HEMSEDAL 2011

Sikken vecka, vilken toppen-resa och vilket UNDERBART gäng... Såå jäkla skoj vi har haft, jag behövde detta, en semester som inte kunde vart bättre faktiskt... :-)

Vi startade dock resan på sämsta möjliga sätt, hela fredagen packade jag i långsam takt, hade ingen ork alls, var inne på 3:e dagen med pencilin, men det känndes inget vidare, på eftermiddagen fick jag rejäl feberfrossa o låg på soffan o rörde mig knappt, sen vid 18-tiden kom vi ÄNTLIGEN iväg, jag toksov med HÖG feber hela vägen upp till Grebbestad..
Vi var framme runt 21 tiden tror jag och jag kännde mig lite bättre, vi installerade oss i stugan med Nellie o Reidar som hade fixat chokladpudding att bjuda på :-)
Vi satt o tjötade o hade trevligt, gubbarna tog nårra öl o senare kom även Anna, Malin,Sandra,Kevin o Ronja, vi fortsatte att tjöta alldeles för länge men kom isäng vid 01.30, men Gabriel o Reidar satt o tjötade tills klockan var 04, galningar... 

                              2 barn som bara SKULLE vara vakna så länge som möjligt...



Sen tog Melwin ett litet gulligt kort på Nellie :-)



På lördagen åkte jag o Anna iväg o handlade lite frukostmat o sen blev det en god frukoststund i stugan o sen åkte vi iväg för att kolla läget lite, bla utmed kusten och så stannade vi på Sportshoppen o efter det blev det lunch på en Pizzeria i Tanum.. Det var väldigt trevligt o sen åkte vi till stugan igen... Slappade o slöade en stund o senare åkte jag o Anna till Uddevalla o handlade HUR mkt mat som helst till Hemsedal, det e nog Norges dyraste ställe så det e bäst att handla så mkt man bara kan...  Tyvärr tog det väldigt lång tid o vi var hemma först när det blivit mörkt så bilarna fick packas om i mörkret men det gick bra ändå..

När vi kom hem hade även Johan, Helena, Svea, mamma o Anki kommit vi åt god kvällsmat o tjötade men la oss tidigt för kl 04.30 skulle klockan ringa o jag, Anna o Helena hostade ikapp hela natten...

Tidig morgon utanför stugan, (där vi även ska vara i Midsommar)



Klockan ringde o alla hade sovit gott på natten så vi stoppade i oss lite mat o sen installerade vi oss i bilarna, något knökat kan man säga, massa packning o mat o skidor + pjäxor skulle med, men vi klarade precis, fick lämna kvar lite grejjer i stugan men det var sånt som vi skulle klara oss utan..

Här e Melwin o Nellie, Melwin tyckte det var riktigt mysigt att få åka där på resan upp..



I början tyckte jag att det var skitjobbigt, vi var tvugna att stanna precis när vi kommit in i Norge för jag var illamående, men tog medicin för huvudvärken o så gick det snabbt över så vi kunde fortsätta.. Vi körde tillsammans alla 3 bilarna hela vägen, en liten felkörning inne i Oslo blev det men annars flöt allt på väldigt fint..

När vi kom fram stannade vi alla 17 pers o dundrade in hos syrran, men det var väldigt lugnt, barnen fick ge sina presenter till sina kusiner o sen fixade vi korv med bröd till lunch, sen efter ett tag bar det iväg till backen, där vi bestämde oss för att framförallt barnen skulle få åka en stund innan vi fick nycklarna till stugan kl 17..
Tyvärr var Noel på ett riktigt dåligt humör, han vägrade att ens prova pjäxorna o var vansinnig, varför vet jag ännu inte, tror han ville stannat hos syrran o lekt med kusinerna.. Melwin o Oliver åkte för fullt o hade kul så jag stannade kvar med dom så åkte Gabriel en tur i bilen med Tim o Noel, båda toksomnade på stört så dom var trötta..



