Kålmården...

I onsdags förra veckan satte vi oss i bilen kl 05 på morgonen o körde mot Kålmården..
Melwin o mormorn åkte till Strömstad så det var jag, Gabriel o de 2 små barnen.. Med på resan var även 3 andra familjer, vi mötte upp vid Brahehus för att äta frukost..

Sen åkte vi till djurparken o började med Safariparken, det tyckte Noel var riktigt häftigt.. :-)
Efter det parkerade vi o gick in på Tropic-center.. Det var även det en upplevelse, barnen gillade att man fick gå fritt bland apor o fåglar.. Krokodilen var ENORM eller det var 2 stycken Alligator den ena större än den andra, där stod jag ett bra tag.. ;-)

Fiskarna o hajarna fick mycket uppmärksamhet av barnen åxå..

Sen var det dags att vandra in på själva djurparken, började med en enorm uppförsbacke, sen gick vi runt där inne, kollade på djuren, åt god mat o kollade ännu mer på djur, Noel han älskade detta, säkert gillade han lite o ha mamma o pappa lite för sig själv åxå..
Delfinshowen tog vi i slutet och vi fick garanterat dom BÄSTA platserna eftersom vi stod allra längst fram i kön, där stod vi i 40 minuter o väntade och det var helt klart värt väntan, vi fick ju välja platser först.. Vi satte oss precis längst ner, men ja valde 2:a bänken då jag inte visste hur Noel skulle reagera, där fick man komma nära delfinerna och dom skvätte vatten på oss vilket var väldigt poppis för barnen..

Vi hade en underbar dag trots värmen - 30 grader.. Tur man hade en extra klänning med sig så man kunde byta.. Vi stannade tills dom stängde o sen körde vi hemmåt, vi mötte upp Ela, Mikael o Leo vid en restaurang o käkade innan vi körde sissta vägen hem..

Här kommer lite bilder från dagen...

Vi hade picknickkorgen med oss med god frukost..



Underbar utsikt...



Noel tittar på djuren i safari-parken..



Lite djur :-)























Inne på Tropic-center..











Häftiga e dom...







Bläää..



Maffig som attans..







Papegojja..



En mkt intresserad kille..



Timpa tyckte mest om alla färger tror ja..



Usch!!







En del av gänget..



Dom har inga dåliga tänder...















Sååå nöjd..











Ganska mkt slit i backarna...



Här stod vi länge o skrattade..











Leo var go o glá







Bilderna från Delfinshowen blev inte så bra, men vill visa allafall, ljuset där inne var konstigt så vi filmade istället..
































Har givetvis massa fler bilder, men detta får räcka för nu...

Kålmården var helt fantastiskt, det bästa tycker jag e att man verkligen kommer nära djuren o har chans att se ALLT, vargarna o snöleoparden var inte så lätta o se dock...

Tack alla ni som var med för en underbar o rolig dag... :-)

Sååå.....

MYCKET har hänt nu det senaste o jag har massor jag VILL visa, men det får bli efter vår Gotlandsresa...

I onsdags var det Kålmården, i torsdags var det jobb, sen kom fredagen med släkt-grillfest, o efter det var det lördag o då var det kalas hela dagen lång o sen på söndagen åkte vi till Liseberg....
Måndag= städa hemmet o planera resan, Tisdag= Jobb 9-15, hem packa alla grejjer, sen jobb 20.45-07.30... PHuuuuuu Snart en veckas semester på Gotland.... SKÖNT!!!

SÅ... Ni kan tro jag har MÄNGDER med bilder o visa o berätta om, och som ni säkert förstår så har jag inte haft tid med dator alls...
MEN jag ska försöka kopiera bilderna från Macén imorrn innan vi drar o så har jag 3 timmar på färjan som jag kanske kanske kan få lite data-tid och då kommer absolut bloggandet komma i första hand...

HAFT en HEL-KUL helg, den absolut BÄSTA på väldigt läääänge...

