Då va de Måndá och idag börjar jag..

med att fuska... ha ha jag glömde frukosten så jag tog ett tidigt mellanmål..

1 avokado + 1 hårdkokt ägg :-)



Till lunch blev det kokt torsk med 1 dl kokt ris och en halv tomat..
(ska egentligen vara vildris, de ska ja handla idag)



Så nu kommer jag att försöka dokumentera maten jag äter och ha bloggen till att komma ihåg och kunna se tillbaka på..
Idag ska här handlas, massa avokado, ägg, vildris, massa torsk, hela kycklingar, olika kesoblandningar och massa annat som ska vara nyttigt, självklart massa grönsaker o frukt..

NU jäklar...

Idag väger jag 68 kg och mitt mål är att komma i form (någorlunda) och gå ner 5 kg på 2 månader.
Man kan inte komma i toppform på bara 2 månader men jag ska föraöka så gott det går, kommer bli många promenader och en hel del cykelturer på kvällarna med mamma.
Ska även få tummen ur o köpa mina inlines o då ska mamma cykla och jag ska åka.. :-)

Kommer väga mig 1 gång i veckan (måndagar) absolut inte mer...

Hoppas nu att jag ska klara detta. Vi har kommit överens om att 1 dag på helgen får man fuska lite o äta gott.. Det ska man få unna sig och gör man det tror jag det är mycket lättare..

Kommer troligen vara sjukt trött på torsk, ägg o avokado sen för det är dom sakerna jag ska försöka äta varje dag, det andra blir mer varierat...

Återkommer sen med mer mat jag äter idag... :-)

fredag.. :-)

O nu e helgen här igen, en helg utan planer, vi gör vad vi vill, härligt..
Jag har som ni märker här på bloggen haft fullt upp, vissa dagar har jag bara vart för trött för att blogga, så e det ibland..

Vi har gjort massor i veckan, o idag ska vi äntligen hämta sand till sandlådan, 100 spänn kostar det så himla billigt, säkert billigast i stan :-) Barnen ska få riktig baksand i sandlådan o dom kommer säkert bo där dom första dagarna, bara bra kan jag känna så Noel inte ser allt som är utanför staketet mer intressant, han e en grym rymmare och försvinner på sekunder...
Det e jobbigt o jag vet inte hur många gånger han har rymt nu, han går liksom dit han känner för o sen om det är i snåriga skogen eller ut på vägen spelar ingen roll för honom, jag får hjärtat i halsgropen varenda gång så NU så fort Gabriel mår bättre ska det upp ett elefantstaket här..
Mina barn ska vara skyddade i trädgården om det så behövs lås o bom så ska dom inte kunna ta sig ut på egen hand..

Gabriel mår dessvärre inte alls bra efter operationen, det e riktigt jobbigt. Jag e orolig hela tiden och sjukvården är inte toppen här i Varberg har vi förstått. Han har vart där mängder med gånger för att han har ont o såret rinner mängder med var. Har har ringt och han har besökt läkare flera gånger, nu häromdagen åkte han återigen in och kom hem efter 5 timmar med en massa mediciner, jo han har fått en infektion i snittet på magen, stora varblåsor blommar upp och det ser hemskt ut...
Jag e jättenervös men jag hoppas nu att fått bra medicin som tar bort allt.
Alla är jätteförvånade över att han inte fick antibiotika första gången han klagade utan att det skulle behöva gå så här långt.. Fyy...

Johan o Helena kom hit o vi blev bjudna på pizza (tusen tack för det) Helena hade även bakad en supergod rabarber-paj o till det fick vi glass, lyxigt värre när folk kommer hem med såna saker. Tack för en mysig kväll... Lilla Svea fick även sina dop-presenter..

Brorsan har fyllt år o det firade vi med en grillkväll och tårta efter det, riktigt mysigt..

Melwin han har vart på BVC och fått massa beröm och han var frisk o allt stod rätt till.
Att han är smart det har jag vetat länge men nu ska vi få träffa en specialist som ska hjälpa oss att få rätt grejer till Melwin, han sitter här o räknar böcker just nu och det vill han göra hela tiden, men det e svårt o veta hur mycket han kan göra, det får liksom bli lagom, det e inte så bra om han kan allt innan skolan börjar, tror jag..
Han är en kille som behöver arbeta med sin hjärna mkt, han behöver få koncentrera sig på olika saker o får han inte det så e han överallt hela tiden..
Det ska bli kul o gå på det samtalet o se vad vi får för uppgifter.

Ja vi har vart på några småutflykter åxå men igår och idag har vi bara tagit det lugnt, man behöver såna dagar ibland.. Vi ska ju hämta sand idag men sen ska vi bara vara hemma o fixa jag ska klippa gräset o sen ska jag ta trimmern o få bort allt gräs som inte klipparen kommer åt.

Först ska ja o mamma få i oss lite frukost, Melwin o Noel har ätit för längesen vi vaknade 7 idag, inte alls trevligt det var säkert bara för att jag la mig tidigt igår.. Så hur man än gör får man inte sova längre..