En bild tagen från vår stuga, vi hade väldigt nära till backarna o det var skönt..
kolla in sikket fint väder vi hade... :-)



När vi väl packat in allt i stugan, bäddat, placerat ut kläder o tillbehörigheter så var alla ganska så trötta o möra, så det fixades lite mat o sen blev det bara en myskväll o alla kom i säng tidigt för att vara pigga o glada för en hel dag i backen på måndagen...

På morgonen stressade vi inte, vi åt en god frukost, jag hann med en dusch o sen bar det iväg runt 10.3o tiden till Skidcentret, vi hade strålande sol och lite vind. Kom man upp i backarna blåste det ganska friskt faktiskt.. Vi turades om att vara med barnen och åka själva, det fanns en ny lekplats som var perfekt att ha som underhållning till de små. Melwin han såg vi knappt till han åkte som tusan hela tiden.. Duktig han har blivit en riktig skidkung..
På kvällen tog vi det lugnt, åt god mat o slappade o spelade kort i stugan, vi kom även ut på ett kvällsåk då Anna o Helena var så snälla att passa Noel o Tim hemma i stugan, Tim sov men Noel var vaken, Melwin han var mest hos Oliver... Vi fick ett par riktigt fina åk i nypistade backar... :-)

Frukost...



Nellie e redo...



Helena vid lekplatsen...



Anki passade Tim när jag o Gabriel åkte ett åk...



På tisdagen hade jag Annikas kamera i backen o dom bilderna har jag inte fått ännu, så dom kommer senare.. Tog lite på barnen med den..
Vi hade ännu en solig o skön dag, kommer inte riktigt ihåg exakt vad som gjordes, men efter skidåkningen var det tillbaka till stugan o mat som gällde, mkt gott..Efter mat så blev det mer kortspel o tjöt, jag kom i säng väldigt tidigt även denna kväll, men bestämde mig för att inte ta Cocilana till natten, och jag valde att avsluta min pencilin-kul, mådde inte alls bra av den faktiskt, jag vet att man inte bör göra det, hade 4 dagar kvar men det har ju gått bra hittills allafall..



Noel åkte mkt skidor i backarna när humöret var bättre...



Lite choklad o lite snorig, men men skitiga barn e glada barn.. ;-)



Svea snäll som en liten ängel....



Tisdagen var även en riktigt FIN dag, vi grillade o solade uppe vid grillstugorna, njöt för fullt, tog varsin varm oboy med mintu o hade det gott, jag, Helena o Anna kom även iväg på en tur som avslutades med en iskall öl i solen uppe vid liften, underbart...
På kvällen var man bra illröd i fejjan, trots solskydd, men man kände sig mkt piggare av all sol och frisk luft..

Onsdagen kom med en massa, massa SNÖ, det slutade aldrig att snöa o sikten var dålig i backarna, vi tog några åk, men barnen tyckte inte det var så kul att gå omkring när det yrde snö HELA tiden..
Men det gjorde absolut ingenting för oss, vi tog en lugn dag istället... Åkte hem till syster o fikade o sen tillbaka till stugan fixade taccos till middag o hade en skön kväll...
Vissa kom iväg på kvällsåkningen, jag valde att vara hemma med barnen, som kom isäng rätt tidigt, dom e slut efter hela dagar utomhus...

Riktigt GOTT med nysnö.... så det gjorde absolut ingenting med en dag snö...







På torsdagen kom SOLEN igen, underbart, samma sak denna dagen vi åkte till backen, hade det riktigt mysigt o åkte en massa skidor :-)
jag blandar säkert ihop lite vad vi gjorde o när vi gjorde det, men det mesta stämmer bra.. :-)
Bjuder på lite bilder...

Jag o Nellie..



Åker med Noel i selen...



Grillning...



Fina Anna..



I grillstugan, Ronja, Nellie o Kevin..



Ronja o Sandra..



Kevin...



Noel har än en gång lyckats somna på ett underligt ställe, nämligen UNDER köksbordet..



Melwin...



Mina fina, fina 2...



