Dagen D..

Idag e det...  Eclipse 21.15 på Bergakungen- Gbg...  SOM jag längtar..

Före det drar vi till Nordstan o kollar lite affärer, o så tar vi gott käk på en restaurang o sen e det dags.. Räknar med att vara hemma ca 01 inatt igen...

Men det ska bli riktigt kul o åka iväg... Bara få vara lite "bara" mig för en stund och slippa tänka på något annat... Det har inte hänt på länge nu.. Jag har haft fullt upp här hemma med allting så ibland vill man faktiskt bara få vara barnfri, (en liten stund)
För sen saknar man dom ändå, det räcker med några timmar o sen e det nästan så att man e fånig o ringer Gabriel o frågar hur går de me barnen.. ha ha

De är ju mina Älsklingar, MEN ibland blir man åxå trött på dom.. ha ha

Idag e det sååå lugnt här Melwin e på dagis och det märks så tydligt att det e han som styr o ställer här hemma när det gäller lekar o bråk o sånt.. När han e på dagis känns det som att inga barn e här, för här e SÅ tyst..

Tänk när alla 3 går på dagis, vad gör jag då... hmmmm konstigt det kommer vara, o eftersom dom ska gå på Montessori så ska dom ju vara där varje dag till 12.3o... Även fast ja e ledig, o när jag jobbar så går dom till 16.3o..

Men vi kommer nog in i det åxå..

Ne nu e de dags att sätta igång dagen, jag har lite städning på schemat denna förmiddagen...

Tjing....


Härliga dagar!!

Ohh ÄNTLIGEN har vi vart på stranden med barnen, nu kan dom ju vara i och leka o gräva o bygga slott o allt vad dom gör, ALLTID vid vattnet..
Nu e det ju jätte-varmt så vi har vart nere 2 dagar o badat o första dagen var vi där lite längre.. O jag har åxå badat.. Låg i o lekte med barnen ganska så långt ut igår säkert en 30 minuter.. O det var skönt även när man kom ut så vattnet gick till midjan, Melwin o jag busade o lekte vattenlekar o hade riktigt kul..  Noel o Tim var inne på det grunda med mormorn...

När vi inte har vart på stranden så har vi hållt på med verandan, men igår körde jag fullständigt slut på mig själv.. FY FAN.. Jag o mamma var så trötta så vi fick helt enkelt sluta..
DEt e svin-tungt o stå med en kofot och dra upp gamla brädor, sen ska man ta bort all rostig spik åxå, inte en enda spik följde med brädorna upp, så då får man gå med hammre o dra spik i en evighet o det e INTE lätt med långa, rostiga spikar som sitter som järnet..
Alltså jag e ingen klenis, men igår efter ca 3 timmars slitgöra gav jag upp.. Jag vill inte se en kofot eller hammare mer..

MEN jag o mamma kan vara stolta att vi gjort nästan allt underarbete.. Så nu låter vi dom starka männen fixa resten.. Det e inget kvinno-göra.. hua..

Det känns dessutom för jävligt i kroppen idag.. Jag har valkar o blåsor i händerna, och sår här o var och min rygg den e inte att tala om, känner mig krokig, men igår la jag mig raklång på verandan o sträckte ut, så det knakade.. Känndes lite bättre, men halva delen e liksom svullen.. ja ja,  nog om det...
Vi har gjort vårt, mitt jobb sen e o sätta upp växter o fixa utemöbel o då ska vi ha fina dynor o en vaxduk med..  (lite mer för mig)

Här kommer lite bilder från stranden ....











Och här e verandan, första delen e lagd nu... (vi har valt en "räfflad" bräda lite brun-aktig, känns lyxig att gå på )



O här e den delen vi slet med igår.. Tänk er att på varje bjälke satt det spik var 3:e cm och på vissa var det dubbla rader..


Soliga måndag...

Sikken underbar dag vi har haft, sol o värme.. Vi bestämde oss ganska så tidigt för att åka till stranden o sola oss där ett tag..

Barnen var lyckliga och badade mest hela tiden, det var jättevarmt i havet, inne på de grunda så dom simmade runt där långa stunder, en snabb fikapaus hann dom med sen skulle dom i igen..
Andréa kom även med sin små tjejjer och då var lyckan total för Noel, han visade verkligen att han saknat Filippa o vek knappt från hennes sida.. Melwin hittade en annan kille i ungerfär samma ålder o lekte med han hela tiden, dom satt även hela barngänget o grävde o tjatade en massa, så härligt att se.. TIM han var galen, han badade som en tok, han kröp omkring, plaskade o åt sand.. Han stortrivdes där nere och var såå arg när jag tog upp honom ur havet..
Sen tog han en liten tupplur i vagnen för att sedan vakna o bada lite till..
Tog en massa foton som jag lägger in imorrn..