JO.. det bästa vi gjort är ju att vi bokat tur-ridningen... Den 18:e Juni bär det av på en 2,5 timmes tur på islandshästar, Vi e 8 tjejjer som ska iväg o efter ridningen ska vi gå ut o äta gott i stan..
Tror det kommer bli en hel kanondag, om man inte ramlar av då...
Jag har inte ridit sen möhippan och då var det på samma ställe.. Man kan ju alltid hoppas på att få en snäll häst.. Kan tänka mig vilken träningsvärk jag har efteråt..

I helgen ska jag köpa inlines och Melwin ska få en cykel sen ska jag, mamma och Melwin åka iväg på kvällarna.. Jag behöver verkligen komma igång nu och nu när mamma e här e det lättare att äta nyttigt eftersom vi e 2 som äter samma.
Pasta, Ris o potatis ska jag äta minimalt av o sen blir det mkt kokta och färska grönsaker med kött, fisk eller kyckling.. (korv får gå bra ibland åxå)

Så på måndag gäller det.. Mitt nya sunda liv, jag har 5 kg som ska bort.. Det vet jag att det kommer gå fort om jag bara skärper till mig, jag har väldigt lätt för att rasa i vikt men jag har vart för onyttig sen Tim kom till världen..
Så kära vänner, kommer ni hit på fika blir det inte massa onyttigheter... ;-)

I helgen ska vi lyxa till det lite extra med skaldjurskväll och onyttigheter som ost o kex.. Sen blir det hårt här hemma.
Enda gången jag ska äta massa gott e midsommar och när det e kalas eller fest.. O självklart när vi ska ut o äta på restaurang i Juni.
Man får ju unna sig lite gott ibland, det kommer bli tufft, speciellt på kvällarna då jag gärna äter lite choklad till kaffet, glass e inte helt fel det heller..

MEN jag kommer bli mycket mer lycklig av att komma i form... Då e det värt att kasta chokladen åt sidan... (absolut inte dagarna innan mensen kommer för då blir jag arg som ett bi men vaddå, det e en gång i månaden)

Ha en bra helg alla...

Pappa-bus..



Tim fick chokladkex hemma hos Jaqueline.. mmmm va gott de var...



Melwin fick hjälp av matte-experten..



Gabriel o Svea.. min man vill aldrig va me på kort, han fånar sig bara, men nu lägger jag in ett iallafall..



Samma sak gäller mamma...



Noels sköna stil i soffan, med mössa o gummistövlar.. Han pausade lite från uteleken..





Måndag...

Oj, nu har jag slarvat igen men de e så ibland, som 3barns-mor har man alltid fullt upp och sen har inte internet funkat som de ska o när det går trögt blir jag irriterad..

Här har hänt massor..

I onsdags var vi på sjukhuset, först åt vi lunch, jag, Gabriel, Noel o Tim. Jättegod Fläsk med Löksås serverades där, efter det gick vi till Logopeden med Noel och hon var överraskad, det har hänt en hel del med Noel sen senaste besöket så allt där var bara positivt :-)
Dom lekte och han sa ganska många ord, lätta men många, det börjar komma mer och mer nu och vi har lite övningar som vi gör, bl.a. att stå framför spegeln o göra grimacher, det e skoj, vi skrattar mycket dom stunderna speciellt Noel som viker sig :-)

På torsdagen hade vi BVC- tid jag med Tim o Andréa med Ebba, vi har fixat samma dagar o tiderna efter varann. Så vi åkte in o vägde o mätte de små och nu väger Tim hela 11290 och han är 80 långa cm.

Sen gjorde vi staden, vi tog en lunch på Herbert´s o dit kom Sandra med Eddie o efter det gjorde vi staden igen..
En härlig dag var det men som vanligt går tiden allt för snabbt.

På fredagen var det dags att åka till gamla dagis barnen älskade att vara där o Noel längtar tills han ska börja nu, han kom in i gruppen direkt o var så himla lycklig, vi promenerade runt dammen o barnen matade ankorna, Melwin o Gabriel var inne i hans grupp o Melwin tyckte det var kul o träffa dom gamla kompisarna som han saknar varje dag, dom spelade memory och busade tills det var dags för den gruppen att gå på fredagsutflykt.

Efter 1,5 timme åkte vi vidare Gabriel ville till Gekås o det tackade jag JA till. Melwin o Noel var på leklandet o vi andra gick in i affären. Vi hittade gummistövlar till båda barnen o lite sommarkläder, sen var det mest bara bra att ha - grejjer vi köpte. Tim fick en gunga o barnen varsin gräsklippare som blåser bubblor, dom är väldigt populära. :-)
När vi åkte hem var det världens åskväder i Ullared, men vi kom hem till strålande sol och efter en liten stund kom mamma..
Barnen tyckte det var jättekul o träffa mormor. Vi tog det lugnt på eftermiddagen fikade ute o barnen lekte med sina nya grejjer.
På kvällen åkte vi till China Sea o åt god mat, dom öppnade efter att ha haft stängt för renovering. Vi satt där tills det var dags för mig att åka till jobbet.

Sen har jag jobbat fredag o lördag - natt.

