Mera bak.... enklelt men väldigt gott...
Nöttoppar, med kaffesmak..
Ingredienser
50 g smör
200 g hasselnötter
1 msk kaffebönor (kan uteslutas om man vill)
1 dl strösocker
1 st ekologiskt ägg
Hela hasselnötter till dekoration
Gör så här....
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret.
3. Mixa hasselnötterna och kaffebönorna till ett fint pulver i matberedare.
4. Blanda nötterna och kaffet med smör, strösocker och ägg.
5. Klicka ut massan på en plåt med bakplåtspapper och forma smeten med fingrarna till toppar.
6. Sätt en hasselnöt i varje topp.
7. Grädda gyllene i mitten av ugnen, cirka 18 minuter.
8. Låt svalna på plåten.
Kokostoppar..
Förberedelsetid: 5 min
Tillagningstid: 15 min
Färdigt på: 25 min
Ingredienser
50 g smör
2 st ekologiska ägg
1 dl socker
5.5 dl kokosflingor
1 st lime, rivet skal
1 msk ljus rom
Gör så här...
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och rör samman med övriga ingredienser.
3. Låt smeten vila i 10 minuter.
4. Klicka ut smeten och forma till toppar på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.
6. Låt kokostopparna stelna i kylen.
Kladdkaka
Ingredienser
50 g smör
2 st ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
0.5 dl matolja
2.5 dl vetemjöl
4 msk mörk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
50 g mörk kvalitetschoklad 70%
Gör så här...
1. Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret.
2. Smörj och bröa en form med löstagbar botten.
3. Vispa ägg och socker poröst.
4. Rör ner smör och olja i äggsmeten.
5. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt och vänd ner i smeten.
6. Häll smeten i formen och strö över grovt krossade chokladbitar.
7. Grädda kakan i cirka 30 minuter. Pudra med florsocker och servera såklart med lättvispad grädde.
Nutella och bananrulle...
Förberedelsetid: 30 min
Tillagningstid: 5 min
Färdigt på: 35 min
Ingredienser
0.75 burk nutella
2 st mogna bananer
1 sats Mormors rulltårta
Mormors rulltårta grundrecept:
3 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
2 msk mjölk 3%
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 st apelsin, rivet skal
25 g mandelspån
strösocker till rullning
Gör så här...
1. Sätt ugnen på 250 grader, varmluft.
2. Vispa ägg och strösocker poröst. Tillsätt mjölk och rivet apelsinskal.
3. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en bakplåt.
4. Strö över mandelspån och grädda, i cirka 5 minuter.
5. Sockra ett bakplåtspapper och stjälp upp kakan upp och ned. Lossa försiktigt bakplåtspappret från tårtbotten.
6. Skala och skiva bananerna tunt. Bred ut Nutellan i ett jämt lager på den nygräddade chokladtårtbotten. Strö över bananskivorna.
7. Rulla ena långsidan mot den andra till en tight rulle, var noga med att vika in första kanten ordentligt. Låt svalna något.
8. Skär tårtan i 2-3 centimeter tjocka bitar.
Mera gott på : www.recept.nu