Tisdag...

Jaha dagarna går o vi e fortfarande inne, inne i vår sjukstuga o försöker klara av dagarna så gott det går med 3 sjuka lite smått rastlösa barn...
Just nu e det inget kul då vi håller på med medicinerna, Noel vägrar ta sin Kåvepenin som han ska ha 3 ggr per dag, vi har en match varje gång o jag mår så dåligt av att hålla fast honom o ge medicinen trots att han försöker sparka, åla, skrika, spotta o riva... Fortsätter detta idag får jag ringa o be om en annan, vi kan inte ha såna här kamper varje gång.

Tim fick en mask o astmamediciner igår, pulmicort och Airomir, det verkar som att det blir bättre med den, vi hr använt den 3 ggr nu o hn gillar det inte så även där får jag hålla fst han mot mig o sätta masken men han får i sig medicinen o de känns viktigt. Han hade åxå öroninflammtion så det e full rulle här hemma..
Klart att det gör ont på mina små, så jag hopps medicinen verkar fort nu..

Melwin vaknade 6 imorse o var jätteledsen, även han hade feber o fick genast Alvedon. Har har åxå väldigt ont i armen efter 5-års vaccinet igår.. Doktorn tittade även i hans öron o han hade vätska bakom han åxå.. phuuuu...

Vi ska få en remiss till öron, näsa, hals o jag kommer kämpa för att han ska få rör inopererade, han har öroninflammationer hela tiden ibland klarr vi smärtan med Alvedon o Ipren men oftast slutar det med ett besök hos doktorn och antibiotika...
Så jag tycker att rör vore perfekt så han slipper ha det så jobbigt, vid minsta lilla förkyldning blir öronen drabbade..

Melwin var på 5-års kontroll igår allt gick galant, o jag blev tom lite förvånad över hur duktig o noggrann han är med vissa saker, han fick JÄTTE-mycket beröm o han var så himla stolt. (det var mamman åxå)
Där gjordes även en hörselkontroll o då visade det sig att han hade nedsatt hörsel på höger öra, ännu en anledning till varför jag kommer kämpa för rören.
Jag hade precis samma när jag var liten o allt blev direkt bättre med rören i mina öron..

(tänk om vi fått 3 st öronbarn) Så får det bar inte vara.... hoppas jag...

Nu e allt jag hoppas på, friska glada barn o att dom sen får hålla sig friska... Lääääänge...

Igår efter besöket hos läkaren åkte vi hem, barnen fick se film o j började så smått med maten som sen min räddare i nöden kom hem o tog över, jag kan inte laga lax, ha ha jag har ingen aning om hur man gör... Så Gabriel gjorde jättegoda laxfiléer i pannan med sås o potatis..
Sen var det ganska så snabbt dax för barnen att sova så vi fick medicinera alla o gjort kvällsbestyr o lagt dom alla, Tim vägrade somna han kanske hade ont vad vet vi, det tog en timme mer än det innan han till slut somnade hos Gabriel..

JAG var ivrig som ett litet barn igårkväll, min Grey´s Anatomy - box hade kommit på posten, hela sässong 4 o vi skulle ha Grey´s kväll... :-)
MEN de blev inte som jag tänk, cd-skivorna e helt konstiga, dom funkar inte som dom ska, ibland går de o jag får igång de men sen knasar sig allt, jag behöver säkert inte skriva HUR arg jag var igår, men imorse lyckades jag sett sissta avsnittet på cd1 o började på cd 2 o FAN den skivan var likadan, jag ska försöka igen o se hur jag ska göra annars kommer jag kontakta discshop o be dom sända mig en ny box GENAST.
Nu har jag sett de 5 första avsnitten o stillat mitt begär lite, men när skivorna ligger här o retar mig vill man ju bara se mer o mer o mer...
(jag får nog snart ta ett snack med mannen om att vi kanske skulle ta o skaffa kanal 5 igen) JUST  bara för mitt Grey´s begär... Men de e världens bästa serie så e de bara..
Har följt det sen det 1:a avsnittet sändes o nu sen vi flyttat missar jag allt, men så har jag börjat kolla boxarna o det e nästan ännu bättre.. Kunna se avsnitt efter varann istället för att vänta 1 vecka till ett nytt sänds..

IDAG ska vi allafall baka något med Nutella, har aldrig testat det innan, hittade ett par jätte-enkla recept, hoppas det blir gott... :-)

Nutellakladdkaka




120 gram  smör, (eller margarin)
2 st  ägg
2 dl  socker
2 tsk  vaniljsocker

2 dl  vetemjöl
5 msk  kakao
1 nypa(or)  salt
2 dl  nutella

8 - 10 bitar

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret, rör i socker, vaniljsocker och äggen.
3. Blanda i vetemjöl, kakao och salt.
4. Bröa en avlång brödform och häll i smeten.
5. Grädda i ca 15 minuter.
6. När kakan fortfarande är lite ljummen, bred över Nutellakrämen

eller blir de såna här... Amerikanska Muffins med Nutella...

Amerikanska muffins med nutella

100 gram margarin eller smör, rumstempererat
1,8 dl socker
3 st ägg
0,5 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
5 msk nutella

  • Ugn 165°. Vispa margarin och socker tills en jämn o ljus smet.Tillsätt ett ägg i taget.Rör ordentligt efter varje ägg.
  • Tillsätt vaniljsocker,mjöl,salt och bakpulver. Vispa allt till en jämn smet. Ställ muffinsformar i en muffinspanna.Häll i smet mindre än hälften.
  • Tillsätt nutella 1-1,5 tsk till varje muffins. Ta sedan en tandpetare och snurra ner nutellan så den blandas. Lägg en liten klick till av muffinssmeten över.
  • Bakningstiden är ca 20 min beroende på ugnen. Testa med en tandpetare om de är klara, det ska inte fastna någon smet på. Ta ut och låt kallna.
  •  

      Andréa  

    Åååå, muffinsen verkar ju gööörgoa :-P Mums!

    Datum: 2010-03-16 / Tid: 16:04:49
    URL/Blogg:
      Sandra  

    Åh stackars!! Eddie har oxå en sån mask med pulmicort o airomir...hans hosta har blivit mycket mycket bättre och han e inte lika pipig i andningen nu när han e såå förkyld! Fattar inte varför det tog typ 23 månader innan vi fick den! Hoppas det hjälper på Tim oxå!

    Datum: 2010-03-16 / Tid: 17:04:53
    URL/Blogg:



    Namn:

    E-postadress: (publiceras ej)


    URL/Bloggadress:


    Kommentar:

    Kom ihåg mig?