Ha de gott alla... :-)

Tim fyllde 1 år... 20/7- 2010

Då var den stora dagen även förbi, Tim har firat sin allra första födelsedag med några presenter och tårta.. Vi sjöng och gav våran prins extra uppmärksamhet denna dagen, massa bus och lek med dom nya leksakerna.. (tyvärr var jag sjuk o låg mest på soffan denna dagen) Det var ett lugnt firande, mormorn och morbrodern var här och firade.. Det riktiga firandet ska vi ha på lördag då det är kalas hela dagen lång..

En alldeles egen Prinsessbakelse, med ljus o fackla i, gissa om det var spännande..



Lite undrande var han...



Men sen mumsade han i sig.. (men det var bara lite som kom ner i magen)



Paketerna skulle han helst vilja äta upp tror ja...



(nu tar varje bild minst 10 minuter att ladda upp så jag får ta resten imorrn... Har mängder med bilder från vår Kålmården-resa att visa... :-)

Monster Truck!!

Melwin hade en helhäftig kväll med pappa i söndags då dom var o kollade på Monster Truck Show..

Han strålade av lycka och visste inte riktigt hur han skulle beskriva sin kväll mer än, Ascoolt, Bästaste någonsin och riktigt tufft och att det var absolut det BÄSTA han gjort.. ha ha efter att han pratat om detta en halvtimme så lugnade han ner sig...












Mamma har fyllt år..

Och vi firade med tårta o en lugn kväll.. Annika o Jonas var här o åt lite gott och mamma fick ett par Röda fina Tretorn- gummistövlar från oss, som hon blev väldigt glad för, nu kan vi traska i skogen o plocka en massa svamp..

Tänkte tipsa om denna UNDERBART goda tårtan...

Den heter Trippel choklad och är en Nyhet på Ståhlboms... MUMS!!!




Kalas..

Har vi vart på, vi har firat Fredrik Ivarsson, som bjöd på 30-årskalas.. Som ALLTID var det en perfekt kväll på deras veranda, god mat, gott att dricka och en alldeles underbar sommarkväll.. Melwin o Noel var med, Tim fick vara hemma hos mormorn så han fick sova gott i sin säng. Kl: 22.3o åkte jag o barnen hemmåt, mannen stannade en stund för att spela kubb o annat..
Från oss + Johan o Helena fick han en fisketur med Fladenbåtarna, och givetvis ska vi hänga med åxå..

Lite bilder..










Sommar...

Nu hinner jag inte blogga alls känns det som, men sommaren ska vara full av äventyr, inte ska man sitta här o glo..

Har massor att berätta om och jag har massor med bilder...
så jag ska börja här lite smått så jag kommer ifatt med mina inlägg...

Tjao...

Redan var det helg igen..

Efter en vecka med en hel del jobb så e de nu helg igen.. Som snart e över så börjar nästa vecka med jobb..
Sitter här med halsont och jag e såå trött, men det är ju inte direkt ovanligt..

Här har dagarna gått i ett, när jag har vart ledig så har det vart så jäkla varmt, jag avskyr denna hetsvärme.. Jag mår dåligt får ingen ork o tycker solen e allmänt jobbig o sitta i.. Ok jag gillar sommaren men inte när det e 28-30 grader ute, luften står stilla o det känns som att gå in i en vägg när man kommer inifrån o ut.. phu.... MEN det e bara att härda ut.. Blir väl några fler stranddagar och bad istället.. Havet svalkar ju fortfarande en hel del..

Verandan här e snart klar.. SÅÅÅ fin det blir värsta dansgolvet juh..  Dom har fixat 2 snygga blomlådor åxå så idag ska det planteras sensommarblommor och göras fint i dom.. :-)
Sen får vi ha grillkväll här, o sitta ute hela natten o tända ljus o lyktor... Kommer bli kanonfint tror jag när allt e på plats.. Lyktor i olika färger ska inhandlas på Indiska o Ikea :-)

Så.. Snart ska vi börja här hemma o bege oss av in till staden, hittade ett par fina klänningar igår när vi var på ströget men köpte aldrig någon.. :-(
Så idag ska jag fixa en klänning el top och sandaler, måste ha gladiatorsandaler, måste hitta ett par fina bara.. :-) Melwin o Noel ska få varsin skjorta sen e vi redo..
För ikväll ska vi på 30: årskalas hos Fredrik som fyller just idag.. GRATTIS, GRATTIS..