På torsdagskvällen var även dom flesta iväg o Bowlade, jag o Helena var hemma med Svea, Noel o Tim... Vi la barnen sen låg vi i soffan o slappade o hade det riktigt gott.. :-) Inte ett dugg jobbigt o vara hemma... När dom andra kom hem tog vi varsin drink o kollade några avsnitt BB och hade skoj.. Vart nog lite fööör lite blanne i drinken så jag blev lite vimsig när jag skulle resa mig upp o bestämde mig för att sitta på rumpan o åka nerför trappan, den turen gick inget vidare, jag flög nerför trappen och skålen jag höll i flög iväg o som jag skrattade, fick ont i magen, sikken hemsk syn det säkert var.. Men ett gott skratt förlänger livet... :-)
Har ett o annat hemskt blåmärke.. Men det kan jag leva med...

Fredagen var nu här, alla börjar känna att veckan gått så himla fort och man ville nästan bromsa lite, men det gick ju tyvärr inte, det var bara att ta vara på dagarna som var kvar o vi hade ju det bästa kvar, nämligen helgen och en massa partyy framför oss..
Vi hade turen att få barnvakt till alla små så alla vi vuxna kunde gå ut på After Skin på kvällen :-)
Dagen spenderades som alla andra dagar i backen, vi grillade i grillstugan o hade det gott, vi hade bara Noel med oss denna dagen både Tim o Melwin var hemma hos syster med mamma o Anki o kusinerna.. Vi fick åkt en hel del faktiskt, riktigt skönt att få åka på lite o bara ösa..
Jag o Gabriel hamnade dessvärre i en opistad backe som var en mardröm, pistmaskinen åkte där när vi kom nerför o det var riktigt tungt, man fick liksom hoppa nerför nästan, mina ben blev sega så efter det åket var jag med Noel i barnbacken istället så Gabriel fick sig en tur till :-)

Sen bar det snabbt iväg hem till stugan, fick plockat fram lite mat till barnen o satt in i ugnen innan jag o Anna tog oss en promenad till After Skin där Reidar o Helena väntade, Johan väntade medans Gabriel körde ut till syrran för att hämta mamma o Anki som skulle passa barnen.. Jag o Anna var redan svett när vi kom fram, de e fasen asjobbigt att gå uppför ju, speciellt när solen steker o snön e tung.. MEN vi kom fram till slut, fuskade o tog vägen genom rullbandet så vi fick lite hjälp på traven..
Köpte varsin Öl sen var festen igång... Gabriel o Johan kom sen åxå.. Vi dansade, sjöng o gick med i tåg o löjlade oss som tusan, men fasen vad skönt det e att bara släppa alla spärrar o rocka loss, svettiga i skidkläder hoppandes runt som tokar... Riktigt skoj...
Den första After Skin höll på i 3 timmar sen bar det iväg till nästa Stav Kroa, vi satte oss på rumpan o åkte nerför backen, skitkul hade vi o skrattade så tårarna rann, Gabriel flög ner á lá Anja Pärsson.. ha ha han såg inte klok ut...
Festen fortsatte o vi hoppade snabbt upp bland det andra folket o dansade på borden... :-) Svettigt men grymt kuul... Jag gillar att ingen bryr sig om hur man ser ut, man går där i sina skidkläder o svettas med mössa på huvudet o inte har man sminkat sig innan heller, o gemenskapen e så skön, man dansar med alla, träffar och ser en massa kul folk o allt e bara så avslappnat..
Det går inte att gå på en After Ski utan att ryckas med i den härliga stämningen... :-)

Här kommer bilder från 1:a kvällen, vissa hemska, andra bara roliga...

Nyfiken Gul hette bandet, fina "pojkar" o toppen underhållning...





Give me hope Joanna i ett enda lååångt tåg....





Dans med min underbara... :-)



ha ha fasen va kuul.. vet inte varför vi flamsar oss såhär...



Ont i röva gjorde det men kul var det.... :-) Helena försöker sig på sälen..



ha ha frammåt, bakåt.. bara vi kommer NEEEEER...



Gabriel vann...



Ännu en After Skiii, dansa, dansa...






tåget igen...











När denna var slut klockan 9 hade vi hållt på sen 16-tiden trötta, onyktra o hungriga gick vi förbi Experten o beställde pizza och ett STORT glas vatten... Jag var helt färdig så efter pizzan ville jag sova.. O jag kom inanför dörren o till soffan o sen somnade jag gott... :-)
Bjuder på denna som dom smygfotade... Men den blev inte så hemsk..