Jag tyckte att solen tog skitdåligt men tji fick jag, väl hemma kännde jag mig som en tomat, dessutom har jag suttit med solglasögon på mig i 3 timmar där nere, gissa om ja e snygg... ha ha ah.. Men de e gott med lite färg man känner sig mkt piggare, man kan skippa sminket o bara vara.. Perfekt!

Efter 3½ timme åkte vi hemmåt igen... Trötta var vi hela högen, o hungriga åxå.. Så efter ett tag kom mannen hem med kinamat.. Såå gott det var, särskilt var det skönt o slippa ställa sig vid spisen, det var bara att äta o sen slänga sig på soffan o småglo på Tv o vila kroppen..

Kl 20.15 körde Gabriel mig till jobbet o nu sitter jag här, ska försöka få ihop en fotobok till min bror.. MEN det var krångligt som fasen.. Får nog bestämma bilderna först o sen kan jag börja med designen o layouten.. Meningen e väl att han ska få en bok med blandade foton på våra barn, från nyfödd-tiden till nu.. Kommer han nog bli glad... (tur han inte läser bloggen)

O så e ja även lite småsur för att jag glömde min bok... Min Ljudet av ditt hjärta som jag ska läsa klart nu innan filmen på onsdag.. Måste uppdatera mig själv med lite detaljer o händelser..
Så på onsdag blir det lite shopping i GBG, sen gott käk o sen den efterlängtade filmen, tror vi kommer få en helmysig dag :-)

Kommer vara hemma sent på kvällen o sen ska jag upp o jobba kl 9 dagen efter o så e det även jobb lördag o söndag natt så jag ska nog kunna blogga lite granna nu...

Ne godnatt alla ni som får sova, jag ska se om jag hittar nåt spännande att se på o läsa min Aftonbladet...


Då var det dags...

Ja, då ska jag försöka mig på att sammanfatta den senaste tiden..
Jag har verkligen inte haft tid den senaste veckan att blogga det har vart fullt ös från måndag o sen hela veckan lång..

I måndags var vi först inne o storhandlade, o direkt när vi kom hem kom Farmor o Rune hit o hälsade på oss. Det var mkt trevligt.. Har inte träffat farmor sen Tim vara bara någon månad så det var längesen.
Vi fikade glass o jordgubbar o barnen fick ett tält som nu står i trädgården och där leks det flitigt, det var väldigt poppis :-)

Jag har ingen aning varför jag inte plockade fram kameran den dagen. Ångrar mig nu, men vi ska hälsa på dom denna veckan för just nu hyr dom en stuga på Getterön så då ska jag passa på o fota en massa..

Men på kvällen skulle jag försöka fota när han gick, det gick sådär..









I tisdags var det dags för att städa, plocka in tvätto grejja, Jag passade på att storstäda barnens rum o byta alla sängkläder. Det tog sin lilla tid, men jag blev mkt nöjd, nu är snart Noel o Tims rum klart, Tim ska få en liksadan "minnes"-hylla som Melwin o Noel har, några foton ska framkallas o sättas in i ramar och sen känns det ganska så färdigt.. :-)




I onsdags åkte vi till COOP- öppningspremiär.. PHUU det ångrade jag när jag sen stod 1 timme i kön.. Mamma gick ut med barnen för dom tyckte det var hemskt, jag förstår dom..
Jag hade en trevlig kvinna bakom mig o vi tjatade 1 timma konstant utan problem..
Det blev lite bråk i kön bredvid oss och harregud vilken missär, det var kaos för dom den dagen o jag tyckte synd om de stackars nybörjarna som satt i kassan.

Efter det var vi sena... när vi kom hem var Mia, Marcus, Joakim, Catlin, Jaqueline, o barnen här.. Det var bara att sätta igång med fikat o vi hade en skön eftermiddag, snart kom Michael åxå o helt plötsligt var vi 15 personer här hemma.. Vi bestämde oss för att äta pizza så vi tjejjer åkte in o fixade det o så åt vi ute den kvällen, riktigt skön kväll hade vi.
Det var riktigt kul o träffa alla, det var längesen..
Vi höll igång här till klockan var ca 22.. Det var mycket tjöt o barnen lekte o hade det toppen :-)

Kusin Michael o min moster Mia med Nova-Lee i knät..