Igår sov jag inte efter jobbet, vilket var dumt för jag är så himla trött nu. Jätte. Jätte- trött e jag, hemskt..
Vi åkte till stan o fikade o sen åkte jag, mamma o tim till blomsterlandet, med mig hem fick jag en jättefin rosa perenn och en JÄTTE- begonia som hängde i ampel.
Sen när vi kom hem fixade jag på verandan o nu har vi en fin liten oas med alla växter. Min stora tomatplanta har redan bildat tomater, det kommer bli måånga på den :-)

Idag har vi inga planer alls. Vi får se vad som händer..

Vi har iallafall tagit lite bilder i helgen här kommer dom....


Melwin innan fotbollen, SÅ GLAD..



Full fart...



I väntrummet på BVC... Tim gör såhär när jag fotar... ha ha ha ha Trollet...



Nya gräsklippare....








På China Sea..





På väg till Krabbfiske med pappa i lördags..




















Underbara dag...

Äntligen är det varmt när man öppnar dörren på morgonen. Så härligt vi ska snart gå ut o njuta av denna dagen, först ska jag bara göra inne-sysslorna..
Skulle vart en perfekt dag att sitta på lekplatsen men vi ska in till logopeden kl 13. O nu känner jag att vi måste eftersom jag vart tvungen o avboka 2 besök.
Gabriel ska även vara på sjukhuset kl 14 så vi åker tillsammans in idag :-)

Barnen e på toppenhumör, leker på deras rum o lyssnar på Mora Träsk, Melwin e på dagis idag.
Tur att jag la ner ett par jeans-shorts i väskan.

Tim har vart vaken inatt igen alltså jag fattar inte vad som händer, han vaknar i stort sett samma tid varje natt, igår gjorde vi allt innan vi la honom, gav honom Ipren, hostmedicin och näsdroppar o det hjälpte tydligen inte.
Vi måste få ordning på detta nu, han som alltid sovit så himla bra...
Tur att jag ska till BVC imorgon.. :-)

Igår planterade vi... Vi handlade på blomsterlandet, det blev massor, örter, jordgubbar, tomatplanta och lite lobelior.. :-)
Barnen hjälpte mig o nu hoppas jag att vi inte övervattnat plantorna..

Idag ska vi fortsätta o fixa fint ute..
Känner mig lite stressad nu, inte för att jag har brottom utan för att jag vill ut i solen...


Ha en fin dag...


Snälla..

Nu är det 15 dagar kvar o rösta.. Snälla rösta på Tim...




klicka på länken o rösta... :-)

http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/?view-id=29088&_ad_is_verified=y


Tisdag...

Jag ljuger nog inte om jag säger att jag aldrig har vart såhär trött i hela mitt liv.. Därav ingen ork till bloggen heller. Jag känner mig konstant trött o det är verkligen jätte-jobbigt.

Mannen kom hem igår, ohh som jag saknat honom... Så himla skönt o ligga o småprata hela kvällen, vi firade med chokladkaka, hallon o blåbär + grädde... Jättegott!
Barnen blev jätteglada över att se pappa. Och dom förstår att dom inte kan flyga på honom, dom märkte direkt att han har ont, han har visat sina sår och Melwin tycker dom är jätte-läskiga.. Jag med :-)

Dagen igår var väldigt lugn Jaqueline o barnen kom hit för att hämta ljusen o stannade en stund, jätte-kul. Barnen busade massor på Noels rum som var helt upp o ner på. Tur man har vanan att städa där så det tar 10 minuter, himla skönt med backar som man bara kan slänga leksakerna i..

Andréa kom på ett oplanerat besök med ÖVERRASKNINGAR... TUSEN TACK!! Så glad man blir...

Idag skulle jag helst vilja sova... Det står verkligen högst upp på önskelistan, sömn.. Ännu en natt med vaken Tim... Eller han e inte vaken hela tiden men varje natt vis ca 04 börjar det, ibland tidigare. Han vaknar, vi gör välling men efter det kommer han inte till ro alls, det tar lååång tid innan han somnar. Inatt har Gabriel hjälpt mig, men man e ändå vaken. Jag ska fråga efter bra tips på BVC på torsdag.

Nu e mannen i Alingsås, han ska lämna av en kille o så skulle han ha ett snabbt möte sen kommer han hem igen. Blir nog en lugn hemmadag här, förutom att vi måste handla lite..
Jag ska som vanligt tvätta lite o så ser dagen ut att bli skön så kidzen ska ut...
Får se om jag klipper gräset sen, jag kan liksom inte ta det lugn även fast jag e så himla trött måste jag göra något för på nåt vis så går dagen fortare då.
Jag kan inte sitta på soffan med en varm o go filt för då skulle barnen bråka hela tiden för att dom inte har nåt för sig.

Usch vad jag klagar ibland, Men just nu mår jag skit, jag känner mig halvdöd, jag känner mig snarare som 60 år än 28 o jag ser hemsk ut i ansiktet för mina stora blå ringar går ner på kinderna..
Ska det vara så himla svårt o få sova lite. 5 nätter med en vaken Tim allt mellan 2 - 4 timmar varje natt. Stackars er mammor o pappor som får kolikbarn som skriker hela nätterna...

Bjussar på lite bilder, har inte så mkt positivt att skriva här om dagarna... Dagarna som varit har jag gått o tänkt: bara det blir kväll snart....

Den här jättefina fick jag av Andréa Så himla glad jag blev...





