart e alla hans koppor åxå torra.. Det e bara det att man ser ju hur dom ser ut o då kanske det inte e alls bra o åka till simhallen, men på fredag är det 12 dagar sen dom fick koppor så det e ju ingen fara, dom smittar inte längre allafall..

Vi får se...

Kanske lämnar jag Tim med pappa så att dom stora allafall får bada..
Sen hoppas jag att vi kan fortsätta med det alla fredagar nu..

Igår kom Ela hit en stund o drack lite kaffe innan hon skulle hämta Leo på dagis, vi pratade en massa o det var riktigt mysigt för vi har inte sett varann sen Gotland, bara för att Leo absolut inte skulle bli smittad av mina barn innan dom åkte till Cypern.
Senare kom Anki o Johan o med sig hade dom en hel påse med chips, dipp o godis.. ha ha
Så vi hade myskväll kollade på Idol o tjötade en massa..

Ne nu ska ja passa på o duscha medans Tim sover sin första lur... Han sover ännu 2-3 ggr per dag, trött kille som växer o utvecklas i rasande fart...

STORT GRATTIS

Säger vi till Mikael o Ela som väntar tillökning till familjen... Vi e himla glada för er skull....

En fin blogg...

Med en massa tips om heminredning :-) Om man gillar den gamla stilen då...

Klicka HÄR för att komma direkt dit...

utmanad av Lina...

Att visa er den 10:e bilden i 3:e mappen....


ha ha ha ha ha Ja man ska ju ta den som det hamnar på.... 


MÅNDA

Då var vi åter inne på en ny vecka, jobbar 2 pass onsdag o torsda natt... Sen e det 3 nätter nästa vecka o sen e min efterlängtade långledighet här :-)

Idag e jag vaken efter natten o det känns, men jag kommer troligtvis somna samma tid som barnen ikväll... Det e svårt o först sova sen försöka piggna till i hyfsad tid för att sen somna på kvällen igen, hade jag jobbat 3 nätter på rad så hade jag inte kunnat vara vaken idag men nu var jag ju ledig i lördags eftersom Tim skadade sig..

Ska alldeles strax gå ut med barnen, Noel e på dagis, så jag får försöka roa dom andra, dom känns inte sjuka längre, dom e superrastlösa men får inte gå till dagis ännu för kopporna e inte riktigt torra ännu..
Melwin lkan troligtvis gå imorrn eller på onsdag, har pratat med fröknarna o e han feberfri o har torra koppor så e de ok att han kommer, o han har vart feberfri nu sen i onsdags..

5 dagar utan feber då tycker jag att han kan gå, han vill verkligen inte vara hemma mer, han vill till dagis..

JO.... Vi åker till Hemsedal snart den 7:e drar vi på kvällen o stannar till måndagen, blir bara 4 dagar men det e mest för att mamma skulle åka upp nu o hämta hem en massa saker som står kvar i syrrans förråd..
Då tänkte vi att vi lika gärna kunde åka med o samtidigt få träffa syster med familj en helg. Anki o Johan ska hänga på åxå.. :-)
Det blir fiske för gubbarna o en massa skvaller för oss tanter.. ;-) Ska bli himla skoj allafall..

Näe här händer annars inte så mkt, Tim verkar inte ha ont längre, har inte heller feber, men han får Alvedon + Ipren till natten så han ska kunna sova gott.
Svullnaden har lagt sig lite lite men han ser ändå konstig ut, det kan ta en vecka innan vi ser hur han egentligen ser ut..

På lördag ska Melwin på pirat-kalas. Roligt med tema tycker jag, nu ska vi på jakt efter en piratklädsel åxå, han ville vara Kapten sa han, ha ah...
Idag ska jag försöka måla klart det där JÄKLA skåpet, e så trött på det nu... Vill bara ha det klart.. Sen ska jag gå på väggarna... Vi ska grunda 2 ggr o sen måla med den dyra färgen o vi hoppas att det räcker med 1 gång när vi har grundat innan..
Till helgen får vi reda på lite mer hur vi ska göra med köket o golvet o så tänkte jag försöka få fatt i en målare som kan lasera taket medans vi e i Hemsedal, vore perfekt.. :-)

Näe nu e Tim galen, får nog ta på han kläder o gå ut...

Tjing....

Efterlyst....

För er som inte redan vet så handlade Efterlyst i veckan om en misstänkt våldtäktsman som rör sig i Varberg, Han rör sig runt PS-skolan, Träslöv och Willys... Han har försökt få fatt i tjejer 4 ggr under sommaren men har som tur e inte lyckas... Håll koll alla ni som brukar vara i området, eller varna  ni åxå så att alla vet om detta, för vem vet, vad händer om det skulle bli så att han lyckas en kväll...
Hemskt!! Hoppas dom får fatt i honom - SNABBT...


Jobbar...

Då var man tillbaka, har bara en natt kvar nu, eftersom jag fick ordna in Lina som var snäll o tog mitt pass igår när det blev kaos hemma efter att Tim ramlat...
Nu har jag totalt 5 nattpass kvar innan jag e långledig :-) Känns alltid lika bra....

NU ska jag ta tag i mitt körkort, jag måste verkligen ta det, det tar emot o behöva ta det men jag inser att det e tvunget nu.. Så imorrn ska jag försöka fixa iordning ett lämp, eftersom mitt gått ut sen länge länge.. Sen e de bara att plugga på och så ska jag sätta ett rimligt mål för när det ska vara färdigt...  Hoppas att jag lyckas...

Idag har vi inte gjort så mkt tog en lugn morgon o sen efter en go frukost gick vi ut hela familjen, fick röjt undan lite o så fixade vi lite med barnens koja...
Sen kom mamma o senare även Andréa, det blev en snabbfika innan Andréa skulle hämta Filippa från ett kalas på våran gata.. Sen fick barnen bada o det gjorde dom ett bra tag o då hann jag dammsuga o plocka iordning + att byta alla sängkläder...
Sen blev det en dusch för mig o kl 18.3o hämtade mamma mig o vi åkte in till Kinarestaurangen o satte oss o beställde in mat... I lugn o ro satt vi där o åt gott i 2 timmar, hur mysigt som helst...

Sen var det dags för jobb....

Imorrn blir även den en lugn dag, vi e hemma mest nu när barnen har koppor ibland blir det en tur med bilen o då får ågon av oss stanna i bilen med barnen medans den andre går o handlar eller gör ärenden.. Melwin vill jätte-gärna åka till dagis, men han hade någon koppa kvar nu som inte torkat ännu, så han blir hemma troligtvis kan han gå på onsdag... Han e jättepigg o har en massa energi o så saknar han sina kompisar...

Tim får bli hemma hela veckan... Han e långt ifrån kry ännu...

Jag sitter o spanar in shabby schic sidor på nätet o har hittat en hel del fint, i vårt "nya" hem sen vill jag ha en lantlig stil, tycker det e så himla mysigt o hemtrevligt...
Ska försöka lära mig att måla patina åxå för då kan jag fynda möbler på second hand o sen förvandla dom till lantligt snygga...

Usch, jag läntar redan efter min säng.... :-)

Igår var jag så utmattad efter allt som hänt hemma med Tim, sjukhusbesök o den nervositeten jag bar på så jag slocknade på soffan redan kl 21... Vaknade 03 inatt för Tim ville ha välling, sen somnade jag gott om igen o vaknade 7.3o... Trött o sliten, fick man en massa timmars sömn, himla skönt...

Återkommer imorrn.... :-) Sov gott...

Lilla Tim..

Varför har han alltid sån otur, detta e riktigt jobbigt...

Igår, vaknade jag vid 14.15 tiden, gick upp o gjorde inget speciellt bara tog det lugnt.. Tim var inte på humör, han har vart ganska gnällig nu en period när han vart sjuk. Rätt som det e så slänger han sig rakt ner i golvet här hemma, utan att ta emot sig själv o ansiktet smäller ner emot golvet och det smäller riktigt högt, Gabriel plockar upp honom o tröstar, sen ser vi vad som har hänt, hjälp...
Han har ett 2 cm långt jack på näsryggen och det såg svart-blått ut samtidigt som det sipprade ut blod.. Ohh jag hatar sånt här.... Ringer till Neptunus o vi får komma på direkten, Gabriel skyndar sig iväg... Jag stannar nervöst hemma med dom andra barnen..
Efter ca 4o minuter kommer Gabriel hem igen o säger att vi måste åka ner till Halmstad. O nej, då undrar man verkligen vad som e fel.
Jag ringer hit mamma så hon fick passa dom stora för jag ville gärna åka med o hjälpa till med Tim.
Efter ett tag kommer hon och nu ser inte Tim alls bra ut, han e supersvullen i ansiktet. Vi sätter oss i bilen o kör, Tim skriker o skriker men efter ett tag somnar han en stund..

Vi kommer ner till Halmstad o får vänta utanför med en remiss eftersom Tim har vattenkoppor... Ganska snart får vi ett rum o får gå direkt in i det utifrån gatan...

Vi väntar o väntar o väntar, både jag o Gabriel e riktigt hungriga, så jag letar upp en bankomat, tar ut pengar och ska köpa varsin chokladbit i en sån där automat, men tji fick jag den tar mina pengar o när jag tryckte in vad jag ville ha så sa den jäkla maskinen att jag skulle lägga i mer pengar, SUR som attans blir jag o går till kassan på akuten, säger vad som hänt o det enda hon säger e att vi kan tyvärr inte hjälpa dig, vi har ingen tillgång till den. SUCK.... inga pengar fick jag tillbaka heller.. :-(

+ att dom skiter i vad jag sagt, dom sätter ingen lapp på maskinen heller.... Kanske e det där dom plockar ut dricksen ;-)

Till slut efter 1½ timmes väntan kommer DR: FLUM in till oss, (ne han hette inte så, men jag kallar honom det) 
Han tvättar Tim medans både jag o Gabriel får tvångshålla honom... Sen försöker han tejpa ihop såret på Tim o det tar sin lilla tid, jag o Gabriel får fortsätta o hålla en vrålandes Tim, stackaren...
Sen ska han då försöka sätta en slags tejp över allt, men han får inte till det, han springer ut o hämtar ny tejp o lyckas till sisst få till det, men det ser inte bra ut o det släpper redan efter några minuter. Då diskuteras det om att ge lugnande o sen limma, men vi tyckte att när vi väl var igång och Tim redan var ledsen att vi kunde hålla honom en stund till..
O detta gick då mkt bättre, visst han vrålade o skrek o vi fick hålla honom hårt som tusan men det var över på 5 minuter...

Sen kollade doktorn näsan o kände lite på Tim sen fick vi åka hem... :-)
Vi kan inte se så mkt just nu han e så himla svullen så vi får se näsan sen om några dagar om den är sne eller bucklig.. Håller allt jag har för att det ska bli normalt igen..
Det som hänt med näsan + alla vattenkoppor han har i ansiktet gör så att han ser ut som ett liltet minimonster just nu...
Han har även 2 blåögon och näsan e illröd.. Fy för detta...

Efter en hyfsad natt vaknade han kl 7.3o o nu e han igång igen... Springer o håller på.. Känns som att det kan vara dax för en hjälm.. ha ah, iallafall att ha här hemma när han e mer vild än tam...


Här e han idag lille prinsen, skönt ändå att han e glad...



   




Trött...

Nu e jag inte pigg, jag e tröttare än vanligt, usch... Men nu får jag snart åka hem o sova, alltid lika skönt... Ibland får jag nån slags energi när jag kommit hem o fortsätter att vara vaken, men nu när jag har 2 nätter till måste jag sova...

