vecka 19..

Kroppen: Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition. Ta gärna promenader, simma eller gympa i den utsträckning och takt som känns behaglig. Cykling är också bra, det stabiliserar bäckenet. Du kan även träna upp samarbetet mellan nerver och muskler i bäckenet genom knipövningar. Dra ihop musklerna i bäckenbotten, mjukt men kraftfullt och håll sedan kvar så länge du kan och släpp sedan efter. Upprepa några gånger. Genom att man lär sig behärska bäckenbotten så underlättas förlossningsarbetet och gör att du snabbt kommer i form efteråt.

Fostret: Små ljusa hårstrån sk. lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.

Egna anteckningar..

JA, då har man vart på Ultraljud, alltid en upplevelse, det var mysigt o få se den lille hålla igång inne i magen.. Skönta att allt var bra.. Det blev + 3 dagar så nu e beräknat förlossningsdatum 26 juli.. (ännu närmre Gotlandsresan..) Allt känns bara bra, jag mår lika bra som innan och har kännt lite sparkar nu varje dag, speciellt på ultraljudet då hon tryckte mycket på magen..

bifogar en bild på min lilla mage..                  
Vecka 19
  Karolina  

Konstaterade precis att du är i samma vecka som mion jobbar kompis. Hon ska på ultraljud nästa vecka, ska bli spännande och se vad hon får för datum.

Förstår att ni inte kommer till påsk. Jag fattar inte var alla helger tar vägen. MEn det blir så mycket färre när man som du och Jesper jobbar helg. Mycket svårare att hinna med och att planera in saker.

Men vad bra att vi kunde passa på att trädda er en vardag. Det är så svårt, även om vi kommer en hel vecka denna gången, att hinna med att träffa alla. Särskillt när de flästa jobbar och det är inte alltid så lätt att ta ledigt precis.

Ska bli så kul att träffas igen.



kramar till er alla

Datum: 2009-02-26 / Tid: 20:31:00
URL/Blogg:
  jojjo  

Jasså, ja just det du pratade om nån ja som va gravid, kanske får samma dag, ha ha ah



Jo de e väl så när man jobbar helg, men nu jobbar jag bara 1 helg på 6 veckor så de e inte så farligt ändå. Jag fick nytt schema så jag blev jätteglad annars så hade jag jobbat 3 helger av 6 o de e lite mkt..



1 vecka går jättesnabbt o man vill ju inte bara stissa hela tidn heller, man måste ju ta de lite lugnt speciellt när man har barn med..

Ibland hinner man inte allt, så känner vi med när vi e på Gotland..

Föresten ska du ha släkt som kommer på Medeltidsveckan?? Detta e kanske för tidigt att fråg men vi tänkte ha tjejjkväll o gå på klematis o käka gott, tänkte om du ville hänga på då?

Gabriel får va hemma med bebis + barn, jag tänkte nämligen försöka boka bord snart för det lär ju vara fullt där hela tiden o vem orkar stå i kö flera timmar.. men de kan vi ta på telefon sen..

Vi kan väl höras av snart..



kraam

Datum: 2009-02-27 / Tid: 09:39:50
URL/Blogg: http://johannaandthefamily.blogg.se/



Namn:

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?