Den kommer alltid stå framme, jätte-fin.

O Gabriel fick en superfin Krya På Dig blomma
Han blev jätte-glad




Nu e inte mina barn så himla glada, jag får ta o sätta igång dagen här.. Hoppas den snabbt e över eller att jag kanske skulle kunna få lite energi till min kropp.. Längtar efter min säng o mitt stora goa täcke...
visst e såna här dagar jobbiga... ?

Ha de bra alla pigga o glada.. Ja ni mindre pigga o sura åxå... :-)

Lördag...

O regnet det bara öser ner.....

FY.. Vilket piss-väder...
Jag e trött, Tim har hållt mig vaken ca 3 timmar inatt, dessutom kom jag i säng 00.3o så jag har inte sovit alls bra.. Jag vill bara att det ska bli kväll så jag kan lägga mig på soffan med mitt kaffe o slapna av...

Jag har egentligen inget att blogga om alls, jag har haft turen o haft vänner på övernattning nu i 3 nätter o det e jag jätte-tacksam över, tiden har gått lite snabbare då.
Jag ska snart få hjälp av Andréa med att åka till stan o handla på mig lite mat...

Alla ni som hjälper mig o ställer upp för oss (ni vet vilka ni e) TACK för att ni finns när man behöver det...

Nu ska jag försöka fixa iordning mig så jag e redo för en tur till Hajen sen...

Här e mitt lilla troll imorse..








jo... ett litet tips...

till er som ibland har brottom med matlagningen... nämligen denna..




Såhär blev min, kryddade på den lite och klippte färsk persilja över.. MUMMS!!


Torsdag...

Nu tänker jag inte sitta här o sätta samman ett långt inlägg med en massa text, jag har Lina o Barnen här o dom ska övernatta så jag tänkte bara bjussa på lite bilder nu när Lina nattar William.
Vi har haft en hel del för oss därav inget bloggande igår..

Min man har klarat operationen fint o mår ganska ok nu för tillfället.. Skönt att allt gick bra för både honom o Jesper. Det var jäkligt nervöst hela dagen igår ända tills jag fick veta att han vart vaken lite o sen ringde han själv o pratade lite åxå..  Saknar honom nu...

Bilderna......

(utflykt till lekplatsen)















Våran STORA kille börjar på Fotbolls-lekis... O så här fin var han...







Igår smög vi in o fotade barnen när dom sov.. Såhär låg dom till klockan var 08 imorse..



Ha en fin torsdags-kväll alla... Här blir det film o godiiis... :-)


ohhh.. någon som ska ha bebis, el har en liten?

Spana in dessa...




... Finns på www.babyshop.se




VILL HA...

Tycker dessa e såå fina..
http://www.familjesmycken.se/ finns det många olika kombinationer o andra smycken.

Denna kombinationen ovan kostar 1570 kr. Finns även i guld o då kostar den 5960 kr. :-O

Enligt mig e det lite dyrt, men man kan önska sig el spara ihop till ett, så kanske det en dag sitter runt min hals..




Tisdag o utflykt..

Ja eftersom jag slet hela dagen igår här hemma så unnar vi oss en utflykt idag... till lekplatsen nere i sammhället.. :-)
För barnen e det verkligen ett äventyr..

Jag känner att jag vill hemifrån åxå för att släppa allt som jag borde göra men inte orkar.
Varenda dag är det något som måste göras o det e så himla trist.
Men de e bra att man kan fly...
Jag ska sitta i solen o njuta, förhoppningsvis sover Tim gott i vagnen o så leker Noel o Melwin lugnt o fint. Det e allafall en dröm.. Kanske blir det så, ska ta med en massa sandleksaker.
Så idag blir det tidig lunch här o sen går vi runt 13-tiden.

Igår kväll hade vi riktigt mysigt, barnen var på gott humör o vi fikade äppel-paj o vaniljsås. Pratade en massa strunt vid bordet o sen la dom sig utan protest. (blev ingen rabarberpaj, får ta de en annan dag)
Melwin fick vara vaken med mig o kolla på Tv det slutade med att han somnade brevid mig o snarkade högt.
Jag var överlycklig det var en timma om Heath Ledger från det att han var barn till det att han gick bort, tragiskt nog.
Och man ska verkligen inte lyssna på skvaller, han tog inte livet av sig, nej han hade mediciner som han hade kombinerat fel, han hade vart sjuk och utmattad länge och åkte hem från en filminspelning för att umgås med vänner o vila upp sig, Sen hittades han död i sitt sovrum, ingen kan förklara varför, men det slutliga är missbrukande av mediciner. Det var inte det att han hade tagit MÅNGA piller för askarna var i stort sett fulla och locken var på, det var helt enkelt för att han kombinerade fel tabletter.
FY vad tragiskt, Denna super-skådespelaren var min STORA favorit.

Efter det la jag mig, Tim vaknade o VÄGRADE somna om. I över en timme höll han på o krångla, han kunde inte slappna av till slut la jag honom nära mig o höll ganska så hårt om honom, DÅ somnade han... Lille prinsen, så himla orolig i kroppen, undrar om det var växtvärk han hade.