Melwin ska ju lämna blomman till dagis åxå, han gick sin sissta dag där igår.. Varför känns det alltid så sorgligt när dom ska sluta på ett ställe... Usch, igår när han kom hem hade han med sig en massa fint som han gjort där och så hade han fått en cd-skiva med bilder från det nästan 1,5 år han gått där nu... Det var verkligen kul o titta igenom bilderna och den skla läggas i minneslådan direkt så den inte råkar illa ut..

Ne... Nu får jag börja här hemma om man ska hinna med allt som ska göras, innan man faktiskt kan åka hemifrån...

Ha en fin fredag i värmen.. :-)




Tim 1 år 20/7- 2010

Ja, flera har frågat så jag ska fatta mig kort.. Önskelistan kommer här nedan..

VI KOMMER BARA ATT HA 1 KALAS FÖR TIM I ÅR, INGET BARNKALAS EXTRA ELLER SÅ, SÅ OM NI VILL OCH KAN SÅ FÅR NI GÄRNA KOMMA HIT DEN 24-JULI -  VI KOMMER HA LITE KALAS HELA DAGEN, SÅ FRÅN KL 12 OCH FRAMMÅT SKA VI FIRA FELICIA OCH TIM PÅ DERAS 2 OCH 1 ÅRSDAG.

Tims önskelista som många frågat om..

1. Han behöver inga leksaker, han har mängder från sina storebröder, men om man ändå tycker det är roligt att köpa någon leksak så är mitt förslag något från Brio, det är hållbara leksaker och roliga att spara vidare sen, dom hänger med från nu och säkert till deras egna barn i framtiden.





2. Kläder, i alla dess slag är alltid bra.. Tim har nu storlek 86 och det är lite för stort ännu så 92 kommer han nog inte kunna ha nu på 1 år om han e lik Melwin o Noel har han 86 i ett helt år från nu..


Ja det var det hela.. Detta är väl vad jag kan hitta på. MEN självklart är det roligt om man kommer på något annat..  Ni får köpa precis vad ni vill...
DET ÄR BARA KUL ATT NI KOMMER :-)

Måndag...

O det e inte riktigt lika kvavt ute men det e tillräckligt.. Men idag måste vi hitta på något så det blir kanske en tur till skogen.. Lite mer blåbär e aldrig fel, det finns plats i frysen..
Man får nog sätta på sig ordentligt med myggmedel bara..

Igår var nog årets tråkigaste dag, allafall en utav dom.. Vi gjorde absolut ingenting, orken fanns ingenstans.. Usch, känner att idag ska inte bli lika tråkig som igår. Jag väntade på åskan, men den kom inte..

Idag börjar jag jobba 20.45 och slutar imorgon kl 15.oo.. Inget dåligt pass. Jag ska jobba natt för att sen vara ledig 1,5 timme o börjar på nästa jobb kl 9-15..
MEN jag ska sova i eftermiddag tänkte jag o så får jag väl lägga mig samma tid som barnen kl 19 imorrn kväll. Det ska gå bra!

Sen e jag ledig på onsdag så det e ännu bättre..

Ne.. Man får väl ta tag i saker så man får något gjort idag allafall..

Snart kommer syster m familj hit, i en hel helg.. Sååå kul vi ska ha.. Grillfest på fredagen, kalas för barnen på lördagen och Liseberg på söndagen..
Kommer bli toppen, och onsdagen efter det åker vi till GOTLAND.. Wii.. har mkt roligt framför oss nu...

Lugnet före stormen...

Idag e min sissta lediga dag innan jag jobbar rätt mkt nu under 2 veckor frammåt..
Det ska bli ganska skoj ändå o få vara på DC o jobba lite...