Noel o Liam, var mest i sandlådan hela tiden..



Liten del av gänget..



Nova-Lee i gungan..



Och eftersom alla bara gjorde grimascher o höll händerna för ansiktet när jag försökte fota så blev det tyvärr inga mer bilder denna kväll..
Jag e snäll idag o sätter inte ut dom korten.. :-)



I torsdags åkte vi till staden... Jag, mamma, Noel o Tim vi gick på gallerian, sen upp emot Lindex, KomIn, gina och en hel del andra affärer..  Vi åt lunch på café Ströget (en mkt god tacco-tallrik)
Sen gick vi till Gallerian igen o avslutade dagen med en glass nere i hamnen..
(ingen kamera med mig)

Hittade typ ingenting på staden, tråkigt.. Utplockat var det och inget kul nytt alls.. Gamla kläder på reastångar, inte alls roligt..


På kvällen kom Johan o Helena hit o fikade, tjatade o bara tog det lugnt...
En skön dag o barn som var snälla på stan, det var väldigt lyckat...

Tog några sköna bilder på Tim... pappa hade vattenkammat efter morgon-badet :-)







MIDSOMMAR...

Började med sov-morgon till 10 för mig o Tim... Underbart att få sova lite, men kroppen är inte riktigt van vid det så man blir lite yr av att få så mkt sömn..

Vid 13 åt vi lunch, Sill o Potatis o alla klassiska tillbehör.. GOTT var det o vädret var med oss, solen sken så vi kunde sitta ute...
Tim han nöjde sig med ett chokladkex, här är resultatet..



Blev många mmmm mmmm mmmm från honom det var första gången han åt chokladkex, och det var väldigt poppis, alla kläder fick bytas o en mini-dusch i handfatet var nödvändigt...



Dags att gå o dansa, på med kransarna.. (2 skitiga barn, dom var fin-klädda innan utedagen började, ja ja, skitiga barn e friska barn)




Det var mycket folk, finklätt folk, ha ha ha



Tim älskar sin morbror, och gudfar Jonas...



Fick en bild på Tim med krans men det var inte lätt, den åkte av efter nån sekund varenda gång..



Barnen fick lite godis o dricka efter dansen o självklart skulle Tim åxå ha..



lite mer.. snälla då..



Sen gick vi direkt ner till bryggan o fiskade krabbor...





Tim skulle självklart vara med, annars var han arg..



Musslor-letarna..



Det roligase som finns är att meta krabbor..



När vi kom hem solade vi lite innan det var dags för att fixa middagen, Det blev grillad fläskfilé med färspotatis rostad i ugnen o en massa grönt o gott till. Vi gjorde även en riktigt god sås..
O efter all mat dukade vi fram jordgubbar med glass o grädde..
Vi hade en riktigt skön, lugn och rolig midsommar..



På Lördag morgon kl 10, kom det nya gäster... Jesper, Karolina o barnen...
Vi började dagen med att gå o fiska krabbor men vi fick inga så barnen tröttnade snabbt så vi gick hem o busade i trädgården istället..
Vi gjorde lunch vid 12 och det blev en massa grillat med färskpotatis-sallad.. Riktigt gott, vi satt ute för även denna dagen var riktigt skön..



Noel busade med Jesper o klädnyporna..



Karolina o Maja..



Grejjade med 2 bilder på MAJA O AXEL..







Söndagen började vi med att riva den gamla trallen och Jonas kom även hit o hjälpte till.. Vi slet som fasen ja o mamma, vi plockade av alla nya brädor från släpet, vi rev trall, bar bort trall o drog spik hela jäkla dagen.. Sen efter Tims andra vila fick jag sluta för då gick det knappt att vara ute mer..
Johan o Helena o Svea kom hit o snart gick vi in o drack lite kaffe.. Gabriel, Johan o Jonas fortsatte..







För att hålla barnen borta från bygget, fyllde vi en stor balja med vatten, den roade barnen lääänge..



På kvällen grillade vi en massa mat, Jonas, Johan o Helena stannade på mat o vi hade riktigt trevligt.. efter god mat så slappade vi i soffan o drack ännu mera kaffe o kollade på fotboll..
Kom i säng alldeles för sent, kl 12 gick jag in i duschen o sen bvar jag ju tvungen o läsa lite, ska ju läsa ut 3:e boken nu innan filmen på onsdag..