Nej nu ska jag ta på barnen kläder o hänga en tvätt, sen laga lunch så vi äter vid 12, (lätt idag, soppa på burk :-) ska prova den nya köttfärs-soppan, hoppas den e god..

Återkommer senare med bilder, vart lite dålig på det nu...

Ha en fin dag, i fint väder :-)

Lugna måndagen.

Ska vi ha, barnen e fortfarande lite krassliga inte mkt men det kommer lite hosta o lite snor då o då.
Vet ännu inte hur vädret blir idag, det ser både blått och grått ut på himmlen, blir det någorlunda får vi ta o leka i trädgården sen.
Köpte rabarber för ett tag sen så nu har jag lovat Melwin att idag ska vi göra paj. Han har tjatat om det hela helgen. Men idag får vi lyxa oss med paj till efter-rätt.
Jag ska alldeles snart börja med garderoberna, vet ännu inte hur jag ska ha det men det löser sig nog under tiden, man vill ju nyttja utrymmena så gott det går.

Barnen har legat i soffan nu o kollat nån animerad film om tomtar o troll på tv1000. Den var visst väldigt spännande. Skönt att vi har lugna mornar här, barnen dricker sin välling i lugn o ro under var sin filt, Tim i baby-sittern o Noel på soffan. Skönt att ha baby.sittern ännu, använder den ofta till Tim.. Han gillar väl inte o sitta när han e pigg o lekglad, men e han halvtrött o lite gnällig kan man sätta honom där o sen kan han ligga där o jollra för sig själv ett bra tag.

Igår kollade jag massor på min nya favoritkanal E! Massa skvaller o kändisar, det e bäst :-)
Behöver man aldrig mer köpa Veckans NU.. :-D

Idag ska jag även få kolla på Top Model, (för nu har vi 3:an)

Ja har inte så mkt på hjärtat just nu, måste börja här om jag ska hinna idag, mellan det ska matlagning o allt annat hinnas med.. Så här kommer det gå i ett hela dagen, får pausa när de e dags för Tim att sova. Då kan jag ändå inte grejja med sakerna där inne..

Ha en bra nystart på veckan...


paus..

har jag haft här i helgen, jag har ägnat all tid med mannen o barnen... Eftersom Gabriel just nu e på väg till Karolinska o ska donera sin njure så e jag nu ensam o kan blogga hur mkt jag vill.. (nästan)
Jag ska nu överleva 5 dygn själv.. :-( TUR att jag har goa vänner som kommer hit o hälsar på o till o med sover över för att hålla mig sällskap... Det betyder MYCKET ska ni veta...
Tack Johan o Helena åxå som alltid ställer upp för oss om vi behöver hjälp... Ni e guld värda...

Varenda kväll sitter man här på helspänn o tror att det går spöken utanför.. Man hör något som knakar o helt plötsligt tror man att man ska bli rånad o kidnappad.. ha ha ha så DUM e jag..


Barnen har dock inte vart så pigga o krya denna helgen men de e ju så, hosta, snor o gnäll... Känns som att det e på väg till det bättre nu, ingen feber sen igår o hostan har blivit mildare. Blir väl iallafall hemma måndag o tisdag.. Sen får vi se om man kan tänka sig att ta bussen till staden på onsdagen.. Man måste ju ändå komma ifrån hemmet nån dag... Annars klättrar jag på väggarna...

Helgen har som sagt vart väldigt lugn, vi har vart hemma, mest bara åkt till stan o så har jag el Gabriel uträttat ärenden o barnen har suttit i bilen o ätit glass, ja med nån av oss vuxna med såklart..
Körde en sväng igår o idag har vi bara handlat allt jag behöver för att laga 5 luncher o 5 middagar, fyy va svårt.. De e massa o tänka på o om jag glömt nåt får jag helt enkelt handla det på onsdag..

Nu har jag dragit igång projekt, STOR-röjja i garderoberna, sortera o få plats med alla barnens alla kläder som just nu ligger huller om buller i högavis inne i klädkammaren, jag ska skruva ner en del hyllor o sätta upp dom i andra garderober som bara har hängare o sen ska här börjas, gjorde lite nu, men ångrade mig snabbt, tar det imorrn.. Jag har ju många dagar på mig, men jag tror jag kommer långt imorrn, det värsta e att jag måste hoppa upp på vinden å lägga saker där..

Så... Handlas på IKEA. Förvaringskorgar OCH galgar...
(nån som ska dit? säg gärna till isf.. :-)

HJÄLP.. det e mycket i detta hemmet som borde göras men orken finns inte, det e trist just nu, ALLT, Jag vill ha VITA väggar o nya golv.. DÅ skulle allt bara vara så perfekt...
Får nog fjäska med hyresvärden, som så gärna vill ha kvar bastupanelen... VARFÖR? Vem tycker det e snyggt med furupanel idag? år 2010? INGEN... Vitt ska det va... helst överallt... Vill så gärna ha en halvblank vit färg, STORA lampor i taket o fina tavlor på väggarna, nu e det tomt o tråkigt.. Depprimerande nästan..

Ne... nu ska jag sätta ihop ett mail till vår hyresvärd, har pratat om det så länge nu så i skrivande stund har jag banne mig bestämt mig....
Håll tummarna kära vänner... På att han ger med sig o säger självklart ska ni få måla vitt...