Värmen här e hemsk idag.. (och igår) jag sitter allra helst i skuggan o struntar fullkomligt om jag blir brun eller ej... Jag e inget fan av denna hets värme alltså, hela familjen e slöa och barnen e svettiga konstant.. Man vet inte riktogt vart man ska ta vägen för här inne  e det lika varmt som de e uta.. phuuuu...
Varför kan det aldrig bli lite lagom, 20-25 grader e ok, då tycker jag de e skönt o vara ute o vara på stranden.. Nu vill jag vara hemma...
Allafall så händer här inte allt för mkt i värmen, barnen badar i poolen som tokar..

Ha en riktigt skön dag i värmen...



Inte konstigt att jag hellre åker på skidsemester än solsemester alltså.. Betala massa pengar för att halvdö i värmen.. Nej Tack!!




Tim vinglar omkring.. ute e det lite svårt att gå bra!!

Bus i bilen...

Fredag- en heltrevlig dag..

Igår började vi dagen med att gå till skogen o plocka blåbär.... Alltså vårat ställe vi hade förra året gjorde oss inte besvikna.. FASEN vad blåbär där var.. Det var ett hav av bär man skulle kunnat plocka hur mycket som helst men jag tror vi kom hem med ca 5 liter.. O då plockade vi i ca 1,5 timme..
Vi avslutade turen med en fika.. Sen gick vi hemmåt o ganska så direkt åkte jag, mamma o Tim in till stan o handlade.. Vi var på Bolaget o köpte lite Rosévin o en flaska vitt o en flaska rött, o sen en del Öl till männen.. Sen åkte vi in till Hajen o handlade god mat..

När vi kom hem satte vi igång med matlagningen.. Vi förberedde det mesta o sen gick vi o duschade o fixade oss lite innan gästerna kom...

Kl 18 ca kom alla hit o vi dukade o drack Rosé o tjötade lite..
Vid 19 käkade vi o det var riktigt gott.. Vi gjorde 2 nya grejer igår, hittade recept i en tidning jag köpte.. Riktigt bra blev det.. Det var en fantastisk sommarkväll och det gick att sitta ute länge. Efter maten gick vi in o drack kaffe o åt dessert..  Vaniljpannacotta med bärsås och nyplockade blåbär..

Vi slöade i soffan resten av kvällen, drack lite vin o tjatade.. Det var en riktigt trevlig kväll...
Kom i säng vid 01.3o så idag e man lite trött men det är inte så farligt...

Allafall ska jag dela med mig av ett recept vi testade igår.. Det var sååååå gott..

Broccoli-sallad

Broccoli
Blomkål
Bacon
Paprika
Tomat
Gräslök

Denna är väldigt lätt, vi la till några ingredienser, blomkål och paprika.
Vi la broccolin i kokande vatten i 1 minut, sen gjorde vi samma sak med blomkålen och sen la vi allt i en gryta med iskallt vatten och så fick det stå så tills allt annat var klart.
Baconen knaperstekte vi och la i en sil så allt fett rann av, sen halverade vi tomaterna och kärnade ur dom och strimlade dom, o så gjorde vi samma sak med paprikan, gräslöken hackade vi.

Sen häller man av broccolin och blomkålen (om man vill ha det) och la det i en stor skål och blandade alla ingredienser tillsammans- FÄRDIGT..

Hur mycket man ska ha det är väl lite beroende på hur många man är, men vi hade 3 broccolihuvuden och ett blomkålshuvud, 500 g bacon, 3 tomater- stora och en röd paprika.
Detta räckte och blev över till oss igår - 7 personer.

PROVA den, det var RIKTIGT gott!!

Jo.. jag köpte Lantliv- Mat & Vin nr 2 2010.
Där finns mängder med goda recept, inte alls komplicerade och som jag tycker något för alla.. Detta numret var mkt inriktat på grillning..
Så det är ett tips åxå, köp den tidningen om ni behöver inspiration.. Jag tror att jag ska prenumerera..

Tog inte många bilder igår, fick skäll av min brorsa som tycker att jag e framma alldeles föör mkt med kameran.. O så glömde jag av det...

Men några har jag allt ;-)

I skogen..





Kvällen..