JA.. detta var vår fina vecka, fullt upp.. Men riktigt roligt o det känns bra i kroppen idag efter allt slit igår.. Idag ska vi fortsätta o efter det tror jag vi åker till stranden i eftermiddag om vädret blir lite bättre just nu känns det lite disigt.. O inatt ska jag jobba :-)

Ha det toppen alla...



Åhh...

Igår satt jag, stod jag, lagade mat, bytte blöjor framför SVT 1... I 16 timmar kollade jag på ALLT om bröllopet mellan våran Kronprinsessa Viktoria och numera Prins Daniel..
Såå fint allting var, ett sagobröllop som nu går till historian och allt blev perfekt för de 2..
Tårarna rann flera gånger och idag när man fick se Daniels tal igen, gick det inte att hålla igen, det rann nerför kinderna o så känner man sig lite löjlig..


Störst av allt är Kärleken...

Jag ryser tom. när jag skriver orden.. Sikket tal han höll Daniel, helt klart dagens happening..
dom strålar av kärlek dom 2 och jag e så nöjd att jag faktiskt sett allt i direktsändning...
Allt var perfekt, talen var underbara och kärleksfulla och jag tycker att dom bjöd mkt på sig själva, tårar, kramar o pussar... :-)






bild lånad av aftonbladet.se


Grattis till er fina dag och nu hoppas vi på små prinsar o prinsessor i framtiden och förhoppningsvis får man äran att se ännu ett kungabröllop i framtiden... :-)




Ridturen...

I fredags som ni vet åkte vi iväg o red Islandshästar...
Jag o mamma delade på en tur eftersom barnen var tvugna att åka med, men det gick jätte-bra... Vi bytte efter fikan och då tog jag barnen o gick tillbaka dit mamma hade bilen, där fanns en stor äng som jag o barnen satte oss på, vi hade lite picknick, sjöng låtar o så sprang barnen omkring, lekte kurragömma o plockade blommor. Den timman o kvarten gick snabbt undan så de var inga problem, vi hade bara mysigt..

Om en månad gör vi om det..

Det var allafall en lyckad dag, solen sken och det var precis lagom varmt, turen bjöd på skritt i terräng, mkt tölt och galopp.. :-)

Här kommer bilder från dagen..

Färdiga hästar, redo för tur...



Lite genomgång..



Fikapaus..





Medans vi fikade fick hästarna gå fria o äta lite..



Andréa..



Helena o Jaqueline..



Snart bär det iväg..



Mamma på "vår" Muska..



Helena..



Ela..



Andréa..



Ela o Anki...



Andréa o Ela..



Jaqueline o mamma..



Helena..



Anki..



Hela ledet..



Mina underbara...





Dukat bord..



Filodegsknyten med fetaost o örter..



Färskpotatis-sallad..



Brödet.. Såå gott!



Senap o honungsmarinerad kycklingfilé..



Grönsaker..



Frukten...



Till detta fick vi även 2 st yogurtsåser, en chili-vitlök och en lime-basilika + Tovedals underbart goda färskost.. ALLT var supergott och jag kan verkligen rekommendera sommarbuffén där, smidigt, gott och inte allt för dyrt för mkt god mat, dessutom blev man propp-mätt.

En FIN bild på en väldigt söt Svea..



Andréa, Jaqueline o Anki..



Ela o Helena..



Mamma o Helena där bak..



Mina tokar..



TACK för en trevlig och rolig dag/kväll tjejjer.. Vi får ta en repris snart...

(jag var papparazzi denna kvällen, finns ingen bild på mig.. (lika bra e det)

Wiiiii....

Vågen visar 65 kg... startvikt 68... - 3 kg på 2,5 vecka...
Vad har jag gjort? Ätit ofta och mindre... Fuskat en hel del o ätit glass på staden me barnen... Men går det såhär bra nu blir säkert dom sissta kilona värre.. Blir till att börja motionera åxå... Men som läget är just nu med min sjuka man finns det inte så mkt tid till sånt.. Vi har dock bestämt att istället för att lägga oss på soffan efter maten så ska vi promenera lite, åka iväg o gå på stranden mm mm.. hoppas det går bra...