Kollat på en massa skit på Tv´n, ibland e det bara tråkigt.. En massa kanaler o ingenting sevärt, tur man har webb-tv och nätet så man kan sitta o glo på en massa annat här...

Nu ska jag packa ihop mina saker o idag hoppas jag att barnen mår bättre, eller att Tim mår bättre för han har lidit värst...


Ha en fin lörda alla... Tebax efter sömnen... :-)

Lilla Svea...




Var hos oss igår med pappa Johan medans mamman sjöng i kören... Nu får vi hoppas att Svea åxå får vattenkoppor och att hon får det väldigt lindrigt...

Här e hon sötnosen...










Köket idag :-)

Redan så mkt ljusare, det kommer bli sååå bra sen... (just nu väldigt rörigt... )

3 nätter...

Känns tungt just nu, men det går, de vet ja juh... Men första natten av 3 e altid jobbigast då har man så mkt kvar känns det som...

iallafall så har vi trots sjuka barn haft en trevlig dag... Melwin e jättepigg igen o känns helt frisk bara det att han e prickig o fortfarande inte riktigt läkt. Men energin har vart på topp idag o det ser ljusare ut.. Tim har vart bättre på eftermiddagen o var ute med oss ett bra tag på eftermiddag/kvällen o hade humöret uppe. Han ser dock väldigt sjuk ut ännu o febern den håller i sig..

Vi har kört en sväng idag, vi har kollat lite på bilar o jag var snabbt inne på Willys o handlade, sen när vi kom hem kom Andréa o barnen o vi fikade o drack kaffe ute medans barnen lekte, Tim han sov ett bra tag efter bilturen.. Kl 17 kom Lina, Andreas o barnen o vi skulle grilla korv o hamburgare... Barnen lekte kanon o Filippa ville absolut inte åka hem så dom stannade så Filippa fick grilla lite hon med.. Vi satt ute framför elden till kl 19, sen gick vi in, satte på film till barnen o så la vi Tim, vi vuxna la oss i soffan o glodde Tv, tjötade o drack kaffe.. Kl 20.3o fick jag åka med Lina o familjen in till jobbet.. :-)

Här kommer bilder från dagen...

Min lille sjukling ligger o myser i soffan...




Noel på väg till logopeden imorse...



Melwin har fått tillbaka gnistan.. :-)



Noel o Wille...



Filippa..



Korvgrillar-gänget...




Syskonen...




Alla barnen på samma bild, ingen tittar in i kameran, men kul har dom..



Om jag vore rik....




Armani, har superfina kläder även till de små...








även dessa finns på babyshop.se

Molo...

Jag vill gärna ha en MOLO-fleecedress till Tim nu i vinter, dels för att han ännu åker mkt vagn o kan sitta i åkpåsen varmt o skönt med en mjuk overål o dels för att det e smidigt när man bara ska in o handla eller bara åka i bilen... Var supernöjd med denna dressen förra året då han var bebis, han frös aldrig...




Det blir nog denna grå, tycker den verkar vara mest smutstålig...





Men även denna e snygg, får fundera ett tag till tror jag, men snart e de nog bäst att beställa så man alldeles säkert får tag i en...






499 kr på babyshop.se

39 graders feber o supergnällig..

Stackars lille Tim, han e verkligen sjuk, o jag som trodde att han skulle få det lättast, han har det verkligen värst..
Melwin har knappt haft någon feber o inte Noel heller, o så självklart får Tim världens jobbigaste, han e full med koppor nu med...
Har läst allt jag kan hitta om vattenkoppor just nu på nätet och det e vanligt med feber innan kopporna bildas o kanske någon dag till, men om den inte avtar efter 3-4 dygn så ska man kontakta läkaren o det gjorde jag... Så nu väntar jag på att han ska ringa upp o dom trodde jag skulle behöva en annan febernedsättande medicin till honom.. O den måste man få på recept så de e bara att vänta....
Tim har så fruktansvärt mkt koppor i hårbotten och i ansiktet, det ser inte alls skoj ut, men nu har det gått 4 dygn sen den 1:a koppan o då ska det inte bildas fler, enligt det jag läst på internet och jag håller verkligen mina tummar o tår på att detta bara blir bättre o bättre nu... Samtidigt tycker jag synd om Gabriel som ska ha detta själv på nätterna, jag ska ju jobba 3 nätter nu så det blir inte skoj om Tim inte kan sova ordentligt..
2 nätter nu har vart riktigt jobbiga, Gabriel o Tim har legat på soffan halva natten o sen har jag försökt ta Tim hos mig i sängen o ibland har han somnat gott. Annars gnäller han, vrider sig och man ser att det kliar, för han kan inte ligga still...
TACK o LOV e detta en engångssjukdom och det kommer att kännas skönt sen när det e över, då behöver man aldrig mer bekymra sig över att dom ska få detta hemska igen...
Igår hände det grejjer här i huset, övre köksdelen e nu helt borta, Det känns skitskumt, redan sååå mkt bättre, vi går hela tiden o säger till varann, att detta kommer bli grymt snyggt sen när det e klart.. :-)
Vi har fått klartecken när det gäller köket, det blir STÅT- från Ikea, jag gillar det för att det har den lantliga känslan, sen kommer spishäll, ugn, ny diskbänk, blandare och nya bänkskivor...
Dom hade även tittat ut ett snyggt ekgolv, kommer bli kanon... :-)
Jag längtar tills det e klart, det kommer att ta en massa tid...
Jag tänkte strunta i o måla igår, men när Idol var slut plockade jag fram alla delar till skåpet och målade i nästan 2 timmar, det e väldigt tidskrävande... MEN jag tror att skåpet kommer bli riktigt fint sen, det e ju åxå lite av den lantliga känslan på det o jag funderar på att dra det lite med kol sen så det ser ännu mer slitet ut.. Får se hur de blir...
I helgen blir det inte mkt gjort, jag kommer vara dötrött på dagarna o sen ska jag jobba på nätterna.. Nu kommer en tuff period med 8 pass ganska så tätt, men efter det e min långledighet, 2 veckor, alltid lika go känsla... :-)
Näe nu e det dags att röja fint i stugan..... Blir en hemmadag här, måste bara in o handla blöjor o lite nattamat till mig... Återkommer ikväll, när jag sitter på jobbet...

vårt kök just nu...

Jättesnyggt, men igår och idag har jag o mamma rensat o tömt skåp o lådor, nu ska det snart rivas ner..



Genom att ta bort dom fula överskåpen kommer det bli ljusare i köket, sen ska bänken som står där rivas helt o in kommer en köks-ö.. Tror det kommer bli riktigt snyggt... :-)

Varning för vattenkoppor-bilder...

Ja gud, idag har jag fotat barnen, mina små fina som nu har bölder över hela deras små kroppar..
Tycker så synd om dom, speciellt när Melwin sitter o studsar för att det kliar så mkt...

Såhär e det hemma hos oss just nu...














Idag har vi även haft besök, hoppas nu att Saga o Wille blev smittade båda 2 så att dom får det samtidigt med...








Fulla med prickar...

E mina barn just nu, usch va jobbigt, Tim har det värst eftersom han även har feber o därav lite gnälligare... Han har haft oturen o fått mest koppor i ansiktet så han ser inte allt för kul ut nu, stackaren.. Melwin har många på magen o ner mot ljumsken, men även han har mkt på huvudet och en del i ansiktet, STORA bölder blir det ju, Tim har mindre men Melwins e svullna o känns stora som en 50:öring..
Hoppas hoppas det börjar bli mkt bättre snart, dom torkar ju ganska snabbt, o nu e vi inne på 4:e dygnet så dom ska ju kunna få nya koppor nu imax 3 dagar till. Sen tar det ca 2 dygn för dom o torka åxå...


Jag ska ta foton på mina prickiga gullungar, men just nu ligger batteriet på laddning.. Så dom får jag bjussa på i eftermiddag...
Nu ska jag sätta igång på dagen här... Ser ju ganska fint ut ute allafall..
ha en fin dag.... :-)

Då va de dax igen...

För vad?? En ny vagn SÅKLART.... Ska sälja våran nuvarande o köpa en ny, en sulky, Noel vill aldrig sitta i vagnen nu för tiden så då känns det smidigare med en sulky, o dessutom kan man sätta dit en ståbräda, o då kan Noel stå där om han blir trött i benen.. :-)

En Scooter blir det, så man lätt kommer fram i skogen, och i terräng...

VILKEN TYCKER NI E SNYGGAST?? HJÄLP MIG NU E NI SNÄLLA....














Snygga va????

Tråkinlägg...

Usch, känner mig bara tråkig just nu....
Igår hade jag en dag då jag var off hela dagen, efter jobbet somnade jag på soffan, vaknade efter några timmar o var vaken en stund sen somnade jag igen, när Gabriel hade hämtat Tim o Noel från dagis så var jag vaken o åt middag o vi hjälptes åt att duscha o lägga barnen, sen somnade jag på soffan igen, man kan säga att jag sov en hel del nästan ett dygn för på natten sov jag lika hårt, jag behövde nog det- så tänker iallafall jag...

Melwin o Tim har fått vattenkoppor nu, inte lite heller, harreguuuud så Melwin ser ut och han lider av det... Det kliar o han tycker inte att det e skoj, Tim han har feber o e lite gnällig men han märker inte av kopporna så mkt.. Han kliar inte alls så jag tror inte att han berörs så mkt. Men han har åxå ganska många, på sätt o vis e det skönt att dom får riktigt mkt för då kan man vara garanterad på att dom inte får det igen...

Idag har jag gått o vart nervös hela dagen... Jag kände nämligen en STOR knuta i nacken på Tim... Direkt ringde jag till Neptunus o frågade och det dom trodde var att sköldkötlarna hade svullnat iom. infektionen han har i kroppen men dom ville att jag skulle komma in ändå så dom fick känna igenom honom..
GUD, 1000 tankar i mitt trötta huvud, tänk om det e nån farlig knuta....
Mamma kom o fick lugnat mig lite, vi tömde 6 st köksskåp o sorterade en massa bråte i köket, senare kom även Anki... Vi åkte till doktorn med Tim kl 16.2o och äntligen kunde jag helt andas ut, det var som dom trodde, inget farligt bara väldigt bra, för blir dom svullna där när man har en infektion betyder det att man har ett bra immunförsvar..... Tack gode gud tänkte jag o gick glad därifrån...
Hämtade ut en liter Alvedon på apoteket innan vi åkte hem...
Fortsatte i köket, Anki o mamma fixade maten o Gabriel var ute en stund me Melwin o Noel...
Vi åt god torsk-gryta m potatis o rivna morötter, riktigt gott o till efter-rätt blev det våfflor med sylt, glass o grädde. E ännu propp-mätt...