Här kommer mamma med tomater från våran egna planta..



Helena, Svea o Melwin..



Anki o Noel o Tim..




Grillmaster...



Ja o Tiiim..



Melwin målar ute på gräsmattan...



Hela möblemanget fick flytta ut..



Äntligen mat...





Snart åker vi...

TILL GOTLAND... Wiiiii..

Det ska bli så himla skoj o komma iväg hemifrån lite o ha semester.. Njuta o sola o bada - förhoppningsvis blir det mkt sol..
Vi kommer vara där när det e Medeltidsveckan, inte hela, men halva.. Vi får allafall se invigningen, och gå någon dag på marknaden.. Och jag vill gärna se lite tornerspel åxå, tycker det är riktigt skoj..

Jag har några "måsten" Jag vill till Blå Lagunen och till Lummelunda... Där har vi vart innan men det gör man gärna om Blå Lagunen är ett Kalkstensbrott och vattnet är Turkost och jätteskönt o bada i. I grottorna har vi vart i 2 ggr så dom behöver vi nog inte se mer men bara att åka dit o titta, ta en glass o gå omkring e väldigt mysigt..
Inne i staden måste man göra ett besök i Domkyrkan, det är magiskt där inne.. Och en affär som alltid får besök av mig är Solkristallen.. Där e jag minst i en timme varje gång vi är på Gotland..

Melwin saknar sin farmor väldigt mycket han har längtat efter denna dagen.. Det ska bli himla skönt o komma hem till Karin o sitta läänge o äta frukost, prata en massa o spela kort på kvällarna..
Det ska bli kul o se er allihop där borta på Ö:n...

Ja snart är det dax o packa väskorna.. Den 28:e kommer vi... :-)


då va de fredag igen...

Vart tar all tiden vägen.. Dagarna bara försvinner, snart ska ALLA mina barn in på dagis.. i mitten på augusti e det dags.. Har nästan lite ångest men det ska nog gå bra..

Om 9 dagar blir Tim 1 år och nu börjar jag få frågor om vad han önskar sig, så jag ska fixa ett inlägg med det.. :-)

Här har vi som vanligt fullt upp, här e inga ligna dagar nu för tiden vi håller på hela tiden känns det som.. Gabriel opererade ju ögonen i Tisdags och igår skulle vi vara i Göteborg kl 14.3o för att ta ut bandage-linsen. Innan dess lämnade jag o mamma Melwin på dagis o efter det åkte vi till stan, bara vi och Noel..Tog en fika på Herbert´s o gick en sväng på stan. Hittade lite kläder till Melwin, 2 t-shirt´s med coola tryck och ett par jeansshorts o ett linne. Hittade även en tröja till mannen på Jack&Jones..
Letade efter en massa kläder till Melwin men hittade inget, vi är i behov av kläder nu till honom men det var såå utplockat..
13.15 hämtade vi Gabriel o Tim hemma o körde mot Göteborg.. Det gick bra för mamma att virra sig omkring där, vi körde inte fel en enda gång..

När vi kom fram så satte vi oss på ett fik med barnen o Gabriel gick upp på kliniken. Jag åt en jättegod kycklingsallad o Noel ville bara ha glass..

Sen var Gabriel klar efter bara 20 minuter så vi satte oss ganska snabbt i bilen o körde hem för att hämta Melwin på dagis..
Väl hemma tog jag tag i vårt sovrum som verkligen var STÖKIGT, höll på i 2 timmar där inne.. Eftersom Gabriel har legat där inne med alla persienner nere nu flera dagar så har det även blivit att man bara lagt in tvätten i högar och inte sorterat in så allt det fixade jag igår..

På posten igår kom Tims nya kläder jag beställt. Ett par Tommy Hilfiger Jeans, som e från morbror och en Piké från samma märke, den e från oss. JÄTTECOOLA kläder var det och jeansen kommer han kunna ha länge.. säkert i ett år från nu..
Han ska ha dessa på sig på fotograferingen :-)

Idag ska vi nog gå o plocka blåbär igen.. Behöver en hel del, vi ska göra sylt.. Föresten så tror jag att jag lyckats med min flädersaft, den ska stå i kylen tills imorgon sen ska den silas och hällas upp på glasflaskor.. Ska bli spännande o smaka, har aldrig gjort saft, men det var både roligt och lätt så jag ska försöka mig på sylt åxå..