Idag beger vi oss snart till Berghem o ska rida... Ska bli himla kul kl 12.45 drar vi och matsäck o allt annat ska packas innan, vi e redo för en riktigt kul dag..
Ikväll ska vi vara hos mig, vi har beställt sommarbuffé hos Tovedals o den ska hämtas kl 17.3o sen blir det massa god mat o lite vin här ikväll.. Kommer nog bli en riktigt rolig tjejj-kväll..
Barnen e laddade o Noel ska klappa hästen springer han omkring här o säger.. Han e så go nu, pratet kommer mer o mer o han drar långa meningar ibland, så himla skönt o kunna ha ett samtal me han..
Melwin vill helst rida o har vart lite sur över att han inte får det, men vi ska se till o fixa det en annan dag, så han kommer upp på hästryggen...

Vi letar o letar efter en liten gård, med ett ganska så stort hus och en lada och några hagar.. Vi ska skaffa häst... :-) Mamma ska en o vi ska se till o skaffa en ponny till barnen... :-)
Bara planer ännu, får se hur lång tid det tar innan drömmen slår in..

Vi var som sagt nere i Laholm o kollade på ett hus, men fyy vilken besvikelse det var.. Järnvägen låg i trädgården o huset var fallfärdigt.. ha ha ha innan vi svängde ner till huset sa jag: här ska vi inte bo, jag vägrar, jag vill inte ens se huset det spelar ingen roll.. Och vi var alla överens om att NEJ detta e inte för oss..

Nu hoppas jag vi snart kan hitta ett fint litet ställe, vi har ju detta huset så länge vi vill så vi har tid på oss, men det känns ganska så skönt att vara överens om vad vi vill sen...

Ne nu ska jag skynda mig... Ohh detta ska bli SÅÅ kul idag...

ovädret is back!

Fy vad less man blir när man vaknar till detta gråa... Det blåser o e ruggigt ute nu.. Usch!!
Ja, ja.. tur e de väl att vi ska till staden senare o gå på hörselundersökning med Melwin..

Igår hade vi en underbar dag.. Vi gick ut vid 10.3o med bikinin på, phuuu vad varmt det var, jag orkade inte sitta långa stunder i solen innan ja var tvungen att gå upp o röra på mig lite.. Men sköönt var det.. Barnen lekte ute o hade jättekul..
Vi åt lunch ute o sen fikade vi lite..

Tim han kröp omkring här som en tok på gräsmattan, han stoppar allt i munnen så man måste passa hela tiden.. Men han tycker det e så kul, hela ungen lyser av lycka..

På eftermiddagen gjorde vi oss iordning lite o åkte in till staden.. Parkerade bilen o tog vagnen till barnen. Vid hamnkiosken mötte vi Anki o Johan, tog varsin varm korv i bröd o sen köpte vi glass på Kulingen? (tror ja att det heter)

Ankorna kom där nere o dom kom skrämmande nära, till barnens förtjusning.. Dom fick lite korvbröd allafall sen ville jag att dom skulle försvinna, dom var så nära inpå en.. :-)
Vi promenerade ut på piren o kollade båtarna, sen gick mamma o barnen ner till barnens barnstrand o doppade fötterna, vi andra tittade på från en bänk i solen :-)
Vi bestämde oss för en kopp kaffe på Fästningsterassen.. Såå fint det är där uppe..
Man känner att det är en underbar stad vi bor i.. Tänk om det bara kunde vara varmt året runt..

Barnen var väl mer vilda än tama och jag ifrågasatte hur dom gjorde förr i tiden då barnen satt så fint o stilla och lyssnade på sina föräldrar..
Sa till mamma att barnen måste ju ha fått mycket pisk om dom inte gjorde vad föräldrarna sa, för jag tycker då att jag tjatar o e ganska hård när det gäller att sitta fint o lyssna och speciellt när man e borta, men igår var det som bortblåst och jag blev så himla frustrerad..
Ja ja, barn e barn, dom har såna dagar...
Men hur hård ska man vara... Jag skulle ALDRIG någonsing ge mitt barn en smäll för att dom inte lyssnar.. Här hemma har man 3 chanser på sig att lyssna o gör man inte det då åker man in på sitt rum o får stanna där en stund.. Det e mitt straff... Det hårdaste..
Men ibland känns det bara för hopplöst... Det e inte lätt med barnuppfostran och man gör många fel på vägen men man får hoppas det blir bra till slut och att dom blir hyfsade tonåringar sen...