Nu sitter jag mest o håller tummarna för att barnen ska sova gott inatt, Noel han e på dagis på dagarna o tycker det e jätte-kul..
Melwin e väldigt besvärad av sina koppor o nu ligger han i vår säng o sover, han ville det så efter att vi pudrat honom en massa så somnade han om gott, han får Alvedon + Tavegyl mot kliandet.. Tim han får bara Alvedon mot feber.... Han har vart vaken en del inatt så jag hoppas hoppas att han sover bättre inatt..
O så håller jag även tummarna för att Melwin ska slippa få mera vattenkoppor imorrn, tycker gärna att det räcker nu, det e fruktansvärt många.. Ska fota honom o visa, om han godkänner det, men de tror jag för han visar gärna upp sig för folk som e här.. :-)

Nu ska ja sova, ska fixa mera imorrn, mamma kommer hit o äter frukost o sen hjälper hon mig, SNÄLLT... Både med tvätt o packning får jag hjälp o det e lyx för mig, jag kommer liksom ingenstans själv känns det som, sen e det faktiskt mkt roligare om man e 2..
Lina o hennes barn kommer hit o ska bli smittade, det e dags för dom nu och jag tycker det e bra, för man ska ha vattenkoppor när man e liten, helst inte över 5 om jag får bestämma, ju yngre man e desto lindrigare blir det.. Man ska inte behöva gå igenom ett helvete som vuxen o få det då.. Jag var 18 o var typ död i 2 veckor... Mammas dåvarande sambo fick bära mig fram o tillbaka till köket när det var middag o jag fick även ha hjälp till toan... :-( INTE kul, det kan jag nog säga att det var det värsta jag vart med om, + kikhostan som jag fick när jag var 23, 2 barnsjukdomar när jag var "vuxen" kikhostan höll i sig i nästan 4 månader... Stående på Cocilana var jag o hostade så jag kräktes o gick ner en massa massa i vikt... Dessutom ville man njuta av att vara mamma till världens finaste Melwin som föddes samma år... Det var en jobbig tid...

Näe, nog om det....

Imorrn hoppas jag på en fin dag, solen ska skina så tvätten kan hänga ute, barnen ska vara glada o slippa febern och jag ska vara pigg o gla o ha orken till att måla färdigt mitt skåp... Med dessa tankar ska jag nu somna o hoppas på att det slår in imorrn... :-)

Gonatt o sorry för dålig uppdatering, jag har sovit, alldeles för mkt, men men det behövdes, kroppen sa ifrån o trots att jag ville göra saker hemma så orkade jag inte... Nu e jag lite mer ikapp med sömnen o även lite positivare...





....

Kom helt enkelt inte på någon rubrik just nu.. :-O

Idag har jag haft fullt upp, på morgonen tvättade jag lite sen var klockan ganska mkt, jag gjorde mig iordning o hängde med Gabriel o hämtade barnen..
O eftersom jag skulle på möte kl 15 stannade jag kvar i stan, Gabriel lämnade mig på China Sea, där åt jag lunch med Anki o Johan såå himla gott, och väldigt skönt o få sitta i lugn o ro o äta.. Efter det fick vi skjuts ( det ÖSDE ner) o jag hoppade av vid sko-affären.. Hittade ett par tuffa skor till Tim... O sen gick jag snabbt in på Bokia o köpte lite scrapp-saker, Filippa står på tur nu...

Sen höll det upp ganska så ok med ösregnet så jag gick till Kvantum o missade första bussen o då funderade på om jag skulle promenera till jobbet, men ne jag vågade helt enkelt inte, inga regnkläder o inget paraply.. TUR att jag valde bussen för det började ösregna igen...
Satt sen på P-Möte i 1½ timme o efter det handlade ja o så kom Johan o Anki o hämtade mig sen var vi strax hemma hos mannen o barnen :-) Såklart hade jag saknat lite...

Snabbt blev det mat o Tim provgick i sina nya skor, gick kanoners... Melwin blev hängig under middagen o snabbt förstod vi att det var något på gång... Jajjemen VATTENKOPPOR...
Jag såg snabbt prickarna o Melwin fick alvedon o la sig i soffan en stund...
/då e de hans tur att vara hemma från dagis i 1½ vecka nu då/

Klockan gick snabbt, kollade lite Tv, drack kaffe sen var det dags att åka tillbaka till jobbet o här sitter jag nu o jobbar hela natten...

Coolt!

Kolla in dessa, skulle jag vilja ha till Tim.. Tycker dom e riktigt tuffa...


picjoke

HÄR kan du lätt ladda upp dina bilder o göra om dom i olika teman, rätt roligt, om man inte har annat för sig :-)






Underbart....

Kan inte komma på något annat ord som beskriver denhär bilden... (Tim 3 veckor)


Melwin...

Ska alltid fåna sig när jag tar kort....






Scrappat...

Mitt första kort, det blev till Nova-Lee, såhär såg det ut...







En röra när allt e framme...


Cirkus....

I veckan var vi ju på cirkus, här e dom bilderna... (tyvärr ganska suddiga... )












Kalas hos Wille...

Födelsedags-killen med sin present......



Fika-dags...




Kalas hos Nova-Lee...

Bus-Tim, go o gla o lite skitig...


Puss på dig snygging...

Ha ha, hon fastnade i gåvagnen o vi var bara så elaka o fotade innan vi hjälpte henne..

Lek, lek o lek...

Skorna fick hon från oss + en matchande adidas-dress...

Barnen hade ballong-krig...

Här fick jag honom, smygaren som var på trappan hela tiden...

Stora tjejjen 1 ÅR'

Hurra, hurra, hurra

För söta Nova-Lee som fyller 1 år idag....



O så var helgen redan över...

Fy vad fort denna helgen har gått, vart tog den vägen... Har knappt hunnit njuta med barnen hemma innan det e måndag o dags för dagis, vilket resulterade i att Noel var på skit-dåligt humör o ville inte ta på sig o inte göra någonting... Måndag, tisdag o onsdag ska dom vara hela dagar för nu jobbar jag månda o tisda- natt.. Ska se till att vila mkt idag för jag känner mig trött.. På torsda o freda ska dom vara korta dagar o jag hoppas verkligen att vi kan bada på fredag..

I lördags var vi mest hemma, vi var snabbt inne o handlade bara o sen var vi hemma o fixade... Vi slappade o tog det lugnt, Gabriel var iväg på ett möte o mamma var här på en fika, barnen var ute o lekte i ovädret o jag bakade en "frusen" cheesekake med hallonsås...
Jag ska ge er receptet, den är sååå GOD...
Vi hade myskväll o åt framför Tv´n sen fick barnen se film på sitt rum o jag pausade från målandet o scrappade lite på kvällen... Tycker det e kul, men svårt att få till det så som man vill ha det...

På söndag morgon gick vi upp tidigt o fixade iordning hemmet o kl 10 kom våra hyresvärdar, vi fikade o pratade om köket, golvet och väggarna... Nu e det kalrt, wiiii väggarna i vardagsrummet blir kritvita- yes, o taket kommer att laseras...
Köket blir nytt, vitvaror, kakel, bänkskivor,diskbänk :-) Sen ska även golvet bytas, eller vi kommer lägga ett klickgolv över det nuvarande...
Tror ni det kommer bli fint sen? Ja e överlycklig, men inser samtidigt att vi kommer få bo hemma hos mamma ett tag o att det kommer ta tid innan allt e klart...
Men huset kommer bli kanon sen....

Efter att dom åkt var barnen ute o lekte o jag fixade iordning allt inför kalasen, strök skjortor o packade väskan...
Kl 13.15 åkte vi hemifrån och började med att rösta, jag är inte så insatt, bara lite- tycker det e så tråkigt med politik o jag tycker dom står o ljuger en massa, men jag röstade på det jag tyckte kändes bra, men det blev ingen vinst och det hade jag räknat med...
Efter det lämnade vi Melwin på Superbowl, han skulle fira Alvar som fyllde 6 år... Vi åkte vidare hem till Lina som hade barnkalas för Wille...
Vi köpte bara en liten grej till Wille för eftersom inte Saga fått något från oss ännu tänkte vi bjuda både Wille o Saga på en Busfabriken-biljett...
Kl 16 var det dags att hämta Melwin o när det var gjort körde vi mot Falkenberg för att fira Nova-Lee som fyller 1 år idag...

Där var det full rulle, en massa kakor o tårta o mkt tjat med en massa folk.. Vi stannade där ett bra tag men när kl var 19 gick det absolut inte mer, Tim var så trött stackaren, han tjöt o var på dåligt humör, han kunde inte slappna av heller så vi åkte hemmåt o han somnade på stört..
Väl hemma slappade vi hela kvällen, trötta allihop...

Detta var våran helg, med en hektisk men väldigt trevlig söndag.... Tack för fina kalas... :-)

Bilder kommer... :-)

Fredag o Lördag....

Igår var vi iväg tidigt, vi åkte till Göteborg och träffade en läkare som var riktigt bra, Gabriel har träffat han en gång innan och nu var det min tid, så jag skulle få lite information om vad som egentligen händer o sker och jag åkte där ifrån med mer kunskap och framförallt vetskapen om att detta kommer att ta tid...

Nervskador tar lång tid, det är bara att inse och kämpa frammåt o försöka leva så normalt det bara går...

Efter det tog vi en liten mini-shoppingtur, Gabriel var ganska dålig o orkade inte men en present e klar nu allafall..
När vi kom hem så kom mamma hit, vi åkte in så vi hann gå på Bokia innan vi skulle hämta barnen och kl 14.3o var vi på dagis och hämtade superglada barn, vi skulle ju åka o simma i simhallen..
MEN då ringer Andréa som åxå skulle följa med o sa att de 2 små bassängerna var stängda pga. olycka.. VA?? Varför ska vi ha sån otur, barnen började gråta men efter att jag förklarat att det kan vara någon farlig bakterie i vattnet så gick det ändå ok, vi åkte till Herbert´s istället, och det var uppskattat det med..

På kvällen målade jag skåpet en gång till och sen när jag gjort det plockade jag fram stora scrap-booking lådan o började fixa ihop ett kort, e väldigt nöjd, men det tog sin lilla tid, jag ska visa imorgon, när vi gett kortet till den som ska få det.. :-)

Satt till kl 12 på natten o sen la jag mig o kikade igenom Panduros katalog, finns för mkt man skulle vilja ha, men det får vänta..

Nu ska vi sätta igång dagen här, vi hoppas att simhallen e öppen, men det e ingen som svarar så jag e lite tveksam, har dom stängt på lördagar?

Vi får se vad vi hittar på.. Soporna ska in till tippen allafall o sen ska det fixas lite inför mötet med hyresvärden imorgon..

Ha en bra lördag, hälsningar från byggarbetsplatsen- vårt hem..

phuuu...

Målat, målat o målat..... MEN förhoppningsvis blir skåpet bra sen när det e klart... :-)

Idag har vi vart på circus, Tim var så faschinerad, han stod rakt upp i mitt knä o tittade o hänge med och var jätteglad, allafall i 40 minuter, sen somnade han i mitt knä... :-) Melwin tyckte det var coolt och Noel han var lite rädd ibland, speciellt för buktalaren som hade en ful låtsas-struts på armen... Alla barn skrattade utan Noel....
Det var väldigt rligt sa han allafall efteråt så det var nog uppskattat... Det e alltid kul o åka på sånt med barnen, dom blir så glada...

Efter det åkte vi hem, tog en fika o sen satte bygget igång. Här ser ut därefter åxå ska ni veta, trots att jag försöker hålla efter så e det slipdamm o grejjer överallt... Längtar tills det e klart, jag har en dead-line... Noels födelsedag... :-) 5 veckor kvar...

Tur att det kommer byggare hit o fixar...


Imorrn ska jag med Gabriel till sjukhuset, Sahlgrenska i Göteborg... Får se hur det går, han har vart sängliggande i 3 hela dagar nu i veckan o de e inte så kul, jobbigt för Gabriel men även för oss i familjen... Usch vad jag hatar att den där operationen gick så fel, fasen att det skulle hända oss och speciellt just nu... :-(
Ibland har jag sånt agg emot hela skiten, men de e ingen idé, det e bara att acceptera nuet och försöka förstå och hjälpa så mkt man kan...
Hoppas för allt i världen att det blir bättre sen... Annars e det inte kul...

Efter det så ska jag o mamma till simhallen med barnen, kl 14.3o kommer Melwin hem ifrån fredagsutflykten o då drar vi direkt, det var jättelängesen nu, ska bli riktigt skoj, synd bara att Gabriel inte orkar följa med... Men men det kommer väl det åxå, när vi kan göra allt tillsammans igen...