Ne jag ska lägga in lite bilder tänkte jag o sen kommer fler inlägg hoppas jag.. Jag har en del o lägga in, en del filmklipp med.. :-)



På staden häromdagen...




Kraaam...



Melwin posar..



I blåbärsskogen..





Bären..



Tim sover på pappan.





Ingen ork...

Jag har haft en väldigt bra helg, men samtidigt värsta mardrömmen när det gäller sömnen.. Jag har knappt sovit och jag vet faktiskt inte hur jag nu kunnat hålla mig vaken igår.. Jag sov inte efter jobbet igår.. Jag var hyfsat pigg när mamma hade hämtat mig i stan, så jag tänkte att jag ska nog hålla mig vaken istället o sova tidigare ikväll istället.. DET ska jag inte göra om, jag var såå trött hela dagen igår..
Klart att man klarar det men med 3 barn som behöver uppmärksamhet hela tiden var det lite småjobbigt till slut..

Min man var i stan o fixade lite ärenden och köpte fika på förmiddagen och när han kom hem, fick jag en present... EN DIGITALKAMERA.. Ohhh så glad jag blev.. Nu kan jag ÄNTLIGEN börja filma mina små snuttar på barnen igen.. (har ju bara haft systemkameran nu ett tag för vår andra kamera gick sönder efter 3 månader :-( )

Här e den.. AS-snygg :-)



Iallafall så fick vi fika-gäster kl 12 då kom Arild, Mikael, Ela o Leo hit.. Vi satt ute på vår ännu oklara veranda o fikade, det gick bra, vi satt på rad.. :-)  Barnen lekte o busade o vi vuxna tjatade lite..
Gabriel åkte iväg vid 13.45 för att hinna till flyget..

Och fikagästerna åkte samtidigt..
Jag o mamma gjorde oss iordning + att jag fick byta kläder på alla barnen, sen tog vi en tripp till staden för att kika på bikini´s..

Vi gick på H&M, Kappahl o Lindex, hittade en hel del fina men efter att jag provat en del på H&M var det bara jobbigt i värmen.. Får ta det en dag då inte ALLA barnen är med, tex, Melwin som öppnar när man står i trosor.. Inte så kul o visa sig för hela affären liksom.. :-(

Efter Lindex tog vi varsinn jättegod glass på torget o satt där ett tag, sen gick vi till fontänen som var riktigt intressant för barnen, men dom fick absolut inte gå där uppe, fy om dom hade ramlat i det äckliga vattnet..
Sen köpte vi varsin sallad på Stantons o åkte hem, hade glömt hur god deras tonfisksallad är.. Barnen delade på en pizza.
Jonas kom ut en sväng åxå, vi drack lite kaffe men jag var nästan halvdöd..
Barnen kom i säng PRICK 7 igår, Melwin fick lägga sig o se en film i sitt rum o det tog inte lång tid innan jag somnade på soffan, vaknade sen kl 03 inatt o gick o la mig i sängen..
Alla barnen sov hela natten o Tim vaknade PRICK 7 imorse..

(har en del bilder från staden men laddar kameran just nu..)

Idag har vi inga direkta planer, vädret får avgöra.. Om det blir lite halvmulet åker vi till skogen o plockar blåbär.. Sen kan man äta blåbär med glass.. :-) Finns inget godare...
Men blir det fint får man nog ta sig till stranden...

Jag ska allafall börja dagen med ett litet röj här hemma, igår blev inte mkt gjort..


Lördag...