MEN... i vilket fall hade vi en helmysig kväll.. Barnen hade roligt o sprang som galningar nere på strandpromenaden...
Lite irriterad blev jag när vi mötte hundar som gick lösa.. Får man ha lösa hundar där?
Jag är inget fan av hundar, speciellt inte efter allt man läser nu för tiden, alla oväntade attacker på både barn o vuxna... Så jag vill inta ha främmande hundar lösa runt barn... Speciellt inte om man promenerar nere i stan..

Ja ja.. Kl 19- någonting satte vi oss i bilen o körde hem, jag hade trötta barn..
Tim fick lägga sig direkt o somnade innan han ätit upp sin välling..
Noel stod på tur o jag han knappt pussa han godnatt innan han började snarka..
Melwin var som vanligt uppe lite längre o kollade på Alvin o gänget 2...

Det var skönt o göra en sån liten utflykt på kvällen speciellt igår så jag fick annat att tänka på en stund..

Här kommer lite bilder från gårdagen...

Mina tomater blir fler o fler :-)



Tim myser av att sitta ute...



hej hej säger Tim med båda händerna..



matar ankorna..







Tim tyckte det var spännande..



Glass...



Melwin..



Vid båtarna...



Solen e stark..



stranden...



Ibland gillar dom varann.. :-)







Mamma o Anki.. ja va säger man...



Lite vätskepåfyllning...






Sen kväll... :-)

Egentligen skulle jag jobbat nu, men det blev lite problematiskt eftersom mannen ligger på Karolinska i väntan på operation nu.. Så jag fick byta mitt pass, Tack Lina!!
Ska jobba senare i månaden istället..

Vi har haft en tjejj-kväll här, Vi har ätit planka från Värdshuset idag, såå gott!!
Sen har vi kollat film o skrattat en hel del... Åt Anki såklart... ;-)
New Moon blev det idag, en liten uppdatering nu innan bion den 30:e..

Nu sitter vi här framför varsinn data ja o mamma o hon spelar spindelharpan, MED ljudeffekter... Egentligen vet vi hur trötta vi kommer vara imorrn när vi vaknar, men ändå lägger man sig inte...

Idag har vi städat, flera timmar tog det o vi var ändå 2... barnen lekte ute hela tiden och lekte faktiskt himla bra ihop idag, dom har gått på äventyr o lekt i sandlådan, letat insekter o ätit glass.. Tim har sovit mkt, han gör det nu ca 3-4 timmar per dag...

Han e en riktig tuffing just nu, han har tagit sina första steg... Han e snabb och gör det när man minst anar det så det e svårt att få med på bild... Men det kommer...
Han blir kaxigare för var dag o snart har jag en till turbo som springer omkring här i huset...
Även fast man har 2 barn sen innan och gått igenom utvecklingsfaserna så e det lika kul denna gången.. Både jag o Gabriel e helt i extas när han gör nåt nytt nu o ropar på varann, titta, han gör så, eller kolla fort, fort han tar några steg.. ha ha Vi hurrar o klappar händerna o e överlyckliga för vår lille minsting som så fort utvecklas just nu.. ALLDELES för fort...
Snart e han 5 år och har pussat sin första tjejj på dagis, precis som Melwin...

Här händer annars inte så hemskt mycket, jag e riktigt trött på detta skit-väder.. Tydligen ska det bli fint imorrn, då e de trädgården o solstolen som gäller hela dagen...

Vi planerar för fredagen o har bestämt oss för att beställa Sommarmenyn från Tovedals.. :-)
Kommer bli käk o lite gott o dricka o en massa tjejj-snack i vårt hus på fredag...
Ska bli riktigt skojj, ska hyra filmer till barnen så kan dom sitta på Melwins rum o ha Mys-fredag, med lite popcorn o saft..

På Lördag e TV´n MIN, MIN, MIN...
Ni som känner mig vet att jag ÄLSKAR o se o läsa allt som har med bröllop, stora fester o kungar o prinsessor att göra.. Allra helst skulle jag vilja vara på plats i Sthlm, ja o mamma funderade allvarligt på det ett tag men bestämde oss för att vara hemma, OCH tur e ju det.. Mannen min e på sjukhus, stackaren!!
Ohh som jag ska sitta o glo på alla fina klänningar, hästar, fina frisyrer o allt som har med bröllopet att göra... Bara det inte regnar...
Jag gillar att vi har kungahuset, tycker absolut att det ska vara så...
Lite nörd-varning, men jag gillar det, sådeså...

Ne jag ska ta mig i kragen nu o gå o lägga mig...
Imorrn måste man orka gå upp o klä ordning Melwin för dagis..