Tack och Lov så finns min mamma, världens bästa... Som ställer upp, alltid, hon e min ängel just nu, vi hittar på mkt med barnen, sånt som Gabriel inte riktigt orkar.. Hon kör o hjälper oss så fort vi behöver, och jag kan aldrig vara nog tacksam för all hjälp jag fått, både med hemmet, barnen och städ & tvätt...

Ärligt så tror jag att jag hade vart riktigt nere om inte hon kom hem just när Gabriel blev dålig... Jag hade vart ensam och begränsad... Tänk bara alla dom dagar som han vart inlagd på olika sjukhus.... Jag som hatar att vara själv, definitivt att sova själv, jag sover dåligt o har helst alla ungar i sängen för att kunna skydda dom med mitt liv, "ifall något skulle hända" ...


Min mamma e den bästa i hela världen (tycker ju jag såklart )

Ne nu har jag vart vaken alldeles för länge igen, dax o borsta tänderna o lägga sig, lösa lite korsord i sängen o sen släcka lampan o sooova...

GodNatt....






Overålerna e här....

Och jag e sååå NÖJD, jättefina och alldeles perfekta visade dom sig att vara, nu e dom provade och undanlagda, och snart e vi redo för vintern, det e bara skorna som saknas... :-)


Vinterkillarna....









Noel blev lite sur när jag fotade.. ha ha.. Sluuuta nu mamma....


Rusk....

Usch för detta väder, det blåser för mkt nu, inte alls trevligt, hoppas det blir bättre under dagen...

Igår hade vi full rulle från ca kl 13 till sent på kvällen, vi kollade på bil o så var jag inne på Babyhuset, nu e jag sugen på en sulky till Timpa... Får se hur jag bestämmer mig ska fundera lite först, e ju nöjd med vår Phil&Ted men den e lite svår o köra i skogen, o vi e ju mycket ute så en vagn med 4 hjul skulle definitivt vara bättre o köra på skogsvägarna..
Kollade på En Emmaljunga Scooter, dom e så himla mysiga o ombonade, medans Brion ser kal och tråkig ut, det blir ingen Brio Race allafall det e vi helt 100 på..

Sen hämtade vi barnen som var på dagis, o alla kläder som blir nu, känns som man har packning för en vecka när man åker dit o sen allt med tillbaka igen..
Efter det hoppade jag in på panduro o köpte en textilpenna, dax o märka alla kläderna.. Sen körde vi hemmåt, fick tvättat lite o fixat, sen var det matlagning o Tim fick sig en dusch, sen kom brorsan, o strax därefter kom mamma... Vi fikade, tjatade o glodde Tv.. En fullspeckad eftermiddag o kväll, men väldigt trevlig.

Lina ringde till Gabriel i förrgår o sa att hon hade biljetter till Cirkusen som ska vara i stan idag.. OJ, det hade jag helt glömt av, skulle egentligen följa med mannen till sjukhuset, men barnen skulle tycka cirkus e så kul så självklart hänger vi med idag..
Det var ju snällt att vi fick gratisbiljetter med.. :-)

Så, kl 12 hämtar vi barnen så får vi se vad det e för cirkus.. Det e säkert en upplevelse för barnen. Noel o Tim har aldrig vart på cirkus, bara Melwin 2 ggr innan. Det e ju satans dyrt o gå på cirkus, typ bara biljetterna för vår familj skulle kosta över 1000 spänn, sen ska man ha popcorn o sånt med.. Dyrt nöje som e över på 2 timmar...

Nu ska jag ta tag i ett tråkigt hem, grejer överallt, var för trött igår för att orka ta tag i det... Så nu ska jag passa på, Första dagen på över 2 veckor som Noel e på dagis idag, hoppas att det går jättebra...

Ha en fin Torsdag alla... :-)


Dax...

Nu har jag legat på soffan tillräckligt, efter 2 koppar med starkt kaffe så e jag någorlunda ok.. Jag e trött givetvis, men efter frukosten tänkte jag att det e lika bra o vara vaken så att jag somnar tidigt ikväll....

Nu e det nog med att sitta o glo på gamla bilder... Men det e samtidigt skoj.. Lägger mest in dom för min egna skull, tanken är att jag ska göra min blogg till en bok sen.. Vill att den ska finnas kvar i familjen som ett minne sen, det kommer säkert inte att vara gratis när man väljer att göra det, förhoppningsvis bloggar jag några år till... MEN oavsett vad det kommer att kosta så kommer det att vara värt det, tänk o få ha denna bloggen i bokformat, tänk vilket minne för barnen sen...

Nu ska jag fixa iordning lite innan sen gå ut o slipa på skåpet, eftersom jag inte han fixa med det alls i helgen som var så ska jag försöka få till det denna helgen.. :-)

På söndag e det en massa kalas, Melwin ska till Alvar o medans han e där åker vi till Wille som fyller 3 år på lördagen. Sen när vi hämtat Melwin kl 16 från Super-Bowl så ska vi ner till Falkenberg för att fira Nova-Lee som blir 1 år på måndag... En fullspäckad söndag o säkert kommer man äta alldeles fööör mkt tårta...

År 2007

Var även det bästa året, för det var då vi fick Noel till familjen... Ännu en perfekt liten bebis...


Här e lite bilder från den tiden...

Magen var inte riktigt lika stor denna gången..  (några timmar innan Noel kom)



1 timma gammal Noel.. Ännu ett mirakel...



En stolt och glad storebror..







Hemma-mys...



Liten blir snabbt stor..



En härlig dag på stranden...



Sover gott i den stora sängen...



Dopet... :-)



Syskon- Love...





Saknar....

Det gör ont att titta på denna bilden, min älskade Shira.. Den underbaraste häst jag någonsin stött på.. Hon var så snäll och lugn samtidigt som hon var superkul att rida på, hon visste vad som gällde när jag satt på ryggen, då fick hon busa lite och vi fånade oss mkt tillsammans, och när en oerfaren ryttare satt på så blev hon så försiktig, denna häst kommer jag alltid ha med mig i mitt hjärta och fick jag chansen så skulle jag köpa henne tillbaka..
Hon såldes tyvärr när mamma bestämde sig för att sälja huset, då hade både jag och syster fått barn och hade inte tiden till att hjälpa mamma med alla hästar..

År 2005

Var det BÄSTA året, det var då jag blev mamma till världens finaste Melwin... Gått igenom en massa foton nu och minnena kommer tillbaka.. År 2005 var det år som jag fick uppleva den totala lyckan, att få en frisk och en alldeles perfekt liten son...

Bjussar på lite bilder....

Ja o Gabriel, jag var stor, alldeles för stor för att ta på mig en sån tunika.. ha ha 18 kg +




Kanonkulan stod rakt ut.... (vår fina hund Happy var med på den tiden)



42 veckor, sliten jag va....



Äntligen kom han efter en 4 timmars jobbig förlossning...



Melwin första dygnet...



Amningen var inte så lätt, det tog oss 3 hela dygn innan vi lärde oss, både jag o Melwin, som vi kämpade... o som han skrek.. Sen när det var igång var han världens snällaste bebis..





En vecka....



2 veckors goding...



Mys hela dagarna....






Melwin o Oliver i mormors knä...



Med morbror Jonas...



I gåstolen ute  trädgården...



Melwin o Oliver...



7 månader...



Med farmor...



Melwin var vild, därav den roliga hjälmen..  Den hjälpte till att hindra många bulor..




Första pulkåkturen, roligt var det...



Julen 05






Boktips...

Denna boken läste jag för några år sedan, när den var precis ny, den gav otroligt mycket, det är en toppenbok som e så himla läsvärd...

Läs den....



ÖVERLEVAREN 
Berättad av Benny Rosenqvist för Staffan Sjöberg

Benny Rosenqvist har en unik gåva han är medial. Hans livsuppgift är att skänka hjälp, tröst och glädje till sina medmänniskor. Men Bennys gåva har haft ett högt pris. Hela hans barndom och uppväxt kan beskrivas med ett enda ord: helvetisk. Fysisk och psykisk misshandel, sexuella övergrepp, missbruk i familjen, bråk, skilsmässor och fattigdom har präglat Bennys liv ända upp i vuxen ålder. Boken skildrar hans uppväxt, hans mediala förmåga, hans syn på livet, döden och det som väntar oss på andra sidan. Allt berättas öppet, med utgångspunkt i hans egen tragiska uppväxt och genom intervjuer med vänner och klienter, psykologer, präster och 
parapsykologer.

Benny Rosenqvist är bosatt i Malmö. Förutom privata sittningar håller han storseanser och föredrag. Dessutom driver han sin egen frisörsalong. Boken är skriven av Staffan Sjöberg, tidigare journalist inom dagspress, radio och TV och numera författare.




1 år sedan....

Tim o Ebba...

Dessa bilderna e rätt kul, Tim ser ut som en 2:åring brevid lilla Ebba. ha ha Han e ganska stor.. Det skiljer bara 2 dagar på dom små. Dom kommer nog ha riktigt skoj sen, speciellt när lilla Ebba lär sig springa omkring o härja som Tim, då lär dom hitta på mkt bus... :-)



Krångel... :-(

Nu när jag väl har med mig kameran och har laddat över bilderna så funkar det inte, jag kan inte få in bilderna på bloggen, den där ladda upp vill inte alls, ohh... Men de e ju så ibland här o då får man vänta en stund o sen försöka..


Idag har jag sovit... SÅÅ gott, kl 14.3o vaknade jag och då låg Noel o Gabriel o sov på soffan... Så hemma hände inte mkt dag. Vi hämtade barnen kl 16 på dagis, Noel fick hänga med o hämta dom idag. Han förklarade för fröken att han hade vattenkoppor och visade dom i handen.. Melwin träffade på Alvar och Ulf (Alvars pappa) frågade om vi ville gå till lekplatsen en stund, och det ville vi... Alvar blir 6 år nu i veckan och har därför börjat i skolan, så nu träffas inte Alvar o Melwin så mycket längre, dom har inte ens samma ute-gård, så det e lite tråkigt, så himla goa vänner som dom é. Men då får man se till att dom träffas på fritiden istället..
På Söndag ska Alvar ha barnkalas på Super-bowl och då ska Melwin dit o gratta honom..

Vi trodde att Noel skulle kunna gå till dagis imorrn men idag bestämde vi oss för att han får vara hemma lite till, han e lite slö.. Antingen e det för att han har blivit lat av att vara hemma själv o kunna ligga på soffan eller så e det för att han fortfarande har infektion i kroppen.. I vilket fall som helst så e han supertrött av sig, han e en riktig mysunge nu, han gosar ner sig i soffan med en stor filt o ser på film.. O sen gör han inte så mkt mer, han pusslar lite varje dag åxå..
Det VÄRSTA med detta e att han har slutat äta, nästan helt, man får inte i honom någonting nästan, ingen frukost ingen lunch o knappt nån middag, han pillar lite i maten bara. Ikväll var vi jätteglada för att han åt 2 st knäcebröd.
Det e välling och däremmelan en isglass som gäller, vi frågar hela tiden nästan tjatar på hono att han ska äta lite men vi får bara Nej Tack till svar..
Väldigt frustrerande, men det går väl över dte med, TUR för oss att han vill ha välling ännu, annars hade han väl försvunnit...

Ikväll e jag trött i huvudet, jag brukar inte vara trött, speciellt inte när jag sovit så som idag, då brukar det vara lätt att vara vaken, allafall tills 5 tiden på morgonen, det e då jag brukar få göra nåt för att glömma av tröttheten, men nu känns det jobbigt, har en hel del timmar kvar o jag e trött.. Men det vänder säkert för nu ska jag dricka kaffe och äta lite glass, glo på lite Tv, o snartbörjar Idol-reprisen...