Jobbig natt..

ohhh Igår-kväll vaknade Tim när jag o Andréa just sett klart filmen o var ännu sämre.. :-( Han har nu börjat krupp-hosta o snorar som bara den, ännu har han vart feberfri..
Jag fick gett han host-medicin + astmamedicinerna pulmicort och airomir i masken o näsdroppar, han blev lugnare efter den o somnade gott om efter ett tag. MEN vid 01, började det igen, o han har hållt mig vaken i stort sett hela natten..  Kl 02 började Noel gallskrika, då hade det hänt en olycka i blöjan så det var bara att gå upp o byta den.. La honom igen i sin säng men efter ett tag kom han in till oss..
Tim har fortsatt hostat hela natten o det har vart riktigt jobbigt. Samtidigt som han har vart jättetrött så har han vart gnällig för att hostan gör ont.
STACKAREN!
Nu e han vaken o ganska OK, han hostar då o då och näsan e rinnig..
Tror han kommer sova väldigt snart igen men först ska jag medicinera..
Melwin sover ännu, men han vaknar väl snart, jag ska allafall passa på o vila mig på soffan en stund nu när jag lagt Tim igen..

Kommer vara hemma idag allafall, ska inte gå ut alls med Tim, Noel o Melwin får nöja sig med trädgården.
Jag skulle egentligen haft Lina o barnen här på besök, skulle ätit lunch o så, men det e inställt nu för Tim kan ju smittas.. Usch.... INTE en till sjukperiod...

Mannen kommer iallafall hem i eftermiddag o e hemma hela helgen, man får hålla allt man har på att han inte ska bli sjuk nu... De e ju operation på onsdag..

Ne.. nu e de dags för 2:a omgången välling idag, sen ska jag slappa nån timme o så får vi se vad man kan hitta på med de 2 stora barnen..
Vi köpte rabarber för ett tag sen så en paj vore inte helt fel..

SÅ.. nu får vi se om helgens planer går att utföra...
Vi ska grilla med Michael, Jaqueline o barnen sen på söndag ska vi åka med Andréa o Jonas på familjedag i GBG-hamn.. Detta vill man ju inte missa, så nu hoppas jag att vi kurerar oss snabbt o att inga fler blir sjuka..

Återkommer med bilder senare..


Tidig morgon...

kl 06 slog Tim upp sina underbara blå...
Ohh trött man e då.. Men de va bara att gå upp o nu sover han igen sen 40 min tillbaka.. :-) Nu e Noel vaken o kollar på Elias o vännerna o jag väntar på att installations-gubbarna ska komma o installera vårt Viasat.. :-) Kommer bli grymt med alla kanaler..
Nu kanske man kommer ha något att se på..

Igår åkte vi till tandläkaren med Tim, allt såg fint ut nu, han var ordentligt svullen och hade ett blåmärke på tandraden o så hade han slitit av den där strängen, det var därför han blödde så himla mkt. Skönt att ha gjort det iallafall.. + att jag ringde försäkringsbolaget o sa vad som hänt ifall det blir skador i framtiden.

Andréa som körde oss frågade om vi ville hänga på dom hem, o det ville vi... Vi fikade o barnen lekte.. Gabriel o Melwin kom sen o vi bestämde oss för att stanna o käka, Jonas köpte mat på hamnkiosken.
Vi satt ute o käkade o barnen lekte hela tiden på lekplatsen.

Efter mat så åkte vi in till staden, hämtade ut parabolpaketet o handlade lite så att jag klarar mig nu när mannen e borta.

Vi kom hem o nästan direkt var det läggdags för de små..
Ja satte på kaffe o slängde mig på soffan o kollade Tv... TYVÄRR det allra sissta avsnittet av det asbra Andra Avenyn, SUR jag blev när jag förstod att det var slut sen.. FAN!!!

La mig ganska så tidigt så jag kunde få lite sömn, nu när man vet att Tim vaknar mellan 4-5 varje natt o krånglar..

Somnade som vanligt snabbt o sov som en stock... TRÖTT e jag..

Idag ska vi nog gå till lekplatsen, så barnen får leka lite med Andréas barn.. Tänkte även ta med engångsgrillen isf o grilla lite korv till lunch.  Jonas hämtar Melwin på dagis idag, tack snälla han för det..
Tim e lite hostig o förkyld idag så jag får klä honom varmt, får väl ta på strumpbyxor under.. Hade faktiskt vart skönt o ha en fleecedress även nu..
Får se om jag kan hitta någon på nätet för i stan finns det inga, vill ha en lagom tjock, ingen som e alldeles för varm, för på sommarkvällarna kan det ju va skönt att ha nåt varmt o ta på..

Nu e killarna här o grejjar med parabol o snart har vi en massa kanaler.. Wiii ska bli sååå skönt, Noel kommer glo på Chuggington varenda dag :-)

hmmm... undrar hur lång tid det kan ta....

Ha en fin dag alla.. :-)

Mitten på veckan...

o fy jag har ännu ingen energi, jättejobbigt, jag som brukar vara rätt aktiv hemma o hålla på hela dagarna, men nu orkar jag inte...
Jag får ingenting gjort alls.. Men får se om jag kan göra någon nytta idag, putsade fönstren för ett tag sen men dom blev inte bra så nu funderar jag på tidningspapper-tricket som alla säger e så himla bra.