Eftersom man kom isäng runt 22-tiden så var det inte så hemskt att vakna kl 08 dagen efter, jag mådde bra inte så värst bakis, o det lilla som känndes var såå värt det...
Lördag var det nu och vi var redan på morgonen laddade inför vår tjejj-After Skii, vi var ett härligt gäng som skulle ut o rocka på kvällen så vi visste att vi skulle få det kul..
Vi hade barnen hemma hos syrran hela lördagen eller vi lämnade dom vid 11 tiden o sen skulle Gabriel hämta dom 16 igen, så vi fick en massa tid i backen helt utan barn och det var guld värt att bara få åka, åka så mkt som man ville... :-) Barnen hade verkligen vart mycket i backen så dom var troligen mätta på det o ville hellre leka med sina kusiner..
Denna dagen lyxade vi till det med lunch i backen allihop, riktigt gott var det o skönt att slippa tänka på att packa med mat till backen o släpa på alla tunga grejjer...
Det var MÄNGDER med folk på lördagen överallt, det var kö till 8:a manna liften o en stor scen med artister + att hela SkiStuas uteservering var knökad, härlig stämning, riktigt varmt 14+ och snön var som slusch, tungåkt men ändå ok.. Det var så varmt att åka så man behövde inte ens ha jacka på sig, underbart...
När det var dags för oss att gå till After Skin åkte vi ner till bilen o slängde av oss pjäxor o skidor o jackorna o sen fick vi skjuts upp denna gången TACK O LOV... Vi fick inget bord det var redan en massa folk där inne som snabbt skulle bli mer o mer, till slut var det packat från golv till tak med folk känndes det som, men samma goa stämning, öl som stänker överallt men det e ingen som bryr sig man dansar vidare bara o har skoj.. Man luktar INTE gott efteråt...
Denna kvällen var toppen på alla sätt o vis, kunde inte haft roligare tror jag vi partade i 8 timmar o var hemma efter 01 någon gång... Vi hade följe in till centrum  i taxi mot Hemsedal Café för ännu mer party.. Jag bara skrattar för mig själv när jag tänker tillbaka, jag kommer aldrig glömma denna veckan, helt underbara människor har vi haft med oss, inga bekymmer alls, allt har flytit på bra som tusan och vart toppen... :-)

Bilder från Lördagen har ingen av oss så många och TUR e nog det, ha ha filmade lite dom kommer upp senare men ni som har FB har säkert redan sett dom där... Kul o ha som minne iallafall...

Lunchade...


















Nja... resten av bilderna var för suddiga.. :-( Inget kul o visa här..
MEN skistua- Hemsedal hade lite roliga bilder... :-)














På söndagen var det INTE lika kul att vakna... :-( Mycket åxå för att vi skulle packa ihop allt o bege oss ifrån stugan, usch sikken jobbig känsla det var.. Men det var bara att ta tag i allt o börja.. Vi kom iväg från stugan 10.45 o kl 11 skulle utcheckningen vara så vi var i god tid. Men fy vad tråkigt, semestern var över,  dom 2 andra bilarna åkte hemmåt direkt men vi stannade kvar hos syrran o slappade, barnen fick leka o så åt vi innan vi körde hem..
Kl 16.3o satte vi oss i bilen och det gick rätt ok faktiskt, Tim hade ont i sina små öron igen, Melwin var jättedålig och jag var ledsen... Det var jobbigt att åka hem, det var med sorg i hjärtat faktiskt, brukar inte känna det så jobbigt.

Ronja o Nellie, Melwin tyckte det var orättvist att han inte fick åka med Nellie hem, han tyckte det var mysigt att sitta så... :-)



Helena utanför vårt Place...



Depp, depp... :-(



Ja det var allt jag hade just nu, kommer några bilder till senare när jag träffat Ankii...

Vill avsluta med att TACKA så mycket till alla er som var med för en riktigt rolig, mysig och minnsesvärd semester...  Vi kunde inte haft det bättre....





Namn:

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?