Imorrn e ännu en nervös dag... Mannen i mitt liv ska läggas på operationsbordet... Kommer sitta o bita ner naglarna o vara nervös ända tills han ringer mig... HEMSKT!!
Det ska nog gå bra...

Gonatt alla...





ECLIPSE...

Vi har fått biljetter... 30 Juni kl 21.15 kommer vi sitta bänkade i Göteborg för att se premiären av 3:e filmen i Twilight serien- Eclipse..

Det e lycka!!!     (lite fjortis, ja vet...)


Blåsiga dagar...

Fy för detta skit-väder som vi haft nu i en HEL vecka...  Så dödens tråkigt tycker jag att det e just nu, varenda dag man vaknar e det regn, storm och grått, grått o grått så långt ögat kan nå...
Det är inte direkt bättre av att vi fortfarande är förkylda, eller mest jag o Tim, verkar aldrig gå över...

Vi har haft riktiga lata dagar här o det har vart rätt mysigt, i fredags fick vi ett ryck o tömde släpet på sand, sen lastade vi på all bråte o alla sopsäckar som stod här med gammal skit i.. Skönt o ha det gjort.. Någonting hände när jag körde den tunga sanden, min axel knakade till o sen dess har jag mer el mindre ont hela dagarna.. :-( Hoppas det bara är tillfälligt..

Barnen var med ute o jobbade o slet, dom sopade uppfarten samtidigt som jag stod med vattenslangen o spolade rent.. Det var riktig tung geggamojjesand så FYY vad trött i kroppen man var efteråt...

Igår åkte vi tidigt hemmifrån, hela vägen ner till Laholm, på ett uppdrag sen till Halmstad o där kollade vi Biltema, leksaker o Chili-möbler.. :-) Kom hem med förvaringsburkar till alla torrvaror och varsin insektsburk- till 2 barn som älskar att fånga nyckelpigor, nu kan dom titta på dom med förstoring åxå, sen fick dom varsitt ägg som man ska lägga i vatten o så växer en dinosaurie där inne och om 2-3 dagar kommer ägget att kläckas... Gissa om det var 2 ivriga barn igår som fyllde på vatten på sina ägg...
Dom tjatade hela kvällen sen, och hur lätt e det att förklara att det är 2-3 dagar man måste vänta innan det är klart.. Jag sa så till Melwin och överlycklig sa han.. JAAA imorgon är dom klara YES...

Lördagskvällen var lugn o skön, Tv-tittande o lite godis :-)

Det går för övrigt bra med maten för min del, känner mig redan piggare nu när jag äter regelbundet, allt funkar som det ska, Dessvärre står vågen orörd denna veckan, BARA av en anledning, den hemska veckan :-)  Då lägger jag alltid på mig 2-3 kg o samlar på mig en massa vatten så magen ser gravid ut, då e det nästan förnedrande att ställa sig på vågen, när man vart så duktig... Som tur e vet jag att det försvinner... Har vart så sen Melwin föddes, 2-3 kg + en gång i månaden...

Idag ska vi ha besök (tror jag) att min brorsa kommer så jag ska baka en cheesekake el (frusen osttårta som mitt recept heter) och till det blir det hallonsås såklart...
Så eftersom den tar ca 4-5 timmar i frysen ska jag snart sätta igång med den...

På onsdag ska min man opereras igen :-(  Han läggs in på Karolinska på tisdag redan..
Så himla tråkigt och jobbigt... Hoppas verkligen att denna operationen ställer mkt till rätta nu..
Skulle det gå nåt mer fel nu så blir jag arg på riktigt..
Våran busiga o roliga pappa har blivit trött och har konstant ont i kroppen. :-(  Det är inte rättvist....
Vi vill ha våran friska, pigga och glada Gabriel tillbaka NU..
Så jag hoppas verkligen att dom lagar honom nu...
Jag mår dåligt av att se min man må så dåligt och då ska man inte tala om hur rädd och orolig man e varenda gång han åker till sjukhuset, vad händer nu? har det hänt nåt mer? eller får han komma hem igen?
Ja nog om det... Snälla ni håll tummar o tår på onsdag... För oss... <3 <3


Ne nu ska jag ta tag i dagen här hemma, har en del småfix att ordna med i hemmet, stormen har gjort så att jag har fått flytta in min paprika, chili och pfysalis- plantor.. Dom står nu i vårt sovrum så jag måste fix nåt.. Detta e liksom inte sommar det känns som höst..
Kanske e detta vulkanens fel.. hoppas inte.. Det borde ju bli några varma dagar...