Ha de gott alla...

Storm....

Det känns snart som att lägenheten ska lossna o flyga iväg.... Alltså det blåser som fasen här idag, började inatt någon gång sen har det dånat, mullrat och låtit i hela lägenheten...

Jag går av mitt nattpass snart o ska då hem o sova, så gott... Kommer nog sova ett tag idag för jag e skit-trött.. Kanske gjorde lite för mkt igår.. :-O
Natten har bestått av lite spelande på datan och tv-tittande.. Spindelharpan e bra tidsfördriv ibland.. Kollade lite repriser och på skvaller kanalerna.. Man hinner se mkt på en vaken natt..
Hela dagen idag blir lugn, ska ju jobba en natt till, sen ser jag fram emot 5 dagars ledighet...

Simhallen-premiär på fredag, sen ska vi åka dit varenda fredag vi har möjlighet till.. Barnen älskar det o det e faktiskt väldigt mysigt o komma dit, bada o fika sen e man sådär gott trött på kvällen.. Det e ett bra avslut på veckan..

Ne dags att packa ihop datan för nu e de bara 10 minuter kvar tills jag slutar....

Berg flyttar in...

Äntligen e det dags.. Tisdag den 22:a september kl 21.00 är det premiär för störtsköna Karina i Berg flyttar in... :-) Missa inte det på tv 4.....

Noel 3 år....

Födelsedagen närmar sig och jag tänker vara ute i god tid...
ALLA som vill vara med och fira Noel är välkomna hem till oss den 29/10 på självaste dagen på lite mat och tårta... Det blir 1 kalas för honom..
Noel vill gärna att Filippa, Liam, Leo, Saga och William kommer :-)  Alltså kompisgänget, sen e alla vuxna väldigt välkomna åxå... De små barnen Svea, Nova-Lee och Ebba med sina föräldrar e åxå väldigt välkommna...

Och ni släktingar som bor långt, långt borta, vi förstår att ni säkert inte kan, men ni ska veta att ni e välkomna ni åxå... ;-)

Och som vanligt, skriver jag en liten önskelista till er som frågat vad han vill ha, så himla smidigt de e o säga, kolla på bloggen så kommer det nog en lista snart)

SÅ.... Vad önskar Noel sig.....
Jag har frågat honom och får svar som Pussel, (han har föör många) Blixten Mc´Queen, (han älskar alla i Bilarfilmen) Lego, Bilar, Traktorer, Blixten Mc´Queen- skor... ja allt det där en typisk 3-åring så gärna vill ha....

Frågar man mamman, så säger hon annat... ;-)

Kläder, barn behöver alltid kläder....

*Mössa, (en tuff, helst med svart och turkos)
*Tröjor, storlek 104
*Byxor ,storlek 104
*Strumpor
*Fodrade gummistövlar, storlek 26

Hoppas ni e nöjda med önskelistan...


Lovely...

Denna parfymen kom min man hem med för ett tag sen, en fin liten present som piggar upp vardagen.. Han sa att jag mest fick den för namnet, ah ah.. MEN den luktar gott åxå, fräsch och det räcker med ett spray för en vardags-doft tycker jag... :-)

jobb-natt

Då var det dags, 2 nätter på rad, de e gansla lugnt ledig 5 dagar sen.. :-)

Oj oj oj, vad ja o mamma har röjt idag,och det känns i hela kroppen... Tvättstugan tog flera timmar att få ordning på, det var verkligen grejjer överallt, 4 flyylådor fullproppade med en massa verktyg, sladdar, badleksake, o ALL möjlig bråte man kan tänka sig, 2 knökfulla hyllor som åxå skulle rensas o vi klarade det.. 2 svarta sopsäckar slängde vi, (tänk va mkt skit man sparar på i onödan) Nu e det superfint därinne, skinande rent och allt iordning och på sin plats... Får in både en tvättställning nu och vagnen utan problem.. :-) Hängde även upp en lina som jag kan hänga overåler på när dom e blöta o behöver torka över natten, perfekt!
Sen var vi uppe o kröp omkring på vinden, kollade igenom ALLA mammas flyttlådor för vi skulle hitta det satans våffeljärnet, men såklart i näst sissta lådan längst in, där fanns det.. Alltid e det så...

Hittade en låda som jag letat efter väldigt länge, hade ingen aning om att den stod där uppe, det var med mina kläder jag hade innan jag blev gravid med Noel, 5 par jeans o lite annat, samt en hel del jeans från Melwin när han var liten som nu Noel o Tim kan använda..
Helt plötsligt har jag en massa mer byxor o välja bland :-) Superbra!!!
Vinterkläderna har vi gått igenom, dom e sorterade o igenomkollade så nu e vi redo för kylan åxå..

Sen när vi var klara med det åkte mamma hem, tanken var då att jag skulle vila, men så blev det såklart inte, Gabriel kom hem med Melwin o Tim o strax därefter började han med maten, jag tog all ren tvätt som låg på sängen o la in i allas garderober, sen efter maten så gick vi ut, Gabriel klippte gräset o jag hängde ny tvätt o sen krattade jag löv..
Kl 19 gick vi in igen, med trötta barn...

Och givetvis åkte jag hemifrån utan kamera igen så bilder får det bli imorrn... Ska ändå fixa ihop en fotobok så då behöver jag alla bilder...
Nu ska jag glo på webb-tv, Biggest Looser Sverige blir det :-)

Ha en bra kväll/natt alla..

Snygga barnskor från Crocs

Hittade riktigt fina skor från crocs till barn..  Nu ska jag bara ta reda på vart man kan köpa dom och hur mkt dom kostar, dom e säkert riktigt sköna och lätta för barnen att ha på sig.. Och väldigt snygga var dessa modellerna..







Måndag = städdag

Ja här e vi i full gång med städningen redan, men det e så mkt som behövs göras idag så de va bara att börja tidigt.. Vi e som gott som klara med upp-plockandet man måste göra innan man kan börja med det andra.. Mamma kommer nog snart o vi ska storstäda tvätt-stugan o få ordning där inne, jag ska försöka fixa förvaringsmöjligheter därinne så att geggiga skor och overåler kan hänga på tork där så man slipper ta in det i huset.. Sen ska trädgårdsmöblerna in, kanske i onödan för nästa år åker dom till tippen tror ja, vi ska ha ett träbord, men i år fanns inget som vi tyckte var ok, jo det fanns en del men då kostade dom ca 15000 åxå, väldigt mkt för dyrt...

Känner ändå att jag har orken idag o tycker det e kul, det värsta som finns är att vakna och känna att man helst skulle vilja ligga på soffan, men igår la vi oss i hyfsad tid o efter 8,5 timmes sömn e man rätt pigg..

Inatt ska jag jobba, får se till att vila ikväll nårra timmar innan ja börjar...

Noel hade fått nya koppor igår, så än blir det inget dagis, ett par dagar till få han vara hemma.. Nu har det gått över en vecka o nu ska det inte bli mer iallafall... Tror inte han skulle orka en hel dag på dagis heller så de e bäst att han e hemma med oss...

Ne nu åter till arbetet... En hel del kvar att fixa...

Overålerna e beställda :-)




Didrikson blev det o jag e NÖJD!!




Den blå e till Tim, den Svarta med Turkosa detaljer e till Noel, (den ska han få i födelsedagspresent från Anki o mormorn) Och båda får svarta vantar....

Hjälp...

Usch jag e verkligen värdelös på att sortera saker. jag har dåligt samvete nästan för att jag har så mkt att göra på ALLA ställen i huset, jag vet inte vart jag ska börja...

Imorrn ska vinterkläderna plockas fram och sommarkläderna ska plockas undan... Känns ganska bra ändå att vintern e på gång, jag längtar tills julen allt mysigt som hör till, pyssel, pynt o bakning...
MEN först måste det bli lugn och iordning i mitt hem, för när det ser ut så här så blir jag bara sur o orkar inte...
Jag vill ha förvaringsmöjligheter, det finns liksom ingen stans att lägga saker på, det blir rörigt direkt.. Men så som vi trivs här i huset blir det ingen flytt pga att det e för trångt, det ska införskaffas förvaring...

Steg 1: en STOR garderob till hallen med en del som man kan hänga och en del med hyllplan, det SKA vara 5 hyllor så var o en i familjen får sin egen att ha vantar, mössa o halsduk mm på..



Imorrn e en ny dag, så ikväll tänker jag blunda för bråten och mysa med en go filt, kaffe, godispåsen o en film i soffan...
Imorrn e det en röjdag, jag ska fasen se till o vakna full med energi och sätta igång turbon så här händer grejer...




Hemma!!

Efter en ganska så turbulent morgon e jag nu hemma igen, Tim han sover, Gabriel o Noel ligger på soffan o sover o jag ska hänga tvätt..

I morse störtade vår lille prins rakt in i dörrkarmen som e in till barnens rum, det small högt och efteråt hördes ett illskrik, shit det var Tim, det lät snarare som om någon smällt igen ett skåp allt vad man kunde, Gabriel plockade upp honom o ropade på mig, shit, jag kunde inte titta på ungen, en JÄTTE-bula som stod rakt ut i pannan på honom, helt illblå.. Ringde direkt till Läkaren men fick till svar att vi skulle kyla det så mkt vi kunde sen avvakta o se om han blir yr eller hängig...
Iallafall bokade jag en tid efter den jobbiga natten, för att kolla öronen och kl 14 var vi välkomna..

Vi ringde även Alexanders föräldrar o Melwin var välkommen dit istället eftersom vi skulle iväg med Tim o hade väl inte direkt kunnat ta emot Alexander..
Så vi körde Melwin till Läjet o sen till läkaren, jajjemen öroninflammation IGEN, eller så har det gått så långt så vi skulle behandla med antibiotika nu..
2ggr per dag i 10 dagar ska han nu få börja med o sen får vi se vad som händer, jag ska även försöka skynda på ÖNH- o ringa redan imorrn o höra mig för efter en tid så fort som möjligt, jag vill helst ha rör på Tim NU.. Jag e så trött på allt detta nu, stackars  älskling får aldrig vara frisk...

Så vi hyrde film på vägen hem, blev en liten godispåse med kan ju inte låta bli där.. Så ikväll blir det Kinamat o film, har en rätt risig man här hemma... Gårdagen slog hårt idag....

Nu ska jag skynda mig, vill få iordning lite granna... :-)


En jobbig natt...

Kan man lugnt säga att jag haft, o jag som la mig i tid för att få sova gott o länge, men icke.. Innan jag ens somnat började Noel o han låg o vred o hade sig, det var bara att bära in honom till oss, sen efter en stund började Tim gnälla. Fick hämta in han åxå sen fick han ligga på mig o jag kliade han på ryggen o vyssade men han hade svårt att somna, så när jag var mitt upp i att försöka få honom komma till ro, då kommer Melwin o gråter... Då ger jag Tim välling i sin egen säng o hoppas att han somnar om, sen får Melwin medicin för växtvärken och han lägger sig hos oss, sen somnar vi- allafall en liten stund...
Vaknar snart av att Tim vrålar inne i sitt rum, får ta in han till oss igen och ha honom hos mig, på mig skulle han ju självklart ligga... Det tog ett tag innan han kom till ro, jag fick knö undan Noel för att få plats själv o sen somnade vi alla i en liten stund till...
Nu e vi vakna, jag, Noel o Tim, jag e dödstrött och känner mig yr o bakis.. Jobbigt värre med såna här nätter... Att det e så illa att alla 3 har en jobbig natt samtidigt..  Inte kul, men så e det ibland, bara att acceptera och hoppas att denna natten blir bättre..