O idag sov jag till 12 för jag ville hinna ner till stranden med barnen i detta underbara väder..
Så 12,3o ca åkte vi ner, mamma var redan där så Gabriel fick köra mig o hjälpa mig att bära ner allt, sen åkte han hem igen, han får inte vara i solen på det viset ännu..
Barnen älskar verkligen stranden, dom njuter för fullt och har så himla kul, man blir lycklig av att sitta o titta på dom.. :-)

Vi fikade lite barnen badade mest hela tiden o efter en stund kom Andréa o Filippa..
Vi stannade till 16.3o o när vi kom hem hade Gabriel bjudit hem Jonas på mat.. Så det var nästan direkt mat o sikken god mat vi fick, Gabriel hade vart på Kvantum o handlat laxfilé o till det hade han gjort en sommar-potatissalad, till fisken hade han köpt en supergod räkröra åxå, riktigt mumsigt..

Efter maten satte jag in tim i duschen, den ungen tröttnar aldrig på vatten, han tycker det e lika kul hemma som på stranden.. Han satt där ett tag o dom stora barnen fick lördagsmysa inne i Melwins rum med godis o film..
Jag la mig sen på soffan o vilade innan det var dags att åka till jobbet, det var twilight på Tv 1000 så den satt vi o glodde på.. Lika bra -igen.. ;-)

Nu sitter man här.. Ska kolla igenom lite foton o så. Har inga nya på Melwin o Noel eftersom dom håller på o springer omkring hemma hela tiden.. Kameran har inte vart med på stranden dom senaste dagarna, tyvärr kan man kanske tycka, men jag e så himla rädd om den..

På tisdag ska mannen göra en ögonoperation, en laserbehandling så han ska slippa att ha glasögon sen, så denna veckan kommer jag ha en halvblind man hemma.. ha ah undrar hur det ska gå.. Men det kommer bli himla skönt för han o slippa ha glajjer hela tiden..
Så mamma ska ha barnen medans vi åker till Göteborg.. :-)

Vi ska även planera in en liten tripp ner till Skåne för att kolla på Stall Hercules o alla Tittis fina hästar.. Ska bli så himla skoj, Andréa o hennes familj ska hänga på. Vi e båda inne på o köpa häst nu :-) Mycket sånt prat om dagarna..
Det kommer bli en mysig dag med picknick o hoppas, hoppas man kan få chanen att provrida åxå..

Här kommer nårra bilder på Timpa, tänk att han snart e 1 år.. Vad har den tiden tagit vägen..

LÖRDAG VECKA 29 SKA VI HA KALAS FÖR HONOM OCH FELICIA, SÅ DÅ BLIR DET LITE SOM ÖPPET HUS HEMMA HOS OSS, ALLA SOM VILL ÄR VÄLKOMNA ATT FIRA VÅRA SMÅ FININGAR.. :-)


idag efter stranden





Såhär låg han o gosade med Jonas säkert en 20 minuter...




Lilla matmonstret...



Och duschmonstret...



Här e han i full fart frammåt..








då va de fredag...

Och man vaknar upp till en varm dag.. Vi åker till stranden inne i stan idag.. :-)
Vet inte hur länge man klarar av att vara där med tanke på barnen, dom kan inte bada hur länge som helst.. O Tim blir vansinnig om man håller fast honom i knät eller sätter han i vagnen, han vill liksom vara med nu, han ska bada.. Så jag får hoppas på att tima in det så bra så Tim kan sova en bra stund..

Jo, turen till Gbg var väldigt lyckad.. Vi tog spårvagnen från P-huset vid bion in till Nordstan o kollade lite affärer, var mest intresserad av att gå på Po.p och Åhlens.. Blev inget shoppat på Po.p hittade verkligen inget kul, det var en del rea men mest på T-shirts o det behöver jag inte.. Snart kan man inte ha kort-ärmat mer.. På Åhlens blev det en Esprit- hoodtröja till Tim- jättefin och ett par Barbapappabyxor o en keps.. Det var allt jag shoppade..
Efter shopping gick vi till Källarkrogen o åt Oxfilé med råstekt potatis o pepparsås.. GOTT var det.. Sen tog vi spårvagnen tillbaka till Bion och fixade popcorn o dricka..