Ha de så bra alla i höstrusket...




regniga onsdag...

men de e ganska så härligt med regn, idag kan vi ha en innedag utan dåligt samvete..

Jag har tagit fram trimmern o snaggat Noel nu på morgonen och det blev himla bra, han fick en klubba o då stod han så still så det blev jämt o fint, han passar så bra i det :-)

Nu ska jag sätta igång symaskinen o sy lite, får se om jag kan få till ett par byxor till Tim, det ska nog gå med mammas hjälp.. :-)
Jag har 2 olika plyschtyger och mudd så det ska bli spännande..
Har även köpt olika tunna tyger så jag tänkte sy en klänning till Felicia i present nu när hon fyller 2 i Juli..

Får fota när vi e klara o lägga in här..

Här händer inget nytt, vi e fortfarande jätte-förkylda näsorna rinner o igår var vi på Vårdcentralen med Tim, han hade öroninflammation så nu får han Kåvepenin 2 ggr per dag i 5 dagar. På vänster öra var det ganska illa men inte lika på det högra, inte konstigt att han sovit dåligt..

Denna veckan har vi inga planer, det e mer nästa, då e det mors-dag middag på Fridas med modevisning mm på torsdag, sen e det Islandshäst-turridning på fredag efter det restaurangbesök o sen har vi det lugnt på lördag o på söndag ska vi till Falkenberg o gå på ljusparty.. :-)
Så detta e lugnet före stormen känns det som, dessutom ska jag jpobba en natt nästa vecka.. :-)

Näe mitt batteri till kameran ligger på laddning så nu blir det inga bilder..

Ha en fin dag i regnet... :-)


Somriga dagar...

O vad vi har njutit av solen.. Vi har bara vart hemma o suttit ute, eller gjort saker ute. Underbart!!
Det tråkiga är att enligt väder-rapporterna så ska det bli dåligt hela nästa veckan.. Usch!!

Jo.. jag har nog kommit på att jag inte kan dokumentera hela min mathållning o allt här på bloggen, ber om ursäkt för det men jag orkar inte, det e sommar nu jag vill vara ute och grejja med andra saker.

Jag har fuskat o vägde mig igår -1,5 kg på 6 dagar.. det känns helt klart godkänt. Vi har ätit mkt nyttig mat, jag har skippat en massa onyttigheter på kvällarna och äter oftare minst 4 ggr per dag fast små portioner. Jag äter lite Potatis o Ris o mest grönsaker, sallad o kött, fisk el kyckling.
Det är faktiskt väldigt gott speciellt nu på sommaren då maten gärna får vara lite enklare.
Häromdagen gjorde jag o mamma varsin jätte-god räksallad med hemmaskalade räkor, MUMS!

Så det känns som en bra början.. Till frukost äter jag ett jättegott solrosfrö-bröd det är super-grovt men väldigt gott, jag dricker även mkt vatten nästan 2 liter om dagen det e verkligen mycket för mig som knappt drack en liter förr..

Igår -lördag lyxade vi med jordgubbar o glass till fikat, Johan o Helena o Svea var här på eftermiddagen.. och 3-4 bitar 74% mörk choklad på kvällen :-)

Vad har hänt mer... MASSOR!!

Fast egentligen ingenting spännande.. Vi har hållt oss ifrån stranden eftersom vi e jätte-förkylda hela högen, alla utan Gabriel men han har allt annat så det räcker väl..
Han kom iallafall hem i torsdags kväll från Karolinska. Med en massa nya mediciner o nya utlåtanden, jätte-skönt o ha han hemma igen iallafall.. Vi får hoppas han blir ok snart så vi kan ha en kul sommar ihop hela familjen.

JO.. Jag o Andréa ska bjuda ut våra mammor på Fridas nästa torsdag.. Vi ska gå dit då det är modevisning och lite annat kul så blir det god mat, lite vin o massa tjat kan jag tänka mig. Tror vi kommer få det riktigt trevligt.
Mammorna fick det av oss i morsdag-present.. :-)

Ne egentligen vet jag inte vad mer jag ska skriva om idag...
Jag lägger in lite bilder istället...

Ute e de skönt!



Melwin-pose.. :-)



Bus i badet!!



Gungan e poppis...



Sitter ute o har det gott!



Alla vill putta på Tim...





Utforskar sandlådan...



Konstigt o få äta själv!!



Lördags-myys...