Man blir säkert jätte-svart om händerna, någon som testat?? Tips vill jag ha snälla??

Igår hade vi en hemmadag, jag var inte alls ok igår, känns ännu idag, hoppas man blir bättre o inte sämre nu.
På eftermiddagen hände en liten olycka här, Melwin skulle lyfta Tim, (jag såg inte exakt) och snubblar över en leksak, Tim for i golvet med huvudet (munnen) före o Melwin landade ovanpå honom, Hörde ett skrik o plockade upp Tim så snabbt jag bara kunde, ohhhh han stört-blödde från munnen, kunde inte se vartifrån bara att det var blod i hela munnen.. Och det slutade inte blöda, i 1 timme höll det på jätte-mycket, ringde Gabriel efter en kvart o han kom hem direkt.
Tim ville sova direkt efter fallet, men vi höll honom vaken i en timme o sen fick han somna på mitt bröst i soffan, efter ett tag ser jag att det rinner blod ur mungipan på honom..
När han sen vaknar igen börjar det stört-blöda igen... Hjälp...
Vi ger lite välling och det åt han utan problem, sen fick han lite köttfärsgryta o det var heller inga problem, förutom att han hade en ordentlig svullnad i munnen..
När vi la honom blödde han fortfarande men betydligt mindre, gav alvedon och han somnade gott i sin säng.  Då hade det vart blod i munnen i 4 timmar :-(
Pratade med Andréa hon tyckte jag skulle ringa o fråga o efter det ringde jag Sjukvårdsupplysningen.
Dom sa att vi skulle hålla kollen på honom och se så att han inte började blöda mkt igen, för isf skulle vi åka in till Akuten med honom.
Så kvällen här var lite orolig, vi tittade ofta till honom, men han sov gott och blödde inget mer... phuuu..

Han har sovit hela natten och vaknade på ett strålande humör, kan inte se hur han ser ut i munnen riktigt han vill inte öppna alls, så jag ska ringa tandläkaren idag o kommer troligen få åka dit med honom så att dom kan titta hur skadan är.

Ibland händer såna saker när man minst anar det, Melwin var helt förstörd o vi fick förklarat för honom flera gånger att vi visste att det inte var meningen och att det inte var hans fel att han snubblade, men nu är vi väldigt överens att han inte ska försöka lyfta Tim mer, det e bättre dom sitter på golvet o busar..

Skönt att det har lugnat sig och att Tim inte verkar ha alls ont idag!

Sen på kvällen var jag så himla trött, huvudvärken gav inte med sig heller, jag la mig tidigt o somnade som en stock..
Tur att jag sjukskrev mig hade aldrig klarat av att jobba natten o må så dåligt, jag hade inte litat på mig själv att kunna vara vaken alls.

Ne jag har egentligen ett helt hem o ta tag i, ska börja med tvätten nu.. Har 4 maskiner att tvätta, ska försöka få gjort det idag, sen får vi se om jag orkar göra nåt mer, skulle behöva åka o inhandla förvaringslådor, vi har mändgder me saker i skåpen att sortera, men de får vi ta till helgen så kan ja fixa med det nästa vecka då jag ska vara helt själv hela veckan :-(

Sikket tråkinlägg men men, ibland e man tråkig... Allafall igår o idá ;-)

Ha de gott!!














förkylda... :-(

Såå hängig o sjuk idag, barnen e inte heller piggast, snoriga o nyser...
Känner mig tröttast i stan idag, vaknade 05.5o först. INTE kul.... Min energi har gått o gömt sig känner mig tom och orkeslös.... TUR att mannen kommer hem idag.. försöker ringa jobbet åxå o sjukskriva mig, skulle väl kunnat jobba om det hade vart nödvändigt, men man får inte gå dit med en massa baciller, så de e bäst att hålla sig hemma, har ju snart 2 helger i rad o jobba..

Så denna dagen blir väldigt lugn antar jag, ajjj min kropp gör ont åxå... Detta e inte kul alls...

Igår var åxå en lugn dag, kännde väl att det var nåt på gång, orkade ingenting... Barnen var ute o lekte iallafall o kojan, hann åxå med att rymma en gång.. Jag småfixade lite här hemma, men det blev inga större ryck..
På kvällen kollade jag 3 avsnitt av True Blood, dom som inte visats på Tv ännu, ohh jag vill se mer nuuuu.
Undrar just hur lång uppehåll det kommer vara denna gången, tycker 12 avsnitt e lite jag, skulle vart fler / sässong.

Nu e Tim arg, får nog lägga honom igen han e väl trött efter att vart vaken så himla länge..  nu ligger han o sover igen :-)
Jag ska sätta fram frukost till barnen sen ska vi gosa ner oss i soffan o försöka bli lite piggare, ingen vidare bra start på dagen detta!!

Ha de fint alla...

Ny vecka...