Innan filmen sprang det upp en kille med mikrofon, han började E NI REDO FÖR ECLIPSE?? Alla bara skrek JAAAAAAAAA (inte vi ;-) ) Sen visade det sig att han skulle ha en frivillig ifrån publiken som var Team Jacob.. En Äldre tjej sprang upp och sen blev det en liten frågetävling.. Priser delades ut och sen började dom, VEM ÄR TEAM EDWARD... JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA O så tjejjen VEM ÄR TEAM JACOB... JAAAAAAAAAAA (ha ha ha INTE VI, lite pinsamt men samtidigt lite roligt o se hysterin)
O så höll dom på tills det var ÄNTLIGEN, som man har väntat...
Man fick även en goodie-bag från Monkey-styles (eller vad det hette? )

Den var riktigt bra... Synd bara att det går så snabbt... Men nu har vi sett den och jag vill se den igen...
Den var ingen besvikelse, man tyckte att filmen speglade händelserna i boken fullständigt..

Efter bion åkte vi hem o var hemma ca 00:45..
MEN när jag kom hem låg det ett långt Kärleksbrev ifrån mannen i mitt liv... Det stod jag o läste o fällde en liten tår :-) Det var riktigt fint skrivet och brevid låg en bild ifrån bröllopet..
Vad glad man blir.... :-) Han e bäst!!

Igår gick jag upp kl 07.. Gjorde mig klar o åkte till jobbet.. (jag ska jobba lite på DC, där jag var i 1,5 år innan Noel kom till världen)  Det var riktigt skoj o träffa alla igen o dom timmarna gick jätte-fort.. Jag o Gunvor tjatade i ett.. (Det var min favvo när jag var där sisst)
Detta jobbet ska jag nog klara av nu i sommar.. Vecka 28 och 29 ska jag hoppa in där.. :-)

KL 14.3o blev jag hämtad av Gabriel o vi åkte hem... Ohhh hade ju knappt träffat barnen på 1 dygn så det var härligt att komma hem o få pussa o kramas med dom.. Eftermiddagen blev jättevarm så vi var ute, fikade och satt o tjatade...

Sen kom Jonas... O han stannade ett bra tag, både över middag och kaffe sen på kvällen..
Det är så himla kul att han e här så ofta nu, barnen lyser upp när han visar sig och Tim gör allt för att göra sig till för Jonas och då kan Jonas bära runt på honom en evighet o Tim njuter...
Dom har nån speciell "connection"  Det är så roligt att se... O vi valde verkligen RÄTT gudfar...

SEN satte jag på min Favvo-kanal E!
Gissa vad det var där... 2 timmar special med Robert, Kirsten och Taylor (från Twilight)
Och givetvis de andra skådisarna lite åxå.. Det var mängder med intervjuer, filmklipp och skvaller..
Det var riktigt skoj att se. Att det är sån hysteri runt dom e ju helt galet..
Sen var det dom 10 mest populära Vampyrerna genom tiderna.. Vilket jag åxå tittade på såklart.. Nr: 2 var vår Svenske hunk Alexander Skarsgård från True Blood (som jag åxå följer)  Och nr: 1 var såklart Robert Pattinsson..
AV någon konstig anledning är det Vampyr-Hysteri i världen. ha ha ha
Vad har Stephenie Meyer gjort med sina böcker...
Men jag klagar inte jag tycker ju det är bra.. Hoppas det kommer fler böcker.... :-)

NU kan man verkligen säga att Tim går riktigt bra.. Han går lätt som en plätt från vardagsrumsbordet och vidare in på Noels rum eller till köket, han öppnar dörrar så nu måste jag LÅSA toalettdörren utifrån för annars e han där snabbt som attans o hänger i toa-stolen.. härligt..
Han har lite svårt för att komma upp från sittandes till stående om han inte tar tag i nåt, o sen e det fortfarande svårt o gå längre sträckor ute där det är så ojämt underlag..
Men annars så.. Snart börjar han säkert o springa åxå...

Näe.. nu ska jag bädda sängarna o fixa lite, packa alla saker man ska ha med sen blir det stranden...

Ha det riktigt bra i solen.. Äntligen sommar....