Jag hade mkt planer idag men nu känner jag att jag inte har lust till nåt, kanske kommer lusten tillbaka för här finns alldeles för många måsten idag..

+ att Melwins bästa kompis kanske kommer idag, jag e inte säker ännu, får nog se hur han mår när han vaknar..
Jag väntar fortfarande på att han ska få sina koppor, men icke..


Nu ska jag lägga mig en stund o se om jag kan slumra lite på soffan till barnprogrammen...


BIG Brother

Ha ha, ibland kan man snubbla över gamla godingar, jag kommer ihåg när jag bodde ihop med Anna. E o vi satt o glodde på Big Brother så fort vi kunde, vi satt bänkade varenda kväll, aslängesen e de nu.. :-O Men iallafall, denna säsongen var den BÄSTA och min favvo var SÅKLART Peter... ha ha ah

OFF....

Känner mig lite sliten idag, tror jag har sovit för mkt efter nattpassen.. Men de e bara att ta tag i sig själv o finna orken.. Ska hinna dammsuga med innan mamma kommer kl 12.. Sen åker vi in o handlar lördagsgodis och fixar lite mat till kvällen, kanske kommer Andréa o barnen senare åxå.. Då ska vi bjussa på våfflor till fika.. :-)
Det blev inget fiske med Andreas för Gabriels del idag, men som tur var ville Michelle hänga på och Gabriel blev glad igen.. Eftersom vi åkte iväg till sjön igår o planerade fisket idag så vore det tråkigt om det inte blev av, men nu e han iväg, på gott humör.. :-)

Jag sitter här o funderar på om jag ska beställa overålen innan erbjudandet om vantarna på köpet försvinner, det var sissta dagen idag, och det e ju ändå 200 spänn man sparar på att få dom gratis.. :-)

Usch vad tråkigt det e o städa, varenda dag går man hemma o fixar med det ena eller andra, o denna veckan får jag helt enkelt försöka blunda för det, det kommer vara rörigt nu när vi renoverar, tänk då när det e dax för köket med, ohhh såå stökigt.. Men när dom målar väggarna får vi bo hos mamma, det e liksom ett rum man inte kan undvika o va i, sofforna måste täckas över och plast kommer sitta för överallt så det e nog bäst att fly.. O jag kommer vara överlycklig sen när det e klart...

Vi ska ta hit hyresvärden så snart som möjligt igen och planera köket, o så ska han godkänna innan de kör igång, säkert nästa månad.. :-)

Vårt hem kommer bli kanonfint, sen vill jag nog inte tänka på o flytta... Mitt nästa mål e en häst... Jag vill ha en häst, men funderar på att ta en på foder först för att se hur det går, ska även försöka få en medryttare som hjälper mig hälften av tiden, det blir både billigare och mer frihet med häst då.. :-)

Ne jag får skynda mig, klockan går för fort, som vanligt i detta hemmet.. :-O



Härliga lördag...

Ska börja dagen med lite småfix, sen kommer mamma hit och vi ska sällskapa idag..
Mannen ska iväg med Andreas o ha en heldag, först fiske sen utgång.. Det var väldigt väldigt längesen Gabriel var ute, så tom. jag tycker det var på tiden..

Vi andra ska laga lite god mat o hyra film, har lite mer i trädgården att göra + att jag ska slipa skåpet som jag köpt.. Det går nog ganska fort, det var inte så mkt att slipa..
Gabriel kan inte riktigt se hur jag ska klara det, men jag ska allt visa att jag kan..

Ska fota skåpet sen o visa... :-) Jag som ser det framför mig så som det ska bli, älskar skåpet...

Vet inte alls vad som mer händer idag...


Igår vaknade jag 15.15, av att han från Second Hand ringde, han undrade om jag skulle hämta skåpet och vi trodde ju att vi hade till kl 18 på oss, men dom stängde redan 16.30, så det var bara till att skynda sig iordning, hämta barnen på dagis och sen plocka upp skåpet..
Efter det körde vi hem med skåpet och bar in det o sen satte vi oss i bilen igen o körde ut mot Ästad.. Gabriel ville kolla vart man köper fiskekort och om man kunde hyra båt, det är i Byasjön som dom ska fiska i..  Sen åkte vi inom Ästad (Vilka minnen, alldeles för längesen vi var där, nämligen då vi gifte oss)
Vi hämtade lite broschyrer och kollade lite...
Nästa år tänkte vi åka på Spá där ute... :-)

Sen åkte vi hem, fixade taccos, mormorn kom o barnen blev så lyckliga, precis som det gått veckor sen vi såg henne. ha ah.. Vi käkade gott, kollade Idol o sen satte vi på en film som bara hoppade så vi kollade på tv4-filmen Pirates of the Caribbean, tycker den första e riktigt kul o se på...

Nu får vi ta o köra igång dagen här hemma... Ha en toppen-lördag...


Lilla Noel

Man märker hur han blir bättre och bättre nu, vattenkopporna har gjort honom riktigt slö, han har legat mest hela dagarna och vart väldigt trött, han har inte haft någon som helst matlust och det enda som vart ok är välling och glass, jag tror nog att han haft lite koppor i munnen och det känns, det vet jag av egen erfarenhet då jag hade koppor på tandköttet, tungan, läpparna ja överallt... Själv var jag 18 år när jag hade det och åt bara flytande, så vi har inte brytt oss om att försöka få Noel att äta, han har fått äta det han själv vill..

NU är äntligen alla koppor torra, han fick sina första i söndags och det tog alltså 6 dygn, vissa e redan helt borta, så nu vet vi att det inte e livsfarligt att ta med han in i en affär om man måste handla, sköönt..
Stackaren har inte fått göra någonting på en vecka, han har vart hemma eller suttit i bilen med någon av oss så har den ena fått springa in på ärenden..
Nu återstår det o se om Melwin får prickar idag eller imorrn, han borde få det tycker jag..

Sjuklingen, med sin favorit-isglass.. Se så matt o svullen han é.. Inte så som man brukar se honom, clownen i familjen..


Mitt Fynd!!

Jag Älskar Våffeljärnet som jag fyndade på loppis, idag ska vi testa det och jag hoppas att det blir lika goda våfflor som alla säger :-)







Detta väger alltså mängder, det e riktig tyngd i det och jag vet ärligt talat inte hur gammalt det e, vet bara att min gammelmormor hade sånt järn..

Väggen före...

Så här såg det ut innan vi började sätta gips hemma...





Såhär ser det ut nu...






Ser redan nu att det kommer bli riktigt bra sen när det e vitt.... En lucka ska sitta där hålet e just nu med.. Och sen ska även dom superfula furuväggarna bli VITA.. Hurra!!!

Arbete i trädgården...

Lite bilder från trädgårdsarbetet häromdagen... Efteråt blev det korvgrillning o tom. Jonas var med.. :-)














Jag har bestämt mig....

Det blir Didrikssons till mina barn i år... :-) Efter att ha läst Vi Föräldrar och sett att dom fått bäst i test var beslutet lätt, jag har haft deras kläder innan och vart mkt nöjd..

Här hittar ni ett bra sortiment, dessutom får man vantarna på köpet om man beställer innan den 12- september. Annars kostar dom 199 kr..



Denna blir det nog till Noel och Tim, gillar färgen jättemycket..






Om Melwin ska ha nåt nytt i år blir det detta tuffa set..





Denna Politik...

Jag är inte intresserad av politik, men kanske man borde bli, vad fasen händer? Vad e det med politikerna, varför ska man ändra på så förbannat mkt... Jag ska gå och rösta.. Men ju mer jag ser på politik på Tv blir jag bara förbannad.. Det är bättre att inte bry sig egentligen, för vad har man att säga till om, absolut ingenting, man får så vackert lyda deras bestämmelser..

En sak som gör mig förbannad e bland annat detta med jämndställdhet.. "stavning tokfel säkert"
Som att man nu ska tvinga mammor och pappor att gå hemma halva tiden var med sitt barn, varför? Kan inte detta få vara helt valfritt, varför ska man tvinga familjer som inte har råd att mannen går hemma ha det så, varför ska mamman behöva sitta på middagsrasten, fikarasten mm och pumpa sprängdfyllda bröst, eller varför ska mamman tvingas sluta amma för att man ska ut o arbeta... Tänk dom stackars familjer som måste ta ut full föräldrapenning för att överleva och sen inte kunna ha råd att göra saker för att den ena som tjänar mest måste gå hemma med barnen..
Ohhh, låt det för guds skull vara upp till var och en, hur mkt ska folk behöva bestämma över en.. Konstigt att såna saker ens e på tal tycker jag, visst tycker jag att det e bra om pappan och mamman tar lite föräldraledighet var, men i vårt fall har vi inte haft råd, skulle det vara så att vi skulle dela så hade jag behövt jobba fullt efter 6 månader, jag hade garanterat mått jäkligt dåligt för jag hade haft separationsångest och längtat ihäl mig efter min bebis och vi hade haft mkt mindre pengar att leva på...

Fel tycker jag... Låt var och en bestämma hur man vill göra med sin föräldraledighet...

Andra sjuka saker man läst om e alla dessa stackarna som behövt jobba trots att dom vart typ dödsdömda pga sjukdomar, det finns flera stycken som har avlidit innan eller direkt efter dom återgått till sitt arbete.. Det finns ingen rättvisa, det e helt rätt att man tar sig an fuskarna, men för fasen har man en sjukdom som orsakar att man ska dö. ska man då behöva jobba sina sissta dagar, bara för att annars får man inga pengar så man kan överleva, allafall tills dess att man ska dö...

Sen om man blir arbetslös, då ska man ju söka jobb i hela landet, för annars får man ingen A-kassa.. Man måste kunne tänka sig att flytta.. Man kan till och med separera familjer för att den ena arbetslösa måste ta ett jobb 50 mil ifrån hemorten.. Sjukt hur dom kan tvinga folk att flytta ifrån sin familj, sina barn för att jobba... Ok, visst kan man pendla, men inte hur långt som helst.. 10-15 mil kanske man kan stå ut med, men bor man i norra Sverige och får ett jobb i mellan Sverige då pendlar man liksom inte, ne då får man lämna sin familj på vekorna och vara tillsammans på helgerna...

Och vi, vi vanliga, vi har absolut inget att säga till om.. Behandla oss som ni vill, för vi måste ju göra allt för att tjäna ihop lite pengar, så reglerna måste man helt enkelt följa för att överleva...

OK... ett tråkinlägg och glöm inte, det e mina åsikter, det e min blogg...
Säkert många som inte håller med men det behöver ni inte, jag tycker bara att vissa saker e fan sjuka... :-(

Annars så... Sverige e trots allt ett väldigt fint och bra land att leva i, allafall just nu.. :-)

Jag har bestämt mig för vem jag ska rösta på, jag orkar inte se mer politik på Tv´n nu.. Finns inget som gör mig mer irriterad än dessa kostymnissar som står och babblar en massa som ändå inte kan hållas sen..

Tack o Hej....

Fasen.....

Jag glömde kameran hemma. ohh så irriterande, får skylla på att vi fick väldigt brottom iväg, klockan gick helt enkelt för fort ikväll..

Sprang in snabbt på Hajen o köpte lite mat till Melwins matsäck, vi har inte riktigt kommit in i det ännu, att det är fredagsutflykt alla fredagar, nu har vi fått springa in på macken eller i affären på kvällen innan :-O.. Handlat lite risifrutti och dricka.. Han brukar få mackor med sig, frukt, dricka och en yoggi eller Risifrutti, han äter liksom ingen "kall mat" har testat massa olika innan som Pasta med kyckling o grönsaker eller Ris med kött o lite grönsaker, men han vill hellre ha mackor, Det e ju ändå fredag o då äter vi alltid lite extra gott på kvällen så de e inte hela världen om lunchen på fredagen består av mackor o risifrutti..