Ja då var det dags igen, mannen e borta 2 nätter denna veckan åxå... hoppas tiden går snabbt..
Tänkte snart gå ut lite me barnen, efter att Tim fått sin lunch o sover igen, det brukar vara lagom att gå ut då för han vill inte sova ute, han sover bäst inne i sin säng då kan han sova 3 timmar ostört om han vill. Brukar ha altandörren i vårt sovrum öppen lite så han kan höra oss lite o så att jag hör han när/om han skriker.  Verandan här ser inte rolig ut nu, grejjer överallt så jag ska röjja där tänkte jag.. Tvättstugan ska åxå få sig en omgång- igen..

Igår hade vi en riktig ute-dag, var ute hela dagen så himla skönt, jag klippte HELA vår gräsmatta, både fram o baksida o det var fan inte det lättaste.. Det känns i kroppen idag, vi har en trög jäkla gräsklippare o på baksidan e det backe upp o backa ner, slitit som fan...
Kojan e hyfsad klar, nu ska det på en fejk-gräsmatta och det ska inhandlas en till gunga och en lian, barnen älskar det... Vi grillade korv igår nere vid kojan o åt det som lunch, sen fortsatte vi... phuuu, men så fint här börjar bli..
Åkte till stan en snabbis lite senare på eftermiddagen vid 17-tiden, handlade lite mat o sen åkte vi till hamnkiosken o köpte köttbullar m mos...
Väl hemma sen lekte barnen ute en stund till, o jag dukade fram glass med fruktcoctail o grädde, mumms...
Mös en stund framför Tv´n o sen var det dags för barnen att sova..

Jag deckade som vanligt på soffan senare på kvällen...


Bilder från gårdagen..

Kojan börjar ta form...








Bubblor, blubb, blubb

I fredags när vi var i stan köpte Gabriel nya bubbel-grejjer till barnen, denna går på batteri och det är 4 st ringar för bubblorna och så e det en propeller som snurrar, Bra beskrivning va?
Iallafall, det kom otroligt MÅNGA bubblor, barnen hade så kul så dom höll på att kissa på sig..










Soliga Söndag :-)

Underbart att solen e här igen, det verkar som att det blir riktigt varmt idag o det gör en såå glad...
Ska vara ute hela dagen o gräset måste klippas, det ska jag göra idag tänkte jag, det e lite slitsamt, men jag behöver slita lite..
Ska fixa lite frukost snart, mannen o Noel sover ännu... Melwin kom nyss upp o jag o Tim vakna kl 7.3o.
Allafall lite sovmorgon och jag e ovanligt pigg...

Igår for vi till Falkenberg o firade Liam som fyllde 3 år, han fick en Spiderman hoodtröja, Spiderman-brillor och ett Spiderman-skärp, (de måste ju matcha) Vi fick jättegoda tårtor o pajer o tjötade en massa skit.. Riktigt trevligt var det, jag trivs där, i deras lilla hus de e så lugnt o skönt!! Barnen lekte o man märkte dom knappt, mycket tack vare Marcus o Joakim säkert..

Efter kalaset åkte vi hemmåt igen, fick en satans huvudvärk på vägen, köpte varsitt Happy Meal till barnen o åkte hem o hämtade värktabletter, tog 2 för att vara på den säkra sidan. Sen åkte vi till Johan o Helena..
Dit kom vi till ett jättefint dukat bord med en massa delikatesser på... Sååå gott!!
Huvudvärken försvann på en halvtimme så det var skönt!
Vi satt länge o åt o njöt av den goda maten, barnen uppförde sig faktiskt bra dom med :-)
Det blev ett litet avbrott i maten för Timpa, övertrött ville inte somna o efter en massa olika försök gav vi upp, han fick sitta i våra knän ett tag o efter maten gick jag ut med han i vagnen o då somnade han på 5 minuter o sov sen gott hela kvällen..
Sen när barnen somnat blev det Wii-spelande o vi fick jättegod dessert... Chokladfondue m frukt o godis att doppa... Mumms, svårt att sluta bara...

Sen spelade vi hela kvällen o vid 02 åkte vi hemmåt...

Tack för en toppen-kväll!!!

Har lite bilder...

Fick inga toppenbilder precis, men det var en uppspelt Liam igår, såklart fyller man år så.....





Förvånad?



Jaqueline o Nova-Lee



Söta Svea hade på sig kläderna från oss i välkommen till världen-present.. Såå fin!



Detta e en riktig bus-unge..



Kolla in bordet...





Melwin spelar med HELA kroppen.



Gott efteråt...



Wii Fit, måånga skratt åt konstiga moves...








ha ha ha ha TUR de e jag som håller i kameran...



lördag...

Idag e det Liams födelsedag Hurra, hurra, hurra till coola busungen idag...

(hade inga bilder på Liam i denna datorn så jag får passa på o ta massa idag o lägga in imorrn)

Lite stressad e jag o ändå sitter jag här, blir ett kort inlägg nu...

Ska på kalas o alla ska vara klara att åka 14.3o o ingen har duschat ännu.. De e som vanligt!!
Gabriel o Melwin e ute o bygger lite mer på kojan o jag o Noel ska in i duschen efter att jag dammsugit hemmet, för det måste jag...

Ha en toppen 1:a Maj alla!!

Timpa i sin fina nya pippi-tröja, den e såå fin... han med såklart...



(i love Photo Booth)