Kan annars säga att Melwin STORM trivs nu på dagis, jag kan själv inte fatta vilken nöjd och glad kille vi har nu, han känner sig hemma och mår toppen.. Varje dag är han helnöjd... Himla skönt o känna att vi gjort helt rätt...
Han är även mkt lugnare hemma, det är skönt o vi bråkar nästan aldrig, han e lugnare och att det skulle visa sig så snabbt kunde jag aldrig ana...

Hemma är det färdiggipsat nu, sikken skllnad man ser redan nu o det e ännu inte ens halvklart, nu ska vi försöka få fatt i en målare, samt gå in o få ett prisförslag på köket...
Kommer stortrivas hemma när det e klart... Eller jag trivs nu med, men den där inredningskänslan finns inte, allt känns så omaka o konstigt när allt får en helhet sen kommer det bli kul o få in lite färgrika detaljer och tavlan som jag saknat såå mkt, tavlan vi fick från Anki o Jonas i bröllopspresent den ska få en fin plats...

Har även glott in en soffa... Här e den, precis denna men en mörkare färg, finns mängder med tyger att välja på...


Klicka för att se nästa bild


Ne nu ska jag ta o se lite Webb-tv, ska försöka få denna natten att gå snabbt undan för att sen åka hem, sova lite o ha en trevlig fredagskväll med familjen... :-)

Nyvaken...

Sovit klart... Gud så skönt det var, nu e jag redo för min sissta natt.. :-) Sen e jag ledig över helgen och jobbar 2 nätter till nästa vecka..

Noel e hemma o är mkt mkt bättre idag.. Han e pigg o glad och det känns skönt, kopporna börjar torka och på måndag tror jag att han kan gå till dagis, om han vill.. Men det tror jag han e inte så glad i att vara hemma när Melwin o Tim e på dagis..

Här har det börjat hända grejer, nu sätts det gips och snart e loftet ett minne blott + att vi kanske får det varmare i vinter.. Så jag antar att man kommer stå en del med målarpenslen i helgen, men det e bara skoj, speciellt när det blir till en själv :-)

Igår körde jag o mamma in på loppis.. Hittade ett skåp, som e mitt helgprojekt, det var ett gammalt Furuskåp, ganska fint, inte några repor eller så men jag ska förvandla det, det ska bli vitt och få nya knoppar på de 2 lådorna, sen e tanken att jag ska förvara porslin där i.. Tror det kommer bli kanon, jag e mkt nöjd med mitt köp, 250 spänn..
Vet precis vart det ska stå, så till vårt nya kök kommer det bli såå fint.. Vill ha lite lantlig stil med mkt vitt..
Det finns mängder med saker att köpa som e nya men ser lite halvslitna ut på Tullhuset i staden..


Jag hittade även ett gammalt, gammalt våffeljärn i toppskick, min gammelmormor hade ett sånt och det blir perfekta våfflor.. Det är helt i gjutjärn och står på en ljusgrön platta.. Självklart är det elektiskt, så gammalt e det inte, jag ska ta en bild o visa, jag är jättenöjd med det och att mamma hittade det åt mig..


Ne nu ska jag försöka göra något av de stackars timmarna jag har kvar innan jag börjar jobba igen ...

Sorg i mitt hjärta....

Alltså nu brast det för mig totalt... Det finns så mkt hemskt som händer därute i hela världen och tack o lov vet man inte mkt av det..

Jag läser en blogg, jag har följt Moa i över 1 år nu och allt verkade så bra ett tag, men nu har lilla Moa inte långt kvar att leva... Idag när jag kikade in som vanligt på bloggen så hade Moas mamma skrivit så fint, till klasskompisarna som målat teckningar och skrivit fina saker till Moa..
Moa har cancer, som nu snart tagit sig an hela hennes lilla kropp, det finns inget mer att göra för henne. Moas mamma har skrivit på bloggen sen 2007...  Vi har fått följa med i både glädje och sorg..

Här  hittar ni bloggen om Moa, men jag varnar lite för den är väldigt gripande, tårarna har rullat nerför mina kinder flera gånger... 


En Prickig Noel...

Noel e hängig, han e lite utslagen av vattenkopporna, men det e ändå ganska lugnt, han ligger mest på soffan, ibland orkar han vara med men orkar han inte lägger han sig..
Det har kommit nya koppor nu sen i söndags och nu borde det avta.. Så ska dom bara torka o sen får han gå till dagis när han själv känner att han vill..

Igår sa han till mormor att : Jag saknar fröken... ha ha o det e ju allafall positivt..

Min sjuka älskling..




Alltså Tim e STOR..

Harregud ,Gabriel kom nyss hem från BVC med Tim , han har vart på en sen 1:års kontroll..
Han väger 13 490 och är 84 cm lång.. Han e riktigt stor nu ju..

När Melwin var 2 år vägde han lika mycket och när Noel var 2 år vägde gan 14,5, 1 kg mer, undrar vad Tim kommer väga när han e 2 år.. Han borde stanna av lite nu tycker jag, han rör mer o mer på sig så det borde inte gå så fort uppåt nu längre...


Underbar start på hösten...

Sikka fina dagar vi har haft, jag Älskar detta vädret, det e lagom, man kan vara ute och faktiskt göra saker och trivas i tröja o jeans.. Man behöver inte andas tungt för att luften e för kvav och man behöver inte svettas så fort man rör sig.. Nu trivs jag, så här e alldeles perfekt och vi har verkligen tagit vara på det fina vädret, vi har vart ute mkt, vilket resulterar i ett hem som e rörigt..

Jag behöver förvaringsmöjigheter i vårt hem, jag måste komma på nåt smart till hallen, jag gillar skåpet vi har där nu men det e för litet för en familj på 5 har jag märkt, klädhängaren e alltid proppfull med jackor och det ser trist ut.. Måste ta tag i allt hemma nu, phuuu jag behöver rensa, slänga säkert 10 stora svarta sopsäckar med saker jag sparat som bra att ha saker och jag behöver släppa att det finns minnen i allt vi äger..
NEJ jag e ingen samlare, men jag sparar på mkt onödigt, jag ska inte bli en samlare så därför ska jag rensa, såå tråkigt.. Och just för att det e så dödens tråkigt så har jag bett mamma komma över o hjälpa mig o sortera o rensa i alla köksskåp.. Hon puschar lite och e snabb, det gör att då e även jag snabb + att det e roligt med sällskap när man gör tråkiga saker...

Så när trädgården e klar ska vi direkt börja inne, men vem vill vara inne när man har såhär fint väder, inte jag iallafall, inne kommer jag att vara tillräckligt nu när det blir kallt ute..

Har lite foton från idag men kameran ligger hemma så dom får jag lägga in imorrn.. Vi har iallafall jobbat hårt ute idag, vi har sågat ner 2 stora träd, eldat och rensat grenarna från smågrenar o barr och sen har Gabriel sågat ved av resten, fick ihop en hel del.. Trädgården blev helt plötsligt jättestor känns det som, tänk vad lite sly och träd kan vara ivägen..
På eftermiddagen kom Jonas och han stannade o var med oss när vi grillade korv på vår lilla grillplats vid kojan.. Ska försöka ändra på den nu när hinderbanan ska dit..
Vi har funderat ut lite idag hur hinderbanan ska se ut och det kommer bli toppen, ska även försöka få tag i grönt militärtyg och sätta vid kojan, så barnen kan få stänga om sig när dom e där, det ska även finnas ficklampor och annat som gör det hela mkt mer spännande..

Så nu sitter jag här o ska jobba natt, känner ännu röklukten, den sitter väl kvar trots en lång dusch efteråt... Vi har eldat mkt idag o alla kläder som vi hade på oss då fullkomligt stinker, så ännu mera tvätt...

Nu ska jag ta o kolla på Biggest Looser, den svenska versionen, får se den på tv4 play eftersom jag missade första avsnittet..
Sen blir det förhoppningsvis resterande 2 avsnitten av Grey´s... Lagom till det snart ska starta igen... :-) Spännande som attans...

Ha en fin natt alla....

Tisdag och starten på jobbet..

Japp nu e det dax 3 nätter på rad, det var väldigt längesen.. Börjar ikväll med min 1:a.. Det e ganska så intensivt nu efter långledigheten, men det ska bli skönt o börja jobba igen..

Just nu ligger Noel ännu o sover i våran säng, han har haft feber inatt så Gabriel gav han alvedon o så fick han komma till oss. Tim e förkyld.. Han e snorig och hostan börjar komma igen, tror säkert att han har öroninflammation igen, men jag vet inte, vi ska på kontroll på BVC och då får jag be dom kika i öronen med, för alltid har det vart öronen i samband med förkyldning..
Även han har sovit hos oss halva natten, så jag känner igen det nu, han vaknar på natten och är ledsen och då tar vi upp han till oss, efter en flaska välling o ny blöja somnar han om..

Det känns inte direkt som man har sovit så gott inatt, jag e tröttare än vanligt så jag får nog vila lite innan jobbet idag åxå..

Gabriel har mammas bil nu för våran e inlämnad på storstädning, ska bli fint med en ren bil och nu tror jag att jag ska se om jag kan hitta nåt överdrag till sätet.. Inget sånt där fult som man hade på 80-talet, det får ju vara nåt snyggt, jag e inte direkt uppdaterad heller när det gäller sånt så man får väl kolla runt..
Så vi får hämta mamma senare, hon ska få komma hit o hjälpa mig i skogen.. Vill gärna ha en annan med just när man ska elda lite o så..

Så får vi se hur det ligger till med fantasin idag när vi ska bygga lite på hinderbanan.. Men det ska nog bli bra till slut..

Just det, en HP Photosmart Plus är nu i våran ägo.... ÄNTLIGEN kan jag skriva ut superfina bilder på barnen, först ska jag hitta ramar och sen ska jag försöka få till min kusin-vägg.. Kommer bli kul o ha alla barnens kusiner på foton i hallen..

Dags att sätta fart här.. Usch vi slappade för mkt igårkväll så nu e det grejer överallt igen känns det som..


Ha en fin tisdag... :-)







Mina stövlar.. :-)

hittar du här... Det är modell- Brand Roots / Nubukk Mod 444, du hittar dom på sidan 5 på länken..

Det är ett par klassiska läderstövlar som funkar till allt, jag ska börja med att smörja in mina o sen försöka hålla efter det 1 gång i veckan så håller dom sig fina länge..

Dom sitter fint på och klacken är lagom till mig som varken kan gå i höga klackar eller på grund av min längd ha för hög klack..


Uppdrag - Hinderbana...

Imorrn ska vi röja o elda och fixa i skogen här nere, för här ska det byggas en hinderbana till barnen.. Hoppas vi kan få tag på några gamla däck och sen e det bara lite virke sen ska vi nog klara av detta...

Tipsa gärna på lätta saker man kan bygga... :-)

2-årig bröllopsdag...

Har vi haft idag o firat lite.. Mest firade vi ju på Spa´t i helgen.. Idag har jag fått en överraskning, en som jag aldrig någonsin trodde att Gabriel skulle komma hem med... Ett par STÖVLAR, som jag velat ha ett tag, jag ÄLSKAR dom... Kommer passa fint till hösten...
Jag överraskade Gabriel redan i lördags, med ett fiskespö, eftersom vi skulle fiska igår fick han det i förskott, ha ha.. Men det var ett lite bättre insjöspö, och han blev väldigt glad, kommer nog användas en hel del..
Vi har ätit gott ikväll och druckit lite vin.. :-)

Tänk att det var 2 år sen vi gifte oss, det känns inte så... Jag hoppas att vi får uppleva mängder med fina bröllopsdagar...




En dag vid sjön..


Blev det för oss igår, så himla härligt.. Vi fiskade, grillade och gick en promenad för att titta efter svamp, vi hittade några små stackare, men det var ingen direkt typisk kantarellskog där, det blir nog en hel del trattisar istället kan jag tänka.. Får se när vi er oss iväg nästa gång, vi fick ingen fisk heller, men på mitt 4:e kast nappade det hos mig och jag fick vevat in en fin fisk, MEN han smet precis när Gabriel skulle ta den vid bryggan, och det är inte första gången det händer heller.. :-(
Men så e de väl när man inte vågar ta upp den själv. ha ah..

Vi stannade ett tag, Johan o Helena åkte hem lite innan oss, för dom skulle iväg och vi satte oss i bilen vid 17-tiden..
När vi kom hem märkte jag att Noel hade fått många prickar.. Hela hårbotten och nu även mkt på kroppen och några i ansiktet, han har ingen feber eller så han e bara prickig och det kliar på honom så idag har vi smörjat hela Noel med kylbalsam.. Hoppas det hjälper lite..

Idag har jag en hel del här hemma att ta tag i, en massa tvätt + att vi måste försöka få hit en rörmockare som kan hjälpa oss med kranen i badrummet, den i badkaret står och droppar + att det sipprar ut bak mot väggen så jag vill inte ens veta hur mkt som försvinner ut varje dag.. Det ser vi på räkningen :-(

Jag är även lite sugen på att baka bröd, men det får vi se om jag hinner, har ätit sååå gott bröd på Kusthotellet så nu vill jag prova själv..

Tisda, Onsda och Torsda- nätterna ska jag jobba igen efter 14 dagars ledighet, det e liksom nu mitt schema börjar igen efter mammaledigheten, det e nu jag jobbar på riktigt igen, kommer kännas konstingt men man kommer nog snabbt in i det igen tror jag..
Barnen går ju dessutom på dagis nu så jag kan sova gott efter jobb..

Jag hade allafall sån tur att jag jobbar 2 nätter innan julafton sen e jag ledig både jul + nyår.. :-)


Bilder från igår.. :-)
















Ett dygn i ren lyx....


Vårt rum.. :-)

Våra Spa-kit
Mumms
Det goda fruktfaten, med praliner och massa frukt..
Gabriel öppnar skumpan.. :-)
Efter att ha avnjutit en god middag, satt vi i foáljen o pratade och drack kaffe o Gabriel fick ett par
whisky´s med..
Saltvattens-poolen på kvällen...
Gabriel njuter..
Damernas dusch, en sån dusch skulle man ha...
Godaste frukosten på läänge...
Vi hade poolen helt för oss själva..
Restaurangen, fotade på lunchen idag..

Vi har haft det helt underbart, vi har blivit ordentligt bortskämda, vi har badat hela tiden både i poolerna och i 3 olika batstu´n, vart på 65 minuters ansikts-behandling och tångmassage... Vi har ätit supergod mat, en 3-rätters med gott vin, en otroligt god frukostbuffé och en riktigt fin lunchbuffé, vi har slappat i dom olika relaxavdelningarna, sovit,pratat massor - bara Gabriel o jag.. Sikket dygn, det kommer finnas med i minnet för alltid..
TUSEN TUSEN TACK China Sea för en helt otrolig upplevelse...

Snart....

E det dags..... Helgen som vi sett farm emot sååå länge e här... Jag har bäddat alla sängar och småplockat lite, TUR jag städade igår då slipper jag det nu.. Ska börja packa väskan, har ingen aning vad jag ska ta med mig, men ett set finkläder får det bli eftersom vi ska äta 3-rätters ikväll :-) Sen får jeans o topp duga, antar att vi kommer gå i morgonrock en hel del där.. Kl 16 idag är vår första behandling, en ansiktsbehandling, ska bli såå skönt...

Så kl 13- lämnar vi över barnen och åker  iväg alldeles själva ohh jag ska se till o njuta till max..

Annika o mormorn kommer vara här hos barnen så allt finns på plats, så dom kan sova gott i sina sängar och leka med sina saker, annars kan dom bli ganska rastlösa...
Vi ska in till staden o fixa några småsaker o jag ska snabbt in o kika efter bikini med, hoppas det kan finnas någon kvar.. Tycker det borde finnas bikinis året runt..

Så detta blir troligtvis mitt sissta inlägg idag o så får jag återkomma imorgon med en massa bilder o skryt.. ;-)

Ha en fin fredag alla...


En lång dag...

Har det vart här, men väldigt trevlig...

Började dagen med städning, oh fasen vad tråkigt det é, varje gång.. MEN man blir ju nöjd efteråt, fick putsat lite fönster åxå, men jag blev besviken på kvällen när kvälls-solen lyste in och fönstren såg helt flammiga ut, hur fasen e det möjligt, jag som var så noga... Får ta o göra om det helt enkelt. USCH!!

Vid 14-tiden kom Andréa med Filippa o Ebbisen, vi fikade lite o tjötade och barnen dom lekte kanonbra, dom var ute o roade sig helt själva så allt var lugnt..
Gabriel kom hem o började fixa med Tv´n.. Nu sitter Tv´n på väggen, blev riktigt bra faktiskt... Och det är även möblerat i rummet, vi ska ha det såhär nu medans vi renoverar o sätter gips på väggen, sen får vi se hur det blir när allt e klart här, då ska vi möblera fint och fortsatt ha Tv´n på väggen..

Antagligen måste vi köpa ny soffa med så man får börja spana lite nu....

På kvällen har jag hängt tvätt, lagt in tvätt och vi har ätit spagetti o köttfärsås, mkt gott!!

Så nu e det dags för mig att lägga mig på soffan o ta en kopp kaffe och sen blir det sängen tidigt. Imorrn e det ÄNTLIGEN dags... Wiiiiieeee...

Gabriel på Tv

Igår satt vi bänkade framför Tv´kl 20.oo för att se Gabriel o Jespers njurtransplantation...
Konstigt o se på Tv tycker jag men samtidigt ganska kul att det blev filmat lite..

Jag har ingen aning om hur man lägger in klipp från SVT-Play här men jag fattar nada, så vill ni se gå in här och titta ni med...


Det är i 2:a delen av avsnittet... :-)

Nytt Påhitt..





















Hemma hos mamma fick Tim för sig att bära skor och som han slet, han sprang fram o tillbaka hämtade skor, gav dom till mormor och sen tillbaka för att hämta en ny och så höll det på en väldans stund..
Önskar såå att jag hade den lilla kameran med mig så jag kunde filma, men foton blev det.. Emellanåt la han sig rakt på golvet för att vila lite, sen fortsatte han... ha ha

En tur i skogen...

Vi bestämde oss för att åka till lille-sjön igår.. Och Det var så himla fint där ute, vädret var perfekt, sjön låg alldeles stilla och vi tog oss en långpromenad på skogsvägarna.. UNDERBART, barnen njöt och vi vuxna åxå, i skogen fanns även en liten hinderbana som jag o Melwin testade. Melwin vann såklart :-)







I full fart på hinderbanan..



Söt groda i smutsig hand..



Melwin högt uppe..



Noel högt uppe :-)  /han e såå höjdrädd/



lunka på...



Ett gammalt torp från 1800-talet, här kunde man läsa att det bott en familj på 6 personer.



Lite litet, barnen tycker det är så himla spännande.



Plockar svamp me Noel på ryggen..



Lite svettigt i 3 långa backar bar jag honom på ryggen och det känns idag..



Ja en flugsvamp...



Tycker det är så kul o gå med barnen i skogen fantasin sprudlar och jag berättar små sagor om tomtar och troll och barnen är helt lyriska, och faktiskt e det ju så att tittar man jätte-jätte noga kan man se små röda luvor och barnen tittar i stubbar och tycker det är himla skoj.. Trollen dom bor i bergen, i klipporna och oftast i grottor. Och vet ni, Melwin han såg ett troll igår, ja den hade en hårig mage och långt hår..

Vi tittar på djuren och svamparna och barnen rör INGA svampar, dom vet nu att dom kan vara farliga, det gamla torpet vi gick förbi satte åxå fart på fantasin och vi försökte förklara lite om hur det var förr och Melwin är såå intresserad, o det är så himla kul..

SÅ På söndag har vi bestämt oss för en heldag där ute, vi ska ta med oss fika och lite korv så vi kan grilla, fiskekort ska inhandlas och jag hoppas på toppenväder och glada barn :-)
(skulle nog kunna åka ut i skogen varje dag, synd man inte har tid till det)

TÄVLING HOS EVELINA

Jag är med och tävlar om ett valfritt tryck från Studio Nele inne på Fru Evelinas blogg Gå in och tävla du med... :-)


Jag önskar att jag vann detta till Tim´s nya rum..




Tycker den skulle passa perfekt!!


En heldag kan man säga..

Igår åkte vi hemifrån 10.oo in till staden fick tid hos frissan kl 11.15 o medan vi väntade gick vi o kollade Kappahl, Lindex och H&M, kollade in deras vinterkläder och jag fastnade mest för Lindex, deras vinterjackor från FIX var supersköna, med en fleecejacka inuti som man kunde ta ur om det blir mildare ute, byxorna var bra åxå, med snölås nere, det e viktigt tycker ja.. För byxa + jacka kostade det 900 kr. Funderar på det ett tag till, Det e till Noel iallafall, Tror jag vill ha jacka o byxa på honom..

Kollade även in på Mello, dom hade knappt något kvar, men hon kunde beställa om man vill, men Molo-overålen tyckte jag inte känndes alls så bra så att den var värd 1300 kr, det är nog mkt mäsrket man betalar för där. Då var Lindex FIX mkt bättre..

MEN Tim ska få en Molo- Fleecedress i storlek 92, som han kan ha när han åker vagn, så han kan mysa ner sig i åkpåsen och slippa tjock overål + skor.
Men den beställer jag på nätet tror jag, tycker inte dom på Mello e så värst trevliga faktiskt.

Jag klippte mig på Viktorias (tror ja det hette) Kan verkligen rekommendera det, var längesen jag var 100 % nöjd med en klippning men hon som jag hade var super. Nu e mitt hår kort igen och väldigt uppklippt och flikigt framtill, skönt o inte ha samma längd i hela håret det blir så livlöst då..

Ska se om jag får till en bild sen.. :-) E inte så bra på det med bilder på mig själv..

Vi fikade på Herbert´s, Stekt fläsk m löksås.. Mkt gott var det :-)
Och sen kom jag på idén att åka till Gekås o kolla in deras vinterkläder-sortiment.. Så det gjorde vi..

Köpte massa hårprodukter från Bobby´s och peeling till kroppen, lite smink blev det åxå..
Sen hittade jag vantar och polokrage till barnen, det blev även ett fleecefodrat regnset till Tim och några pussel till Noel, Melwin fick 4 st Pettson o Findus- filmer. Strumpor blev det mängder av till Noel o Tim, och Noel fick även snygga boxershorts..
Sen blev det en massa annat smått åxå. Gabriel mötte oss där vid 17-tiden.. O även han fick shoppat lite, några goa tröjor och strumpor o lite annat..
Ett rätt ok, Gekåsbesök faktiskt, nästan folktomt och barnen var lugna och snälla hela tiden.. :-)

Kvällen slutade på soffan under en stor go filt... :-)